- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
-
csƵ
addikt
válasz
blueMerle #33394 üzenetére
Épp most találtam meg a hivatalos infót. A wifi b/g/n-es, a LAN csak 100-as.
-
-
csƵ
addikt
válasz
blueMerle #33384 üzenetére
Köszi!
Azért merült fel a kérdés, mert kinéztem egy notit, de nem tudom eldönteni, hogy milyen hálózati kapcsolatot tud létesíteni. A gyártói oldalon is néztem, de ott sincs semmi.
15Mb-es netem van, wifi nélkül. Az amúgy sem érné el azt a korlátot, ha azt használnék.Ez a low-end kategória nagyon kompromisszumos.
Thunderzolee: Akkor lehet azért dobál le mostanában engem a net, mert nem bírja a switch a sávszélességet? Lehet venni kéne egy routert.
-
-
válasz
blueMerle #14096 üzenetére
semmi gond azzal, hogy tévedtél! beismerted a hibát, és nem dőlt össze a világ, ugye?
mindenki tévedhet, szerintem nem is nagyon van olyan ember, aki sosem tévedett...
én nem kötekedtem, nem kötöttem beléd - másba sem -, csupán leírom néha, ha valaki nagyon eltér az igazságtól/valóságtól/tényektől/valós adatoktól.
eztán is nyugodtan kérhetsz segítséget, nem kell ezen a kis összekoccanásotokon balhézni! semmi értelme...
szerintem brutaka sem kötekedni akart, ami irreális, az nem lehet kötekedés tárgya; 20 gb memória nem csak notis videókarinak sok, hanem egyenlőre még noti rendszermemóriának is.
mellesleg a gyártók leírásai sem mindig mérvadóak, mesélhetnék érdekes dolgokat ezzel kapcsolatban; elég egy gyártói elírás, az elírt gyártói leírást (pont notebbok) néhány nagyker lemásolja, azt az üzletek...stb, és már kész is a baj... volt már rá példa! -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14100 üzenetére
nem fogok veled vitatkozni, vagy az igazamat bizonygatni, ha tetszik elfogadod, ha nem akkor azt teszel amit akarsz... nem belekötés volt, egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mivan ezzel a dologgal, meg nekem nagyontúlzásnak tűnt a dolog, énsem gondoltam komolyan, hogy annyi lehet... Ha ez téged megsért akkor elnézést, nem sértő szándékkal írtam. - Olyat pedig nem mondtam, hogy semmihez sincs jogod. Természetesen jogod van hozzászólni a fórumhoz, arra akartam hangsúlyt tenni, hogy nekem is ugyanúgy van témanyitási jogom, mint neked.
Egyébként nem ismerjük egymást, ha sértésnek szántam volna sem kellene vele törődj, egy ismeretlen véleményére neadj, pláne ne idegesítsd fel magad
Nem ér annyit..
Ha sértésnek vetted, akkor elnézést, nem azon volt a hangsúly, hogy kimondta, mi mondta, hanem hogy elég furán hangzik a dolog.
Téma szerintem lezárva -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14098 üzenetére
14092, Kali: "20487 mb kicsit soknak tűnik..."
De igen, esett szó róla.. És nem csak ott... Nem csak nekem tűnt fel. És tudod senki nem foglalkozott azzal sem amit kérdeztél, amég meg nem kérdezted. Csak neked van jogod új témát nyitni? Mert én épp azt tettem.. Kíváncsivá tett a dolog, és kíváncsi voltam, ki mit mond a dologra... de énkérek elnézést, ha ez sérti az önérzetedet... -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14096 üzenetére
Rendben, idézlek:
" Szerintem tévedsz.
Pontosan ez áll a dobozon, szó szerint:
ATI Radeon™ HD 3200 Graphics with up to 20487 MB of HyperMemory™ (256 MB of dedicated system memory, up to 1792 MB of shared system memory),"Mondd ki ezt a számot: 20487 MB
Nem belekötés. Tudod kétfajta vita van. Én azt az oldalát néztem, hogy boncolgassuk a dolgot, hogy kiderüljön mi az igazság. Ezen most hiába hisztizel, vagy sértődsz be, abszolút nem volt belekötés, csupán a véleményed megcélzása: - Szerinted létezhet ilyen?? ennyi célzata lett volna... Olvasd el, hogyan fogalmaztam.. "Amennyire én tudom". És nem állítottam, hogy te kitaláltad, vagy így gondolod, csak hogy ezt te sem gondolod komolyan, tehát szerintem ezt nem lehet komolyan gondolni... szerintem túlreagálod14092, Kali: "20487 mb kicsit soknak tűnik..."
De igen, esett szó róla.. És nem csak ott... -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14094 üzenetére
nem feltétlenül a vram a dedicated system memory, lehet a rendszer memóriából lefoglalt fix memória is amit a videokártya használ, a dedikált az annyit tesz hogy azzal dolgozik a videokártya sajátjaként, én is úgy tudom, ahogy kali
A VRAM pedig a fedélzeti memória, amennyire én tudom!Amúgy csak számolj utána, hogy mennyi a %os esélye annak hogy HÚSZEZER mb os videokártyád legyen.. ezt azért te sem gondolhatod komolyan egy 3200-as atival. Biztos, hogy, globális elírás, mert:
"256 MB of dedicated system memory, up to 1792 MB of shared system memory"
Csak add össze
2048
hogy lehet, hogy mindenhol pont
"2048"7 van odaírva?A leírásban már mindenhol az szerepel, hogy 2 GB ra tudja bővíteni magát
-
válasz
blueMerle #14081 üzenetére
szerintem meg nem tévedek. a dedicated system memory szerintem nem feltétlenül egyenlő vram!
a system memory nálam = rendszermemória. ha megnézed a vista és a win 7 oprendszereket, ott nem véletlenül van már a vga tulajdonságainál 2 féle "dedikált" memória kiírva. és abból csak az egyik vram, vagyis a vga sajátja.
mellesleg az általad - vagy a gyártó által írt? - 20487 mb kicsit soknak tűnik... -
brutaka
tag
válasz
blueMerle #14060 üzenetére
A videokártyád 256 saját és 256 megosztott memós, elméletileg ha jól telepítetted a drivereket és a beállítások helyesek, 512 MB-ot kellene kiírjon! Emellé tudja magát bővíteni a RAM-ból, de ezt nem foglalja le fix-en, így nem fogod látni kiírva, hogy kevesebb a memód, akkor használja, ha szükséged van rá, és kész.
Nézdmeg a linket, ott pontosabb adatokat megtudsz! -
válasz
blueMerle #8869 üzenetére
az egyik modul 512mb a másik pedig 1gb - lehet azonos a gyártó - még esetleg az időzítés is, valamint az is, hogy mind a kettő 1 vagy 2 oldalas - méretileg azonban eltérnek, és ez pont elég, hogy ne mindig kapja el első indulásra a fonalat a noti!
több olyan eset is előfordult már - itt a fórumon is írta valaki -, hogy két eltérő méretű modul mellett egyáltalán nem indul el a notija... -
-
raul560
tag
válasz
blueMerle #7395 üzenetére
Szia blueMerle: Látom neked is olyan laptopod van mint amilyet én kaptam most!!! Azt szeretném kérdezni,hogy neked milyen opredszer van rajta? Mert eredetileg vistával adják!! Te lecserélted XP-re? Én le szeretném mert a vista-t mert nem szeretem! Ha driverileg tudnál segiteni ebben nekem azt nagyon megköszönném!!!!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
blueMerle #6154 üzenetére
Pontosan ahogy a fórumtárs mondja előttem.
Azokat a P4 procikat egy 1800MHz-es Athlon64 elverte anno. Most az intel már maga csinál olyan, alacsony órajelű procikat, amik elverik a régi P4-eket.
Az egész titka az IPC - Instruction per Clock: egy órajel alatt átlagosan több műveletet végez az új proci.Szemléletesen olyan ez, mint a sörvirsli verseny: hiába rágsz 2x gyorsabban a másiknál, ha neki nagyobb a szája, és egy falattal 3x annyi kaját feldolgoz.
HGyu
-
cucka
addikt
válasz
blueMerle #6154 üzenetére
Az hogy van hogy 2004-ben vígan voltak 3 Ghz-es P4-es procik a notebookokban most pedig a 2 Ghz más soknak számít. Hogy is van ez?
Ez úgy van, hogy azokban a gépekben pentium4-es procik voltak, az újak pedig core architektúrájúak.
Igazából annak idején a 3Ghz is nagyon soknak számított, ezek a procik lazán elfűtöttek 50-60wot, azt a hőt pedig valahogy el kellett vezetni - ezért születtek 3-4 ujjnyi vastag, 4 kiló fölötti 15"-os notebook-ok, zúgó ventillátorral, melegedő billentyűzettel, stb. Igazából ez volt az egyik oka annak, hogy a pentium4-es procik fejlődési zsákutcának bizonyultak, ezért cserélték le őket a core architektúrára, ami alacsony órajel mellett is lényegesen jobb teljesítményt nyújt, alacsonyabb fogyasztás mellett.
Most azért sok a 2ghz, mert egyrész kevés alkalmazás igényli azt a teljesítményt, másrészt már ott is képződik annyi hő, amelynek elvezetése komoly kihívás a ma kapható, viszonylag vékony notik hűtőrendszerének. (ne feledd, egy 2ghz-es kétmagos core proci egyetlen magja össze-vissza veri teljesítményben a 3ghz-es p4-es procit)
A vékonyság azért lényeges, mert meghatározza, hogy kb. mekkora hűtőbordának kell leadnia a képződött hőt.
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest