- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
AnTomySm #22147 üzenetére
Ajjaj, én nem emléxem.
Mindenesetre csekkold le hűtőpad nélkül, mennyire fújja a meleget. Minden szellőzőrács szabadon van?Találkoztam már olyannal, hogy ment a hűtő de nem eléggé. Pl. Normál hűtéshez 4000-et kellett volna pörögnie, de csak 2300-ig pörgött fel a venti, így aztán volt is hűtés, meg nem is. Vmi tesztprogival meg kellene nézni tényleg felpörög-e rendesen, akár keresni hasonló géptulajokat, és megbeszélni velük, hogy meddig pörög fel, mennyire melegszik egy konkrét programot futtatva. pl. aida64 stabilitás teszt fél óra alatt meddig húzza fel a hömérsékletet.
-
kendeee
aktív tag
válasz
AnTomySm #22147 üzenetére
Én inkább a paszta hővezető képességére tippelnék. Szóval már nem valami 100-as és inkább szigetel, mint leadná a hőt. Ajánlanám a szervizelést, garanciális javítást, cserét. Nem gyári értékek, amiket a notid mutat. Mihamarabb ki kell küszöbölni a hibát, mert tönkre fog menni a laptop. Az 50 fok normális, de a 100fok nagyon nem, és ugye alkalmazások alatt ez van. Normál gyári értékek szerintem max 90 fok, és akkor sem a gép kikapcsolása a megoldás a noti felől, hanem az alkalmazás bezárása. Nem ijesztgetlek, ezek már előjelek.
Üdv: Laci -
cigam
titán
válasz
AnTomySm #22138 üzenetére
Naaaa.... Egy BIOS frissités hogyan lenne már garanciavesztés?!
Az, hogy rossz image-t tolsz rá az egy másik történt, ami az ACER ellinkeléseinél könnyen +történhet.
A 40-50 fok meg teljesen normális. a 90 foknál a proc kapcsol le, nem a BIOS-ból állítható érték.
Sose értettem miért akarnak notival játszani. Egyszerüen nem erre találták ki. -
NEMO1968
őstag
válasz
AnTomySm #21783 üzenetére
Ha jól olvastam,és 1ről beszélünk,akkor memcsit nem cserélt,csak vinyót,és 1másik telepítőlemezt próbált.
Ezek alapján alaplapra tippelek.
Memcsicsere is okozhat ilyesmit,ha nem igazán passzol az órajel és az időzítés a laphoz.
Olyankor van,hogy a régivel jó,az újjal nem megy.
Az én esetemben 400Mhz-t tetem bele,mert elvileg kezeli.
Szép is volt minden 1 darabig.Aztán jöttek a kék halálok,fagyások,összeomlások.
Kicseréltem 333-ra,és azóta süvít a gép.
Ez azért van,mert visszaclocolta ugyan a 400-ast,de 333-on annak az időzítése nem passzolt a laphoz. -
-
válasz
AnTomySm #21759 üzenetére
Ha kis képátlót keresel, akkor nem hátrány természetesen.
Arra gondolt cigam, és én is, h egy átlag noti 15"-os, a nagyobbak 17"-osok, ami ennél kisebb, az meg már túl kicsi úgy általában a népeknek.
De szerencsére a Te esetedben ez úgy látszik nem hátrány, sőt mivel kisebb, könnyebb, hordozhatóbb, még örülsz is neki. -
kendeee
aktív tag
válasz
AnTomySm #21728 üzenetére
Van egy sorrendem a vételre, csökkenőben fogom feltüntetni, szóval a legjobbal kezdem
Lenovo, Asus,(Apple),Gericom,Dell, Toshiba---------ezek, amiket érdemes venni
Láttam már 1-2 laptopot egyben, szétkapva, ezeket jól összerakják, jó cuccokkal, megbízhatóan.
Amiket csak részben ajánlanék: Hp (mert kb 20-30%-a sz*r) és Samsung (mert nem sokkal találkoztam, de én is ilyet nyűvök és az enyém nagyon megbízható)És amit egyáltalán ne vegyél: !Fujitsu-siemens! Acer, Emachines, Evesham
-
válasz
AnTomySm #21744 üzenetére
Lenovo, HP, Dell, Toshiba
Amit kerülj: Acer, eMachines, Packard Bell, MSI.Ezeket sem kell kerülni, de nem véletlenül kevesebb a garancia rájuk, illetve a másik topicban akik jobban értenek hozzá, azok majd elmondják, miért nem ajánlott ezekből válogatni.
Asust nem tudom hová tenni, azt nem szidják azt hiszem, illetve a paramétereidnek megfelelő notik közt az volt az első a notebook.hu-n.
Nekem pl. ilyen van, ez is jó gép:
usanotebook.hu/toshiba-satellite-a500-1dn/P21740
Garanciakiterjesztéssel 5 évig van rá gari. Már kinéztem hozzá egy P8600-ost ~20ezerért, az majd megdobja még a sebességét.A márkás gépekkel az a baj, h ami hardveresen megfelelne az elvárásaidnak, azok elég borsos áron vannak csak. :/
-
válasz
Az a Samsung jó gép, de a VGA-ja egy elég alap darab.
Új, meg minden, de játékra egyáltalán nem való.Legalábbis a GF 310M nem tévesztendő/hasonlítható össze a GT sorozat jobb darabjaival.
Tessék, itt össze tudod hasonlítani a VGA-k erejét:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlItt meg a processzorokét:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.htmlAcert ne vegyél, nem véletlenül csak egy év gari van rájuk.
Ezeken a fórumokon nem sokan fogják ajánlani.Akkor inkább már ezt az ASUS-t, bár picivel kisebb a kijelzője.
notebook.hu/notebook/asus/asus_k_sorozat/asus-k42jv-vx050dA fenti táblázatokból már magad is kikereshetsz megfelelő processzor/VGA kombinációval rendelkező gépet, oszt rákérdezel a másik topicban mi a véleményük róla:
http://itcafe.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek/friss.html
200ezer környékén már vannak egész jó gépek játékra is, amik még évek múltán is futtatni fognak mindent.
Segítség képpen: T6600 + GT230M kombó alatt ne válassz. -
cigam
titán
válasz
Én egyértelműen a Samsungot választanám. Jobb support, több memcsi, nagyobb merevlemez, picivel jobb proci, picivel gyengébb VGA-val.
Pesze tudni kellene mennyire vagy fps mumus (Mély depressziót okoz, ha 2fps-el lassabban pörög egy játék, esetleg személyiségzavart okoz, ha nem a kedvenc márkád VGA-ja van a gépben), mire használnád? -
Roxy27
tag
válasz
AnTomySm #19074 üzenetére
Hali!
Első körben nézd meg a BIOS-ban, hogy mennyi memória van megosztva a VGA-nak.
Ha jól tudom, ebben ez van: SIS Mirage 3+ (64-256MB) Lehet alap 64MB-on van.
Bár kicsit érdekes mert ilyen kis játék, még azon is eldöcögne...de állíts be neki 256MB-ot!
Remélem segít!
Zsolt
Aktív témák
Hirdetés
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest