Aktív témák
-
World-Soft
senior tag
Szia!
Most nézem, hogy az írt arány pont ellenkezőjét jelzi mint amire gondltam.
Megnéztem most újra, de valóban ezt írja.
Tehát a CPU FSB-je 533MHz, Bus Speed 133Mhz (CPI fül), a memóriájé pedig csak ( a CPU-Z szerint) DRAM Frequency: 266MHz (Memory fül).
Megnéztem a PC-met is a CPU-Z-vel és rájöttem mi az amin megtéveszt.
Ez alapján az arány nem az FSB-hez, hanem a Bus Speed-hez írja a CPU-Z.
És a double data rate alapján jön ki akkor a 2x266=533Mhz.Ha 800-as memóriát teszek bele, akkor (ha már nincs állítási lehetőség) automatikusan változik az arány, vagy csak akkor lesz kihasználva teljesen a 800-as memória, ha 800-as CPU is lesz e gépben?
Tehát 800-as CPU nélkül van értelme 800-as Memóriát beletenni, vagy nem, mert csak alul lesz húzva a memória.
Ui.:
Igazábol az zavart meg, hogy a PC Bios-ában az FSB/PCI/MEMORY is fel van szorozva beállításkor az Bus Speed-hez képest nem ugy mint a CPU-Z-ben.Üdv:
Zoli -
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Első sorban faternak kéne, netezés kártyázás film nézés stbstb..
Későbbiekben lehet, hogy az enyém lenne.ASUS K50IJ-SX003L <-- ez lett, kedden érkezik
-
-
blueMerle
veterán
Sok, nem sok ez van ráírva, nem én írtam.
A dedicated system memory pedig = vram
A dedicated memory, azaz dedikált memória minden esetben azt jelenti, hogy az a VGA saját memója.
Úgyhogy biztos, hogy tévedsz, ez ezer százalék. Azóta epdig a shop is javította a noti leírását, mert gondolom észrevették.
brutaka:
Mutatok valamit, ezt skubizd
[link] -
brutaka
tag
Én ezt a dolgot úgy tudom hogy
a Dedikált memória az a FIX memória amit lefoglal magának a videokártya, vagy amit magában hordoz azaz saját fedélzeti memója, vagy a rendszermemóriából FIX-en lefoglalt memóriarész.
A megosztott memória annyit tesz, hogy a VGA használja a rendszer memóriáját.bluemerle:
de a 20487 mb tényleg nagyon sok, és mint későbbi résznél látod, 256 dedikált és 1700vmennyi shared memory van.. add össze és máris 18 ezerrel kevesebb mb-d lesz -
blueMerle
veterán
Szerintem tévedsz.
Pontosan ez áll a dobozon, szó szerint:
ATI Radeon™ HD 3200 Graphics with up to 20487 MB of HyperMemory™ (256 MB of dedicated system memory, up to 1792 MB of shared system memory),Akkor véleményed szerint az a 256 MB nem dedikált memória?
Csupán azért kérdeztem amit, mert nem gondoltam hogy a shop téved, és lám, mégis.
-
brutaka
tag
nálam így is működik! beállítottem előre 256-ot, hogy foglalja le alapból a memóriából, de szükség esetén növeli a lefoglalt részt, de hiába bővült ki, ugyanúgy kiírja, hogy 3 GB ramom van. Az már más kérdés, hogy a felhasználható memó a dxnél lecsökken, de ő nem is ezt kérdezte
-
kovaripeti
aktív tag
-
kovaripeti
aktív tag
De jó, hogy segít valaki.
Leírom, hogy is van ez:
Vettem egy laptopot asusF3SG. Van rajt beépített wifi. Itthon felraktam rá az XP-t, de közben kiderült, hogy ami a géphez van driwer, az nem kompatibilis az XP-vel, csak a vistával, ezért akkor az asus honlapjárol letöltöttem az xp-s driwer, és azt raktam fel, amiben volt egy olyan program is a wifi szoftverén kívül, ami állandóan kereste a kapcsolatot, és csatlakozott is a hálozatra autómatikusan. Inkább mindig ki kellett kapcsolnom alapból, mert nálam itthon olyan jó a vétel, hogy ne kapcsolódjon állandóan. Most megvan a vistám, így már fel tudtam rakni a saját driwer-ét, a wifi is felkerült, de így még nem keres nekem hálózatot, csak maga a wifi a gépen fel lett telepítve. Tehát a kérdésem, hogy lehet szóra bírni vista alatt a wifit, hogy keessen is hálózatot, és kapcsoldjon is rá?
Előre is köszönöm -
N0R31
csendes tag
Jó és Acer honlapon lévő BIOS-nál újjabb gondolom meg nincs mi?
Amúgy valaki tudja DHL-el hogy tudom az ürgének visszaküldeni? mert most aztakarja, gondolom küldd helyette másikat....csak az érdekelne h működik. Express Flyer-el jött a cucc kb 1hét alatt Kínából 35$ ért...
-
_ak_
addikt
Akkor ezek szerint sikerült annyit b@szogatnom őket, h rendelnek egy újat bele, pedig először úgy jött vissza a szervizből, h jól működik.
Btw a laptop zsanér is hinge angolul? Azt írták a szervizes papírra, h típusnak megfelelő a zsanér erőssége (egykezes), de valahogy nem érzem ezt teljesen helyén valónak és érdeklődni szeretnék az msi supportnál is.
A másik a kijelző. Elképzelhető, h az msi gyenge minőségű, netán alacsonyabb színmélységű kijelzőt használ fel? Az egész abból eredt, h a w7 halas háttérképen a fehér folt, halványan, de csíkos. Miután azt észrevettem máshol is elkezdtem látni ilyen csíkozódást, mire a szerviz válasza annyi volt, h a kép olyan színmélységű, amit a kijelző már nem tud megjeleníteni és h másik készüléken is csíkos volt ez a kép. Ill vmi nagyon hasonlót mondtak. Helybe csak a t500on tudtam megnézni a képet és tényleg mintha ezen is csíkozódna ott, de sokkal nehezebben észrevehető, viszont referenciának nem jó a t500 a matt kijelző miatt.
Lefuttattam egy kijelző teszt progit. Feltűnően nem sikerült előcsalogatnia jelenséget, csak annál a tesztnél jelentkezik, ahol x szín, 0tól 100as kontrasztig jelenít meg (erre gondolok). Itt ha jól emlékszem minden színnél 90%os kontrasztnál, ha halványan is, de látszik, h csíkozódik.
Vajon igaza van a szerviznek és ez elfogadható (tehát valóban lehet ilyen korlátja egy mostani tftnek) vagy csak nem akarnak ezzel foglalkozni? -
junkiee
csendes tag
Igen, azt már próbáltam, megvan a webkamera gomb, de nem reagál semmit, csak vmi hangot ad ki. Msn-nél is próbáltam, de nem érzékeli a kamerát
OK, köszi a linket, de sajnos nem nagyon értek angolul, tudnál segíteni, hogy mire is kell konkrétan mennem?
OKok, köszi, megvan!!
-
Zadia
senior tag
Szia!
Végre sikerült elinítani a notit egy T2300E procival.
Viszont azt nem értem,hogy CPU-Z-t nézve állandóan változik a CPU VID 1,265V-ról leesik 0,95V-ra,majd felugrik 1,18V-ra majd megint vissza.Közben változik a CPU szorzó is 10x-ről 6x-ra ugrál.
Ezt miért csinálja?Normális dolog ez?Mi az az E betű a számok után,mert láttam sima T2300-as procit is.
A régi Celeron M520-am nem csinált ilyet. -
Andre1234
aktív tag
THX.
még nem tudtam megnézni, de igazából (épp net szolgáltatót váltok) néztem mar a biost de semi energia managemantre utaló dolgot nem láttam.cpuz vel nézve a procit az órajel vezérlés nem megy 1 fikarcnyit se.majd 7végén nekiülök.tesóm pumáján viszont nagyon patettül megy az órajelvezérlés. -
AXisBOLD
addikt
köszi
ja lehet hogy nem hiba, de engem nagyon zavart....bocs most jut eszembe hogy felhívtuk a lenovo bp szervizét és azt mondta az ürge hogy nem kéne hangot kiadnia és vigyem vissza! ott ugye meg kettő is hangos volt.
halmozottan érdekes dolgok ezek, de nem annyira érdekesek mint amennyire elkeserítőek.
nem komálom ezt a globális fost. mindenki vegyen x terméket mer az menő, mindenki egyen y kaját mer az finom, mindenki nézze meg az aktuális filmeket mer ha nem akkor szarember, mindenki csak azt a szar terméket tudja megvenni amit kínában dobnak össze, de végül is mindegy hogy hol, a minőség minden téren csökken, stb. stb. stb.
bocs
-
iknight
senior tag
-
harley
őstag
-
harley
őstag
a tápja is bírni fogja?
vagy az nem mérvadó?tehát technikailag nincs akadálya a cserére végülis...
a csere szervízes dolog, vagy otthon is megy?
notit még nem nagyon bontottam szét, csak ramot, klaviatúrát cseréltem ami nem nagy ördöngőség.
asztali gépet már szedtem szanaszét és raktam össze 1000x is.
de azért ez más
sima proci paszta jó a vga magra is?
-
harley
őstag
kártyát tudok szerezni.
akksit ritkán használom, akkor is csak 1-2 órát.a garancia ami igen, kockázatos.
esetleg megmarad, ha megtartom az eredeti kártyát és visszateszem ha gáz van, de ezt szerintem úgyis észreveszik.az előző notiban is cseréltem ezt azt a gari kockázatával, de hál isten, soha nem volt rá szükség.
ami elbizonytalanít az,
-hogy a 8400 hűtése elég-e a 8600-ra is???
-nem lesz-e semmilyen kompatibilitási probléma a cserével és flottul belevaló a 8600 a lapba.??? -
-
iknight
senior tag
A szabályzással ninsc gond szerintem, hanem hogy egy program csak 250 mb-s kártyának ismeri fel és kész, ha többre állitom a beálitásoknál pl a felbontást akkor pirosba kerül mert több memória kellene mint van, vagy akor mikor elindul a progi és igényli a memóriát akkor vesz majd el autómatikusan?
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Mobil flották
- Synology NAS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest