- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kis telefon hatalmas teleppel
Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
tserrof77 #39243 üzenetére
Majd kipróbálom , meg közbe találtam ezt is Hiren's BootCD
Így már van pár lehetőség -
kisorosz
tag
válasz
tserrof77 #22225 üzenetére
itt a proci foglalat alatt, az alu-borda, gumi bogyóval? ha nyomom ugyanúgy meghal.
Ózon: azt már az elején próbáltam. RAM-ot is néztem (tudtommal, amit beraktam az működik, de majd kipróbálom másik laptopban is.)
hejesírásó: működik a venti, felpörög majd beáll alap fordulatra.
-
cigam
titán
válasz
tserrof77 #22168 üzenetére
Rosszul tudod. Igaz gyártónként vannak kissebb nagyobb eltérések,de alapvetően mind1ik a szabványba foglalt értékekhez tartja magát.
Pl. a Samsung notik esetében az első 72 óra alatt 1 subpixelhiba esetén is cserélik, de utánna csak a szabványban előírt értékek felett.
Van olyan cég akinél "pixelhiba biztosítást" lehet kötni, vagyis nem a gyártó, hanem az eladó (némi felárért) beválalják a cserét.
stb, stb,stb.... -
ticzi01
aktív tag
válasz
tserrof77 #22090 üzenetére
Nemtudom nekem nagyon gyanús,hogy nem a kábellel van a gond, de ha netán azzal van akkor azzal van a probléma ami az inverterbe megy bele.
Vagy maga az inverter rész is lehet gebaszos.
Ha sikerült megnézned és van ötleted netán várom válaszod.
Mennyi leeht egy ilyen kábel?
CSak az a furcsa lecsuk visszanyit és tökéletes a képe, mintha a kapcsoló tekercsekkel nem lenne valami jó. Gyanus.
Ötlet szinten belőni, hogy világos legyen szétszed mágnes kivesz,bár én nem láttam a mágnest vagy vasmagot a burkolatnál első körbengessztenye
Köszi na látod erre nem godnoltam pedig eléggé kézenfekvő megoldás.
-
-
csilcsi
csendes tag
válasz
tserrof77 #22022 üzenetére
mondom,nem ontottem semmit bele!!
a gepet en is felujitva (refurbished) vettem,rendeltem dirket a sony honlapjarol. Karcmentes volt,de csupan egy toltovel erkezett egy sima kartondobozban.6 honap garanciat adtak ra 2 ev helyett,es olcsobb volt 40%al a listaarnal! (az aljan levo gyartasi kod szeint kereken egy eves,nalam egy honapja van) garanciat nem tudom hogy megeri-e igenybe vegyem (talan csak ha tenyleg alaplappal van a baj) ugyanis lehet tobbe kerulne nekem a csomagkuldes. Es nem sok jot olvastam az ottani vevoszolgalatukrol.
Azota meg olvasgattam utana,es kizartnak tekintem lassan hogy virus vagta volna haza a BIOSat...Ubuntut tobbszori probalkoasra sikerult telepitsem,de mihelyt kikapcsolom,vagy egy frissites vegett ujrainditom a gepet,ismet lelovi magat. A telepites elotti Linuxos memoria teszt szerint minden okes,ellenben mikor a lemezt ellenorzi teljesen osszezavarodik,vibralni kezd a kijelzo,mindenfele errorok futnak lefele a kijelzo szelen(amikrol semmi erdemlegeset nem talaltam a neten)...es melegszik is!!! winOS tovabbra sem tudok tenni a gepre,mert lefagy a telepites elejen. Kulso USB-s bill is jatszadozik,ugy viselkedik mintha le lenne ragadva a lefele kurzor bill. es ha megnyomom a Stop gyorsparancs gombot a laptopon akkor altalaban helyreall.(amugy mas geppel mukodik hibatlanul a kulso billentyu)
mindemellett,ha egyszer osszeomlott a rendszer,nem reagal semmire...
s hiaba inditom ujra (force reboot) csak akkor hajlando elindulni egyaltalan ha kiveszem az aksit..hanem meg a kijelzo sem kapcsol be!
s ez ujrainditasos dolog miatt felek nehogy alaplap legyen
mind1,holnap beviszem egy szervizbe,(csak nem bizom bennuk,mert atejtenek,mihelyt meglatjak hogy lany vagyok
ergo,tapasztalat ) de,kivancsi leszek mit mondanak
esetleg tudtok ajanlani vhol egy megbizhato szervizt pesten? (pv-ban)
es koszonom annak aki valaszolt,sziasztok
-
smoli
aktív tag
válasz
tserrof77 #21995 üzenetére
Köszi a segítséget.
Sajna külső optikai meghajtóm nincs, kölcsön sincs kitől kérnem,ezért kellene a pendrive-os megoldás. Előre telepített XP természetesen volt rajta, így a serialos matrica is adott.
Ha valaki esetleg mégis tud segíteni a pendrive-os telepítéssel kapcsolatban, örömmel várom...
-
@tco@
aktív tag
válasz
tserrof77 #21961 üzenetére
Oké, értem. Próbaként elindítottam egy játékot is, ugyanúgy, szabályosnak tűnő időközönként kattan egyet mint általában, néha talán kicsit hamarabb. MHDD-vel nem tudtam mit kezdeni a leírtak miatt...nincs esetleg valami más program? Bármilyen számot írta be neki,kilépett...de csak jó lenne tudni hogy mi van.
-
@tco@
aktív tag
válasz
tserrof77 #21954 üzenetére
Bocs a dupla bejegyzésért...
Everest ultimate azt írja a smart menüpontban hogy minden ok. Más fórumban pedig azt írta valaki, hogy laptopnál normális a kattogás...nem tudom, most kb 10 másodpercenként kattan, néha percekig semmit. Arra gondoltam, kipróbálom egy benchmark progival az írási-olvasási sebességet, és közben a hangjából szerintem ki lehet szedni valamit, másrészt a sebességből is látszana ha gond lenne nem? A Hd Tune nem talált hibás szektort mellesleg, szóval a programok szerint minden rendben...nem értem -
-
grizzly bear
csendes tag
válasz
tserrof77 #21945 üzenetére
A vinyót szerintem látja ( IDE Ok), azt próbáltam, hogy a CD legyen az első, de akkor is ugyan ez a szitu.
Eltaláltad valahol a fájlmásolás közben állt le, szeretném újrakezdeni, csak hát nem látja cd-t!Ja és nem tudom az segít e de hármat sípol mikor indítom, kettőt egymás után majd úgy fél-egy másodperccel később még egyet.
-
-
Mag__
tag
válasz
tserrof77 #21937 üzenetére
szia
kösz a segitséget,és valoban igazad van.
a vga el is van szállva benne,melegszik mint atom, a gép allját meg sem lehet pár sec-nél tovább érinteni,mert olyan forro a müanyag,de a billentyüzet is felül.
sajnos a kép hol jo,hol nem. már besztéltem egy ismerössel 25k a javittatás.
sajnos még ha meg is csináltatja az ember,utána el kell adni,,, és remélni hogy a másik tulajnál az uj csippel szerencsésebb lesz.
amugy ha megjavittatom,akkor az uj is ugyanugy tönkremegy mint ami most elromlott benne ? -
bubi92
őstag
válasz
tserrof77 #21916 üzenetére
everest akkuban abszolút nem mérvadó szerintem. a kb. két hetes lenovomra azt irta rossz hangulatában, hogy 27% elhasználódás. rákattintottam és magához tért 0%ra. elkattintottam vissza, újra egy érdekes szám valami harminc akárhány... batterybar-ral 0%-ot ír és hozza is azt a 4+ órát amit kell. szóval inkább valami másik progival nézd meg. windows se túl jól határozza meg az akksikat. majdnem egy éven keresztül rinyált, hogy cseréljek akksit, és bírta simán.
-
laccczka
tag
válasz
tserrof77 #21899 üzenetére
Megnéztem a biost és szomorú a helyzet.
Van dátum, integrált dolgok, boot és password. Ennyi.
Olvasgattam erre-arra és az akku illetve a töltésproblémákra az Asus biosfrissítést javasol ami nálam halottnak a csók mert a legfrissebb van rajta.Egy CMOS reset segítene? És ha igen akkor azt hogyan kell netbookban?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
tserrof77 #21902 üzenetére
Igen így van, akkor vette észre amikor épp nem az egeret használta. Mondtam neki hogy kapcsolja a vezérlést ki, be, egér ki be, újraindulás stb... de egyik sem használt. Nővéremnek is Toshibája van, más típus, de ott soha nem tapasztaltam ilyet.
Asszony meg ki van most bukva, most vette és cseszkődik..., és ettől még én bukok ki...tottiiii:
Gondolom végigpróbáltál mindent, és utána kérdezel nem?
Am a "nevezetes bios" belépő billentyűket érdemes nyomorgtani. -
válasz
tserrof77 #21865 üzenetére
Össze vissza gombok nem mennek..PL:hangerő +,space,u,meg felül 4-5db...
msn lenne a legfontosabb de az nem kérdezi hova akarom telepiteni
letöltöm az xp-t ami javasoltál mert ami most van rajta arra 8mb szabad helyet ír ...
viszont biosba nincsen usb bootolási lehetőség,csak hdd meg cd de ugye cd nincsen benne.. -
NEMO1968
őstag
válasz
tserrof77 #21860 üzenetére
Ha volt ilyen(van),akkor most is van olyan,amivel vissza lehet hozni a törölteket.
Nem is olyan régen találkoztam vele valahol.
Szabadon letölthető progi,és a véletlenül törölt fájlokat lehet visszaállítani vele.
Szal szvsz szerint a hagyományos törlés nem biztonság eladáskor,mert ha a vevő nagyon kíváncsi,biza +nézheti mivel foglalkoztam előtte a gépen.
Szal sztem csak az a két alternatíva maradt,amit leírtam.
Sőt,ha úgy adja el,hogy frissen telepített OP rendszerrel,még akár árat is emelhet.
-
NEMO1968
őstag
válasz
tserrof77 #21857 üzenetére
Na épen ez a problémája srácnak,de én is úgy hallottam,és sok helyen olvastam is,hogy a hagyományos törlés után is ott vannak azok a fránya cuccok.
Addig maradnak ott,míg nem ír a helyükre mást a masina.
Csak a gép töröltnek jelöli őket,és nem foglalkozik velük.
Megfelelő módszerrel ki is lehet olvasni,menteni őket.
Adatmentő cégek is csinálják,de talán valami progi is van hozzá.
Talán az lenne a legjobb,ha kimentené ami kell,majd teleírja a vinyót mindenféle haszontalansággal,ami másnak nem lehet érték,és ezt a cuccot törli a hagyományos módon.
Végül is mégiscsak a formázás,újratelepítés lenne az igazi. -
cigam
titán
válasz
tserrof77 #21835 üzenetére
Azért nem varázslat kiolvasni a BIOS-t, és megnézni mi van benne.
Acer meg azért hal el gyakran a BIOS frissítéstől, mert nemtudnak linkelni. Magyarul a support oldalról letöltött BIOS másik géphez tartozik. Acer esetén (de a többinél is) nagyon fontos lecsekkolni, hogy a letöltött verzió ténylegesen a mi gépünkhöz való-e. -
pukkancska
tag
válasz
tserrof77 #16068 üzenetére
Köszönöm tserrof77 és kali a válaszaitokat!
Meg is találtam a beállítást.Másik kérdésem:
Ugyanezen a FS Amilo M1437 a laptopon amikor bekapcsolom a gépet ezt írja ki:
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press any key.
Nos, ez mitől van?
Egy dvd író van a gépemben és egy 320gb-s western digital hdd.
Valami gond van a winchesterrel?
Megpróbáltam feltelepíteni a hard disk sentinelt, de amikor rámegyek hogy csináljon egy öntesztet, akkor azt írja ki, hogy nem támogatott merevlemez.
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Napelem
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest