- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
eketomy
senior tag
szvsz ha a windows-ban kalibrálja át magát indításkor a dedikált vga-ra a rendszer akkor az nem teljesen egyenértékű mintha pl a biosba lehetne átállítani, mert akkor már a bekapcsoláskor is pl a dedikált menne! egyébként ha van ilyen az adott vga managerben akkor azzal tényleg meg lehet csinálni, csak nemtudom milyen hatást fog eredményezni!
-
bagyusz
őstag
Jómagam én is porszívóval tisztítom, két fogpiszkálóval lerögzítem a ventit és kifújatom. Kompresszorral is lehet, csak a nagy nyomás miatt......
Egy-két fórumon már láttam ilyen kompresszoros FAIL bejegyzést, ahol törött lapátok és alaplapról lefújt smd alkatrész volt téma
-
jegenye77
addikt
-
virkir
veterán
-
feri91
csendes tag
Alkalmazások telepítve vannak.
Be is tudom kapcsolni, a Bluetooth működik is.
Most megjelent az eszközkezelőben: Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter #1
De a WIMAX, INTEl My WiFi programok szerint nincs telepítve adapter.
Szerintem akkor azurewave van benne, de a drivert miért nem telepíti fel?
Vagy rosszul gondolom? -
Remekelek28
őstag
Na felraktam mindkettőt,de az a baj,h a HDMI kimenetnél a 2-High Definition audio eszközt használja..a Realteket a hangszóróknál alkalmazza ha arra váltok...
De ugyebár az 5.1,az csak a HDMI-n keresztül tud kimenni,nem a 3,5-es kimeneten...Az eszközkezelőben frissitettem az előbbit,de naprakésznek találta...
Közbe megtaláltam amit a képen linkeltél...Nekem az Acer HD Audio manager néven van.. és ott sincs 5.1 beállitás...
A realtekben lenne?? Csak hogy tudnám a HDMI vel összeegyeztetni??
Foggalmam sincs,h a múltkor hogy tudtam 5.1-be több filmet is megnézni.. -
Remekelek28
őstag
a fehér hangszóró ikonra ,ha rámegyek,annyi ugrik fel,h Digitális hang HDMI 100%
Sound manader meg nincsen.. Viszont az előzőbe betudtam lépni és ott azt irja h
Csatornák maximális száma 2
Az általánosba: 2-High difinition audio eszköz....
Szóval 5.1 beállitási lehetőség nincsen...
Nemlehet,h az eszközkezelőbe kell vmit állitani?? -
Remekelek28
őstag
A laptop tipusa: Acer Aspire5742ZG....egy fél éves készülék...
Én raktam rá a Win7 Ultimatet...
A hangkártyához annyira nem értek,ha leirnád,h hol mit nézzek,megköszönném... Lehet ott tiltott le valamit,valamelyik felrakott kodekem,v programom...
Az utóbbi időkben 2 játékot telepitettem,az Ableton livet...Ez zeneszerkesztő.. és az ffdsowt,meg Vmi Ac3 filtert.... ez utóbbi 2 a sony vegashoz kellett,de már kitöröltem... -
kusza
csendes tag
Nagyon köszönöm szépen ez a driver kellett. Pont most telepítettem újra Win 7 32 bit Prof (eddig csak home basic volt )és ezt a drivert tettem fel elsőként és MEGY minden rendben lehúzom a tápot és vált rendesen megy a CCC és tudom konfigurálni az ATI power Xpresst. Ezközkezelőben is minden rendben csak az ATK-t kell installálni rendben megy a monitor váltás is (Fn-F8) billentyűkombináció. Lememntem a drivert egy extra biztonságos helyre 7 lakat alá. NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM, de hogy mi a F@?ért csesztegtetett eddig ment a rendes Drivereimmel minden most me sz@p@k vele egész nap. Örök hálám minden segítőkész fórumozónak. Már majdnem futárt rendeltem hogy szervízbe megy a kicsike. És a venti sem pörög, nem melegszik úgy mint a 3200-as GPU-val.
THX THX THX THX
-
kusza
csendes tag
Beléptem a biosba. A VGA beállításnál van 2 választási lehetőség (alapból a Power Xpress Mode-ban van) ilyenkor van 2 VGA ha átállítom a másikra (dGPU mode) akkor csak a HD 4500 GPU val dolgozik nincs mellette a másik GPU a win nem látja és rendben megismeri a 4500 az kártyát csak semmit nem tudok állítani rajta a Catalyst Controll Center ugyan úgy nem indul el sehogy sem (illesztőprogi eltávolítás majd újratelepítés után sem.)
-
-
Nyiscsák
aktív tag
Pontosan ezt nem értem én sem! Minden esetre még egy bios frissítést megpróbálok ha nem megy akkor továbbra is rejtély marad!
Még egy kérdés, hogy ha az eredeti aksihoz 20V 3.2A-es töltő van, használhatom e 20V 4.5A-es töltővel minden probléma nélkül? Köszi a választ előre is!
-
ZoliM@ster
aktív tag
Egyikkel sincs gond.Mostanra odáig jutottunk,hogy pl. egy adott oldal több fórum témái közül 1-2-őt betölt,a többit nem,csak tölt.Adott oldalaknak pedig csak 1 részét tölti be.Pl. iwiw alkalmazásoknál a jobb oldali sávot nem tölti be,csak a középső részt.De ezt firefox-ban is csinálja.
-
-
norphey
csendes tag
BIOS frissítést már meg csináltam. Amúgy meg BIOS-ban nem találtam semmilyen dolgot az aksival kapcsolatban, érdekesnek is találtam bár több mint valószínű, hogy én vagyok a balfasz. xD Milyen menü pont alatt kéne meg találnom ? Ez a cserélgetős dolog meg azért cinkes, mert nincs ismerősöm akinek ugyan ilyen aksija lenne vagy gépe. Gondolkoztam, hogy egy másik partícióra pakolok egy expét,de macerás nincs kedvem baszakodni ezért gondoltam, hogy beírok nálamnál okosabb emberek hátha tudják, de próbálkozom
-
bedohazi
aktív tag
Ettol nem lettem okosabb, a listaban csak geforce 310m- van a 157edik helyen, viszont es szuresnel latok ilyaet de latok emg pluszba gt 310m-et is...????
Ti tudtok olyan lenovot vagy hp-t amelyikben legalabb i3 van de ami meg ennel is fontosabb hogy radeon 5650 vagy 5730????
-
Morden24
nagyúr
Akkor még egy kérdésem lenne!
A proci a gépben i5 M520, ami max. 1066-os memóriát tud vezérelni. A CPU-Z tanúsága szerint jelenleg 1333-as ramok vannak benne (amik feltételezem CL9-esek):
Viszont ugyancsak a CPU-Z szerint CL7-ben futnak 1066-on:
Akkor most tulajdonképpen mindegy, hogy 1333CL9-eset veszek, vagy 1066CL7-eset, mert úgyis utóbbi értékek fognak működni, vagy mindenképpen 1066CL7-eset nézzek?
-
-
-
Chaser
legenda
Akkor nekem volt szerencsém, hogy nem találkoztam még olyannal ami nem ment DC-ben.
babicsbalu: Cpuz felismeri őket, bár feszültséget nálam nem írt, de mind1, mert az csak monitorozó sw. Hogy a moddolós sw-ek mért nem kezelik passz, rmclockot már régen nem fejlesztik, azt hiszem a cpugenie-t sem.
Az biztosa, hogy értelmesebb laptop biosában a ht kikapcsolható, ha nincs ilyen lehetőség akkor más sw-es utat nem tudok. Gondolom driver kell hozzá mint a cnq'-hoz, de az alapból benne lehet a w7-ben, ha nem lenne fenn akkor talán anélkül nem is lenne turbo. -
olcsii
aktív tag
most akarok venni noteboookot!!
És ezt ma láttam a boltban hogy elég pici könnyebb hordozni, mint a többi ekkora notit.
És ugye ebbe csak egy magos proci van, intel core 2 solo SU3500.
Szerintem mindennapi használatra elég lenne, ugye nem játszanék rajta
Amugy su4100 cserélném majd eccer vagy valami hasonlóra.
Mert néztem még kettő laptopot hp g62 és a delll n5010, nem tul nagyok azok sem de ez mégis kisebbamugy 12-est néztem de nem tudtam megnézni itt ajkán nincsen ilyen a boltban.
Talán tul pici lenne ugy érzem.
Jótállási időn belül cserélnék akkor gondolom elveszteném a garanciát. -
-
dethroner
veterán
Már kúszik is bele az áram
Még egy dolog eszembe jutott. Valahol hallottam hogy bizony laptop gyártók kizárólag a saját oldalukról letöltött drivereket javasolják használni, vagy fogalmazzunk úgy hogy tiltják a máshonnan származók telepítését. Igaz ez, és ha igen, akkor a Lenovo-val is ez-e a helyzet?
-
dethroner
veterán
Köszi
Megjött a ketyere, Li-ion aksi van benne. Most még várok egy kicsit hogy a hőmérséklet és páratartalom beálljon. Aztán akkor aksi be és kikapcsolt állapotban töltetni? Mennyivel tovább hagyjam rajta a töltőn első alkalommal, mint ahogy jelzi hogy tele van?? kb 1 óra elég? És akkor utána már nincs más mint használni, és figyelni hogy kb 5% alá sose merüljön le?
-
-
dudika10
veterán
Hát látom nem érted amit írok.
Ne azt nézd, hogy mennyi időt jósol még magának a laptop, a következő hosszászólást nézd és a teljesítményt. Az legalább valós adat.Egyébként a kedvedért kipróbáltam, kölcsön kértem egy G35-öt és a másik tesztalany egy HD205 volt.
Most egy jobb akkuval rendelkező gép, egy HP 6910 volt a laptop.
Eredmény:
zenehallgatás USB-n: 1:54 perc
jack-en: 1:57 perc
Még mindig nem látom a 20-30 perc különbséget, de még 5 percet se érte el. Két teszt után, és az általad linkelét teljesítmény adatokat is figyelembe véve azt kell mondjam, hogy sikerült magam meggyőzni.
(Ráadásul nézd már meg, hogy mennyi eszközzel csökkent 30 percet az üzemidő, 5-el, segítek.)
(Orthos meg szerinted miért kellett? Na vajon? Hogy még véletlenül se legyen semmi eltérés a terhelések közt. Ne ugráljon attól függően. hogy éppen a win frissít, vagy éppen olyan kedve van, hogy leterheli a gépet.)Ennyi, lezártam a témát, teszteltem is kétszer, nem sikerült reprodukálnom az állításod, én voltam a béna.
-
dudika10
veterán
Kipróbáltam egy régi vackon egy pendrive segítségével. HP nx7010, ez volt most kéznél.
USB nélkül (orthossal terhelve + wifi) 18 perc
USB-vel (orthossal terhelve + wifi) 17,5 perc
(Ez 3 órás használat mellett már akár 5 percet is elérheti.)Ismerősömet megkértem, hogy fogyasztásmérő segítségével nézze meg konnektor felől:
sajnos a mérő +-5W pontosságú volt, így nem mérvadó az eredmény (USB nélkül magasabb volt a fogyasztás).Szóval sikerült meggyőződnöm arról, hogy nincs mérvadó különbség.
(Számolj azzal is, ha nincs bedugva az USB-s hangkártya akkor az integrált végzi az átalakítást ezzel áramot fogyasztva.)
Nálam nem volt különbség, ismerősnél fogyasztásmérővel nem volt a hibahatáron kívül eső különbség, úgyhogy az nem sokat segített, elméletet nem látok a felvetésed mögött, vitát lezártam részemről.
szerk.: amit linkeltél: nézd már meg könyörgöm, hogy hány dolog lett rádugva és milyen teljesítményadatok szerepelnek. Te linkelted, csak tudnod kéne hogy mit linkelsz. 32W vs 27W 5db USB-s eszközzel. 5W 5 eszközzel az eszközönként átlag 1W, második esetben 1,2W per eszköz.
-
_Berci_
aktív tag
lehet, h nem volt egyértelmű a fogalmazásom
"BIOS-ba mindig be kéne, h engedjen!!!!!"= ha bekapcsolod a gépet és nincs oprendszer, sőt winyó nélkül is be kell, hogy tudj jutni a BIOSbaÉs kérem alásan az illető személy eddig betudott lépni most már nem? akkor van rutinja hozzá, hogy hogy csalja elő a BIOS-t
másrészt "Utána.. (Mivel a lemezmeghajtóban van Windows cd...)Kiírja, hogy ha cd-ről szeretném indítani a Windows-t akkor nyomjak meg egy gombot.
Akármit nyomok, semmi...."ez inkább a gyanús...
Sz.tem gajra ment a bill -
_Berci_
aktív tag
lehet, h én vok hülye, de én a ha biosba szeretnék lépni akkor ahogy bekapcsolom a gépet egyből taposom a megfelelő gombot
De most komolyan:
Ha már bootol a windows/windows telepítés és akkor akarunk belépni a biosba?
Én most szeretnék
Mért nem megy pedig nyomom a "del" gombot (nálam ezzel lehet biosba lépni)
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest