- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
válasz
zdanee #23149 üzenetére
Nem is a gyerekekkel van a gond, hanem a gépekkel, és a gépeket felprogramozó technikusokkal, illetve az egyre olcsóbb alkatrészekkel. Nem egyszer fedeztem fel gyári hibát az azelőtt még szerelőt nem látott notiban. A piacra a sz rt is ki kell küldeni, mert a megrendelő nem ad haladékot, sajnos.
De osztom a véleményedet, mindegy mit vesztek, mert mindegyik zsákbamacska egy bizonyos szinten. Arra kell a gari. És igen, válasszatok olyan márkát, amelyik nem szőrözik a garanciával. Ennek kell inkább utána nézni. -
N!Tr0v!CS^^
csendes tag
válasz
zdanee #23127 üzenetére
Köszönöm a gyors választ
Fel is raktam
Most visszaugrott 10% ra az elhasználodás mértéke...csak attol tartok hogy ha aksirol menne akkor sztem 25-30% nál megint leállna csak ugy mert h nincs benne annyi kapacitás...
Olvastam olyat, hogy ha csutra lemerítjük és abban az állapotban hagyjuk 2-3 órára akkor a feszültség mérő ami benne található (vagy mi) észhez térne s a tényleges adatokat mérné...
de nem tudom. mert azt is olvastam hogy a Li-ion aksikat sose szabad vészleállásig meriteni(csak 20-25%ig) mert nem tesz jót neki. de akkor miért 7% a kritikus tartomány? nem értem...
-
@matthew@
őstag
válasz
zdanee #23111 üzenetére
Tehát akkor azt a file-t ami mellett nincs zöld pipa szedjem ki a mappából és valahogy tegyem vissza, új hardver hozzáadásával? és ha igen akkor h tudom ki választani azt h azt a file-t hol találja és hova tegye? Lehet h félreértettem azt amit írtál, akkor bocsi
Am az miért fura h nem a microsoft a gyártó? -
Amacs
aktív tag
válasz
zdanee #23113 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi a gépen, oda szoktam figyelni, hogy ezek a szemetek ne kerüljenek fel.
Volt olyan időszak amikor semmi vírusirtó nem volt a gépen, és akkor is csinálta.
Most néztem meg, 2010.10.05. óta 25x adta be.Az a furcsa nekem, hogy sokáig semmi baja nem volt. Miután megvettem, a 7100-as win7 került rá. Utána azt le kellett szednem, felraktam a 7600-asat. Azzal is elvolt egy darabig. és egyszer csak elkezdte ezt csinálni.
Garanciában szerintem nem tudnak ilyennel mit kezdeni, mivel nem tudom előidézni a dolgot, így csak annyit látnak, hogy ez a gép megfelelően működik. -
stratova
veterán
válasz
zdanee #23099 üzenetére
Köszönöm, akkor ez felejtős. A TDP miatt már magam is aggódtam, de így végképp hagyjuk kategória (kár meglett volna helye a 745-nek).
A fejlesztési korlátozásokkal kb. tisztában vagyok csak, felkeltette a kíváncsiságomat a kompatibilis foglalat és, hogy a T2130-még mehetne is a notiban, de akkor mégsem. Nagy igényeim nincsenek, csak ezt már egy-egy combosabb 720p is megfogja a 7300 Go pedig nem tud besegíteni, mivel max. mpeg2-t gyorsít -
kiralytom
aktív tag
-
drr
őstag
válasz
zdanee #22851 üzenetére
Csak most kerültem gépközelbe...
Igen, ameddig telepszik az ixpé, addig újrainduláskor semmi gond, bebútol, a színek is rendben. Nem raktam semmit, mert nem érkeztem, ugyanis nem indul el a nyavalyás. Igen, a vinyó teker. Csökkentett módban ez van:Normálban pedig ez:
Mindkét módban csak bippel egy idő után ha pl az enterre vagy az escapere ütök -
válasz
zdanee #22837 üzenetére
Nekem ne mond ezeket a hibákat mert rengeteget javítok ilyeneket engem csupán a leolvad kifejezés ütött meg,mert én még megolvadt vga ic-t nem láttam,A BGA chip alatt meg,hogy hogy nézki a forrsztás az meg nem nagyon látható mert a BGA-zó gép amikor lehuzza ugyis tönkremegy és újra kell golyózni.Amelett ezek az Nvidia chippeknél nem a chip alatti forrasztás megy tönkre hanem maga a vga cip,mert elégtelen a hütése ezeknek a gépeknek,ráadásul 8400/8660 vga ic-k egy jelentös része már eleve hibásan került beépítésre
-
sowi
őstag
válasz
zdanee #22831 üzenetére
az 5520as eszaki hidja az amd prociban van(rosszul irtam, az 5720as inteles, annal nincs gond), deli hid meg azert szall el rajta mert ha elkoszolodik a hutes akkor a szerencsetlen hutes miatt szimplan megfo, de ez csak egy pelda volt
maga a gpu nem olvad meg, csak elold a forrasztas a chip es a nyak kozott
szerintem ezt a fujit is kicsit ujra kene forrasztani es kipucolni a hutest, aztan valoszinuleg menne tovabb -
AusWolf
őstag
válasz
zdanee #22680 üzenetére
Nem próbáltam még, de azt hallottam én is, hogy csak GMA 950-nel működik a program.
Sokszor semmi valóban semmi, de a GMA HD azért nem annyira semmi.
Youtube-on keringenek videók 1040 MHz-re tuningolt asztali verzión futtatott játékokkal. 1040 majdnem kétszer annyi, mint az én gyári 667 MHz-em, márpedig kétszer ennyi FPS-sel még talán az új NFS is élvezhetően futna.
-
Andras6800
senior tag
válasz
zdanee #22661 üzenetére
Ami azt illeti, nem lett regisztrálva anno a Dellnél. És mivel a vas már több mint 3 éves, a papírok is ki lettek hajigálva. Nagyon állítani nem akarok semmit, csak túladni rajta, és ki az az őrült, aki így megveszi.... hozzá nem értőt átverni meg nem igazán szeretnék.
-
tututewe
csendes tag
válasz
zdanee #22642 üzenetére
köszönöm a válaszodat!
igazából mindennapi használatra szánom, net, film, letöltés (éjszakára bekapcsolva hagyva), photoshop, maximum egy két játék, esetleg videóvágás (vegas) szóval semmi komoly.
még egy kérdés, ami sejteti mennyire laikus vagyok: az mekkora jelentőséggel bír, hogy a prociknál az intel embléma alatt hány csillag vanaz elsőnél ugyanis 3, a másodiknál 2.
-
Silentfrog
veterán
válasz
zdanee #22615 üzenetére
Jo a szolgáltatom,mindig megkapom stabilan a maximum sávszélt,azaz a 15 megabitet.
Az asztali gépemmel,sürün rámérek
Igen a Speedtest.nettel szoktam méregetni.
Kábellal nem probáltam ez eszembe sem jutott eddig,bár akkor sem fogok kábelezni ,ha ugy gyorsabb,mivel nem praktikus.
Azért kiprobálom,az ötlet jo,köszi!
Ha valamit letöltök akkor ugyanazzal a sebeséggel jön,amit a sebességteszten,látok kb 8 megabit
Nem tudom ,hogy ez az amit irtál,de Hálózati kártya 802.11n Wireless LAN Card van a gépbe. -
3.Aragorn
addikt
válasz
zdanee #22578 üzenetére
Köszönöm a választ.
Elkezdtem rendszert telepíteni, viszont fölmerült egy probléma az Xp telepítése közben. A fájlok betöltésének befejeztével a rendszer kék halállal kifagy, és a következő üzenetet írja:
„A rendszer problémát talált és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a képernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet. ha ismét megjelenik, kövesse az alábbi lépéseket:
Végezzen vírusellenőrzést. Távolítsa el az esetlegesen újonnan telepített merevlemezeket és merevlemez-vezérlőket. Ellenőrizze, hogy a merevlemez megfelelően van-e konfigurálva és lezárva. Futtassa a chkdsk /f programot a lemezhibák megkeresésére, majd indítsa újra a számítógépet.
Technikai információ:
*** stop: 0x0000007b (0xf78d2524, 0x0000034, 0x00000000, 0x00000000)”A bios-ban nem találtam semmi konkrét megoldást. Chkdsk-t nem tudok futtatni, mert el sem jutok olyan képernyőig, ahol azt be tudnám írni. Több különböző telepítő cd-vel is próbáltam a telepítést, a probléma továbbra is fennáll. Két dolgot tudok elképzelni: vagy valami gond van a merevlemezzel, vagy valami olyan egyszerű és bagatell dolog nincs jól beállítva a biosban, amire én még nem jöttem rá.
Valami ötlet?
-
AthlonXP
őstag
válasz
zdanee #22570 üzenetére
A pidgint nem ismerem.
gugliztam kicsit és találtam ilyeneket, hogy: Youcam, Webcam splitter. Ezek esetleg csinálhatnak valamit? A webcam splitternél írták azt, hogy azzal meg lehet oldani, hogy egy kamerát akár több alkalmazásban is használhassunk, illetve rá lehet bírni, hogy ott is működjön a kamera, ahol eddig nem. Nem tudom, hogy az msn esetében ez működne-e. Kipróbálom, aztán majd írok, ha lett valami
-
bushi
csendes tag
válasz
zdanee #22564 üzenetére
Nincsenek beállítva a szolgáltató adatai, a gyári program (HP connection manager) szerint automatikusan fel kéne, hogy ismerje. Mellesleg nem is láttam, hogy esetleg hol lehetne beállítani ezeket az adatokat. Majd jobban körülnézek egy kicsit. A PIN kód természetesen megvan, de addig nem is jutott el a folyamat, hogy a gyári program kérje. Mint említettem, a szolgáltató (T-mobil) modemével simán csatlakozik.
-
AthlonXP
őstag
válasz
zdanee #22563 üzenetére
Hát a J&W nálunk főleg az alaplapjairól ismert...
A gond az lenne vele, hogy egyáltalán nem működik ( legalább is csak ritkán... ) és az msn-hez kéne 2010 ( ez nem a legújabb, ami a frissítéssel jön, mert az nem tetszik ).
[link]Ő lenne az csak fehérben és a "nagyobbik" verzió ( 2Gb Ram, 250Gb HDD ).
Az eszközkezelő a kamerára ezt írja: "Venus USB2 Kamera". -
skaccer
csendes tag
-
-
skaccer
csendes tag
válasz
zdanee #22534 üzenetére
kossz a gyors valasyt na a batyamet mar megcsinaltam ay msi honlapjan syar van fent everest alapjan talaltam egy jot mar arrol irok
az enyem meg hat nem tom letoltottem hozza amit kell dell honlapjarol es feltelepitem meg minden de nem akar alindulni allitgattam mar mindent de nem tom pontosan h kell beallitani sytem a levedessel van baj h WAP WAP2 MEG a sajna annyira nem ertek hozza ezert nezegettem tuturialt stb denem tudtam beallitani dell 1470 wirelesskartya amugy mondjuk meg nem telepitettem fel addig ay everest Unknownak irta:S ja es egyszer mar mukodott csak ujrainditottam es aytan mar nem:S
eyt oldja meg valaki
ja es a sima kabeles net se mukszik hivatalos honlaprol van meg azt is jelzi h connectol csak net nincs:S -
sti10p
senior tag
válasz
zdanee #22539 üzenetére
Codek pack-okkal rossz a tapasztalatom, úgyhogy inkább kihagyom. Meg a desktop-omon is csak Xvid meg AC3 van fönn a MPHC és VLC mellett, ez nekem ott bevált. Amúgy a VLC-sem viszi és mind a két player viszi egy darabig szaggatósan aztán lefagy HD alatt.
Valami esetleg amit be kéne állítani MPHC-ban vagy Win7-en? -
Daudi Baldr
tag
válasz
zdanee #22501 üzenetére
Először is köszi, hogy foglalkozol a problémámmal
Itt egy CPU-Z shot [link]
Ahogy olvastam az általad linkelt a oldalon, a bios frissítés nem segít. AMD driver fent volt, újraraktam semmi változás, energiagazdálkodás otthoni/asztali-n van, biosban tiltottam a powersafe módot és a probléma továbbra is fennáll.
-
törölt tag
válasz
zdanee #22512 üzenetére
Ki szokott lenni takarítva az asztali gép is de nem kéthetente
ezt sok helyen kérdeztem mindenhol azt mondták 3-4 havonta (de voltak akik félévet mondtak) elég szétszedni és ki porszívózni.
Ha esszel csinalod, es mondjuk nem csukod be Prime95-ot futtatva a fiokba, nem locsolod bele minden reggel a kavedat, nem a furdokadban akarsz facebookozni (igen, valos peldak, ismerek ilyen embereket), semmi para.
Az asztalomon van és nem a kádba
. italtól távol.
A merevlemezt meg azert irtam ketszer, mert a homersekletre is figyelni kell, es a S.M.A.R.T. allapotra is, de valoban beleszerkesztettem a mondatba, megesik
Ok csak nekem nem volt 1 értelmű, Laptopnál mennyi a normális hőmérséklet? ott úgy tudom magasabb mint az asztali gépeknél. (50-60 fokot olvasgattam)
(#22510)
Ezek télleg kibírnak 8-10 évet ?
Ez kb minden fajta laptopra vonatkozik? (a minőségi gyártóktol és természetesen ha vigyázva van rá)
-
törölt tag
válasz
zdanee #22499 üzenetére
kb egésznap netezve van a géppel vagy film nézve ill msn, skype és néha pár párc video cset , itt ki is merül a használat. Szerintem ez azért annyira nem terheli le nem ? (meg online játékok de azt se hiszem hogy izzasztaná
) Gondoltam rá hogy amég délután nem használom 1-2 órát kikapcsolom de ezen idő után úgyís bekapcsolnám és én is úgy tudom hogy 1 gép inkább menjen egésznap ha használva is van mint ki be kapcsolászni.
A hűtőt mindenesetre gyakrabban takarítsad, figyelj a merevlemez állapotára (S.M.A.R.T.), és ne engedd tartósan 50-55 fok fölé kúszni, merevlemezt meg 45 fölé.
itt kétszer írtad a merevlemezt ezt a mondatot biztos így szántad ?
A everest két dolgot mér 1 cpu nevezetűt meg 1 fujitsu siemesns... nevű dologra írja ki a hőmérsékletet.40 fokon kb mindkettő elvan egésznap de általába 37-39 -en vannak.(de pl most 2 óra fílm nézés után a cpu 49-et írt viszont hogy most csak fórumozok csökken. ) A monitor sosincs csukva
A vinyó kikapcsolása csak akksiról menettetés esetén van bekapcsolva , én a hálózati résznél kivettem , csak a monitor kapcsol ki félóra után. (tétlenség)
Szóval akkor a lényeg hogy elvileg ugyanúgy elvan ennyi futás (és azok mellett amit írtam amire használom) mellett mint 1 rendes asztali gép?
-
Prada
csendes tag
válasz
zdanee #22506 üzenetére
Köszi a segítséget!
amit a "laptopszalon.hu" most leakciózott, az megéri és kiszolgál szted?
Nem tudom mi az az: AMD Athlon, meg a Ati Radeon HD 300.http://www.laptopszalon.hu/webshop/3968/lenovo_thinkpad_edge_133_hd_amd_athlon_neo_x2_dual_core_l325_15ghz_2x2gb_320gb_ati_hd3200_usb3_win_7_hprem_64bit_4cell_fekete.htm
Félek hogyha beruházok az u350, Ideapad-re akkor 1év után széthullik majd.. lötyög a kjelző...stb.
? -
Prada
csendes tag
válasz
zdanee #22506 üzenetére
Köszi a segítséget!
amit a "laptopszalon.hu" most leakciózott, az megéri és kiszolgál szted?
Nem tudom mi az az: AMD Athlon, meg a Ati Radeon HD 300.http://www.laptopszalon.hu/webshop/3968/lenovo_thinkpad_edge_133_hd_amd_athlon_neo_x2_dual_core_l325_15ghz_2x2gb_320gb_ati_hd3200_usb3_win_7_hprem_64bit_4cell_fekete.htm
Félek hogyha beruházok az u350, Ideapad-re akkor 1év után széthullik majd.. lötyög a kjelző...stb.
? -
Veron
addikt
válasz
zdanee #22485 üzenetére
ebben teljesen igazad van, de az nem járja, hogy egy fél éves akkumulátor normál használat mellett (mert semmi igazán károsat nem tettem vele) naponta majdnem 1%-ot romlik. azért szerintem ennél többet kellene tudnia, akár renew akár nem.
tegnap 15,5% körül volt, nem csináltam semmit, mint kikapcsoltam, majd ma be, és mikor sírt, hogy a feszültség alacsony, feltettem a töltőre. erre meg esik 1%-ot. itt sem stimmel valami! -
-
-
freewaer
csendes tag
válasz
zdanee #22430 üzenetére
Hello!
Az egyetlen messenger szolgáltatás, az maga a WLM, bár tény h nem a legújabb verzió, de akkor se csinált ilyet eddig. És az msn se indul autómatikusan. Igazából már ötletem sincs, lehet felrakom a legújabb msn-t hátha azzal megszűnik, más ötleted van esetleg?
Köszi
FW
-
Anniie
csendes tag
válasz
zdanee #22437 üzenetére
Nem kaptam a laptophoz semmilyen drivert. Nem is telepítettem még. Nem tudom melyik oldalról lenne célszerű beszerezni. Meg azt is hallottam, hogy lehet azért nem ismeri fel a netemet, mert nincs meg az a driver a gépen hozzá, csak ezt sem tudom, hogy milyent kellene. + ha bedugom a netkábelt a laptopba semmi nem történik. A win7-et én raktam fel.. úgy kaptam a dvd-t, de sztem másikat fogok feltenni, mert ezt aktiválni sem lehet meg magyarosítást sem tudtam rajta.. ugyhogy majd inkább felrakok egy magyar w7et hnap.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
zdanee #22428 üzenetére
köszi a választ. csak a fekete képernyő a problémás, a betekintési szög változásával változik a foltosodás is, tehát nem megvilágítás problémája lehet, hanem a gyér betekintési szögé. LED-es kijelző egyébként, vadiúj gép (Asus X52J széria). nagyjából szemlélteti a kép, hogy mit látok:
csak arra vagyok kíváncsi, hogy laptopoknál ez jellemző e.
-
freewaer
csendes tag
válasz
zdanee #22425 üzenetére
Hello.
Csökkentett módban nem tudom, mivel ez csak ilyen hirtelen hiba, tehát a gép "gondol" egyet és kék halál, a rendszernaplóba a meg már leírt hibát jegyzi be.
Nincs fölöslegesen induló program, csak a legszükségesebbek indulnak automatikusan.
Már próbálkoztam különböző karbantartási cuccokkal is de nem működött egy se.
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest