- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
blueMerle
veterán
Egy ilyet találtam:
only pentium M with 400 or 533 fsb !!
no core2duo or dualcoreCPU support list:
CPU CEL-M360 1.4GMHZ INTEL...........KC.N0001.360
CPU CEL-M370 1.5G MHZ INTEL .........KC.NC001.370
CPU CEL-M380 1.6GMHZ INTEL............KC.NC001.380CPU DOTHAN725A 1.6GMHZ INTEL .......KC.NA001.725
CPU DOTHAN730 1.6GMHZ INTEL ......... KC.N0001.730
CPU DOTHAN740 1.73GMHZ INTEL .........KC.N0001.740
CPU DOTHAN750 1.87GMHZ INTEL .........KC.N0001.750
CPU DOTHAN760 2GMHZ INTEL ............. KC.N0001.760
CPU DOTHAN770 2.13GMHZ INTEL ..........KC.N0001.770 -
blueMerle
veterán
Na megjott a lenovo edge e525, viszont valami nem stimmel. Egy AMD Radeon(TM) HD 6480G graf. vezérlo van benne /Lliano/, viszont teljesen más értékeket mutat a 3dmark06 és a Windows EI is /sokkal magasabbakat mint pl. notebookchecken a max értékek/, ráadásul a gpu-z is kiírja hogy 512MB DDR3 memory holott ez elvileg egy integrált kártya /ram-ból sem szakitott le maganak, mind a 4GB hasznalatban van/. Namost akkor ez mi?
Teljesen ugy tunik mintha lenne dedikált 512MB DDR3 memória hozzá.
szerk: kozben egy tech specs leirasban talalam egy ilyet: Dedicated Memory: 497 MB /optional/
-
blueMerle
veterán
válasz
LaptopSystem #33395 üzenetére
Ha garis én nem bontanám meg, de Te tudod
-
blueMerle
veterán
válasz
LaptopSystem #33391 üzenetére
Jaja pontosan, ugyhogy irány a szerviz
csƵ: link a notiról?
-
blueMerle
veterán
válasz
LaptopSystem #33387 üzenetére
Bios frissites, kamera vezerlo frissitése, esetleg komplett told fel ujra a wint, ha ez sem segít akkor sajna fordítva van beszerelve, irány a szerviz. /ez jellemezo a K szériára, én is láttam anno ilyen K50AB notebookot amiben a webcam fordítva volt/
-
blueMerle
veterán
Hálózaton belul ha kábelen csatlakoztatod, és a másik eszkoz amirol mondjuk másolsz gigabites akkor lehet hátrány a 10/100-as LAN, de általában ez boven elegendo.
A wifi már nagyobb gond lehet, ugyanis hiába 54Mbps a legfelso elvi határa a g sebességnek, legjobb esetben 20-30Mbps-t tud ápréselni /errol volt regen egy szemleleto ábrám hogy miért/. Szóval ha ennél gyorsabb a netkapcsolat és a router is N-es /plane ha 300Mbps/, akkor ez bizony hátrány. De az N betu sem garancia, nekem a dv6-osban amit veletlenul sikerult leamortizálnom is papiron N-es wlan volt, valójában egy butitott N-es vezérlo volt benne ami 65Mbps-re volt kepes, ami a gyakorlatban 45Mbps jelentett max /80Mbps netem van/. Erre is oda kell figyelni, bár ezt nehéz kihámozni milyen wlan vezérlo van egy notiban vásárlás elott.
További hátrány, hogy ahol egy router csak N-re van beállítva, annak a jelét nem fogja látni, de általában B/G/N a standard beállítás mindenhol.
Az ékezetekért sry, még nem állítottam be mindent az uj lenovon
-
blueMerle
veterán
Sziasztok,
Egy olyasmi kérdésem lenne, hogy ebben a notebookban van külön dedikált graf. kártya? Egy kicsit megkevert ez az APU dolog, hogy ez a procival egyben van (?) de ott van hogy 1 GB DDR3 dedicated, szóval teljes a káosz
Köszönöm a segítséget.
-
blueMerle
veterán
válasz
HatakeKakasi #17567 üzenetére
GPU-Z?
[link] Esetleg próbáld meg ezt
-
blueMerle
veterán
-
blueMerle
veterán
válasz
mackósajt23 #16646 üzenetére
Nem tudod a saját notid specifikációit?
Hát ez őőő fura. Így nem igazán tudok segíteni
-
blueMerle
veterán
válasz
mackósajt23 #16644 üzenetére
AMD procinál ez a hőfok teljesen normális, de még Intelnél sem katasztrofális. Nincs benne diszkrét grafikus vezérlő? Lehet annak a hűtésével van baj, és ez több mitn valószínű, föleg hogy írod, játéknál.
-
blueMerle
veterán
válasz
brutaka #14099 üzenetére
ezt azért te sem gondolhatod komolyan egy 3200-as atival
Ezen húztam fel magam....ezzel azt állítod hogy én azt gondolom a kártyám huszonezres megás....Pont. Holott azon ment a téma hogy az 256 nyomorult MB dedikált avagy sem.
És semmihez sincs jogom. Neked mindenhez. Én pedig egy idióta vagyok aki azt hiszi huszonezres megás kártyája van a notijában. Köszönöm a segítséged, téma lezárva.
Tovább ne offoljuk szétt ha lehet a topicot. Többit privátban.
-
blueMerle
veterán
válasz
brutaka #14097 üzenetére
De ember, SENKI nem foglalkozott a húszezres értékkel, nem erre voltam kiváncsi FOGD MÁR FEL. Arra hogy a 256: kétszázötvenhat...nem húszezer.....Memória az a grafkai saját memója vagy rendszerbol csipi le.
Vagy hogy még érthetöbb legyek a mondat ezen részével kellett volna foglalkozni:
(256 MB of dedicated system memory, up to 1792 MB of shared system memory)
és hogy pontosan mti takar a dedicated system memory...SENKIT nem érdekelt hogy milyen idióta elírás van az elején CSAK NYOMTAN EGY KIBA.... COPYPASTET.........ENNYI volt a téma, nem több.
Részemröl vége, ennyire nagyritkán húznak fel...
-
blueMerle
veterán
válasz
brutaka #14095 üzenetére
Nem, nem gondoltam, sehol sem írtam, de mutass rá, kérlek hol írtam hogy húszezer memóriás a kártyám, oké? Egy linket, valamit, akármit, legyél szives.
Ahol én azt mondtam hogy az én kártyám húszezer megabájtos. Szó szerint. Hogy egy dobozon fellelhető technikai információt bemásolok, az NEM AZT JELENTI HOGY ÉN AZT ÚGY IS GONDOLOM, ill a technikai információ azon részével egyet is értek.Tudom hogy lehetetlen csak szó szerint másoltam be, de nem is ez volt a téma, nem erről volt szó, nem írtam azt hogy lehetséges,senki sem foglalkozott ezzel. Azért másoltam be a googles linket hogy lásd, nem én találtam ki, CSAK BEMÁSOLTAM.
Közben utánagugliztam, ezt találtam:
Dedicated graphics memory refers to memory that is included on a graphics card, whereas Dedicated system memory refers to memory that is assigned to an onboard graphics solution.Szóval valóban tévedtem, ez nem a grafkari saját memóriája.
De hogy még egyszer nem kérek segítséget az FIX, olyanba kötnek, kötsz bele amiről nincs szó. De megkérek ezentúl mindenkit hogy NE BOMBÁZZON naponta több tucat privivel, hogy légyszi ez meg az....én is majd belekötök minden szarságba, amiről szó sem esik. Valaki leirja, hogy baj van az autofokusszal, beirja a telo minden tulajdonsását, valahonnan BEMÁSOLJA, amin lehet egy HIBA, de az NEM TARTOZIK A TÁRFYGHOZ b+ és majd akkor leszarom az eerdeti témát, és majd azon kezdek lovagolni.....
[ Módosította: Bordoi ]
-
blueMerle
veterán
Sok, nem sok ez van ráírva, nem én írtam.
A dedicated system memory pedig = vram
A dedicated memory, azaz dedikált memória minden esetben azt jelenti, hogy az a VGA saját memója.
Úgyhogy biztos, hogy tévedsz, ez ezer százalék. Azóta epdig a shop is javította a noti leírását, mert gondolom észrevették.
brutaka:
Mutatok valamit, ezt skubizd
[link] -
blueMerle
veterán
válasz
superecneB #14082 üzenetére
Itt megtalálod:
[link] -
blueMerle
veterán
Szerintem tévedsz.
Pontosan ez áll a dobozon, szó szerint:
ATI Radeon™ HD 3200 Graphics with up to 20487 MB of HyperMemory™ (256 MB of dedicated system memory, up to 1792 MB of shared system memory),Akkor véleményed szerint az a 256 MB nem dedikált memória?
Csupán azért kérdeztem amit, mert nem gondoltam hogy a shop téved, és lám, mégis.
-
blueMerle
veterán
egy hozzáértő segítségét kérném, mert most nagyon nem értem mi van.
Van nekem egy ilyen notim, most vettem pár napja:
hp Compaq 615: AMD Turion™ RM-74,2048MB DDR II 800,320 GB SATA,DVD-ROM, DVD+/-RW SM DL LS,ATI Mobility Radeon HD 3200,15.6" LED HD,Intel 802.11a/b/g/n,WPAN BT 2.1Semmi gond vele, sőt, mi az hogy gond....a játékok úgy futnak mint az álom -persze ehhez a konfighoz mérten.
Namost a leírásban a shopon ahol vettem az szerepel hogy Radeon HD 3200 shared memory
viszont a dobozon ez szerepel: Radeon HD 3200 with up to 256Mb dedicated memoryMegnéztem a GPU-z vel, ott is 256 MB szerepel, és a RAM sem kevesebb, tehát ugyanúgy 2GB.
A kérdésem annyi lenne hogy akkor most ez azt jelenti hogy 256 MB dedikált memóriás grafkari lenne benne, és a shop tévedett, vagy az integrált ilyen megtévesztő adatokat közöl?
-
blueMerle
veterán
válasz
iknight #10955 üzenetére
Én is erre gyanakszom, mert az USB-s hangfalak ha jól tudom mint egyfajta kulso hangkártyaként is funkcionálnak, ugyanis az eszkozkezeloben is megjelenik mint Hangkártya-eszkoz. Azok mint írtam gondmentesen szólnak. Akkor gariztatunk
Node ez így megadja magát egyik pillanatról a másikra?
-
blueMerle
veterán
Sziasztok,
van egy kis gondom a V5515-os Fusi gépemmel. Pár perce az egyik pillanatról a másikra a hangkártya megbolondult. Monóban megy és olyan szinten serceg, hogy szinte hallgathatatlan. Driver reinstall megvolt.
Valakinek otlete?
Kósza otlet: olyan lehet hogy a rádugott hangfal kinyírta volna?
-
blueMerle
veterán
Sziasztok
egy elég érdekes problémam van remélem tudtok segiteni:
van egy Fusi V5515 Esprimo gépem, amibe vásároltam /najo, adták / egy 512-es RAM modult, Samsung. Mikor beleteszem a gyári 1Gb-os mellé a gép minden 2. kapcsolásra hajlandó elindulni, akkor viszont gond nélkul és fel is ismeri.
A RAM nem hibás mert 2 másik notiban ezt nem produkálja, egy Acerben és egy Fusi Amiloban.
Viszont a RAM slot sem lehet hibás az Esprimoban mert egy másik, 1 Gb-os modullal meg azonnal elindul gond nélkul
Valakinek otlete? -
blueMerle
veterán
Van egy kis gondom az X51R tipusu Asus notimmal: nagyon hangos a ventije, állandóan felpörög de a standby hangja is hangosabb mint volt, a noti ALIG volt használva tavaly december óta. Mi lehet a gond?
-
blueMerle
veterán
válasz
(Darkwood) #6160 üzenetére
Nem csak te
-
blueMerle
veterán
Nagyon köszönöm a kimerítö válaszokat
-
blueMerle
veterán
Egy hatalmas láma kérdésem lenne, ehhez nem értek.
Az hogy van hogy 2004-ben vígan voltak 3 Ghz-es P4-es procik a notebookokban most pedig a 2 Ghz más soknak számít. Hogy is van ez?
Aktív témák
Hirdetés
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- Hardcore café
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LENOVO Legion 5 16IRX9 83DG0035HV
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest