- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
lacam
aktív tag
válasz
BRIKLY #25973 üzenetére
Hőfok? Konkrétan 105 fokon áll...de ez alap, ennél....sosem mértem 60-70-80 c foknál alacsonyabbat ennél. A gpu állandó jelleggel 115-120C fokon van...párszor állt már le a hőségtől. A lábamon nem tudom tartani a gépet,mert forráz. Ez alap ennél a gépnél. Bevittem albakomphoz, ugyanezzel km 1.5éve, elvileg cserélték a ventit (ugyan ezt csinálta akkor is) mikor visszakaptam, maradt ez a hihetetlen hőség a gépben. Tudom hogy ez nagyon sok, de mivel sosem volt ennél hűvösebb + tudtommal ez a széria alapból nagyon "fűtős", beletörődtem.
Helyileg Dunaújváros - Székesfehérvár (meló..ingázom)...tudom: Albacomp
Üdv
-
lacam
aktív tag
válasz
BRIKLY #25969 üzenetére
Kipucoltam, clean-tiszta, de ennek ellenére csinálja. Bekapcsolásnál 1-2mpig rendben, hang nélkül pörög, utána indul be...és most is ilyen. Hardware monitor állandóan fut, tartja az állandó nagyonforró (de megszokott) hőmérsékletet.
Hogy kell ezt szétszedni? Nem vagyok technikai analfabéta, de azért inkább kérdezek, minthogy totál tönkrevágjam a cuccot (nincs csere alkatrész, ha szétszedem, össze is akarom rakni) Nincs erről egy step-by-step leírás? Pasztám NINCS, hőcsővel lesz dolgom?
Tudnátok segíteni ebben?
Köszi előre is.
Üdv
-
bagyusz
őstag
válasz
BRIKLY #25915 üzenetére
Igen, a cpu dióda a magok belső hőmérsékletét mérik. Szimplán a "CPU" hőmérséklet meg a cpu felszíni hőmérsékletét méri. Mondanám, hogy bios-t frissíts, de mivel lefagy menetközben így ne. Ha stabilan 97 és hirtelen 110-re megy akkor szenzor hibás, de ezt okozhatja az alaplap is. Olyan embert kellene keresned akinek van ilyen kaliberű procija, és azt átrakni egy teszt elejéig.
-
zdanee
őstag
válasz
BRIKLY #22305 üzenetére
A "CPU Whine" elterjedt problema, elsosorban a rosszabb minosegu DC regulatorok okozzak (feszultsegszabalyozas). Itt egy cikk a problema megoldasarol, amit egy Dell XPS 1330-on teszteltek, a feszultseget allitgatjak addig, amig a sipolas megszunik. Ha biztos vagy benne, hogy nem a CPU okozza, AtiTool-al nekieshetsz a GPU-dnak is.
-
Gaben1
tag
válasz
BRIKLY #22305 üzenetére
nekem is volt hasonló helyzet egy asus p5b alaplappal és ugynigy sípolt,igazábol nekem fél évig nem csinált semmi gondot utána lecseréltem a lapot,viszont arra jöttem rá hogy (legalábbis nálam) a proci húzástol függött hogy mennyire hangos,és táp cserével a hangja is halkabb lett
szerintem köze van az áramellátásnak hozzá de igazábol nem jöttem rá énse hogy mitöl csinálta...
viszont teljesitménybe és melegedésbe nem tapasztaltam semmi rendhagyót.. -
-
cigam
titán
válasz
BRIKLY #21368 üzenetére
Hát innen nézve akármi is lehet. Kb annyit tudni meg belőle, hogy így néz ki a progi.
1 tipp: Futtass egy lemezellenörzést. Főleg ilyen vinyónál könnyen megeshet, hogy vmi bizonytalan szektorra került egy az oprencer szemszögéből fontos fájl. Ez is okozhatja a kékhalált. (Ráadásul maga a bsod is okozhat fájlrendszerhibát)
-
cigam
titán
válasz
BRIKLY #21364 üzenetére
Nem a "szokásos szöveg" az érdekes, hanem amire általában nem figyel senki.
Csak találomra gugliztam 1-et.Szóval itt írja hogy pontosan melyik összetevő okozta a hasfájását, és hogy ez milyen hibát okozott. Sőt van külön program amivel mélyebben rá lehet nézni a keletkező "mini dump"ra
Mindenesetre a winyó megérett a kukázásra. Első körben mentsd ami még menthető.
Garis? Mert akkor mázli, és gyors csere, ha nem, hát akkor így jártál.Ne várd meg míg teljesen megadja magát.
-
cigam
titán
válasz
BRIKLY #21359 üzenetére
Az a bizonyos 120 szektor nem okozhatta, merthogy arról tud a rendszer, és ahogy írta, behelyettesítette jó szektorokkal.
A kékhalál mit üzent? Merthogy igencsak hasznos infókkal tud szolgálni a hiba jellegéről.
Mindég ugyanazazt? Egy chkdsk-et érdemes lefuttatni, ill. megnézni a merevlemez smart adatait. -
sziada5925
aktív tag
válasz
BRIKLY #21357 üzenetére
Üdv!
Az a 120 hibás szektor okozza, vagy legalább is valamelyik közülük. Ugyanezt játszotta el egy asztali gép, partícionálással kizártam a rossz szektorokat (szerencsére a terület elején voltak), azóta kifogástalanul megy. Ha teheted minél hamarabb cseréld ki benne a winyót, és mentsd le az adataidat, mivel terjedni fognak a rossz szektorok. -
Imco
őstag
válasz
BRIKLY #20467 üzenetére
Persze, csak a kérdést linkeld ide mert igy azt hiszik a kollégák, hogy nekem szólt és nem foglalkoznak veled.
Igy ránézésre akár szenzor hiba is lehet, de nem tartom valószinűnek. Nem vágom ennyire a notikat.
pl. a sentinel biztos kiirja a HDD hőmérsékletét.Szerintem...
-
válasz
BRIKLY #20188 üzenetére
Ez az ugynevezett mátrix hibás kijelzö.
A kijelzö hárulján lévö elektronika vékony fóliakábelekkel csatlakozik a folyadékkristály panelhez,Na most az a sokezerlábú fóliából eltörik 1 vagy több akkor jelentkezik ilyen csik a kijelzön.Javítani nem lehet csak a kijelzöt cserélni
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest