- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
válasz
Csöves #43864 üzenetére
A foglalat az rendben van, Socket P-s processzorok mennek bele.
DE:
emachines.com/notebook/E510/Manual/E510_Hun_QG_0519.pdf
A chipkészlete csak GL960-as.
Ez csak 533-as FSB-t fogad.
Ezért is szerelik Celeronnal.
A támogatott processzorok is csak ez a 3 féle Celeron.Esetleg bele próbálhatsz másik processzort, de csak 533-as FSB-n fogja hajtani.
Vagy eleve 533-as FSB-s procit keresel hozzá.
Viszont ha a BIOS szinten le vannak korlátozva a cpu-mikrokódok, akkor lehet, h el sem indul másmilyen procival, csak az ötszázas sorozatú Celeronokkal.
Csak úgy vegyél hozzá procit, ha előtte belepróbálod.
Aztán ne felejtsd el megírni ide, h kezel-e mást is a Celeronon kívül. -
BluEyes
őstag
válasz
Csöves #24724 üzenetére
Egy jó kávé simán megér ennyit.
Ha mégsem:
Ellenőrizd, hogy a windóz látja-e az összes memóriát.
Futtass valami egyszerű hdd sebességtesztet (pl. Crystalmark hdd tesztje) hogy a winyó sebessége rendben van-e.Ha a hw rendben van, akkor:
Már nem használt, fölösleges programok uninstall.
Vírusirtó uninstall.
Automatikus frissítések kikapcs,
Programok auto indulásának kikapcsolása (Msn, Skype stb)
Indítópult-ból mindent kitöröl.
Futtatás - msconfig - Automatikus fül alatt minden pipa ki. (ha valami mégis kell onnan, később vissza lehet pipálni).Törölni:
Document and setting - saját könyvtárad - Local settings - Temp könyvtár tartalma
Windows - $ (dollár) karakterrel kezdődő könyvtárak
Windows - Installer könyvtár tartalma (pár program,pl. office, skype, ide linkeli a parancsikonját, majd kell csinálni újat helyettük a programok saját könyvtárából az .exe-hez
Windows - SoftwareDistribution - Downloads könyvtár tartalma
Windows - Temp tartalma
Lomtár ürítésereboot
Az msconfig felbukkanó ablakában a kis négyzetbe pipa, OK.
Registry tisztító lefuttatása (pl. Wise Registry Cleaner free)
Töredezettségmentesítés
Kis gépigényű antivírus program telepítésereboot
Gyorsabban indul-e a masina?
-
Chaser
legenda
válasz
Csöves #24733 üzenetére
Acer laptop, acer laptop, de milyen hw?
cpu-ram nem mind1. Persze hogy ajánlják, engem egyenesen lehülyézett egy szervizes hogy nem használom. De..az én gépeim nem fagynak, nincs bsod, restart, hibás működés. Furcsa mód frissítésekkel volt. Akkor minek?
Vettem nemrég egy notit, W7 rá, addig frissítette hogy most már ctrl+alt+del-t kell nyomni bekapcsoláskor, mert addig nincs kép
xp-hez szoktam, van egy spéci verzióm ahol alapból le van tiltva a frissítés, a W7 meg gyári lemezről jött.
Gyereknél van ugyanez az sp2-es xp, ott már kb fél éve a laptopján, az kb 1-1.5 perc alatt tölt be. T6400, 2GB ram. Szüzen is ennyi idő volt.szerk: a norton van liveupdate-re kötve nálam, más nincs..nem hiszem hogy naponta elavul a gépem
-
Chaser
legenda
válasz
Csöves #24724 üzenetére
Milyen gépen van az az xp? Nálam 1 perc alatt feláll, mondjuk nem szokta megérni a 2 évet, de még a 3 hónapot se nagyon
Amit én észrevettem és ki is kapcsoltam, a frissítések...nem tudom mit frissítenek, de nálam csak lassabb lett a gép, én SP2-t használok, az tökéletes úgy ahogy van, volt hogy fél évig nem bántottam.
-
BluEyes
őstag
Az általam eddig látott notik - gondolom a tied sem kivétel, bár még nem volt a kezemben - külön kezelik az akksis és a hálózati üzemmód fényerejét. Tehát beállítod, hogy akksiról mekkora a fényerő, aztán rájadugod a töltőt, ott is beállítod, a noti meg megjegyzi a két értéket.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro M4 16Gb 500Gb
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest