- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Apple Watch
Aktív témák
-
eketomy
senior tag
Ejjha az szép, dehát sajna az árak adottak én is az ilyet 3ezer Ft-ért szoktam forrasztani, (ha csak forrasztani kell) ha nekem is kell szétszedni ill. összerakni a laptopot akkor 4-5ezer Ft az reális de akkor nem fél óra a munka hanem valamivel 1-2órával több! Azért a lényeg hogy megoldódott.
-
eketomy
senior tag
Minél kisebb tűhegyes forrasztót használj, ami van faterodnak az tökéletes, de jó lenne ha nekem is lenne egy ilyen (ezzel nagyon jó dolgozni) és ezen még a fejet is lehet cserélni meg a Wattot is lehet állítani ezzel simán megtudod csinálni. A feketedés dolog meg igen, arra kell vigyázni ha még kis pontba van megfeketedve akkor az még nem akkora baj, csak ne legyen nagy körben ill. ne égjen át a nyák mind a két fele mert akkor kampec
-
eketomy
senior tag
Azt a nyák adja, hogy melyik oldalát kell megforrasztani ill. hogy kell-e egyáltalán mind a kettőt! Sztem egyébként NEM, legalábbis én még nem találkoztam olyannal! Ha találtál már csatit akkor az jó, forró levegős forrasztó?! az nemtudom, hogy milyen nekem csak egy mezei szar tűforrasztóm van amivel dolgozni szoktam meg egy másik ami erősebb de durvább felületet lehet csak vele forrasztani ill. egy ónelszívóm ami fontos lehet forrasztás előtt, egyébként a forrasztásnál az a lényeg, hogy ne használj sok ónt (ne legyenek nagy bunkók) ill. célirányos legyen jah és ne remegjen a kezed az eléggé fontos
Amúgy alapesetben én Pécsen lakom szüleim laknak Baján ez miatt ott ritkán vagyok, egyébként nem nagy kunszt beforrasztani főleg ha van egy nagyon jó páka a lényeg hogy ne égesd szét a nyákot mert akkor dobhatod ki az egészet!
-
eketomy
senior tag
Hát én beforrasztanám neked olcsó pézé
de az a baj, hogy kicsit nagyon messze vagyunk egymástól! Egyébként nemtudom, hol tudnál pont ilyen csatlakozót szerezni, az a baj, hogy mindegyik notihoz más kell, és én ahányszor akartam csatit keresni egy bizonyos tipushoz soha nem találtam.
Legolcsóbban úgy lehet megoldani, ha veszel egy univerzális aljzatot(csavaros a legjobb) a lényeg hogy a 3 láb megegyezzen és ahhoz veszel fejet is és azt is kicseréled, akkor olyan 500Ft-ból megússza az ember, viszont azt macerásabb bekötni szal precíz munkát igényel.
Egyébként tutira hogy az aljzat döglött meg? -
bagyusz
őstag
..hogy ezen a képen 3 kivezetés van vagy 2 illetve hány vezető sáv található azon a helyen. Szerintem szimplán újra kell-e forrasztani.
Forrasztáshoz tanács:
-A cin felvétele előtt rakd a páka hegyét olyan szögbe, hogy a nyákkal és az aljazattal érintkezzen majd vidd fel rá a cint.
-Kevés cint használj forrasztáskor.
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a probléma ismét felmerült, kimértem a csatlakozási pontokat, a pirosat középre tettem, a feketét jobbra és balra, a multiméter 16,5 voltot mutat. Mi lehet a probléma? Ha összeérintem a középsőt és a jobb oldali forrasztást van töltés, ha elengedem nincsen.
HELP kérem
-
eketomy
senior tag
Ennek örülök, annyit azért árulj el mert kiváncsi vagyok, hogy a 2 pontot u.úgy hagytad összeforrasztva, vagy csak szimplán külön-külön újraforraszasztottad a csatikat? (bár sztem ezaz utóbbi, mert amit küldtél képet azon nekem nagyon nem tetszett, hogy összevolt forrasztva az a 2pont)
na mind1, a lényeg hogy jó lett!
-
eketomy
senior tag
ha megkapja akkor a csati valszeg jó, ha nem akkor sztem valami gáz lesz az aljzattal, akkor cserélni kellene vagy újra forrasztani valamit, na de ezt már látnom kellene meg kiméricskélni, annyira én sem értek hozzá csak kondikat meg aljzatokat cseréltem de sajnos elektro műszerész én sem vagyok.
ha jó a töltés akkor más irányba kell elkezdeni mérni, az aljzat körül -
eketomy
senior tag
A töltő aljzatnál kell lennie 3db lábnak!
- egyik a pozitív
- egyik a negatív
- egy a földMérj rá külön egyesével a lábakra, és abból kiderül, hogy jó-e a lábazat, de ha azt nem piszkáltad akkor annak jónak kell lennie! Ha rámérsz akkor mindjárt kiis derül, hogy megkapja-e a noti a kellő feszültséget is az adapterből!
-
eketomy
senior tag
húúúha, ebbe aztán belenyúltál! alapjáraton mi volt a hibajelenség? a szavaidból ítélve szimplán csak nem kapcsolt be és a visszajelző kék led sem égett! ebből én mindenképp arra következtetek, hogy valami tutira a töltőaljzatnál nem stimmel (főleg úgy hogy a töltőt kimérted) én csak abba nem vagyok biztos, hogy jó dolgot forrasztottál össze!
de ha nemvolt semmi sérülés az aljzatnál akkor addig nem ajánlatos forrasztgatni a lábakat!
pozitív - negatív -ot kimérted? az aljzatban a tüske nem mozog, nem lötyögött? lehet hogy
csak a forrasztás engedte el valahol és csak újra kellett volna forrasztani egy bizonyos részt.én azt javaslom, hogy nézd meg nem-e melegszik az aljzatnál ill. hogy nem -e füstöl ne adj isten ill. szedd szét mindenképp és nézd meg ismét alaposabban mérj rá multiméterrel mindenre a töltőaljzatnál lehet hogy csak érintkezési hiba és aljzatot kéne cserélni (de olyat nem csinálhat hogy belassul ha rádugod a töltőt)
amúgy ezt nehéz látatlanba megmondai, próba cseresznye, de ha nem megy akkor mindenképp vidd el szakemberhez aki ért hozzá, nehogy még jobban tönkremenjen
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Társasjáték topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós kamerák
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Béta iOS-t használók topikja
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest