- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
válasz
bedohazi #27268 üzenetére
Gondolom a hűtőjéhez szeretnél hozzáférni...
Az alsó lecsavarozható fedlapok általában csak a RAM-okat, HDD-t esetleg a WLAN kátyát rejtik. (Kivéve némelyik laptop típust ahol egyetlen nagy fedél levételével hozzáférsz az egész aljához.) Legtöbbször a billentyűzetet kell kivenni elsőnek és utána elérhetővé válik a ventilátor+borda. A klaviatúra kiszerelésére pedig 2 tippem van:
1. Simán oldalra ki kell pattintani(vagy el kell húzni) a mellette lévő kis műanyag pöcköket és kijön.(Azt azért nézd meg, hogy az alján nincs-e olyan csavar ami a billentyűzetet fogja. Gyakran kis szimbólummal vagy KB rövidítéssel jelölik )
2. Vagy előbb le kell szedni a felette lévő bekapcsoló panelt és utána jön az első lépés.Szedtem már szét párat, jól szerelhetőek de erre a típusra konkrétan nem emlékszem. Látni kéne és akkor menne.
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #25339 üzenetére
Általában azt szokták mondani, hogy első alkalommal ne merítéssel kezdjünk, hanem töltsük lehetőleg jó sokáig.
Nyugodtan hagyd benne a kábelt, nem kell kihúzni használat után.
Ha nem akkuról használod a gépet akkor azt akár ki is veheted, de így időnként ajánlott (pl. néhány hetente) lemeríteni majd feltölteni különben tönkremegy.
Ha pl. játszol és emiatt erősen melegszik a gép ez utóbbi még ajánlott is. -
nemcso
őstag
válasz
bedohazi #25307 üzenetére
Notebooktól függő, hogy igényel-e plusz hűtést, vagy sem.
Az üzleti, vagy pl. a ténylegesen gamer notik nem igazán szorulnak rá erre, de az olyan gépek, melybe a hűtési teljesítményhez képest nagy hőleadású videokártyát tettek (erre jó példa a családomban használt Dell N5010/Ati 5650 gép), ott nem árt besegíteni.De itt a Noti hűtős topik, ebben nézelődhetsz..
-
válasz
bedohazi #25245 üzenetére
Nagy videókártyás gépet vegyél mert a proci, ram kérdés utólag is bővíthető, de a VGA ha nem integrált (márpedig azon az) akkor elég húzós beruházás, ha integrált (az alaplapra) akkor meg felejtős.
Tehát erős VGA (5650-es) és gyengébb CPU-RAM (majd kicseréled i5-re)#25248-ra: Toshiba csakis! Mert a világ legnormálisabb szervize az Öv utca Technotrade Kft! Csak ajánlani tudom őket!
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #25063 üzenetére
A probookokról jókat hallani. Az anyagminőség rendben van, jól összerakott gépek. A garanciát nem írtad, ha 3 év akkor mindenképp remek vétel, ha csak 2 vagy 1 akkor nézz körbe, hátha van 3-mal is
A nagy felbontás és a matt kijelző abszolút előny, a méret hátrányos lehet, ha sokat hurcolászod.
A full HD filmekkel nem lesz gond, de a játékok terén inkább csak alacsony részletességre va esély.
Az integrált igp csak akkor aktiválódik, ha a gép támogatja a VGA-k kapcsolgatását, erről egy probook tulajt kellene megkérdezni, pl. itt. -
mynames
senior tag
válasz
bedohazi #25063 üzenetére
Összehasonlításként: Dell Inspront most vettem core i3 2.53, 4Gb DDR, HD5650 158ezer volt 3 év garival de az csak 15.6". HD6370 class 3-ban van a notebookcheck-en.
Gari mennyi van rá? -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24449 üzenetére
Szerintem igen, de ebben a topicban biztos vannak olyanok, akik rendelkeznek ilyen monitorral és el tudják mondani a tapasztalataikat.
-
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24429 üzenetére
Az IPS-nek sokkal jobbak a betekintési szögei, mindenhonnan ugyanazt a színt látod. Sokkal homogénebb a képernyő, azaz nincsenek rajta sötétebb világosabb foltok, szebbek a színek.
A fekete feketébb. A lényeg, hogy sokkal jobb minőségű a képe.
Az hogy a LED-es jobb minőséget ad-e nem tudom, de az biztos, hogy az IPS vagy VA technológiát meg sem közelíti. -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24423 üzenetére
Fórumokon több helyen előjön ez a kérdés. A válaszokból az derül ki, hogy nem IPS csak az átlagnál jobb minőségű TN panelek vannak bennük. Gondolom ezeknek az ára már elviseli, hogy ne a legvacakabb kijelzőket tegyék beléjük. Régebben a p típusvégződésű Thinkpadekben voltak IPS panelek, feltételezhetően mostanában is csak a profi gépekbe pakolnak olyanokat.
Amúgy az IPS monitorok képe valóban sokkal szebb. -
n0_gAboR
őstag
válasz
bedohazi #24417 üzenetére
A regebbi intel X4500 kartya is BOVEN eleg a full HD-s (1080p) videok lejatszasara (tapasztalat, volt ezzel szerelt gepem, Thinkpad T500).
Regebbi jatekokat is elviszi (pl Counter Strike source). Photoshop, netes vidiknek is BOVEN eleg. Aerot is boven meghajtja.Ha nem akarsz ujabb jatekokkal jatszani, semmi ertelme ennel nagyon teljesitmenyu kartyanak.
-
stratova
veterán
válasz
bedohazi #24395 üzenetére
Mert előbb fullad ki a VGA minthogy, olyan részletességgel futtasson játékot, ami igényli az 1 GB memóriát. HD6370, a HD5470-en alapul de csak DDR3-as van belőle, míg utóbbiból DDR2-DDR3-GDDR5. Ha a notiban GDDR5-ös 5470 van akkor azt érdemes lenne venni, ha a konfig többi része amúgy egyezik. Ha DDR3-as akkor mindegy, ha DDR2 akkor 6370-et de nem az 1 GB miatt.
-
bdfhz
aktív tag
válasz
bedohazi #24393 üzenetére
Az 1 GB videómemória ilyen teljesítményű videókártyáknál teljesen felesleges. Váltani az integrált és a saját videókártya között nem feltétlenül lehet, elképzelhető, hogy a váltás terhelés szerint automatikus. Talán még az is előfordulhat, hogy az integrált vezérlő le van tiltva.
-
bedohazi
aktív tag
válasz
bedohazi #24389 üzenetére
Igen, a pantium biztos marad, a ket kartya meg hasonlo csak a 6370es 1gb-os mig az 5470es 512es az adott esetekben, ez mire jo a plusz 512mb?
Ha a pentiumban van igp, azkkor hol lehet valtani a ket vga koztt es hogyan?
Igy evel a pentiummal es 6730al vane hardveres gyorsitas, gondolik itt az uj flashre?Es ez mennyire latszik ha van netes videoknal? -
stratova
veterán
-
Z86
őstag
-
stratova
veterán
válasz
bedohazi #24368 üzenetére
CPU teljesítmény
Passmark (pontszám):
Intel Core i3 350M @ 2.27GHz - 2055
Intel Celeron P4600 @ 2.00GHz - 1566 ???
Intel Pentium P6100 @ 2.00GHz - 1525
AMD Turion II P520 @ 2.30GHz - 1435
Intel Pentium P6000 @ 1.87GHz - 1391
AMD Athlon II P360 @ 2.30GHz - 1344
Intel Celeron P4500 @ 1.87GHz - 1233Noteboocheck (mobil cpu rangsor):
115 Intel Pentium P6100
116 Intel Celeron M P4600
120 Intel Celeron M P4500
132 AMD Turion II P520
144 AMD Athlon II P360A P520-nak és a P360-nak 25 W-os TDP-je viszont az arrandale alapú Pentium és Celeronok grafikus maggal együtt 35 W-osak. Ezért lehet, hogy a HP a 6 cellás (47 Wh) akku esetén az Intelre max. 5 órát az AMD-re max. 3,5 órát ad meg.
Igaz ez árakon is meglátszik.
Érdekes, hogy P4xxx tud VT-x-et a P6xxx nem..Notebookcheck VGA rangsor:
136 HD 5470 - 80 Stream Proc 750MHz, Dx11, Shader 5.0, UVD2
169 HD 530v - 80 Stream Proc 450MHz, Dx10.1, Shader 4.1, UVD2 (átnevezett HD 4350)
213 HD 4250 - 40 Stream Proc 500MHz, Dx10.1, Shader 4.0, UVD2 (alaplapra integrált)
215 Intel GMA HD - 12 unified 500MHz Dx10, Shader 4.0, ClearVideo HD (CPU-val egybe tokozott)Veszek egy testhezálló marcipán kalapot ha a HD4250 elveri a HD5470-et vagy HD4550-et. Inkább Intel GMA HD szint kb.
Kifejezetten a HD-lejátszással kapcsolatban itt érdeklődhetsz a VGA-k tudásáról és a CPU-k megfelelőségéről. -
stratova
veterán
válasz
bedohazi #24359 üzenetére
Egy Core i3 350 befogásához kb. Phenom II N660 kell, az már erősebb nála de még 370 alatt van, akkuidőben még jobb egy kicsit az intel, de a legújabb AMD-k már egész használhatóak. Core i5-től viszont kb. egyeduralom van Intel részéről, azok ellen már 3-4 magos AMD-k mennek, viszont így nagyobb a fogyasztás.
Ellenben ha játszol vele úgyis a HD 5470 lesz a szűk keresztmetszet. HD filmekre kb. bármelyik új mobil proci jó egy P6000-es és vele egy szintű AMD is. -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24361 üzenetére
Én úgy látom, hogy nincs benne L3 cache
Ha lehet váltani köztük akkor igen. -
Z86
őstag
válasz
bedohazi #24357 üzenetére
- lejatsza-e a a fullhd filmeket es az .mkv kiterjesztesueket is?
igen
- lehet e ra win7et telepiteni, es az eredetileg rajta levo linuxot lehet-e/kelle torulni?
igen ha nem akarod használni akkor töröld le
- a videokarinal mit lenet az hogy a memoria az hyper memory, el tud venni a rendszermemoriatol?
igen
- ebbe a prociba(amd) van-e igp?
a CPU-ban nincs, de a chipsetben elvileg van
-lattam olyat is ami ugyan ilyen csak a proci AMD Turion X2 Dual Core P520 2.3ghz, 2mb l3; melyik a jobb proci(amd vagy ez), mennyire szamit az a plusz 1mb gyorsitotar windows, photoshop alatt, esetleg par gyengebb jatek?
a P520 természetesen valamivel erősebb [link]
-lattam olyat is ami ugyan ez csak Intel Dual Core P6100 2 ghz viszont 3mb l3, ittis ugyan az a kerdes:melyik a jobb (amd vagy ez), mennyire szamit a plusz 2mb gyorsitotar...
az intel ismét valamivel erősebb
- mennyivel lenne jobb ugyanez a laptop, ha csak a proci lenne mas, egy core i3, mert lattam olyan toshibat amibe i3van de nincs dedikalt vga?
ismét csak az összehasonlító táblázat, illetve ugyanez VGA-kra -
bdfhz
aktív tag
válasz
bedohazi #24345 üzenetére
Bedőházi!
Ezek a feladatok egy olcsó gépnek sem jelentenek problémát. A FullHD film sem, integrált videóvezérlő is elég hozzá. Akár 120-125 ezer forintért vehetsz megfelelő gépet 3 év garanciával. Ezek anyaghasználatban, masszívságban persze nem hasonlíthatók a 300 ezerbe kerülő üzleti gépekhez, de - különösen, ha vigyázol rájuk - évekig jó szolgálatot tehetnek.
Ami az új processzorokat illeti, azt gondolom, hogy először a drágább változatok jelennek meg, tehát a 140 ezer alatti kategóriában egy ideig még maradnak a mostaniak.
-
stratova
veterán
válasz
bedohazi #24345 üzenetére
Szia!
Szerintem ez újonnan 140-ből nem kivitelezhető.
Lenovonál én az R sorozat megszűnése óra kicsit elvesztettem a fonalat, hogy van e még ha csak részben is de strapabíró notijuk a T-n kívül.
HP ProBook jöhetne szóba, mint legolcsóbb de már nem csak műanyagot hanem magnéziumot/fémet is alkalmazó széria, viszont már itt is 170-180 az induló ár (és a garancia is 1 év szóval én hosszabbítanám) ennél olcsóbban per pill. nem láttam. A Full HD-t azért egy i3 350-nek is el kell vinnie akár erőből (GPU gyorsítás nélkül).
Dell Vostro 3500 aluminium borítás 3 év gar 1 2
A korábbi Vostroknál még volt magnézium/al házas.
(ennél masszívabb az E5510 200e és még inkább az e6510 300e).
De általában 200e alatt nem nagyon van masszívabb kialakítású notebook 3 év garral.
A más gyártó is is ad fémházas notebookot Fujitsu Lifebook és Thosiba Protege sorozatból de ott is többnyire 200-300e körül.
A régebbi még C2D procis notebookok között is bőven van ami viszi a Full HD-t és talán még olccsóbban találsz pl hp renew vagy használt de garis darabot. -
NEMO1968
őstag
válasz
bedohazi #23752 üzenetére
Sziasztok!
Olyan gondom adódott egy ACER TravelMate 2200-as notival,hogy valamiért leégett az 1ik hűtőventi.
Valszeg vitte a vezérlőt is,mert másik ventit rádugva max.fordulaton pörög állandóan,bekapcsolástól kikapcsolásig.
Szal nem halt meg teljesen,és ez a jobbik eset.
Javítható ez,(mi pénzért),vagy alaplapcsere?
Hosszabb távon lehet ebből nagyobb baj,ha így használom?
Köszi. -
NTonee
veterán
válasz
bedohazi #23747 üzenetére
Én EZT ajánlanám, attól függetlenül, hogy nem tetszett az ismerősödnél. Főleg az alu ház és a 3 év(!) alap garancia miatt. A kijelző probléma megint csak a kategória miatt van, ahogy az ujjlenyomat gyűjtés is. A non-glare (matt) kijelzők többnyire a business class előnyei közé tartoznak.
Ha vigyázol a gépre, akkor a konzumer gépek is jók lesznek kb. 3 évre. Ez alatt az idő alatt a festék kopik, az akksi jobb esetben fele kapacitásra lesz képes, a kijelző zsanérja pedig lötyögőssé válik. Hogy melyik probléma mikor jön elő az a gyártótól függ. Az Acer gépeknél ezt mind tapasztalhatod már egy év után.
Ezek olyan problémák, amiket nem tudsz kikerülni, mert használatból erednek. Az üzleti gépeknél talán (TALÁN) tovább tart az ilyesmi. Ellenben ott is előfordulnak meghibásodások, az a kategória sem arról szól, hogy soha nem fog elpusztulni benne semmi. -
NTonee
veterán
válasz
bedohazi #23719 üzenetére
Először is consumer (konzumer), nem pedig costumer. Az utóbbi egy kicsit mást jelentene, de azt sem úgy hívjuk, hanem BTO (Built to order) gépnek, vagy DIY (Do it yourself).
Másodszor eleve felejtős az egész, mivel 220 ezer körül nem találsz 4 magos procit a gépben. A Core i5 is csak 2 mag 4 szál (HT) az Arrandale és a Clarkdale esetében.
A DELL csinálja általában az elfogadható árú business class gépeket. A Latitude szériában lehet válogatni, ahol van 220 körül core i5-ös procival szerelt gép. Persze, ha normális videóvezérlőt is akarsz bele, akkor el lehet felejteni ezt a szériát pénzügyileg.
A HP-nál is van ProBook és EliteBook, csak az előbbihez meg kell venni hozzá a garancia kiterjesztést, mert általában 1 év van. EliteBook esetében 3 év a gari. Persze meg kell jegyeznem, hogy ezek sem a 220ezres kategóriában vannak.
Ha minőséget és teljesítményt akarsz, akkor gyűjtögess még.
Én is hasonló gondban vagyok mellesleg. Én játékra is alkalmas gépet akarok venni. Van nagyon drága és minőségi, de gyengébb, valamint van olcsóbb és marha erős, de kevésbé minőségi. El kell dönteni, hogy mit akarsz. -
Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Formula-1
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- Vicces képek
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Külföldi SIM-ek itthon
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest