- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Multikiller
tag
válasz
eketomy #34522 üzenetére
Lehet sikerült megoldanom. Nem szakadt meg, csak ingadozott 2-es és 4-es erősség között. Most stabil 4-es eddig. Úgy néz ki a gyári driver a ludas. Letöröltem mindent és hagytam, hogy a win 7 ismerje fel. Így most jónak néz ki. Bár 3 méterről akkor is lehetne maximális a jelerősség szerintem. Egyébként Ralink a típusa.
-
haxorx
csendes tag
-
haxorx
csendes tag
válasz
eketomy #34496 üzenetére
Köszi a választ. Hát a délután folyamán megcsinálgatom akkor amiket leírtál, aztán majd látjuk hogy megoldódik e a probléma. Egyébként cserélhető benne a VGA. Milyen árba mozogna bele egy vga, és milyet lenne érdemes bele rakni? Nem igazán vágom a notebookokat, hogy hogy smint, milyet lehet bele rakni, inkább PC-s vagyok.
-
csusza`
senior tag
válasz
eketomy #34481 üzenetére
Jól van, akkor most jól leírom a problémámat!
Adott egy HP Mini noti, pontos típusa szerint 110c-1010SH.
Kijelzőjét emberesen jól berúgták, vagy bánat tudja mi történt vele - típusa N101N6-L01 Rev. C2. Sikerült bele szerválni egy ELVILEG kompatibilis kijelzőt: HANNSTAR 721H440013-A0.
Na most ez eddig rendben is van, viszont még a kijelzők szalagkábelének a típusa is eltér, az eredeti 6017B0207601 A01, az új kijelzőé pedig 350403B00-11C-G lenne. Használnám én az eredetit, csak ugye a régi kijelzőn a csatlakozó jobb alul van, az újon bal alul, a szalagkábel meg PONT akkora, hogy jobb alulra ér el.Kérdés: Egyáltalán kompatibilisek-e ezek a kijelzők, ha igen, válasszam-e a másik szalagkábelt hozzá?
Remélem érthető volt a kérdés. Előre is köszönöm!
-
tozo86
tag
válasz
eketomy #34455 üzenetére
Kiszedtem a vinyót, úgy tovább ment az indító képernyőnél, kíírt valami media test failt (gondolom azért mert nem volt benne vinyó), majd tovább ment és kiírta, hogy "No operating system". Próbáltam belépni a BIOSba de folyamatosan tovább ment a no oprendszerig. Ezek után ismét leformáztam a vinyót teljesen egy másik géppel, visszaraktam és még mindig ugyanott vagyok, nem megy tovább az indító képernyőnél.
A dvd meghajtót nem tudom leválasztani, ahhoz mélyebben bele kéne nyúlni.
szerk: hard disk sentinel hibátlannak minősítette a vinyót. -
válasz
eketomy #34444 üzenetére
adott szempontból nincs jelentősége, hogy hol és hogyan kapcsolod, adott a megfelelő integritás és áttétel, a szoftveres és hardveres kapcsolás között!
legjobb szemléltető módszer; router, amin nincs fizikai gomb a wifi kikapcsolásához, de szoftveresen be-, és kikapcsolható a router adminisztrációs felületén, amely funkciók által hardveresen is be-, és kikapcsol a wifi, lásd; fizikailag is be-, és kikapcsol a wifi működését jelző led!
illetve notiknál is áll a fenti módszer, valahol nincs külön fizikai kapcsoló a wifi/bluetooth be-, és kikapcsolására, de szoftveres áttét által, hardveresen is be-, és kikapcsolható! -
-
-
BullZeye
veterán
válasz
eketomy #34294 üzenetére
Acer Aspire 5720Z
Itt van most nálam, hát 99%, hogy VGA hiba, mert nem teljesen fehér, hanem vannak benne csíkozások is.
De azért kiszedtem memóriát, nem volt memória, nem volt fehér képernyő, mert odáig ugye el se jutott, de nem is csipogott, de lehet az csak ki van belőle iktatva.
Aztán felcseréltem őket, egyesével beraktam mind2 slotba mind2-t, de fehér képernyő.
HDD-t kiszedtem ugyanúgy fehér képernyő. Ennek a VGAja cserélhető vajon? Látok egy kártyát benne, amit nem tudok megnézni mert nagyon jobban nem akarom szétkapni, és hűtő rajta van, amit nem szednék ki, de valszeg ez a VGA, nem?szerk.: alaposabban átnézve, különálló a VGA chip, és ez egy p419-es chip. de kiszedhető.
Ehhez hasonló, talán ugyanez: -
-
chop
őstag
válasz
eketomy #34281 üzenetére
Kiszedtem a memóriákat, semmi reakció, se csipogás, semmi. Korábban már VGA nélkül is próbáltam, akkor sem volt reakció. Gyanús is volt, hogy semmilyen diagnosztikai hangot nem ad. Hajjaj..
Két kérdésem van:
1. lehet ezekhez a modellekhez még valahol alaplapot kapni egyáltalán vagy esélytelen életre kelteni?
2. a vinyórol hogy tudom áttenni az adatokat egy másik gépre?Köszi.
-
-
-
-
-
ro_bert17
őstag
-
Laca60
csendes tag
válasz
eketomy #34164 üzenetére
ez eddig biztató
. Köszi a visszajelzést, és ha tudsz még időt szakítani, hozz képbe kicsit jobban. Ez egy Hp 6320-as laptop, és, a projektoron pedig, csak egy usb, egy 3,2mm-es AV, és egy SD kártya, bemenet van.
Az AV lehetőségnél PAL vagy NTSC opció.
Köszönném ha zokninak néznél, és gyalogosan mondanád el, mert nem vagyok profi, viszont ezt szeretném megoldani.
Köszönöm -
Tyren
aktív tag
válasz
eketomy #34167 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá, de anno még egy ilyet nézte ki magamnak.
[link]
Jól néz ki, nagy venti van alatta ami egyrészt gondolom halk, másrészt küldi is a levegőt.
Tényleg annyival jobb a Zalman, hogy megéri a több, mint 3x-os felárat? Nekem ez az 5-6eFt az amit max hajlandó lennék beáldozni. Vagy ebben ne is gondolkozzak, mert semmit sem ér?
Csak fura lenne, ha egy kb 25eFt-ot érő noti alá vennék 20eFt-ért hűtőpadot. Akkor felmerül bennem, hogy ha 5 évet kibírt, akkor talán ezután is meglesz nélküle... -
-
-
-
-
-
-
-
psg5
veterán
válasz
eketomy #34053 üzenetére
Köszi.
Majd holnap megnézem, hogy írja-e melyik SP van rajt, de ha jól emlékszem nem.Egy orgiginal , buhera nélküli Msdn-s XP sp2-es professionallal próbáltam bootolni.
Megpróbálok SP1-es lemezt is.(#34055) TomyGun: Hát ha elég lenne a Ram bővítés akkor megérné (nem elég 1GB?)
-
psg5
veterán
válasz
eketomy #34039 üzenetére
Köszi, közben a biosban láttam is még szétszedés előtt, hogy 2 hely van.
Tök fura a bios nem tudtam beállítani a Boot sorrendet. Azonban amikor a boot device-n voltam és mentés nélkül akartam kikapcsolni, úgy már rá is kérdezett, hogy honnan bootoljon...(#34041) Superhun: Köszi, igen ez kavart be, mert ugye régi is alaptop így gondoltam sdram kell bele, de hét DDR2-es. Nehogy rosszat vegyek bele.
Amúgy TomíGun, amit itt írtál, csináltam (Msdn-s xp vel) ,de nem fogadta el a notin lévő serialt. Létezik, hohy ( ez egy valamikor nagytételben vásárolt notik egyike), hogy nem volt rajt jogtiszta a win xp? Mondjuk frissíteni mindig lehetett, de semmi lemez nem járt hozzá, pl most hajtom fel az illesztőprogikat is.
-
naksys
senior tag
válasz
eketomy #34023 üzenetére
Ilyen régi laposba nem nagyon szoktak ssd-t tenni, pedig nagyot lendít rajta.
Míg hdd volt benne nem volt felismerési probléma, úgyhogy valószínű az ssd-t nem komálja 100%-ig
Vagy ezt az ssd-t,,
Mindegy, 10-ből 1x csinálja, de restartnál mindjárt felismeri, szóval így marad. -
naksys
senior tag
válasz
eketomy #34014 üzenetére
Jó kis írás!
Végül is úgy működik a dolog, hogy a windowst kompatibilis módban telepítem fel, aztán a bizonyos registry bejegyzés módosítása után átállítom biosban ahci-re a kezelést. Így már megy a trim is.
Viszont még most is előfordul néha, hogy bootnál nem látja az eszközt..
Köszi a segítséget!
Szerk: win7 x64
nem látja mindig az ssd-t a bios -
-
sampe
aktív tag
válasz
eketomy #33988 üzenetére
megírom mindenféleképp! még várok a srácra hogy megmondja talált e bontott csatit, vagy újat kell rendelni, megmondom őszintén sok ember horribilis összegeket mondott 3500 ft tól 8000 ftig asdasdasfsa
akitől veszem, ő 1700 ftért tud újat, ami mégis csak barátibb, már csak be kell forrasztanom -
sampe
aktív tag
válasz
eketomy #33971 üzenetére
ilyen van faternak amit az első képen is látsz
megfogadom majd a tanácsokat köszönöm! és a forrasztóhegyet is kicserélem majd kisebbreezt a szétégetéses dolgot hogy tudom elkerülni? illetve ez úgy nyilvánul meg hogy megfeketedik a nyák?
-
sampe
aktív tag
válasz
eketomy #33966 üzenetére
ha nagyjából leírnád a forrasztás menetét nekem is sikerülne sztem
, fater műhelyében van forró levegős forrasztó is, illetve páka, úgyhallottam hogy két oldalas forrasztás kell, ez pontosan miben nyilvánul meg? a tetejét, és az alját is meg kell forrasztani a nyákon?
csatlakozót már találtam, kb 2000 ft lesz, és eredeti. amúgy nem a csatlakozó döglött meg, hanem a tápegység, én marha meg felelőtlenül kiforrasztottam az aljzatot, aztán most szívás van. Szekszárdon esetleg nem szoktál járni? ott tudnánk találkozni, de akár egy bajai út is kivitelezhető
-
-
kisnyuszko
csendes tag
válasz
eketomy #33870 üzenetére
Kb. 4-5 napja kezdte, akkor még kibírt néhány percet töltő nélkül,de most ha kihúzom,akkor azonnal leáll.
Azelőtt másfél-2 órát kibírt aksiról.
az a baj,h nemrégen vettem észre,h nem kiegyensúlyozott, hanem teljesítménycentrikus energiasémára volt beállítva és jó pár hónapig úgy használtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Bivaly erőmű Lenovo P1 G3 (Core I9 8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) MAGYAR laptop eladó!
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Precision 7710 17,3" Laptop , i7 6820HQ , Quadro M4000M 4GB , 32GB DDR4 , 512GB SSD
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest