-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz
KillHates #31451 üzenetére
Az is jó benne, hogy SSD van benne ,lehet pakolni forgatni össze vissza ,nem érzékeny a saját helyzetére és az alsó fele csak egy billentyűzet, gondolom oda nem fog bakapelyhet beszívni és így az alja légzőnyílásaira tulajdonképpen nincs szükség, nem kell alá szellőzést biztosító alátét az ágyban.
off (?):
Lenovo P780 teló képernyője nem reagál a birizgálásra. HW hiba, mert fw csre után is ugyanaz a helyzet.
Nagy bonyodalom lehet a javítása? -
ooloo
őstag
válasz
KillHates #31438 üzenetére
Szia ,
Megoldottam egy huszárvágással .
Kiírtam DVD lemezre és onnan telepítettem .
Teljesen elfelejtettem , hogy vettem az asszony gépéhez egy külső meghajtót .
Eléggé lassú a friss rendszer amiatt , hogy nincs a géphez windows 10 Driver , csak win 8 és win8.1 , de eldöcög . Csak munkára kell ... Office, Excel , böngészés . Ezekre tökéletes .
Az egeret sem érzékelte , de azt 1/2 óra állítgatás után működőképes állapotba hoztam .Köszönöm a segítséget !
Kellemes estét!
-
persil
nagyúr
-
Sidorovich
senior tag
válasz
KillHates #27875 üzenetére
Köszönöm. Megnéztem, a HD Sentinel szerint minden rendben van, ott megjelentek a SMART értékek is.
CCleaner továbbra is teljes sebességgel, megszakadások nélkül ír. Windows Explorerben miért halnak meg a dolgok akkor? Ha csak pár gigás fájlokat kezdek el másolni rá, akkor is szinte rögtön leáll a másolás, majd halad egy kicsit 20 megával, majd megint megáll, és így tovább...
-
Sidorovich
senior tag
válasz
KillHates #27864 üzenetére
Szia!
Most megnéztem a Samsung Magician programmal is a dolgokat. (Samsung SSD-m miatt van fent, de a nem Samsung belső vinyót is tudja kezelni a laptopban, leolvasni a SMART értékeket)
Megnézném ezt ezen a hibás külső Samsung HDD-n a SMART értékeknél semmi nem jön le. Hibát nem jelez a program, hogy valami miatt nem tudnál leolvasni. de üres a táblázat.A külső Samsung vinyónál ez van:
Meglepő volna, ha más gyártó termékét tudja kezelni, de a Samsung vinyót a Samsung programja nem.
-
Sidorovich
senior tag
válasz
KillHates #27862 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Van egy ugyanilyen típusú külső HDD-m, holnap hozzá fogok férni, kipróbálom azzal is.
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem lehet, hogy nem tud az USB port elég kraftot adni egy ilyen HDD meghajtásához? Az előző laptopomon volt egy 1 amperes USB port, amit telefontöltésre lehetett használni, mindig azt használtam korábban külső HDD-kel is, de a mostani gépemen nincs ilyen port.
-
-
válasz
KillHates #27766 üzenetére
Valahol említetted, hogy már a kisujjadban vannak a TP-k, szóval kérdezném: mennyire jellemző az Nvidia-s T520, T530-asokban (+ W-széria) a VGA meghibásodása? Ezekben gondolom ha elszáll a VGA, akkor csak alaplapcsere, vagy BGA-zás segít?
Inkább ajánlottabb MXM-es üzletit venni, pl. 15"-os Precision-t?
-
anorche1
őstag
válasz
KillHates #27688 üzenetére
A megtaláltam hova csomagol ki a telepítő (c:\user\felhaszn\local\temp\pftB17~tmp). Eszközkezelőben letöröltem, és a mappában található .ini -re jobbklikkeltem majd telepítés, és a gépet újraindítva jó lett.
Ha simán csak megmutattam az eszközkezelőnek, akkor azt mondta hogy az illesztő naprakész. Ha meg törlés nélkül telepítettem az .ini -vel, akkor nem történt semmi. -
roPHka
senior tag
válasz
KillHates #27676 üzenetére
Valahogy lehet azt diagnosztizálni, hogy az alaplap biosa sérült-e?
Az előző szóban forgó Acer lap ugyanis működött..egy takarítás után viszont elkezdett szarakodni.
Nem történt semmi, hacsak nem előtte is már csinált hasonló hibajelenséget, de azt nem tudom.
Jelenleg bekapcsol, de nem ad képet, és úgy tűnik mintha folyamatosan resetelné magát...
Előző 50 bekapcsolásból kb 4x adott képet, ebből túlnyomórészt a bekapcsolás után megjelenő Acer logónál megállt...egyszer talán bejött a rendszer is.
Vga hiba, bios chip hiba, esetleg egyéb áramköri nyalánkságról van szó? Előéletéből ami lényeges, hogy valószínű kicsit jobban melegedett a kelleténél egy ideig mivel takarítva sosem volt.
Félek ha bga hibával küldöm el, akkor feleslegesen ártunk a vga chipnek, ami ráadásul egy kevésbbé tönkremenős - melegedős sima Intel videókártya.
Mindent megnéztem amit lehetett (töltő, proci, ramok, stb...), nincs változás ezek cserélésvel sem. -
havri1
félisten
válasz
KillHates #27248 üzenetére
Nincs hibaüzenet, csak kevés a 3D teljesítmény.
Én sose láttam működni, tulaj (öcsém) állítja, pár éve, amikor vette, akkor ezekkel a játékokkal (ha nem is FHD-ban), de sokkal jobb felbontásban, tvn, majdnem full high beállítással játszott a crysis és a D3-al is.
Állítása szerint, az alap csere után kezdődtek a gondok.
De típust alapján nincs benne dedikált gpu, így... Passz.Köszönöm a segítséged, szerintem eladatom vele ezt, és vetetek egy erősebb cpu+vga notit, ha játszani akar.
-
-
szabodavidz
csendes tag
válasz
KillHates #27017 üzenetére
Utána néztem különböző fórumokon és nagyon valószínű,hogy a kijelző hibás.Elő fordúl ennél a típusnál.Holnap küldöm vissza és visszakapom a pénzem.Viszont sajnálom,mert amúgy jó gépnek tűnik.Hardweresen ebben az árban ez a legjobb szinte.Arra vajon mennyi esély van,hogy ha rendelek még egy ilyen laptopot más helyről,hogy annak is probléma legyen a képernyőjével ?
-
korpicschess
veterán
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
KillHates #25784 üzenetére
Üdv
Azzal próbálkoztam de elég érdekes barnás lét mosott ki a flux(az az érzésem megelőztek) ,az a fura hogy ennél a típusnál ha bga hibás nem villan a 3 led,ez 100% de nem kinlódok vele mert ez a sis chippel szerelt abból eddig még egyet sem sikerült megcsinálnom,szerintem ott maga a chip hal meg legalábbis ezzel magyarázom magamnak..
Amúgy nem tudom mi lelte,de ideje karácsonyoznikellemes karácsonyt neked és természetesen minden kedves ph-nak
-
adika4444
addikt
válasz
KillHates #24792 üzenetére
Értem, köszi!
Még egy kérdésem lenne:
Van az eBay-n olyan, hogy 2nd optibay ehhez a géphez, amiben állítólag javítottak egy nem leálló hdd hibát. De fentebb írtad, hogy ebben nincs elektronika, elképzelhető hogy ez egy óriási kamu, és hogy az itthon kapható is pont ugyanolyan jó mint az?
Köszi! -
-
Erwinke
aktív tag
válasz
KillHates #24763 üzenetére
Köszi a gyors választ! Sikerült úgy belépni a biosba csak az a baj, h ebben a biosban semmit sem lehet álligatni. Belementem a BOOT részbe és csak a windwos start from HDD-t lehetett rakni semmi mást ... Tök érdekes. Meg a többi részben is full üres minden alig lehet valamit állitani. Ha meg lehet az is v disable v enabled és kész vége. Nem kéne ezt frissiteni vagy valami?
-
vbbb
őstag
válasz
KillHates #24599 üzenetére
Köszi! UK-ba el tudsz jönni érte?
Ja amúgy neinneinneinneinnein!
-
Szabmester03
csendes tag
válasz
KillHates #24580 üzenetére
Asus R512m
Biosba bejutottam. Addig jutottam, hogy a partíciókat mutatja, kéri, hogy adjam meg , hova szeretném telepíteni a rendszert. Nem engedi telepíteni egyik partícióra sem. Utána néztem, töröltem minden korábbi partícót, recovery stb. CSM enabled, így sem engedi. UEFI-vel bootolni nem akar, kapásból bedob biosba.
Win 7-et telepíteném. Próbáljak egy 8ast?
-
konyi79
addikt
válasz
KillHates #24542 üzenetére
Gondolod ezt, amíg nem látod.
Ott a radiátor fölött domború a teteje,, nehogy kikényszerüljön a levegő a nyíláson. Ez még nem is lenne olyan nagy baj, ha az oldallap oldalról rázárna a radiátorra. De nem, 3-4mm rés van. Ezt próbáltam lezárni a levegő ne forogjon vissza a házba, de tényleg csak akkor működik, amikor már zavaróan süvít a kicsi légkavaró
Pedig a 19W-os APU-t nem lenne művészet hüvösen tartani. AIDA stressteszt alatt simán 80C fölé megy.Szóval ha nincs ötleted, előbb-utóbb viszem a lapot belőle neked reworkre
-
konyi79
addikt
-
konyi79
addikt
válasz
KillHates #24538 üzenetére
Kapott már mx4-et, ezen túl vagyok
2 bajt látok nála:
- maga a venti annyira primitív kis alacsony profilú vacak, alapfordulaton lényegében nem visz levegőt
- ami levegőt visz, egy része annak is visszacirkulál a házba, mivel nincs lezárva, csak a kivezető nyílások felé tudjon menni.
Ha próbálom kimaszkolni, kimenjen a radiátoron átfújt levegő a házból, akkor az első probléma hatványozódik, mert a ház kilépő nyílása túl kicsi, alig több 1/3-a a radiátor felületének.
Pedig igencsak igényelné a ház a légcserét, mert az alaplap is kicsivel több hőt termel a kelleténél. Pedig pont ezért is már a hdd-t is kicsréltem kisebb fogyasztású ssd-re.
Szuper kis nezezős gép ettől (valójában asszony használja), de halkabb lehetne. -
konyi79
addikt
válasz
KillHates #24524 üzenetére
Na ezt végigolvasva tör előre belőlem is a barkácsolási vágy (főképp látva a sok kibelezett hűtést) nincs valami alacsony profilú kompakt 4 vezetékes ventilátorod? Van nekem egy sapphire edge VS8-cam, aminek gyárilag igen elcseszett a ventilátora, emiatt a kellemesnél sokszor jóval nagyobb fordulaton jár. Szóval régi vágyam, beleoperálok egy kicsivel combosabbat.
-
Godimodi
tag
válasz
KillHates #24497 üzenetére
A grafikus probléma miatt visszaviszem mindenképp,ez fix volt,csak leírtam.Azt hallottam egyébként,hogy ezek (függetlenül attól hogy ATi,vagy nV) azért el-elpusztulnak idővel.
Köszi a segítséget bluetooth-szal kapcsolatban.Azóta sem sikerült összebarátkoztatni őket,ez már erre a pár napra így marad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged