- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Remekelek28 #49062 üzenetére
Kép?
-
válasz
Remekelek28 #49060 üzenetére
Nem kell mindkettőre, (vékonyabb az igazából semmi), de ha van rajta nem gond. A borsó az nagy lesz a másodikra (vékonyabbra). Kend el szépen vékonyan mindkettőn (külön külön), de még előtte takarítsd át isopropyllal, meg ugy a borda részt is.
-
válasz
Remekelek28 #48888 üzenetére
Másolás erejéig tedd rá a csatira a házba nem fontos beletenni. Nyilván fizikailaglötyögni fog, lehet keretet vennni, de most felesleges ezért. Vagy ha később is így szeretnétek azt a HDD-t használni, akkor meg venni kell pl: [link] orico vagy axagon mehet bátran
-
válasz
Remekelek28 #48884 üzenetére
Akkor használd.
-
válasz
Remekelek28 #48882 üzenetére
Pl: [link]
Vagy asztali gépre teszed. De mi a külső ház pontos típusa? Linkeld -
sztivo
őstag
válasz
Remekelek28 #48789 üzenetére
Csak előtte engedd le a vizet a kompresszorból, ilyenkor sok pára csapódik le a tartályban.
-
memorix
senior tag
válasz
Remekelek28 #48784 üzenetére
poros a hűtő ventilátor, vegyél sűrített levegőt, vedd le a burkolatot, sűrített levegővel tisztítsd ki a port a ventilátorból... ha félsz ettől vidd el szervizbe és kitisztítják...
-
cs.zs.
veterán
válasz
Remekelek28 #48325 üzenetére
A lemezkezelőben meg kell formázni, és elérési betűjelet adni hozzá. D E F stb meghajtó. Majd utána látni fogja a sajátgép.
-
Zozzant
addikt
válasz
Remekelek28 #48323 üzenetére
Lemezkezelés: diskmgmt.msc
-
válasz
Remekelek28 #45167 üzenetére
Nézd, akkor pl teszteld win10 alatt, vagy előtte szedd le a speedtest alkalmazást és mérjél vele. WaveCom-ot keresd ki, és azon mérj
-
Armagedown
őstag
válasz
Remekelek28 #45162 üzenetére
"Az utorrentet korábban 10 évig használtam. Sose volt gond."
Azok az idők már elmúltak, amikor jónak számított.
Nyugodtan használható 32 bites bt kliens 64 bites rendszeren. -
ricsi99
addikt
válasz
Ez a barátod.
Amúgy a népszerű letöltő programból sem kell mindig a legujabbat használnod. -
válasz
Ezt passzolom, de az utorrent az eléggé nem biztonságos, elavult lett, ezt pl az egyik etöltő oldal is írja. Próbáld ki más klienssel, ha azzal is gáz, akkor jelezd, és kitaláljuk, hogy itt van-e a helye agy inkább máshol. De maiket írtunk nézd meg teszteld mindenképp, mert így csak találgatunk
-
válasz
Remekelek28 #45156 üzenetére
Szia. KB semmit nem írtál ami fontos lenne.. PL LAN vagy wifi? ha LAN mi hálókari típusa? noti típus? Ha µTorrent kliensről beszélünk az rég nem biztonságos, talán jobb pl a qbittorrent kilens. Ezen próbáltad? Driverek gyártói driverek, vagy amit win11 szedett le? MEllesleg a win11-ben lehet és vannak külnböző bug-ok. Pl ha nem a kliensprogival töltesz le bagyobb file-t, akkor is lassul?
-
tomchy
tag
válasz
Remekelek28 #45156 üzenetére
Próbáld másik "népszerű letöltőptogrammal"
(ennek a kérdésnek mondjuk nem igazán a notebookhoz van köze) -
válasz
Remekelek28 #44855 üzenetére
Kekmen írta, hogy kiszedte, de most azon az 500-1000Ft-on megy a rugózás?
Én tuti nem szedném ki, mondjuk nekem van sok tápkábelem. -
válasz
Remekelek28 #44849 üzenetére
A másik vége mi? Piksóta (2-es) vagy miki (3-as)? Ahogy írták venni kell egyet egy elektronika boltban.
-
Kekmen
senior tag
válasz
Remekelek28 #44849 üzenetére
Ránézésre egy Swiss T12, de mivel nem szemből fotóztad, nem biztos. [link]
Akkor tudod használni, ha a földelés részét "leveszed", de ilyet nyilván nem ajánlok, annak ellenére sem, hogy anno én is ilyen kábellel kaptam egy Lenovo T420-as gépet, de arról már az előző tulaj eltávolította a földelés csatlakozóját. Hiba nélkül működik a mai napig. -
válasz
Remekelek28 #43236 üzenetére
Majdhogynem ugyanaz a 2, sőt azért a gdrive talán jobb is.
-
válasz
Remekelek28 #43232 üzenetére
Ha nagyon kell, szerintem a google drive-ra fel tudod tenni. Én erre a saját raspberry Pi-hez kötött hdd-t használom.
VAgy ha van nas-osd akkor arra is
-
válasz
Remekelek28 #43232 üzenetére
Jézusmária!
-
Elk_hound
tag
válasz
Remekelek28 #42818 üzenetére
gépház/idő és nyelv/nyelv/újabb nyelv beállítása
-
ricsi99
addikt
válasz
Remekelek28 #42641 üzenetére
Ne halgass rájuk , hidd el minden megy rajta.. (kisebb nagyobb komprumisszumokkal...)
UI: (aránylag) olcsón árulunk hűtőpadot/dokkolót/külső vga-t -
válasz
Szia. De tud mindent amire való. Nem az ára miatt lesz workstation, vagy üzleti egy gép. Pl egy 20 millás porsche sem lesz jó terepre, nem oda tervezték, de pl egy 5 milliós landrover terepjáró, tökéletes arra, plusz használható máshol is. Akkor a 20 millás porsche rossz mert nem tud mindent?
-
válasz
Nem. Értesz hozzá. Nem az ár számít, hiába fényezed itt magad a félmillás gépeddel. Nem nagy szám, hidd el nekem
Ez egy üzleti kategóriás gép, abból nem rossz. Videoszerkesztésre és játékra nem alkalmas, többször nem írom le, vedd meg (vetesd meg a céggel) akárhogy is, tökmindegy, de meglátod majd a saját szemeddel is.
Én nem értem, miért jöttél ide kérdezni, ha a válaszokat nem hiszed el.
-
válasz
Remekelek28 #42632 üzenetére
A proci sem alkalmas a vga mellett, komolyabb videoszerkesztésre, meg játékra sem.
-
válasz
Remekelek28 #42629 üzenetére
Szia!
Az UHD mint a nevében is az ultra hd miatt van már támogatja a nagy felbontású tartalmakat.
Próbáld ki pl a Youtube on is állítsd át FHD fölé a videót. Bár a gép kijelzője nemigen tudja.
Játékra ilyesmire nem alkalmas.
Én a Videopad video editort használom, az nem is tudja az integrált videókártyát hasznosítani, így CPU ból oldja meg. UHD 620 alatt sincs sok értelme, mert az alatta lévők még gyengébbek... -
válasz
Remekelek28 #42635 üzenetére
Nem tudom, te nézted
tükrözni biztos lehet, de mozgóképnél akadozni szokott
-
válasz
Remekelek28 #42632 üzenetére
A gép maga erős, ezzel nincs gond. A gond a VGA-val van, mert a legalapabb integrált cucc. Játék tuti nem fog rendesen menni, a videovágást majd megoldja a proci teljesítménye.
-
válasz
Remekelek28 #42629 üzenetére
Ezekre egyik sem alkalmas.
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #40132 üzenetére
Meglett a fejlesztői résznél kellett engedély. Köszönöm. :)
-
válasz
Remekelek28 #40128 üzenetére
És nem lehet, hogy nem a gps jelet nézi? pl wifi, meg ip?
-
válasz
Remekelek28 #40126 üzenetére
Szia. Komoly cuccal biztos, ami már nem biztos hogy legális.
de miért szeretnéd?
-
válasz
Remekelek28 #39942 üzenetére
Szia! Hát őő ez egy N4100, itt az N azt jelenti hogy nem szabad megvenni,
Viccet félretéve gyenge nagyon. Inkább használt üzleti notit vegyél, olcsóbban jössz ki, 1-3 év garral is adják és 60-90 közt már kapsz jobbat sokkal. -
válasz
Remekelek28 #39483 üzenetére
Van épp majd megsasolom. De akkor szedd ki előbb a mostanit es küldd el a típust privátban.
-
válasz
Remekelek28 #39481 üzenetére
Bocs, nem néztem, hogy led. Nézd meg most mi van benne, akár aida-val is, vagy kapd szét és látod, de elvileg ez való bele: 15.6" HD (1366X768) LED (CSATLAKOZÓ: 40 PIN - BAL)
-
válasz
Remekelek28 #39479 üzenetére
Lcd vagy inverter, ritkább esetben alaplap
-
válasz
Remekelek28 #39476 üzenetére
Állítsd 19-re. Amúgy a gép alján, vagy az az akksi alatt szokott írva lenni. Nem értem azokat a helyeket, ahol eladják, miért nem hívják fel a figyelmet? Mert sokan nem tudják. Ha beállítod akkor sem jó?
-
válasz
Remekelek28 #39473 üzenetére
Csak van irva vmi a fokozatokhoz?
-
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #39470 üzenetére
Illetve még annyi,ha esetleg az lcd panrl lenne hibás. ,van egy 2005 ös fujitsu laptopom. Annakba kijelzője kompatibilis lehet az asussal? Ugyanugy 15.6 os
-
válasz
Remekelek28 #39470 üzenetére
Szia! ugye a Volt-ot beállítottad 19V-re?
-
Papooo
senior tag
válasz
Remekelek28 #39363 üzenetére
A helyedben néznék 60k árig egy használt, de szép állapotú, minimum 2 órás akkus 4. Gen i5-ös gépet, olyant ami ddr3l ramot használ.
Az se baj, ha van hozzá win8 vagy 10 licensz, és nem U-s, hanem M-es proci van benne.
(a legjobb az lenne, ha beleférne 50-be ram és hdd nélkül.
Beletolnék 2x8 gb ramot.
Hdd helyére egy 240-es ssd.
Optikai meghajró helyére egy 9,5mm-es optibay, és ebbe beletenni egy vinyót.
Ez kényelmesen belefér 100-ba, és lényegesen erősebb, mint bármi amit újonnnan 150k alatt kapnál. -
válasz
Remekelek28 #39363 üzenetére
Szia! Új gépre szánsz ennyit? Mert ennyiért inkább jobb használtat venni, az ilyen új ketegória elég siralmas. Illetve az a fórum itt van: LINK
-
Hosssszu
őstag
válasz
Remekelek28 #38591 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni.
-
Hosssszu
őstag
válasz
Remekelek28 #38587 üzenetére
Adminisztrátori jogosultságű fiókkal lépj be.
És mondjuk ha total commanderrel másolnál akkor azt is futtasd adminisztrátori jogokkal. -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #38586 üzenetére
Egy újrainditás után megoldódott. Viszont most másolnám az adatokat és egy olyan gondba ütköztem,hogy abba a meghajtóba,melyben a felhasználók rész,vagy mappa van nem enged belépni. Jelenleg nem rendelkezik a mappa eléréséhez szükséges engedéllyel.
Az a baj,hogy ott lenne minden fontos cucc. Van megoldás,h belépjek? -
válasz
Remekelek28 #38523 üzenetére
Az nem baj mivel a sata csatlakozó egyforma. Gondolom a rögzítő csavarokra a notiban egyszerű a kivétele.
-
Tim82
félisten
válasz
Remekelek28 #38525 üzenetére
Inkább a csatlakozót se törd le.
-
dugo_
veterán
válasz
Remekelek28 #38523 üzenetére
Nem baj, ugyanaz a csatlakozó, csak rögzíteni nem fogos tudni. Úgy tedd le a házat, hogy ne a csatlakozón lifegve lógjon a kisebb hdd.
Ne nyomd meg a tetejét, de törd le a csatit, lehetőleg ne alulról tapicskold a nyákot.
-
válasz
Remekelek28 #38518 üzenetére
A dolog rém egyszerű, kiveszed a Hddt és belerakod a mobil keretbe majd rádugod egy müködö számító gép usb portjára és máris mehet a másolás. Persze ehhez az kell , hogy a mobil keret is satás legyen
-
Brandynew
őstag
válasz
Remekelek28 #30750 üzenetére
Nem, pont ez a HP nem volt, akkor nem ez lett volna a legjobb vétel. De 4 éve is volt jobb vétel a X-es Asusnál, azonos árkategóriában. Persze laptopot nyilván csak webáruházból érdemes rendelni a nagyobb választék miatt.
-
Brandynew
őstag
válasz
Remekelek28 #30746 üzenetére
Igen, tudod úgy használni, vagy vehetsz billentyűzetmatricát is, és át is matricázhatod. Azért én rákérdeznék a linkelt helyeken, lehet, hogy valaki olcsóbban is odaadja a magyar billentyűzetet, mint azt a szlovént.
Nem letolásból írtam, félre ne érts. Csak jó tanácsként írtam a laptopajánlós topikot, mert ott megmondják, hogy mely szériákat nem éri meg megvenni. Az x54-nek a kategóriaátlagnál gyengébb minőségű a felépítése, billentyűzete, hűtése. Persze ettől még egy kis szerencsével fogod tudni használni, de lett volna jobb is ugyanezért az árért. Pl. jelenleg a HP 250 G4/G5-ből van normális konfiguráció ~ 115 ezer Ft-ért, és az egy magasabb minőségi szintet képvisel.
-
Brandynew
őstag
válasz
Remekelek28 #30744 üzenetére
Szia,
Persze, ki tudod cserélni.
Itt 9500 Ft: [link]
Itt nincs ár, beszéld meg vele: [link]
Itt sincs ár, beszéld meg vele: [link]
Itt is van egy csomó X54: [link]
A legközelebbi laptopvásárláshoz egy tipp: használd a Milyen notebookot vegyek? topikot. Ott elmondták volna, hogy az X-es Asus-ok messziről kerülendők.
-
válasz
Remekelek28 #26306 üzenetére
Javaslom, hogy olvass utána. kismillió cikk készült erről, összhasonlítások s a téma is vagy már majdnem 10 éves. [link]
-
válasz
Remekelek28 #26303 üzenetére
Nem drága az 1. generációs 2 magos procik ára.
Processzor is beleszámít a boot-időbe, de az inkább az SSD dolga, így akkor visszatérve a gyökérokra: Neked inkább egy 80/120//128/160/180/240/256GB-os SSD szükséges (ennél nagyobb felesleges).
1 Terrás SSD-t ne vegyél, hacsak nem vagy milliomos, vagy ha fontos neked, hogy jó 20 játék full fel legyen installálva és mindegyiket indítani tudd pár másodpercen belül -
Remekelek28
őstag
válasz
Remekelek28 #26302 üzenetére
Most mértem le. A videón látható I5-ös géppel 47 mp telt el a power gombtól az asztalig ,nálam 37 mp volt,igaz meleg procival,de nekem jelszót is kellett irni.
-
válasz
Remekelek28 #26299 üzenetére
Ha lassabb, akkor először egy SSD-vel próbálkoznék (bár játékon ez semmit nem fog segíteni, de rendszer felállásban, s ad-hoc rendszerbeli működésben igen). Képesek az SSD-k feléleszteni elég régi hardvereket, sokan nem hiszik, de utána meg jön az ezer dicsérő szó.
-
válasz
Remekelek28 #26297 üzenetére
Korához képest azért nem rossz. Láttam már rosszabbat.
A processzort mindenképpen bírja, sőt, az is elképzelhető, hogy kevesebb lesz a fűtési számlád.Intel® Pentium® Processor P6100 (3M Cache, 2.00 GHz)
Intel® Core™ i7-640M Processor (4M Cache, 2.80 GHz) (ez a max!)
A lényeg, hogy inkább most méricskéld meg, hogy egy AIDA 64 alatt futtatott stressz-teszt mennyire izzasztja meg most a laptopod. Ha a hőmérséklet a 70-80° közlében sem jár, akkor javaslom, ha viszont 80°-90° között van, akkor előbb tisztítsd ki, pasztázd újra, hátha csak ez volt a gond. Ha az újrapasztázás után sokkal jobb eredményeket fogsz látni, akkor mehet az i7-es akár.
Itt viszont más szakik véleményét kérném!!! A stepping egy elég fontos szempont ugradelés szempontjából?
Azaz P6100 helyett csak az alábbi processzorok jöhetnek szóba???
Core i5-450M
Core i5-460M
Core i5-480M
Core i5-560M
Core i5-580M
Core i7-640M
(i3-asat szándékosan nem írtam, gondolom nagyobb kraftra kívánkozik kollega) -
válasz
Remekelek28 #26294 üzenetére
http://www.cpu-upgrade.com/CPUs/Intel/Core_i7_Mobile/i7-620M_(PGA988).html - i5 / i7-es, kérdés melyik bírja el a géped, nem tudnék arról, hogy i7-es (kétmagos) jobban melegedne mint i5-ös társa, az összes 1. generációs procinak ebből a socketből 35W TDP az energiafelvevő-képessége (remélem nem írok hülyeséget)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #19783 üzenetére
Ez a neve amit írtam.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Remekelek28 #19781 üzenetére
he?
Veszel egy külsőt vagy ha egerezni akarsz van képernyő billentyűzet is.
-
wdtwrd
tag
válasz
Remekelek28 #1776 üzenetére
Ha nem akarsz/tudsz memóriát bővíteni a gépben (kb 3e Ft lenne megduplázni), akkor csak annyit tudsz tenni, hogy csökkented a futó programok számát, illetve régebbi verziójú programokat használsz.
Például, ha Firefoxot használsz akkor az újabb verziók 300MB memóriát is foglalhatnak induláskor, a régebbiek 80MB alatt (és telepítés után azonnal kapcsold ki a frissítést mert nem kell sokat várni és a legújabb verzióra frissít automatikusan). Víruskeresőknél szintén, az Avast 7-est nem ajánlom a gépre, inkább az 5-ös verziót. Ha skype-ot is használsz és mellette vírusvédelem és böngésző is fut akkor a programablak váltásoknál, bezárásoknál mindenképpen lassulást fogsz érezni, ennyi futó programnál sajnos csak a memóriabővítés segít.Annyit nézz meg légyszíves, hogy ha Windows zászlós billentyűt meg a Pause feliratú billentyűt együtt lenyomod akkor a megjelenő ablakban alul milyen CPU-t ír ki? (Ha nincs zászlós billentyű, akkor a Sajátgép-en jobbegérgomb és Tulajdonságok-nál ugyanezt kapod)
-
Dell XPS
veterán
válasz
Remekelek28 #1776 üzenetére
Sajnos nem, csak lemezolvasási sebességet lehet segíteni. Sajátgép-> jobb klick-> kezelés -> defrag
-
ravail
senior tag
válasz
Remekelek28 #1766 üzenetére
Szia!
Két javaslatom van:
Az egyik, hogy az itt leírtak szerint csinálj egy "kézi" nagytakarítást. Utána a "Sajátgép" --> "Tulajdonságok" --> "Speciális" fül alatt a "Teljesítmény" mezőben katt a "Beállítások"-ra, a kinyíló ablakban a középső, a "Speciális" fül alatt alul, a "Virtuális memória" mezőben katt a "Módosítás"-ra. A kinyílt "Virtuális memória" ablakban középen válaszd "A rendszer kezelje a lapozófájl méretét" és a választásodat erősítsd meg a mellette lévő "Beállít" gombbal. Arra figyelj mér oda, hogy a rendszerpartíción legyen elég szabad hely.
A másik javaslatom az ami már elhangzott, egy új rendszer telepítése, esetleg a fölösleges részek azonnali kikapcsolásával. Vagy Linux vagy valamilyen kis hardver igényű operációs rendszer telepítése.
Sok sikert!Lemeztöredezettség mentesítéssel nem lehet memóriát felszabadítani. Csak a betöltési időt lehet csökkenteni, mivel az összetartozó, de nem egy helyen tárolt adatokat (fájl részeket) rendezed ezáltal össze.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Remekelek28 #1766 üzenetére
Értelek, köszönöm az infót! Akkor várd meg légy szíves a "hozzáértők" bejelentkezését, ahogy ismerem a fórumot mindenképpen a segítségedre lesznek. Ahogy látom egy újrahúzás is segíteni Neked, de ez az én szintem, majd eldöntöd...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Remekelek28 #1746 üzenetére
Szia,
Nincs lehetőség bővítésre, mert ez tényleg elég kevés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Bittorrent topik
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- Elektromos cigaretta 🔞
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest