- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Grave_444 #85796 üzenetére
Szia, még ugyanazt az skint is kiválasztottam de nekem nincs olyan kis ikon a a core clock mellett bal oldalt:
Engedélyezve van a beállításokban a GENERAL fülön az "unlock voltage control" és az alatta lévő "unlock voltage monitoring)Természetesen rendszergazdaként fut a program. Szerintem nálam ezt nem engedi.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #85817 üzenetére
A gamerellato.hu-t inkább www.banya-outlet.hu névre kellett volna keresztelni.
Felverik az árakat, elérhetetlenné teszik az új készleteket éveken keresztül, aztán létrehoznak egy eldobhatós céget (2021-ben alapították), hogy magas áron megváljanak tőle? Meg van a kft-nek valamilyen BTC/HUF váltós oldala/szolgáltatása...
Tényleg jó az ilyeneket támogatni vásárlással? -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Grave_444 #85788 üzenetére
Na, se az MSI AB se az ASUS GPU Tweak NEM tudja a feszültséget csökkenteni, csak növelésre van opció.
(a neten is írnak erről, hogy valamiért "locked" ez a beállítás:
az MSI AB-nél egyszerűen a voltage állító szalag a NULLÁVAL kezdődik tehát csak emelni lehet a feszültséget
az ASUS Tweak-nél pedig le lehet húzni a feszültség csúszkát (a képen látszik is hogy 1025mV és ezt kb. 20-as ugrásokkal lehet lejjebb vinni DE NEM ENGEDI MENTENI
Mentés után (egy új saját profil esetén) egyszerűen visszaáll az alap 1025mV-ra.Ami állítható:
Memory clock, Core clock, és a power limit.Elvileg BIOS heck kell hozzá de ennyire nem mennék bele, marad hogy mindent amit tudok egy kicsit lejjebb veszek és kész.
-
nubreed
veterán
válasz
Grave_444 #85693 üzenetére
Igen, a táp az.
Köszi a választ. Amúgy azért merült ez fel bennem, mert Diablo 4 alatt bizonyos esetben, random néhány naponta egyszerűen újraindul a gép, nincs BSOD, semmi, csak újraindulás. (Az event viewerben Kernel Power 41 szerepel, ami nem ok, csak a tünet, ebből nem derül ki semmi, csak a Windows naplózta, hogy nem megfelelően lett leállítva/újraindítva a gép). Már mindent teszteltem (volt memteszt, nulla hiba, rendszer stabilitás teszt pl. Aida 64 -el, Furmarkkal, stb. sosem volt semmi probléma, az SSD-im rendben vannak a HD Sentinel szerint.). És netes kutakodások után jutottam el oda, hogy lehet, hogy a Diablo 4 olyan játék ahol bizonyos esetekben csinál egy komolyabb spike -ot a videokártya és ezt már nem tudja lekezelni az egy db osztott PCIE kábel, pedig a táp azért elég minőségi, ráadásul vadi új, 1 hete vettem. Pont a ma délelőtti ilyen újraindulásos sztori óta bekötöttem dedikáltan 2 db PCIE kábellel a kártyát, tehát most már nincs osztva. Illetve, kikapcsoltam az BIOS -ban az AMD Precision Boost Overdrive -ot (bocs ez itt már off-topic). Kíváncsi leszek, hogy ez segít-e.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Grave_444 #85507 üzenetére
Volt rá alkalom ,mikor nem cicerget a vga (1660s ,3060) - ebben az esetben kizárható a tápegységed.
Maradék CW t már a többi kártya okozta ,ezek a kártyák nagy valoszinűséggel bármilyen "fejletebb" tápegység mellett duruzsolnak (el kell engedni ha zavar vagy bedobsz egy Chifit -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Grave_444 #85467 üzenetére
Pont most néztem 100% terhelés alatt ,gpu max. 58 fok és a hotspot 66 fok.
Ezért érdekel a vrm hőmérséklete ,véletlen elfelejtettem thermap pad-ot cserélni ,viszont a gyári még egyben volt és nem volt vészes állapotban.
Nem szívesen akarom megint szétszedni ,lehet ,hogy nem is kéne.Bál@
HWinfo szerint is a hotspot a vga legmelegebb hőérzékelő értéke. -
-
Ben.93
tag
válasz
Grave_444 #84916 üzenetére
15cm az alaplapi PCI-e csatlakozótól, eléggé necces...
Azért választottam ezt, mert az új kártyák közül most ez ugrott be a "jó árúak" közül. Most mindenképp újat szeretnék, azok közül még a 1650-est láttam hasonló árban, de szerintem az még gyengébb lenne, ha még PCI-e 3.0-ról is van szó.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #84382 üzenetére
Én ilyenkor szeretek beleállni, ha tudok. Ha az utcán viszont egy "gorilla" próbálna érvényt szerezni az igazának tettlegességgel, akkor a bölcsesség "okos enged...." "jobb futni, mint..."
De egy rendőrrel is simán leállok vitázni emberi hangnemben és győzzön meg. Volt már ilyen. Sajna alulmaradtam, mer a tv. az tv.A büntibevétel meg elő volt irányozva (gondolom, mert tudom milyen az olyan... nem ismeretlen). Viszont a vita végeztével egy tök jó hétköznapi diskurálás kerekedett belőle, a végig normális hangvétel miatt.
A végére a 10k "bukó" se frusztrált annyira. Betudtam egy állami különadónak...Csak egy röpke visszaemlékezés/példa az emberséges hangnemre.
Egyébként igaz, hogy a fölényesség az adott illetőről bizonyítvány.
Viszont én hiszek a társadalom akció-reakció képességében és hatásában. Ha nincs reakció, akkor a jövőben a "kritikus" akciós is csak ismétlődni fog és nem fog változni semmi sem.
Itthonról és külföldről is van pár ilyen életpéldám. Úgyhogy én nem tartom magamban/nem hagyom a másikra, mert szerintem van hatása, ha emberséges és érdemi a reakció.
Az adok-kapok anyázásnak viszont nincs. Azzal marad a színvonal. A hallgatással többségében szintén, mert nagyon kevesen tartanak önvizsgálatot vagy rendelkeznek egészséges önértékeléssel, hogy helyes legyen a végkövetkeztetésük....#84383 ricsi99: Sapphire kártyáknál ma is lehet VBIOS-t módosítani és visszatölteni. Semmit nem szól érte az AMD Software. Ezt két különböző Sapphire RX 580-nál tapasztaltam, eredeti VBIOS-szal.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #84375 üzenetére
Ezt a fölényességet...?!
Nem tudom mi vezérli ilyenkor... Más topikban is szembesültem a jelenséggel...
#84370 ricsi99: Szerintem igencsak elhamarkodottan ítélsz mások felett. Erre értettem a fölényességet. Nem is értem, hogy az elhangzott információk alapján, miként voltál képes ilyen értékítéletet hozni Grave felett. Teljesen irreális.
De, hogy ON topik is legyek: aki nem foglalkozik nap mint nap hardverrel, de azért néha megnéz egy youtuber videót önbizalmat érezhet arra, hogy nem nehéz. (összeszerelős videók tipikusan olyanok, hogy pl. az ESD érzékeny eszközök semmilyen óvintézkedést nem említenek)
És ha tapasztal valamilyen problémát, elkezd utána menni és erre talál a google, youtube, reddit, steam fórum, LTT, TheVR fórumok segítségével "okos" tutorialokat. Lehet kezdő angoltudással, miközben gyakorlat és rendszeres informálódás hiányába a hardverekkel apró gyűgjeivel sincs tisztában, műszaki/technikai tudása és gyakorlati tapasztalata is közel nulla, így rosszul vagy félre értelmez egy ilyen útmutatót vagy a naprakészség hiánya miatt nem tudja, hogy out-of-date, hiába mondjuk csak 1-2 éves leírás, netán 4-5 éves.
Találkoztam már itt a PH! fórumon olyan kérdezővel, aki a TheVR fórumról jött át. Precízen leírta a problémáját és hogy eddig mit javasoltak neki ott. És miután kiröhögtem és elszörnyülködtem magam, azután írtunk neki többen is releváns javaslatot.
Hát ez van. -
ricsi99
addikt
válasz
Grave_444 #84373 üzenetére
Volt olyan is aki tőlem vitt karit és másik biossal hozta vissza.
Az sem emlékezett a "frissitésre" ,vagy nem akart.
Látom s vbios-ról csak elméleti tudásod van...
Valaki gyakorlati tapasztalattal erről a problémáról?
Lehetséges a win telepítő uefi módban nem csak a biost hajlandó felülírni? -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #84130 üzenetére
Még azzal is tudsz optimalizálni, sebességet nyerni, ha növeled a memória rank számát, esetedben 2db 16GB dual-rank modullal. Még lehetne 2db 8GB dual rankos modul is opció, de azok ritkák és talán a tempójuk is alacsonyabb és csak egyedi OC-val mennének talán 3600-on, ha jól tudom.
Csak mint egy ötlet.
Láttad esetleg a hardware unboxed ez irányú tesztjét? Egész szépen tud "hozni a konyhára" mind AMD és Intel CPU-val is:
4x4GB vs. 2x8GB, Intel & AMD Dual-Channel Gaming Benchmark - YouTube
32GB RAM-nak meg még ott is lehet előnye, hogy a win lapozófájlt RAM drive-ra tehető.
Egyik ismerős 16GB-ból csíp le 4GB-t RAM drive-nak és arra teszi a pagefile-t.
Bennem felkeltette a kíváncsiságot. Igaz ő az SSD élettartama szempontjából csinálja.
Viszont bennem elültette a kisördögöt, hogy vajon hétköznapi feladatokban és gamingben mit produkálhatna 32GB-ból lecsípett 6-12GB RAM drive win pagefile-nak.
De akinek van erről tapasztalata ne tartsa magában.#84132 bobalazs: Na igen, jó ha mindenki tisztában van az igényeivel. Igazából a gondolatmenetem, inkább csak a kezdeti "milyen CPU-t" 3060 mellé, került kiegészítésre és hogy miket ajánlgatnak a hardverajánlóba. Pl. Alaplapos topikban is azt vettem észre, hogy prémium lapokon kívül alig ajánlanak bármit is.Nagyon overkill javaslatokat tudnak tenni.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #84107 üzenetére
Mai videó Hardware Unboxedtól, szépen illusztrálja milyen cpura van szükség egy közép kategóriás ill felső kategóriás kártyához. Érdemes nézni az 5500 eredményeket, az van kb közel teljesítménye a 10400Fhez.
Végeredményül az jött ki hogy pl. 6650 xt nél elég közeli eredmények születtek többnyire a 12100, 13100, 5500, 5600 procikkal a tesztelt játékokkal. -
válasz
Grave_444 #84113 üzenetére
bobalazs, Grave_444 : Köszönöm a válaszokat!
Igen, nekem is az lenne a célom, hogy minél kevesebbet kelljen baszakodni vele!
Sajna a rengeteg meló meg kisbaba mellett egyáltalán nem érek rá ilyenekkel foglalkozni. Ezért akarnám lehetőleg azt is kilőni, hogy külső program kelljen hozzá, hogy stabilan működjön.Köszi mégegyszer, megnézem amit küldtetek, aztán ha van még kérdés, akkor írok.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Grave_444 #84104 üzenetére
Youtubeos reviewban mindig extra erős procikkal tesztelnek VGAkat, meg fordítva is igaz. Amit elfelejtenek közölni hogy közepesen erős (3060) vgaval, nem lesz jelentős előrelépés erős procival, illetve nem lesz nagy hátrány a középkategóriás cpuval - mert eleve gpu lmites az adott játék is. Lényeg hogy gyenge ne legyen a proci, de hát a 10400 nem gyenge a maga kis 6/12 szálával, és egy szálon sem.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Grave_444 #84041 üzenetére
Bocs, nem jutott eszembe, hogy a táp is lehet ludas...
32 Gb (G-Skill Aegis) 3200 memória (CL16)
Kolink Continum 1200W platinumViszont most eltávolítottam magát az Adrenalint, újraindítottam a gépet, hagytam, hogy telepítse magától azt az illesztőprogramot, amit Ő akart és nem jön elő azóta a probléma...
Akkor nálam is az Adrenalin lehetett a probléma? -
törölt tag
válasz
Grave_444 #84015 üzenetére
Nincs, csak szembejött velem a jútubon egy videó, ami a ház ventikre azt javasolta, hogy ne legyenek egy helyre bekötve, hanem amennyiben lehetséges mindegyiknek legyen más a fordulatszáma, mert úgy hatékonyabb lehet a hűtés.
És elgondolkoztam, hogy mi van a videokártyákkal, mert az sem egyenletesen melegszik mindenhol, és lehet az egyik ventinek elég kisebb fordulatszámon pörögnie vagy ahogyan a rendszer beállítja. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83966 üzenetére
Amúgy viccen kívül én csak ismétlem magam, amit szerintem leírhattam korábban, hogy nem tudom elképzelni hogy ez hibás üzem, ha kézi vezérlésen patentúl követi a beállításaid és csak automatán különböző. Az 99.9%, hogy így programozták a firmware-t.
Egyébként az MSI RX 470 Gaming kártyámnál észrevettem egy hasonlóan érdekes jelenséget: hosszabb stressz teszt után (10-15perc vagy több), kézi venti profil esetén sem veszi vissza a venti fordulatszámát legalább 4-5 percig, annak ellenére sem, hogy a GPU már rég 40 fok körül jár a stressz teszt leállítása után fél percen belül.
Viszont, rövidebb, pár perces stressz teszt alkalmával nem pörgeti még 4-5 percig a ventiket maxon.
Leveleztem erről az MSI supporttal. Azt mondták normális, csak nem indokolták.
Azt vélelmezem, hogy esetleg más, nem kiolvasható szenzoradatok miatt (pl. VRM hőmérséklet) magasan tartja a venti fordulatszámát, amíg az a nem publikus szenzor érték vissza nem csökken kellő hőmérsékletre.
Simán el tudom képzelni, hogy hasonló a mögöttes indok és van a venti vezérlésben egy olyan rejtett szenárió, akár rejtett szenzor adatra hivatkozva, amivel így biztosították a mérnökök a kártya hibátlan és tartós üzemét.
Azt lett volna érdekes még megnézni, hogy gaming alatt ahol esetleg csak a stressz teszt TDP 100-130% helyett kb. csak a TDP 70-90%-ban terhelődik a kártya, akkor is csinálja-e.
Mert amit említettem az MSI 470-nél, az játékokban sosem jött elő. Csak mikor ráküldtem a furmark gpu vírust. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #83956 üzenetére
Nekem Asus 2060 van, lehet külön vezérelni a 2 ventit, még MSI Afterburnerben is van opció a szinkronra.
Nem követtem vissza pontosan a sztorit, de ha az a gond, hogy a 2 venti nem azonos számon pörög, akkor ez akár a kártya saját programjában is állítható szerintem. -
Benhill
senior tag
válasz
Grave_444 #83958 üzenetére
Szerintem csak egy szenzor van ami a ventik fordulatáért felelős, de a biztosan össze is dolgoznak valamilyen szinten egymással... igazság szerint szerintem egyforma fordulaton kéne hogy menjenek ha minden rendben van. Ha valami lassitsa az egyik venti fordulatát max akkor gyorsul be a másik.
Próbáld ki egyik ventit lefogod, akkor másik pörögni kezd mint a barom. Nekem a 2070 gaming volt ilyen anno
-
Marci112233
addikt
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83833 üzenetére
Sajna tudják, hogyan kell matricát levenni-visszatenni egyesek. Ezt valaki egyszer megjegyezte. Hogy igaz-e vagy nem, annak nem mentem utána.
Itt látszódik, hogy külön bekötése van mindkét ventinek. MSI GeForce RTX 2060 Super Gaming X Review - Pictures & Disassembly | TechPowerUp
Őszintén megmondom, nem gondoltam volna hogy van ilyen.Leginkább 1 kábelen láttam 2 ventit, eddig. Ezért feltételeztem a hibás megjelenítést....
Ha manual beállítod valamire és mindkettő a beállításnak megfelelően pörög, akkor nem gyanakodnék vezérlő hibára.
Ha több fix értéken is szépen szinkronban járnak a ventik, akkor másra nem tudok gondolni csak arra, hogy VBIOS ilyen vagy módosított.
A tévedés jogát fenntartom.Ui.: Sry a figyelmetlenségért, ma este valahogy lusta vagyok olvasni.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83831 üzenetére
MSI RTX 2060 Super Gaming X Review - Clock Speeds & Power Limit | TechPowerUp
Ez túl nagy különbség. Ezt már hallani is lehet. Lehet hallani is, hogy különböző a két venti tempója? Mert akár lehet hibás kiolvasás is.
1. Már csak azért gondolom, mert ne lehet, hogy csak 1 vezérlője van a kártyának? Csak egy felvetés.
2. Második felvetés, esetleg cserélt venti és különböző sorozatú gyári vagy utángyártott?Ugyan azon márkájú és típusú ventik között lehetnek fodulatszámbéle különbségek a gyártási szórás miatt, akár 50-100RPM is, de a kb. 350RPm difi az vagy hiba vagy különböző típusú ventillátort feltételez.
-
Sanyi19
őstag
válasz
Grave_444 #83826 üzenetére
Én ASUS STRIX RX470-nél tapasztaltam ilyet, de ott nem lehetett kiolvasni csak látszott meg érzett, hogy az egyik nem forog annyira mint a másik. Magasabb volt természetesen a hőfok is. Venti csere után tökéletes lett. Ja és kézzel megpörgetve is látszott, hogy ha ugyanolyan erővel megpörgetted az egyik sokkal hamarabb megállt.
-
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Grave_444 #83655 üzenetére
Köszönöm a linket a képhez. Akkor érdemes mindhárom PCIe slotot bekötni.
MasterDeeJay
Mindenképp 1-nél többre kell bekötnöm mert 3db 8pines csati kell. Nem csak akkor bírná el akár 1 slot ha 1db 12V-os ága lenne? De itt ugye 4db-ról van szó amiből 2 ág van a PCIe slotoknak. -
KrAt
veterán
-
zaja8
aktív tag
válasz
Grave_444 #83233 üzenetére
Hogyne érdekelne a válasz! Ne haragudj csak elvette a figyelmem a másik válasz. Multi abszolút nincs, csak ha jön egy kedvemre való játék azt végig viszem és ennyi. Proci,lap, ram kombó max 150k amit rászánnék, plusz ugye egy 3060(ti). Majd megpróbálok az ajánlott topicban segítséget kérni.
Pandras83:
Tőlem biztos hogy jobban tudod/tudjátok, mert egyáltalán nem vagyok az utóbbi időben otthon ebben a témában.
Tudomásom szerint 4k-ban nincs annyi jelentősége egy CPU -nak mint fhd beállításban. Ezért gondoltam hogy 8mag elég ilyen felbontásban egy csúcs VGA -nak. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83089 üzenetére
jah, hogy a többi annyira nem terheli, hogy nagyon elmarad a maxtól? 40-50%?
Unigine vagy 3D Mark sem terheli meg úgy, hogy magasabb lesz a GPU fogyasztás?Amúgy nincs menu frame rate limit? Pl. Warzone-ba én 30fps-re teszem. Minek pörögjön a GPU ha nem muszáj alapon...
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83080 üzenetére
99% egy relatív szám. Nem feltétlen azt jelenti, hogy minden számoló egység működik a GPU-n. Minden alkalmazás más részegységet terhel meg jobban a GPU-n belül. Ezért érdemes több körülmény között letesztelni a stabilitást. PL itt kb. össze lehetne számolni 1 tucat részegységet/csoportot.
titan-xpascal-gp102-block-diagram.png (2193×1269) (gamersnexus.net)
Én kb. úgy képzelem el, hogy van mondjuk 20 pohár és ha a 20 pohárból 1 megtellik, akkor lesz 99-100% a terhelés, a többi meg meg lehet alig van kihasználva. Lehet tévedek. Ez feltételezés.
De azért is gondolom így, mert ha 2 architectúrát összehasonlítunk különféle játékokban, sosem ugyan akkora lesz a teljesítménykülönbség, hanem egyikben -20% a másikban +20% az egyik architectúra. Az egyik játék az egyiket folyamatot használja jobban a másik meg mást... blablabla...
csak egy példa amire gondolok HUB csatoról: https://youtu.be/1w9ZTmj_zX4?t=508 -
Aprósólyom
addikt
válasz
Grave_444 #83071 üzenetére
1.Furmarkkal durván túlmegy a gyári TDP keret, úgyhogy csak ésszel, aki azért kapisgálja, hogy mit csinál. Valahol 3D vírusnak hivatkoznak rá.
2. Ha ráteszel 2x MSAA-t, akkor már jelentősen visszaesik a fogyasztás.
3. A másik nagy baja, hogy csak pár száz Mbyte a VRAM terhelése. A mai kártyáknál ez nagyon kevés. Nem tudod tisztességesen letesztelni a VRAM stabilitását. (Nálam, ahol a VRAM OC furmark még stabil volt, addig egy játék, ami kitöltötte a VRAM-t ott egy idő után egyes textúrák színhibásan jelentek meg a hibázó instabil RAM feszkó miatt.)
4. OpenGL Mi használ ma openGL? Más részei terhelődnek a GPU-nak, ha más API-ban futtatod. Olyan teszt programot érdemes használni, amely olyan API-t alkalmaz, amit használunk is. DX9-DX12, Vulkan.Furmark inkább arra jó, hogy a legrosszabb szenáriót leteszteljük, hogy bírja a tápegység, bírja a GPU hűtése.
Vagy ha egy új OC értéket, gyorsan pár perc erejéig előzetesen akarunk tesztelni. (Mert gyorsan elindítható a progi) Én legalább is szoktam erre használni. Aztán pedig végül mindig a játékokkal, (És játék - win desktop ALT-TAB léptetéssel) 3D Markkal vagy Unigine-nel tesztelek.
-
modflow
veterán
válasz
Grave_444 #82670 üzenetére
Hú... jól megszivattatok!
Lehúztam a fehér csatit, ami annyit tett, hogy az egyik ventit kiiktatta, a másik működött, világított, míg egyik, a lehúzott ugye nem világított, de nem is forgott.Nem az van, hogy a két venti külön-külön kábelen kapja az áramot/Rgb világítást.
Tehát az áram és venti fordulat szabályozás és az RGB egy - egy külön csatin megy a két ventibe?
Egyik fejér, másik fekete. De egyiket se túl célszerű lehúzni, mert leég a kártya. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #82647 üzenetére
Fene, kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy mi alapján és hogyan változik automatikusan a görbe.
Persze, hogy folyton más értéket kaptam. Ez így is lesz mindig és rendben is van így.
Nem mindegy milyen hőmérsékletű a kártya, mikor beállítom.Most beállítottam egy maximális vcore/clock görbét, minimum terhelés és minimum hőfok mellett. Ezt soha nem fogja átlépni. Ahogy emelkedik a terhelés és a hőmérséklet, kicsit visszavesz dinamikusan. Ez így nekem nagyon megfelel. Például ami terhelés nélkül 35 fokon 950mV/1980MHz, az játék alatt ~55fokon ~1950MHz.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #82645 üzenetére
Milyen teszt mellett kapod ezeket az értékeket?
Én a vcore-clock párost kombustor-al tesztelem ki. Az artifact scanner szépen számolja, ha becsúszik esetleg valami nem látható, de létező anomália.
Nálam a kellemes érték a 950mV/1980MHz lenne, de folyton fölé megy játékokban kicsit. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #82640 üzenetére
bobalazs:
Ez nálam ~+15 fok, gondolom elméletben az még rendben is lehetne.Grave444:
Az undervolt-ot hogyan kell elképzelni? Nálam most így néz ki a curve: [kép]
Gyakorlatilag a bal oldalát megemeltem 1500MHz-ig. Az értékek bőven stabilak (Kombustor MSI/Furmark tesztek alapján)
Próbáltam olyat csinálni, hogy 950mV felett kiegyenesítem a görbét és tartson egy frekit, így nem menne ezen feszültség fölé, de nem tartja a frekit. Más-más terhelésnél fel-felugrik sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest