- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Rivaul #49889 üzenetére
Panasonic Bt-os hangszórónál volt hasonló hibám, ott nem az dó-oldali(DELL) lapossal volt a gond, hanem a vevő-oldali Paná-val. A Pana firmware frissítése oldotta meg a problémát, a gyártói oldalról.
A jól végződő saját tapasztalat alapján esetleg nézz rá a gyártó oldalára, ha ez lehetséges egyáltalán firmware frissítés az említett gyártmánynál.
Nem ismerem, csak a probléma hasonlósága alapján ment az esetem megoldásának leírása.B-terv a végére: Írtad, hogy régi a HP-lapos. Lehet, hogy nem ismeri a HP BTooth-modulja a sokkal frissebb füles sokkal frissebb szabványait. Megnézném a HWiNFO-val, hogy milyen Btooth modul van benne(cserélhetőek) és néznék valami frissebbet a helyére.
Ha nem akarod szétszedni, akkor egy frissebb USB-s Btooth-t néznék, 5-10€ körüliek lehetnek a web-árúházakban. -
teptep
senior tag
válasz
Rivaul #49887 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, csak ötletelgetek. A letöltött exe indítás után kicsomagolja magát egy mappába. Onnan nem tudod telepíteni, az rendben. És az eszközkezelőben a fent lévő Bluetooth drivert sem tudod jobb klikkel frissíteni úgy, hogy megmutatod neki kicsomogolt Win64 mappát?
-
teptep
senior tag
válasz
Rivaul #49885 üzenetére
A HP Elitebook 8440p support lapról próbáltad már a Win7/64 Bluetooth modulokat (7 Rev. E57.7 MB2010. jan. 15.) feltenni?
WDM audio (PortCls) Bluetooth Audio Driver
with AVDT as a separate driver
Copyright (c) 2006-2008 Broadcom Corp.
DriverVer=08/25/2009,6.2.1.200 -
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Rivaul #15929 üzenetére
Gondoltam rá én is, hogy "jelenség" esetén nézze meg egy modullal is a gépet (vagy egy másikkal próbálja ha lenne), esetleg a hálózati eszközöket tiltsa, vagy cseréljen illesztőket, esetleg rendszer-visszaállítás, javítás, stb. Ezeket egyébként nem nagyon bírja el a Win7 sajnos, marad nyoma, nem lesz a régi. Szóval lenne még ötlet, csak félő, hogy így jómunkásember lesz belőlünk a megoldásig, különösen ha mégis hardver hiba lenne.
-
mutyi
senior tag
-
Yiggdrasil
aktív tag
válasz
Rivaul #15683 üzenetére
@Buci21, Rivaul, Sensei: Köszönöm a válaszokat!
Nem tervezem bővíteni, mert ha nekikezdenék, akkor valszeg sokba kerülne (120GB-os SSD meg 4 GB RAM biztos menne akkor bele, az meg nem két fillér, így is 60ezernél tartok ezzel a masinával).Akkor kipróbálok egy Win7 Prof x86-ot, aztán meglátom, hogy mi sül ki belőle, mégegyszer köszönöm a segítséget!
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Rivaul #13065 üzenetére
Szia!
Északi-híd hőmérsékletét nem fogod látni (IGP) semmilyen teszttel. Szerezned kellene egy rézlapkát (1mm), vagy gap-pad -et, mert a paszta nagyon nem lesz jó! CPU, HDD -én kívül semmilyen más értéket nem mutat egyik program sem?
Tudok adni holnap, hogy használhasd a gépet!
-
Impressa
őstag
válasz
Rivaul #12941 üzenetére
MX-4, MX-2, vagy Noctua NT-H1 javasolnék. Mindegyiket használom (kivéve MX-2), jó teljesítenek. Az MX-4-nek jobb a hővezető képessége a másik kettőhöz képest.
ARCTIC MX-4
Hővezetése: 8.5 W/m-KARCTIC MX-2
Hővezetése: 5.5 W/m-K (Noctua NT-H1, ehhez van közelebb)Mx-4-nek kisebb a viszkozitása (folyékonyabb), így könnyebben kenhető, mint az MX-2.
De a tesztek során, nagy különbséget nem tapasztaltam a paszták között. ( Kb. 1-3°C) -
acumen880711
tag
válasz
Rivaul #12874 üzenetére
Hmmm, ha adott esetben cserélhető lesz később az már egészen biztató!
Annyi kérdésem még lenne, hogy a memória olvasás-írása szempontból és egyéb folyamatok futtatásakor (pl.: amikhez proci és ram kell) mennyire látványos a különbség a 4 magos és a 2 magos között?
Ergo sima "mezei" használat esetén nem gyengécske a 2 mag, főleg úgy, hogy "csak" 1,8 ghz-esek a magok alapjáraton, főleg a mai viszonyokhoz képest? (Irthattam volna programtelepítést, különböző folyamatok lefuttatását stb...)
Szóval "átlagos" használatra is jó lesz ez így nekem? :/
(Azért nem játszok éjt-nappallá éve közel sem, de ha igen, akkor elvárás nekem, h ami csak lehet a lehető legjobb beállításokkal elfusson!)
Többet nem traktállak, ha ezt megválaszolod, ígérem!
Köszi még1x a sok helpet!
-
acumen880711
tag
válasz
Rivaul #12870 üzenetére
Köszi a választ, de 1 gyors okfejtés:
Az idő előrehaladtával a játékoknak előbb-utóbb kevés lesz a proci és a vga. A kérdés az, hogy melyiket fogják az újabb gamek kifogásolni hamarabb: a viszonylag "gyenge" 2 magos cpu-t, vagy a vga-t? Igaz, h van elég rendesen eltérés a 2 vga és a 2 cpu között, de jelen esetben nem nagyobb a differencia a 2 i7-es között, mint a 2 vga között? Sztem hamarabb lesz kevés majd a cpu a játékoknak 1-2 év múlva, mint a videokari, de ez csak az én véleményem, nyugodtan írd/írjátok meg, ha ti másképp látjátok!
Köszi!
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Rivaul #12820 üzenetére
Jajj de aranyos vagy, még a kis profilképemet is beillesztetted
Már vagy a 100. kommentárt olvasom, de mindenki mást mondd. Mindenki bizonytalan, és mindenki mítoszként kezeli a témát.
Így nem kaptam túl sok infót. De gondolom ti sem fogtok tudni többet :/Esetleg akkor úgy módosítanám a kérdésemet, hogy: Mi jobb a laposnak: ha akksi nélkül tápról megy, vagy ha folyamatosan benne van az akkumulátor, és folyamatosan 100%-on van?
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Rivaul #12710 üzenetére
Amúgy nekem nagyon aktív, -vagy éppenséggel nagy intenzitással haldokló
- piros pixelem van. Ha odakoppintok neki egyet akkor pislákol, ha kettőt kap akkor el is tűnik.... de pár perc múlva mindig elő jön.
Létezik valami forró rongyos kezelés is, de ahhoz én nem vagyok elég nagy sámánMit értesz jobb minőség alatt? Szívesen fogadom ha küldesz egyet
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Rivaul #12707 üzenetére
És ez tényleg megjavítja "Véglegesen" a problémát? Ti csináltátok már, sikerült?
Mondjuk ebből a tömény nyolc órás epilepsziarohamból mennyit kell futtatni? -
s3toraph
senior tag
válasz
Rivaul #12659 üzenetére
Ugyanezt linkeltem a (#12653)-ben.
Igen azt láttam hogy vannak driverek Win7-hez, csak a chipset-nél nincs.
Akkor még annyit megkérdeznék, hogy ebbe a topicban volt már szó arról, hogy ha gyárilag win8-as laptopra Win7-et raknék, de később vissza kellene állítani az eredeti állapotot (gyári Win8, gyári partició kiosztás, stb.), akkor annak hogy kell belefogni? Mert akkor rákeresek.
A segítséget pedig köszönöm!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
Rivaul #12651 üzenetére
Eddig jó volt,csak ssd-t raktam be és leszedtem netről magát a startert azután az alján lévő kóddal érvényesítettem és hiába dugom akár kábellel a routerbe,akkor sincs internet. Lehet,hogy hdd kell neki? Nem értem,eszközkezelőt nem néztem,most rakom újra hátha megjavul.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Rivaul #12656 üzenetére
Akkor fel fogom hívni a lenovo supportot, csak meg tudják mondani.
Az hogy nincs a támogatási listába semmit nem jelent, meg kell egye.
Oké de akkor ugye gyári Win7 telepítő lemez és kész? Nem kell machinálnom a win8-as chipset driverrel semmit? Én azért aggódom és kérdezek ennyire, mert a laptop újabb (1 éves lesz) mint a Win7. Ha régebbi lenne akkor persze hogy meg kell ennie. -
s3toraph
senior tag
válasz
Rivaul #12654 üzenetére
Jól tudom, lenovo-nál ki lehet szedni a vinyót garvesztés nélkül ugye? Már ha javaslod akkor gondolom igen.
Norton 360-nak az ingyenes próbaverziója is megfelelő a célra? Nem használtam norton vírusölőt vagy 6 éve.
Amúgy meg mehet rá a win7.
Ez 100% biztos? Honnan lehet ezt tudni? Tapasztalat?
Ja és ha nincs win chipset driver, akkor azt honnan pótolom ki? Win7 felismeri, ahogy kell? Mert nem éppen egy friss rendszer a Win7, kétségeim vannak hogy a beépített driverkészlet fel fogja-e ismerni, azért kérdezem. -
taip
senior tag
válasz
Rivaul #11961 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy a kártya többet is tud. Nem fogalmaztam pontosan.
Ha úgy szeretném használni, hogy egyszerre menjen a két képernyő (kiterjesztett asztal, vagy hogy hívják), akkor mit kezd a Windows az eltérő felbontású, sőt eltérő arányú kijelzőkkel?(Bocs ha ez már itt OFF).
-
Kezdő Balázs
tag
válasz
Rivaul #11825 üzenetére
Sziasztok!
Hát sajnos nem sikerült,tesómék neki álltak és leszedték a billentyűzetet és nincs alatta második slot
most azzal lett kicsivel rosszabb a notim,hogy jó pár csavar hiányzik ,mivel én mozgáskorlátozott vagyok ,csak asszisztálni tudtam .
megnéztük amdathlonxp a linkelt videót ,de ez nem az a gép az én notebookom HP Compaq 615,de gondolom ez ami a videón van ez már újabb és azért lehet benne két slot.
Azért hálásan köszönöm mindenkinek a javaslatát/segítségét. -
Kezdő Balázs
tag
válasz
Rivaul #11819 üzenetére
Szia!
Előre is bocs kicsit részletes leszek mert,nem értünk úgy hozzá.
De akkor,hogyan kell bele rakni a második ramot? csak mert leszedtük a memória ram fedelét és ott egy slot van (de lehet csak mi vagyunk hozzá lámák)szóval leszedtük a fedél lapot ami 1,db csavar rögzített és ott van ram-nál jobb és bal oldalt valami két kis (hogy írjam) pöcök amit megnyomva tartva ki jött a régi ramom,de ott nem találtuk a második slotot,mit csinálunk rosszul ?alatta nincs második slot ,akkor hol lehet? -
-
kmisi99
addikt
válasz
Rivaul #11763 üzenetére
Ilyen szalagkábeles megoldású a bekapcs gomb 4 érintkező van rajta így nem igazán tudom melyik mi. Amik az áramot adják a lapnak azokat nem igazán bántottam. De egyébként lényegében 95% osan szét lett szedve a legalsóbb rétegekig kellett lemennem szóval az alaplap is ki lett véve.
-
kmisi99
addikt
válasz
Rivaul #11758 üzenetére
Nem a táppal van gond mert ugyan az aksi halott de annyi ereje mindig volt, hogy felvillantsa a ledeket de most semmi 0 reakció.
1-2 csavar kimaradt összerakásnál esetleg az okozhat ilyen gondot? Illetve én nagyon a bekapcs gombra tippelnék de hogyan tudnám tesztelni, hogy az e a hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 3
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest