- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
#82903040 #23867 üzenetére
Mert gyorsabban áll fel a gép, ha slp módban megy. Meg tudtommal egy hibernálás úgymond közelebb van egy kikapcsolt állapothoz mint a slp, márpedig épp ez a lényeg, hogy nem akarom kikapcsolni, hanem felnyitom, nyomok egy gombot és voila, 2 mp és megy a gépem ahogy ott hagytam, másik 5, max 10 mp , és már minden úgy megy netre felmenve ahogy előtte.
Hibernálásnál ez nem tudom hogy van ...
Nade áramfogyasztásilag nagyságrendileg mi hogy áll? -
Mauzes
addikt
válasz
#82903040 #23331 üzenetére
Ez tökre megvan. Írtam is, hogy semmilyen különbséget nem láttam teljesítménycentrikus/kiegyensúlyozott, illetve telepről/hálózatról beállítások között, ami megmagyarázná ezt a dolgot. Akármit állítok be a "processzor energiagazdálkodása" mezőbe, teljesítménycentrikusnál és kiegyensúlyozott hálózatról esetén nem szaggat, kiegyensúlyozott telepről esetén szaggat és mátrixos hangot ad.
-
Pisztillus
senior tag
válasz
#82903040 #22449 üzenetére
Ez így van, ahogy zdanee kolléga is írta. Ha odateszem a MacBook és a 6930p mellé a többi notit (FuSi Lifebook E6644, Evo N600c, X40, (6710s)), akkor nálam is jól látható a különbség. De hát ilyen öreg jószágoknál ezen ne csodálkozzunk, szolgáltak már eleget becsülettel (és mennek még ma is gond nélkül - a 6710s pl. a mozigép
).
Veron: Gyakorlatilag zdanee is megerősítette azt, amit én a másik topicban, ne aggódj, és használd nyugodtan a gépet!
-
zdanee
őstag
válasz
#82903040 #22449 üzenetére
Régi fénycsöves laptopoknal nagyon gyakori. Masreszrol ha egy modern LED-es melle odaallitod, megsargabbnak fog latszani (az irigysegtol
). Nem egyik naprol a masikra tortenik, es tobbnyire csak akkor veszed eszre, ha egy masik gep melle teszed. Nem erdemes ezen stresszelni, ez kb olyan mint az iphone 4 kijelzojet a 3310-esehez hasonlitgatni, mas technologia.
-
Mag__
tag
válasz
#82903040 #21944 üzenetére
nem én használtam a gépet. amugy én is kiprobáltam a win7-et,nem tetszik a design-ja, ugy az egész kinézete nem jön be,köze nincs a régi win xp-hez, a megszokott dolgok nem a helyén vannak,ennyi erövel linux-ra is válthatnék,és kezdhetném elöröl megtanulni mi-hol van az oprendszerben.
-
-
cigam
titán
válasz
#82903040 #21649 üzenetére
Nem. Az n-es háló elég tág határokat szab a sebességre tekintettel. Általában a használt "spatial stream"-ek számossága szerint 150-es vagy 300-as eszközök léteznek (még, ugyanis a szabvány ismeri a 450-es és 600mbites sebességet is)
Szóval a 150-es érték teljesen normális. -
Cadal
őstag
-
Puma K
nagyúr
válasz
#82903040 #21384 üzenetére
Okés köszi! Akkor 1:0 a Dell javára jelenleg. Sajnos a maximum amit laptopra tudok most szánni az 130-135k Ft kb... és szerintem ilyen árkategóriában nincs matt kijelző. Az esetek túlnyomó részében szerintem zárt térben használnám... bár ott is problémás lehet a tükröződés.
-
nagypasztor
tag
válasz
#82903040 #21239 üzenetére
Nem tudod véletlenül, hogy melyik drivered volt, mert az én gépem sem csinálta ezt addig, amíg talán a hangot fel nem telepítettem. Bár ez is érdekes, mert a megfelelő drivert telepítettem fel hozzá, ami meg volt adva a lenovo honlapján... Ezt pedig onnan tudom, hogy van egy programjuk, aminek az a neve, hogy system update, és ugyanazt a drivert töltötte le automatikusan, mint én, de az enyémmel nem működött a hang, az övével meg igen. (tehát már többször újra raktam a gépet!)
a hangot pedig úgy ismerte fel, hogy a high definition audio buson hangeszközt talált. Lehet, hogy azt kellene eltávolítani, és addig frissíteni, amíg a hang driverét magától nem hozza be?Előtte pedig ne raktam fel más drivert. Csak talán a hang driverével nem akarta felrakni magát, és ezért tettem fel valami HD audio windows frissítést, vagy valami ilyesmit... talán azután nem inult újra, és kapcsolt ki. Melyik is volt a tiéden a hibás driver, és van valami szoftver, ami esetleg azt megkeresi, mert minden jól működik a gépen, csak ez a gond vele. És néha nem ártana úgy újra indítani, hogy elmentse a változásokat...
-
-
válasz
#82903040 #18944 üzenetére
En meg nem tehetek rola, hogy nem birod ezt felfogni:
"A hallgatók és oktatók az intézmény jogtisztán biztosított telepítőkészleteit felhasználhatják. További telepítőkészletekhez utánvétes rendelés útján juthatnak az érintettek" Szerk: Azert leforditom Neked: Az egyetemtol kersz Windows DVD-t, azzal telepitesz, meg kersz hozza egy sajat kodot, amivel OTTHONI felhasznalasra alkalmas teljes erteku op.rendszert kapsz. Szerk. vegeKulonben mi ertelme lenne? Valaszolj mar egy kerdesemre legalabb...
-
válasz
#82903040 #18941 üzenetére
De! Csak nem erted, mi az, hogy jogtiszta. Ez is le van irva, de nem fogok Neked linkelni. Otthoni felhasznalasra alkalmas a dolgoznak/diaknak, es csak O hasznalhatja. Pontosan ez a lenyege, hogy a tanulast szolgalja. Uzleti celre nem hasznalhatja, ahogy pl a WinXp home-ot sem....
Amugyse velem kotozkodjel, hanem akkor segits a sracnak. En legalabb ajanlottam neki jarhato utat...Szerk.: Amugy a legszebb, hogy a kerdesemre megint nem valaszolsz: mi ertelme lenne annak, hogy venni kell egy op.rendszert, hogy kerhess egy kodot egy op.rendszerhez. Arrol mar nem is beszelek, hogy fingod nincs arrol sem, hogy ehhez NEM, ismetlem NEM csak windows 7-hez tudsz kodot kerni...
-
válasz
#82903040 #18937 üzenetére
Nem ertem, mit szeretnel mondani. A tisztaszoftver.hu egy ingyenes op.rendszert kinal oktatasban tanulok es dolgozok reszere. Ha venni kene operacios rendszert, akkor mi lenne benne a lenyeg? Fejtsd mar ki nekem legy oly' kedves, mert tenyleg nem ertem.
Szerk.:
"A Magyar Köztársaság és a Microsoft között megkötött szerződés keretében a mérnök-informatikai, valamint számítástudományi tanulmányokat folytatók, oktatásuk érdekében ingyenesen juthatnak több Microsoft termékcsaládhoz, így pl. a Windowshoz és az Officehoz, melyhez csupán egy online felületen történő regisztráció szükséges. Az MSDNAA felületéről letölthető Windows 7-hez egy Professional CD kulcs és egy nyelvi csomag is igényelhető." - http://win7.buzz.hu/archives/2009/08/15/Ingyen_Windows_7_az_egyetemistaknak/ -
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#82903040 #18749 üzenetére
Az idézet rád is ugyanúgy vonatkozik.
Engem szidsz, és nem érted meg a problémát. Biztos nem voltál még ilyen helyzetben, és sosem voltál még emiatt mérges, de fel kell, hogy hívjam a figyelmed, hogy az empátia is az intelligencia része...
(ezen most ne sértődj meg, csak emlékeztetlek, hogy gondolj bele a helyzetbe)
Mellesleg nem tudom mit vársz, hogy vidám legyek és boldog, miután 30 órán keresztül (!) kellett járatni a gépet egy adatmentés miatt?
A felvetett számonkérő kérdéseidből az is tükröződik, hogy abszolúte nem gondoltad végig az egész szituációt, mielőtt kicsit fröcsögve megírtad ezt a hsz.-t.
Ezek szerint olyasmit nem tudsz elképzelni, hogy nővérem épp most jött haza Sp.o.-ból, és szóltam neki, hogy addig ne használja a gépét, amíg nem próbáljuk meg menteni róla a menthetőt.És egész jól sikerült, a Linuxos PhotoRec (aminek van Windows-os változata is) elég komoly program, igen jó arányban sikerült menteni a HDD-ről adatot, úgy 30 órán keresztül (!) dolgozott a bruteforce-os kereséssel, amivel a fragmentálódott JPEG-képeket is megkísérli helyreállítani. Hazajött, kiszedtem a laptopból a merevlemezt, ráküldtem a mentőprogramot, onnantól 30 órán keresztül ment a program.
Amikor a Wi-Fi-vel probléma volt, akkor beszéltünk, elküldtem neki a hivatalos drivereket, de nem sikerült működésre bírnia, ráadásul otthon akkor nem is igazán tudott netezni, csak a munkahelyén, így tudta leszedni az elküldött drivereket, akkor meg "élőben" nem tudtuk részletesen megbeszélni a problémákat, így elég nehéz lett volna segíteni...de talán ne kelljen már mentegetőznöm, hogy több mint 2,5 ezer km távolságból nem tudtam megoldani egy ilyen problémát, amikor ráadásul időnk sem volt nagyon távkommunikációra...Talán épp erre való a szerviz...
A hsz. és a problémaleírás lényegi célját nem sikerült megértened: felhívtam a figyelmet egy ilyen jellegű esetre, ami esetleg tanulságul szolgálhat mások számára is, akiknek nem feltétlenül jut eszébe a gépük szervizbe küldése előtt, hogy MINDEN adatról mentést készítsenek. Biztos én vagyok a szemétláda, hogy szóltam, hogy mással ez ne forduljon elő.
Ja, igen, és még valami: te bizonyára minden papírnak minden egyes szavát, betűjét elolvasod, amit aláírsz, ugye? És még soha nem fordult veled elő olyasmi, hogy aláírtál valamit, vagy csak online felületen bepipáltad, és rámentél, hogy elfogadod, mielőtt MINDENT elolvastál volna. Az összes EULA-t is el szoktad olvasni, mielőtt a programokat felrakod, vagy online felületen bizonyos feltételek elfogadása után lépsz tovább. Aha, biztosan.Sajnálom, hogy ez ilyen kellemetlen beszélgetéssé fajult, az adatmentés szükségessége, annak elkerülhetősége miatti mérgemben biztos, hogy nem olyan stílusban írtam, ahogy illett volna, ezért elnézést, ha valakinek belegázoltam a lelkébe, nem állt szándékomban. Eredeti célom tényleg csak annyi volt, hogy felhívjam a figyelmet, hogy ez van, ha már mi megszívtuk, legalább az ne járjon így, aki elolvassa a kicsit feldühödött hozzászólásomat.
Azt továbbra is fenntartom, hogy véleményem szerint illene egy ilyen kritikus fontosságú ügyre, mint az adatmentés, külön felhívni a figyelmet: az átlagos felhasználó, vagy az, akinek a gépe korábban még nem volt szervizben, nem gondol az esetleges adatvesztés tényére. Az ügyféllel szembeni korrekt üzleti magatartás jegyében szerintem az adatvesztés lehetőségére való figyelmeztetés nem egy olyan nagy elvárás, ráadásul csupán ezzel az egy figyelmeztető mondattal megkímélhetik a klienst a további kellemetlenségektől.A témát a továbbiakban lehetőségek szerint ne feszegessük.
A lényeg, amit az egészből ki szerettem volna hozni, hogy
mindenki mentsen adatot, mielőtt szervizbe küldi a gépét! -
cigam
titán
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Reklámblokkolók topikja
- A Teslákba költözik a Grok AI
- E-book olvasók
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Házimozi belépő szinten
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest