- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Aktív témák
-
válasz
AXisBOLD #20780 üzenetére
ha újabb típusú a dvd+r lemez (médiakód szerint), akkor lehet, hogy nem ismeri fel (rendesen) a lemezt az író (firmware), ezért vagy nem írja meg, vagy előre megadott írási stratégia hiányában társít hozzá egy általános írási stratégiát, amivel nem kimondottan sikeres eredmény születik! próbáld meg több típusú lemezzel - lehetőleg régebbi (8x sebességgel írhatóval) típusúval is, esetlegesen azzal nem lesz gondja!
ha van firmware frissítés az íróhoz, akkor érdemes lenne frissíteni, esetlegesen az is segíthet! -
válasz
AXisBOLD #20499 üzenetére
Mond meg,hogy a hiba már a vásárlás után 1 nappal jelentkezett,de más elfoglaltságod miatt nem tudtad visszavinni a boltba.Kérd meg öket,hogy méltányosságból cseréljék ki a készüléket,lehet hivatkozni a márkavédelemre,és talán arra is,hogy a bolt mereven elzárkozott a csere lehetöségétöl
-
válasz
AXisBOLD #20486 üzenetére
Ha alapból már megvolt a hiba akkor 3 napon belül visszaviszed kutya kötelessége kicserélni a boltnak,de ha már két hetes akkor a bolt nem tud lépni csak a szervíz az meg ugye nem fog és nem is tud gépet cserélni csak a hibás alkatrészt.
De próbáld meg felhívni az Asus ügyfélszolgálatát nagyon korrektek,és lehet el tudják intézni a szervízzel a csereutalványt
06 1 505 4561 itt tudod elérni -
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20464 üzenetére
Hallod,ezt a nyavaja tudja.
Az biztos,hogy ha a boltba mész,ott lehet hogy adnak másik gépet,de a szervizben nem.
Ülhetsz otthon gép nélkül,és várhatod a javítást.
Ráadásul tényleg +van az esélye,hogy csak alaplapot cserélnek benne.
Én amit eddig gariztattam,az mind úgy történt,hogy a hibásat bevágták a raktár mélyére,adtak 1 másikat,és ennyi. -
Imco
őstag
válasz
AXisBOLD #20464 üzenetére
A bolt nem foglalkozik veled.
Ide fognak irányitani.
Vagy a kiskönyvben van telefonszám.Szerintem...
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20460 üzenetére
Nem valószínű,hogy driver,de +próbálhatod.
Akkor viszont több helyről érdemes leszedni ,mert találkoztam már hibás driverrel.
Tök ugyan az volt,de az 1ik oldalról leszedve ment,a másikról +nem.
A garit +a boltban érvényesítsd,tőlük vetted,intézzék ők.
Csak azért írtam a szervizt,mert ők tutibbra tudnának mondani valamit. -
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20446 üzenetére
Sztem is vidd el 1szervizbe(vagy valahova)ahol ingyenesen bevizsgálják.
De valószínű,hogy VGA hiba lesz,ha a 16bites szinkezelésnél nincsenek csíkok.
Utána visszasétálhatsz vele a boltba a szervíz véleményével felvértezve,és vagy a gépet cserélik,vagy(ha nem integrált)a videokarit.
Minél előbb,annál jobb.Látod,ítéletnapig is elmehet így,de lehet hogy már holnap feladja. -
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20436 üzenetére
Bocs,de nem tudtam fejből.
Azért segített volna,hogy mikor itt fénycsövet emlegettünk,Te kapásból rávágod,hogy neked olyan nincs.
Igen.
A sípolást tisztáztuk,az marad úgy.
A csíkozódás viszont már tényleg lehet VGA hiba,főleg ha csak bizonyos színeknél jön elő.
Ez lesz a rosszabb.
Estelg +próbálhatod a WINDOWS-ban a szinkezelésen állítani.
Kicsit lejjebb venni,azt hiszem 16 bitesre lehet. -
-
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20395 üzenetére
Elhiszem!
Én sem örültem neki anno.
Annyit jelent,hogy nincs még baja,mert ha leveszed róla a terhelést,csak feszkó van benne,de áramok nem folynak.
Ha nem akarod nagyon mozgatni a gépet,jobb is,ha leveszed az akksit,és úgy használod.
Töltsd fel,vedd ki,és tedd be a szekrény aljába nyugodtan.
Havonta 1szer ráteszed,lemeríted-feltöltöd és leveszed.
Sokkal tovább jó marad az akksid,és lehet hogy a töltőd sem fog sülni annyira. -
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20388 üzenetére
Szia!
OK!
Akkor úgy látszik,ez normális.
Most viszont +fogtatok,mert nekem az első töltőm 3,5A tudott,a gépnek+ 7 kell.
Szét kellett szednem,és külön ventivel hűtenem a töltőt.
Néha még úgy is lekapcsolt 1-2 óra múlva.
Kireklamáltam 1másikat,ez 5,5A tud,és akárhogy hajtom,éppen csak langyos.
Kifogtam volna 1 sz....r darabot?
Viszont ez a nagy melegedés azért növeli a hibalehetőségeket. -
NEMO1968
őstag
válasz
AXisBOLD #20318 üzenetére
Vadiúj gépeknél a fénycső talán nem döglik+ hamar,de az inverter és az alaplapi vezérlő bizony elszállhat.
Fénycsőnél szerviz és kijelzőcsere.
Ritka az olyan kijelző,ahol lehet külön csövet cserélni,és amúgy sem ajánlatos házilag.
Könnyen el lehet rontani,és fura képek jöhetnek ki.
Ha a Te kijelződ olyan,hogy lehet külön,akkor nincs horror ára.
10-15e között +lehet úszni.
Inverternél csere.Meg kell nézni a pontos típusát,és olyat,vagy azzal kompatibilist szerezni.
Megoldható házilag is,ha van 1kis kurázsid.Elrontani nem lehet,de a szétszedés +az összerakás!!!!!!!
5-10e között van.
Alaplapi vezérlő rémisztően hangzik,de az is javítható,és az sem fáj olyan sokba.
Nem kell alaplapcsere.
Szerviz,házilag nem +oldható.
Ára passz!!!! -
-
válasz
AXisBOLD #17164 üzenetére
Hát, csak Vistás drivereket látok a Lenovo oldalán, de azok elvileg megegyeznek a Win 7-es driverekkel.
Egy próbát megér.
Alternatív Win7 drivereket nem találtam, mindenhol csak XP, esetleg Vista van. (De ez nem jelenti azt, h nincs, csak én meguntam a keresést.)Esetleg van a notinak saját topicja, ott is megkérdezheted:
itcafe.hu/temak/notebook_pc_pda/keres.php?sfor_all=lenovo
(Az első két topic elég sok hsz-t tartalmaz.)bojar66:
Akkor szerintem alaplap.
Esetleg csavarozd le a gép hátulját, nem látni-e valami elfeketedett alkatrészt.Am hogy érted azt, h szállítás után történt mindez?
És az a buborék az hogy néz ki pontosan?
Nincs egy képed róla? -
radírfej
senior tag
válasz
AXisBOLD #11050 üzenetére
a "kékhalálnak" két jellemző oka van
1. memóriavezérlő és vagy/memória hibája
2 . driverek ütköznek
az 1. pontban szereplő dolgot könnyű kideríteni, csak egy bootolható cd kell készítened és mehet a memtest.
a második verzió kicsit nehezebb tészta.
túlmelegedést bármilyen procit terhelő alkalmazással tudsz tesztelni.
-
válasz
AXisBOLD #10804 üzenetére
a legtöbb pc újság mellékletes cd/dvd lemezeit hagyjuk inkább! némelyik úgy üt, meg olyan pocsékul vannak ráragasztva a cimkék, hogy amint felpörgeti egy író/olvasó, egy régi porszívót is megszégyenítő hangja van... noti meghajtóknál ez a probléma hatványozottan jelentkezhet!
-
iknight
senior tag
válasz
AXisBOLD #10761 üzenetére
A minőség terén inkább úgy fogalmaznék, hogy nem a minőség csökken, hanem a jó minőségű termékek árai nem csökkennek. A mai laptopok tényleg nem túl jó minőségűek a legtöbb, de azt is hozzá kell tenni, hogy ma már 100 ezer forintért is vehetsz laptopot, de 4-5 éve 200 ezerért sem kaptál nagyon. Ha annyit adsz ma egy laptopért amiben mondjuk 5-6 éve került ugyan z a kategóriájú, amikor még ugye jó minőségű dolgok voltak, akkor ma is annyiba kerül. Nekem ami van Asus G1s laptop, a bolti ára 500 ezer forint felett volt nálunk, ilyen teljesitményű gépet, pl az msi 200-250 ezer forintért is árult. Annak oka van hogy az msi olcsóbb, spóroltak aminőségen, ugye az asus teljesen fém ház, szálcsiszolt aluminium és carbon boritás, stbstb. Nagyon igényes vaygok az ilyesmire, de ennél jobb minőségű gépet elképzelni sem tudok. Szóval nem az a probléma hogy csökken a minőség, hanem az hoyg a műszaki cikkek tömegcikké váltak, 4-5 éve magyarországon jó ha 1000 emberből 5 nek volt laptopja ez az arány manapság 10,20 szorosára ment, és ezzel együtt az áruk is csökkent, tömegcikké vált. Manapság is minden téren megvannak ugyan olyna jó minőségű dolgok, bárhol akár az autókat nézzük, akár a laptopokat bármit, csak azoknak megkérik az árát, de ugye érthető okok miatt mindenki az olcsóbbat választja meg, mert sajnos én sem engedhetek meg magamnak 600 ezer forintot laptopra. Szóval nem a minőség csökken, hanem silányabb minőségű termékeket gyártanak, hogy olcsóbban adhassák, és szélesebb "néptömegekhez" eljuthasson.
-
iknight
senior tag
válasz
AXisBOLD #10750 üzenetére
Hasonló elven működik mint a telók akkuja csak nagyobb, úgy kell. Nem kell 16 óráig tölteni, mert ha feltöltött, úgyis kikapcsolja a laptop a töltést... Legalább is én igy tudom. Egyetlen li-ionos telefon akkumat sem töltöttem sokáig, és mind hozta az elvárt értékeket, és a laptop akukkal is így volt.
-
válasz
AXisBOLD #10750 üzenetére
hálózatról kell tölteni, mint ahogyan a többi akkumulátort is!
első alkalommal lehet/érdemes tovább tölteni, mint amennyit a kijelzés szerinti feltöltöttség mutat, de lemerítgetni nem kell! utána már használ úgy, ahogy amúgy is használnád!akkor az újban nem ellenőrzi bekapcsoláskor az optikai meghajtót, vagy ha igen, akkor alig hallani. van noti - optikai meghajtó párosítás, ahol alig hallani, de van olyan is, ahol hangosabb. továbbra is azt mondom, hogy 1 - 2 kis kattanás még nem hiba, ha azt a bekapcsoláskor az ellenőrzés miatt ejti meg a noti az optikai meghajtón...
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest