- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
válasz
Gakocsis #21797 üzenetére
Ehh... szinte nem is tudtam eddig, h vannak NEC notik, csak beírtam Googleba, és elolvastam pár adattáblázatot. Erről ennyit. XD
A VGA meg ez alapján MXM-es, tehát cserélhető.
Mármint nincs ráforrasztva az alaplapra, hanem ha lecsavarozod a gép alját, akkor a hűtőcsövek, ventilátor eltávolítása után egy slotból kivehető, és a helyére másik tehető.Csináltam egy képet az e-bayes alaplap alapján:
http://noob.hu/2010/10/03/gpu.PNG
Valamit nem értek. Ha a kék kocka lenne az MXM-es modul helye, a sárgával bekarikázott körök azok az MXM-es VGA lefogató csavarjai lennének elvileg.
Csak azt nem értem, az mi ott, amit pirossal jelöltem. Az egy GPU lenne?Ezt majd ha hazaértél, légyszíves ellenőrizd le, mármint szedd le a noti alját, nézd meg, valóban cserélhető-e. Aztán keress egy másik VGA-t bele, és menj el, tegyétek bele, mert lehet, h a szervizben valóban csak lusták voltak. Aztán ha megjavul a kép akkor örülj, h mégsem kell új notit venned.
Egyébként ha egy régi alapfelszereltségű noti lenne az a NEC akkor azt mondanám, vegyél újat, de ha meg sikerül javítani, akkor használd csak nyugodtan tovább, elég jó kis gép az még most is.
Esetleg egy nagyobb (8600GT) VGA-t tegyetek bele, ne 8400GS-t, de a többi paramétere nagyon jó még most is. -
válasz
Gakocsis #21795 üzenetére
Hát az Athlon eléggé nagy visszalépés lenne a T7ezres procikhoz képest.
Az igaz, h az is elég minden feladatra, de nekem pl. biztosan nem kéne. Bár ez csak magánvélemény.Az a baj azzal a HP-val, h a VGA egy vadállat benne, amire neked semmi szükséged nincs, a CPU viszont jóval gyengébb.
A NEC-et 1280×800, 1440×900, 1680×1050, ezekkel a panelekkel szerelték, ezek meg 16:10-esek. Nem?Hallod, kérdezz rá a másik topicban milyet ajánlanak:
http://itcafe.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek/friss.html
Én nem tudok ajánlani, inkább csak alkatrészcserékkel foglalkozok, de a társtopicban szívesen segítenek majd.
Vannak még (bőven) 200ezer alatt használható VGA-val, és jóval jobb CPU-val szerelt notik ám! -
válasz
Gakocsis #21793 üzenetére
Igen, pont a World in Conflict volt az, amin csodálkozok, mert annak aztán van grafikája, én is alig győztem alá vasat pakolni, ezért gondoltam, h biztos olyan notit keresel, amiben komoly VGA van.
A Cossack szüleimnél is fent van az otthoni laptopon, ha otthon vagyok huzamosabb ideig, én is szoktam egy-egy hosszabb játékot tolni rajt.
Nos, ha ilyen igényeid vannak, akkor szerényebb VGA is meg fog felelni neked.
HD4570, HD5470 ezeket előszeretettel pakolják mostanság a notikba.Talán az a Lenovo is jó Neked, amit linkeltél, bár a G210M-et nem ismerem. Picivel alatta van a fenti bekezdésben említetteknek. Youtubeon egyébként találsz szinte minden notiról gameplayt.
Viszont mielőtt megveszel egy notit, azért nézd meg közelről is.
Mostanság már nem 16:10-esek a kijelzők, hanem 16:9-esek.
Magasságuk kisebb.
Ha ez fontos szempont egy táblázatkezelő használatakor, lehet érdemesebb 17"-ost venned. Pláne, ha nem hurcolászod. -
válasz
Gakocsis #21788 üzenetére
A Lenovoban levő T6600 proci az jó, de a G210M videokártya az nem való játékra, inkább csak döcögnek rajt a játékok, majd megnézed a listán hol áll.
A NEC-edet megnéztem már a legelső hsz-odnál is, 8400GS van benn. Ismerem azt a kártyát, volt olyannal szerelt notim, részemről játékra az sem alkalmas. Akkoriban a 8600M GT volt a "játékra használható" kategória.
Alaplapot mondjuk találtam egyet hozzá: [link]Ezt az utolsó bekezdésed nem értem.
HD filmek lejátszásánál szokott "besegíteni" a GPU a CPU-nak, de játékok alatt nem. -
válasz
Gakocsis #21784 üzenetére
Akkor majd megnézed, ha hazaértél.
Megnyugtatlak, a HD5650-es egy nagyágyú a noti VGA-k piacán.Ami abban a notiban kevés, az a CPU. AMD Athlon II N330.
Ez még a T4ezres Intelek alatt van.. :/A LED kijelzőtől meg ne félj, ugyanaz mint az LCD, csak a háttérmegvilágítása nem fénycsöves, hanem LED-es.
-
válasz
Gakocsis #21778 üzenetére
a vga erősségre; link
konkrét leírás; link (lefelé görgetve, találsz játékos eredményeket is)
játékok szempontjából; link
1 gb dedikált ddr3 memória, szükség esetén a rendszer memóriájából csíp még le magának automatikusan + 1 gb memóriát!
a led kijelző főként fogyasztás szempontjából kitűnő, töredékét fogyasztja a hagyományos tft/lcd kijelzőnek!
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest