- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi99
addikt
válasz
SZIGMA #46590 üzenetére
3,25-ős sata visszafelé kompatibilis.... az ahci ami gondot okozhat telepítéskor... persze egy futó/feltelepített rendszeren már nem ,de win nem minden vezérő-t ismer... ugyan úgy az usb-vel is szoktak gondjai akadni... annó amikor ezek bejöttek ,iszonyat szívás volt néha telepíteni... nem egy mai gép is simán elhasal ha a win-t usb-3 ról akarsz telepíteni vagy ha valami csoda ssd vezérlő van a notiban
-
Jocohun
tag
válasz
SZIGMA #46126 üzenetére
Köszi szépen. Meg nézem. Viszont az is gyanús, hogy kikapcsolva tőltöm a laptop dúrván meleg a laptop aljának a fele. A legmelegebb a széle ahol csatlakozik. Tisztában vagyok azzal hogy töltéskor meleg de ez nagyon meleg és ha ekkor bekapcsolom akkor simán csak vin alat a proci 40fok de a venti maxon mehet. Akkumulátoról meg jóformán be se kapcsol.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
SZIGMA #45460 üzenetére
Azzal még nem néztem. Valami HP renew gép, mint a 250 Gxx kinézetre.
AMD A6-6310 APU van benne 4GB memóriával, de amikor beakad nincs terhelve. Proci 10-20%, memória stabil 48%, HDD 1-2%-on fut csak.
Erre mondjuk nem panaszkodtak csak használat közben pár perc után lefagyott.
Újratelepítés ezt megoldotta. Előtte saját HDD-vel teszteltem, azzal se fagyott, de az egér akadozott. -
atti1848
senior tag
válasz
SZIGMA #44936 üzenetére
Igen, én is így szoktam csinálni, csak hogy ebben a laptopoban még talán ATA csatlakozó van
https://icecat.biz/p/acer/lx.a5505.231/aspire-notebooks-aspire+3002wlmi-276995.html
-
Tim82
félisten
válasz
SZIGMA #44925 üzenetére
Írta, hogy nem Windows, hanem Linux Mint alatt próbálja.
Azt mondjuk még mindig nem tudom, hogy milyen wifi kártyával, milyen hálózatra szeretne csatlakozni. 2,4 GHz only wifi kártya pl. nem fog 5 GHz-es hálózatot látni, oprendszertől függetlenül.
Egyébként úgy általában a Broadcom és Realtek kártyák Linuxos támogatása finoman fogalmazva hagy kívánnivalókat maga után, Intel, Atheros vonalon tudtommal nincsenek gondok.
-
-
-
-
LOTR
addikt
válasz
SZIGMA #42074 üzenetére
#42075 SeniorTilla
közben találtam egy ilyen cikket: Földhurok, avagy mit csináljunk mikor minden zúg
a notebook tápegységét földeletlen csatlakozóba dugva megszűnt a zúgás, viszont, amikor a kijelzőt (földelt dugalj) csatlakoztatom a géphez, akkor újra kezdi (ezzel nem próbálkoznék már földeletlenül használni)
kipróbáltam egy földeletlen dugvillás tv-vel is, azzal jó volt szerencséreezekkel már kijelenthető, hogy megvan a probléma?
illetve továbbra is, mi lehet a megoldás, hogy lehet az efféle földhurkot megszüntetni?
köszi -
Krystal_s
addikt
válasz
SZIGMA #41679 üzenetére
Köszönöm.
Sajnos megtudtam, hogy bizonyos külső HDD házak nem kapcsolják le a lemezt egyáltalán és alvó módba sem tudják tenni, mert olyan vezérlő van bennük, ami erre nem képes. Van egy másik házam, az lekapcsol rendesen.
Kikapcsolt állapotban minden lekapcsol.
Nekem a gép altatása után zavaró, hogy pont abban a házban, amelyiket most használnám a HDD folyamatosan pörög tovább, miközben nem megy a gép. Bekapcsolva is zavaró, hogy folyamatosan teker, mert naponta csak pár percet használom.
Azt az 1 portot nem értem, amelyikben az egér világít gép altatása után is, miközben tiltva van a PowerShare/USB töltés.
Más erre vonatkozó beállítás elvileg nincs a BIOS-ban. Sok kép lenne, de itt vannak leírva az elérhető beállítások. -
-
-
válasz
SZIGMA #39189 üzenetére
Sajnos találkoztam már én is ilyen ügyféllel, hogy ez miért ennyi meg annyi.... címszavak. Itt akkor STOP lehet mást választani. Ugye a szomszéd/haver "szakértő" abból még a 90%-a nálam kötött ki 2. körben is.
Mostanra már jó az ügyfélköröm, bizalom is megvan, és nincsenek problémák. Ehhez hozzátartozik, hogy az elején fixálok mindent amit lehet, így nincs megleptés a költségekben sem. Igen nem mindent kell elvállalni.
Mégegyszer köszönöm szépen a segítséget -
válasz
SZIGMA #39187 üzenetére
Igen igen, van fentertott gépem, és vendég hálóm ilyenekre, de nagyon köszönöm felhívást és megerősítést. Én is olyan gépekkel szeretem csinálni, ahol nem számít az adat. Sajnos egyszer (a hdd válság idején) az ügyfél gépére tettem a külső hdd-m, vírust kapott és a 100/100-as kondícióból lett 100/70, majd 100/45, de ezt két bekapcsolá után. Adatmentés egyből, ami sikerült is, hdd kuka és vehettem újat jó drágán. Na azóta nem csinálok ilyet.
Tanló pénz megvolt.
-
sanyek2
senior tag
válasz
SZIGMA #38778 üzenetére
Két napja böngészem a drivereket, és erre nem akadtam rá.. Érdekes...
Mindenesetre ez sem segített. A Linuxot megpróbálnám, de kölcsönbe elvitték a pendrive-omat, szóval várat magára.
Az eszközkezelőben a külső vinyót felismeri, de nem telepítettként nevezi meg, viszont sorozatszám szerint. Majd miután frissíttetni próbálom a drivert, átkerül az ismeretlen eszközökhöz, és azonnal ledobja, megszakítja az áramellátását.
Agyrém, komolyan....
Igen, elfelejtettem mondani, hogy win10 x64 a rendszer. -
iref-h
tag
válasz
SZIGMA #38271 üzenetére
Szia!
Köszönöm az ötleteket, átnéztem, átmozgattam mindent forrasztási hiba nem látható, hőmérséklet is rendben, összecseréltem a satakábeleket is sehol semmi.
úgy döntöttem hogy
a rossz hdd-t kiszerelem, másik még most jól működik, rakok rá valamilyen windows-t.
AverMedia AVerTV Hybrid Volar HD H830 USB tunert használtam, úgy felmelegedett, hogy a kezem nem állta, szét is szedtem, hátha látok valami forrasztási hibát, de nem találtam semmit.
Elindítom a "beruházást" veszek egy másik ugyanilyen tunert, a linuxot többet nem próbálom, a kísérletezést egy időre befejezem.
Üdv.: -
-
iref-h
tag
válasz
SZIGMA #38241 üzenetére
A baj ott kezdődött, hogy sajnos mindig variálok. Jól működő win7 a laptopon, az asztali gépemen meg szintén jól működő win 8.1 Miután az ssd megvettem, arra gondoltam, hogy ne veszítsem el a megszokott win7-t lehetőségét sok programmal, berakom az odd helyére. Így használhatom akár op.rendszerként, akár tárolóként. Az aszaligépemen (2db. hdd) mint írtam az egyiken a win 8.1 a másikon meg a win 10 próba verziója futott, gondoltam a win 10 helyére felrakom a linux mind-t, mivel a laptopomon ott lesz a win 10 teljes verzió. Egyébként ebben az esetben működött is a boot választás. Nem tudom hol követtem el a hibát, de a linux telepítése közben egyre több probléma jelentkezett. Sajnos nem a win 10 hdd-re hanem a win8.1 hdd-re kezdte telepíteni a linuxot, hiába jelöltem meg a win 10- es hdd-t. Amikor elkezdte a telepítést, már láttam hogy baj lehet, de visszaút nem volt, aminek az lett a vége, hogy a hdd win8.1-el együtt végleg elszállt.(Az biztos hogy javíthatatlan,sok féle teszttel, javító programmal próbálkoztam, de egyre rosszabb eredmények jöttek) Amin a win10 volt az a hdd teljesen jó maradt. Az asztali gépemet úgy vettem használtan, a win 7-el együtt, ghost-tal elraktároztam számítva ilyen esetre is. Sajnos az épen maradt hdd- re nem tudom feltenni a Ghostolt win 8.1-et,
még annyit próbálok, hogy a partíció méretét akkorára állítom mint amekkora a meghibásodotté volt.Összefoglalva: én is a win 8.1 mellett lennék megszoktam, de sajnos mivel nem kaptam meg annak idején a géppel együtt a win 8.1 kódját, fel sem tudom telepíteni. Nem is nagyon forszíroztam, úgy gondoltam ha gáz van, ott lesz a Ghostolt anyag, bármikor visszaálíthatom a rendszert. Mindezt csak azért írtam le hogy ilyen is van, érdemes jobban vigyázni, igaz hogy még most sem tiszta, hol követhettem el a hibát. -
shirogin21
csendes tag
válasz
SZIGMA #38000 üzenetére
Szervizbe érkezett törötten, átvették, engem okolnak hiányos csomagolás miatt, kárszemle lezajlott eredménytelenül. Külsérelmi nyom található a csomagoláson, beszakadás formájában. Eddig az összes levélre azt felelték én vagyok a felelős ezért és nem vonható felelősségre ilyen helyzetben a gls, ők pedig térités ellenében hajlandóak csak kicserélni. Ezt vegyem úgy, megszívtam, mit tehetek ?
-
-
Angel2014
addikt
-
Angel2014
addikt
válasz
SZIGMA #31684 üzenetére
Én úgy javasoltam tiszta telepítés és amikor a lemezhez ér töröljön le mindent egybe szóval egybe legyen a lemez...amikor megvan hozzon létre egy 60 gigás particiót arra megy a win ..és a többit majd ha feltettük a lemezkezelőből hozzuk elő.
találkoztam ilyennel garanciális asztali gépen 98 as merevlemez kondi és behalt minden ahogy csere volt minden jó lett..6x vittem be de ahogy itt is a sentinel még nem javasolt cserét...nagy izzadás és harc árán tudtam velük kicseréltetni...
-
coco2
őstag
válasz
SZIGMA #31568 üzenetére
Az elszakad egy szalagkábel egész találó. Vagy talán egy nyákfólia csíkot tép fel valahol egy ügyetlenül félrecsúszó csavarhúzó hegy, és mondjuk napokkal később veszem észre, hogy hoppá, nem működik az sd kártya olvasóm. Nagyon sok szakmai világot elárasztottak a gyorsképzett kóklerek. A laptopszervízek kivételek?
-
jegenye77
addikt
válasz
SZIGMA #31380 üzenetére
Tegnap kérdeztem és azóta mások is és nem volt reakció.
Nem tudtam, hogy ez sok vagy kevés de gondoltam bemásolom ide is hátha van olyan aki tudja és segít. Amit nagyon meg is köszönök!
Elnézést kívánok neked ha ezzel felzaklattalak vagy bármiféle kellemetlenséget okoztam.
Ha a topik szabályt sértettem akkor kérem törölni a hsz t.
Bocsánat mégegyszer! -
mclaren777
senior tag
-
SirKero
őstag
válasz
SZIGMA #31014 üzenetére
Az a legnagyobb problémám és a melegedésben is közrejátszik ( szerintem
) hogy alapon nulla futóprogram mellett is maximumon megy a processzor
Játék alatt viszont a 87 fok azért már durva szerintem. Ja és a legszebb,hogy a teszt programok alatt ( furmark ,ungine heaven ) a vga meg nem megy 70 fok főléde játék alatt az is inkább a 80 fok körül mozog.
-
albiosz
őstag
-
_ocsisajt
őstag
válasz
SZIGMA #29683 üzenetére
az én tapasztalatom az volt, hogy az ilyen jellegű "háklisság" a brand* (HP, IBM stb.) gépeknél volt asztalinál... sokat bővítettünk/hibás alkatrészeket cseréltünk kis vállalkozásoknak/cégeknek, onnan van/volt "szívás" tapasztalat... de sajna notik terén még zöldfülű vagyok
*persze soxor nem volt mérvadó a memory support sheet ott sem, de inkább az ember nem kockáztat alapon, ugye...
-
Bass
addikt
válasz
SZIGMA #29533 üzenetére
Az is megvolt már sajna,igazából en sem ertem a problemat. Hibatlanul mukodott es egyik nap bekapcsolaskor nem ment a wifijuk,elhoztam hozzam nalam hibatlan volt ezert gondoltam a win10-re es azzal megy is. De mivel ilyen jelensege van visszamegy a win7. Azt hiszem ez egy orok nagy rejtely marad 😀 Koszonom a segitsegedet.
-
Bass
addikt
válasz
SZIGMA #29530 üzenetére
A vinyo vadi uj,de akkor megprobalok ratenni egy 8.1-t vagy megy vissza a hetes. Az a gond hogy valamiert a hetes rendszernel egyszer csak nem lehetett wifi routert hasznalni(vagy max 1-2mbit sebesseget produkalt),konfiguralni,hiaba raktam ujra,a,win 7-t ami eddig hibatlanul mukodott ezzel a routerrel,nem birtam rajonni mi lehetett a baj. Kiprobaltam a routert nalunk(amugy sogi geperol van szo)hibatlan volt. Proba keppen felraktam a,win10-t azzal sikerult hibatlanul konfiguralni es azota is megy a fent emlitett hibaval es webcam nelkul driver hianyaban.
-
NEMO1968
őstag
válasz
SZIGMA #29466 üzenetére
Nem jött össze WIN 10 driverekkel sem.
Intel(R) 100 Series/C230 Series Chipset Family Serial IO I2C Host ...
Ennek a drivere is fent van,de mégis felkiáltójeles maradt, hibát nem írt a telepítés közben.
Ez már hihetetlen.A Smart Gesture és a Serial IO intel pedig hibával áll meg.
-
NEMO1968
őstag
válasz
SZIGMA #29466 üzenetére
Mint írtam, eszközkezelőben sincs ott a tapipad
Ez az egyetlen ismeretlen hardver van csakPCI\VEN_8086&DEV_A161&SUBSYS_10A01043&REV_31
Erre a gúúgli pedig ezt adja, és ez a driver fent van.
Intel(R) 100 Series/C230 Series Chipset Family Serial IO I2C Host ...
Hétszentség, hogy valami még hiányzik,mert járt már szervizben ezzel a problémával,ott el is indították, és valami új I/O vezérlőre hivatkoztak,amit még nem ismer a WIN 8 sem.
Más kérdés, hogy nem írták ki a hiányzó drvert , pedig kértem őket.
Köszi a tanácsot, megpróbálok akkor WIN 10 x 64 drivereket beszerezni.Bocsi, hogy kicsit beszóltam, de már eléggé elegem volt tegnap
.
-
NEMO1968
őstag
válasz
SZIGMA #29447 üzenetére
Szia!
Kaptam egy WIN 10-et kipróbálni, megy a tapipad már a telepítés alatt is.
Mikor a 8.1-et rakom fel, már a telepítés alatt egérrel kell variálnom.
8 alatt az eszközkezelőben sincs ott a tapipad,csak 4 felkiáltójeles eszköz.
Ezek közül az egyik valami I/O vezérlő,ehhez kellett driver a szerviz szerint, és azonnal elindult a tapipad. -
NEMO1968
őstag
válasz
SZIGMA #29447 üzenetére
Szia!
Nem igazán vagyok kísérletezős kedvemben, gondolom megérted.
Főleg nem úgy, hogy még csak nem is az enyém.
Hardveresen nincs baja, ha erre gondolsz.
A gyári driver CD egy kalap ....!
Kinéztem magamnak is egy ilyet pedig,de ha ilyen cumi van vele, inkább lemondok róla. -
NEMO1968
őstag
válasz
SZIGMA #28887 üzenetére
Lehet hogy nem jól látom, de nekem úgy tűnik, hogy a rendszer másik partíción van neki, így a hiányzónak nem is kell aktívnak lenni.
Az aktívról bootolni is tud a gép.
Lásd pendrive telepítő.
Soha nem indul el, ha nem aktív partíciónak van beállítva a pendrive.
Az lesz a nagyobb gond, ha a betűjel adás kísérleténél mindenképp formázni akarja majd a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest