- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Aktív témák
-
Ruszki
senior tag
válasz
KillHates #48436 üzenetére
"Az OutlookExpress maximum 2GB-os adatbázisig tudja kezelni a gépen tárolt leveleket. Törölj mindent amit nem az utókornak szánsz."
Kiszolgálók fül alatt nem volt kipipálva a Kimenő levelek kiszolgálóján belül A kiszolgáló hitelesítést igényel!!!
Ezt benéztem!
Most már jó! -
-
NEMO1968
őstag
válasz
KillHates #48348 üzenetére
Szia!
Nagyon frankón megy.
Maximálisan meg vagyok vele elégedve.
VGA hőfokot lesem nagyon,de az sem tragikus,szal valszeg úgy hagyom,ahogy hagytad.
Támadt egy ötletem,de ezt majd inkább priviben.
Ott nyugodtan kiröhöghetsz,ha hülyeség,vagy veled fogom megcsináltatni.
Más ebbe a gépbe nem nyúl bele!!!!!
Melegen ajánlom Killhates kollégát mindenkinek.
Nagyon kedves,közvetlen ember,hihetelen szaktudással.
Ráadásul nézhetem,kérdezhetek mit miért csinál,elmagyarázza.
Mindenki csak nyer vele.
Még sok ilyen kellene ide a PH-ra. -
draco31
veterán
válasz
KillHates #48315 üzenetére
Teljesen a gyári hűtőrendszer van benne.
Annyit csinált csak, hogy egy alulemezt rakott a borda mellé úgy, hogy felfeküdjön a hátlap hőelvezető fóliájára. Így egyszer elérte azt, hogy bekapcsolt állapotban 50 fok körül leált benne a venti. Ezt egy év alatt sosem sikerült elérnie, hogy ilyen hűvös legyen. És azóta sem, mert újra melegedik, lehet elmozdult a lemez.
Azt nem tudom, hogy gappados megoldással van-e csinálva, az az igazság, hogy én még nem láttam, mert most debrecenben van tanul, és csak szombaton jön haza. -
draco31
veterán
válasz
KillHates #48309 üzenetére
Mi is ilyenekben gondolkoztunk, mert a gyári borda eléggé kicsi, de olcsón nem nagyon találtunk sehol sem öntapadósakat.
Azon gondolkozik, hogy a ventilátoron módosít, tehát nagyobbat akar belerakni, ha találunk. Az egyébként pörög veszettül, de nem tud elég levegőt megmozgatni, ezért csinálunk egy lyukat pont fölé ha jól tudom, hogy több levegő jusson be hozzá. -
-
Gabesz25
tag
válasz
KillHates #48268 üzenetére
Csak egy ötlet volt
sejtettem,h hülye gondolat
egyébként most közvetlen fekszik fel mindkét chipre a hűtés. Gyárilag azt hiszem a GPU chip-jén volt hővezető párna, de az kőkemény volt és már rég lecseréltem pasztára. Jobb lenne paszta helyett gap pad-et használni mégis?
Most az újrapasztázás során annyit értem el,hogy a gpu nem megy fel 100 fokra, "csak" 70 fok körül jár. de a proci továbbra is a 80at környékezi terhelésnél. és persze ordít maxon a venti a gépben -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #48256 üzenetére
Jó reggelt Mindenkinek!
Sziasztok éjszakai Bagjok!Van nekem is itt helyben egy barátom, aki minden létező és gyakran reménytelennek tűnő dolgot is megjavított. Hihetetlennek tűnik, de szimpla "órás" esztergapadon a saját maga készítette osztótárcsával rendszeresen készített kölönféle fogazatú fogaskerekeket a videómagnókba, de modell helikopter rotor vezérlését nem csak elektronikailag, de az odavágás (lezuhanás) közben (vagy miatt) ledarált és eltört miniítűr alkatrészeit is legyártotta. Nem sorolom azokat a drága, vegy egyébként javítanai vagy megvenni meg nem érő alkatrészek legyártását, amiket Ő készített el. Kiváló gyakorlati tudással rendelkező nagy mechanikai és elektronikai tudással rendelkező (elektro technikus végzetteségű) ember, aki sajnos már nyugdíjas vagy 2 éve, így visszavonult, és már kifele nem dolgozik senkinek, sajnos. Tudom, hogy Te is ilyen vagy. Nem ismersz lehetettlent, s így, amit csak lehet, megoldol. A hozzászólásomban, egyébként leírtam a komplett lemezrögzítő fej (forgatótányér) csere lehetőségét is. Az meglehet, hogy Te némi, a lányodnak adandó milka csokiért megjavítod egy diák srácnak. De rajtad kívül nem sok ilyen ember van! Sajnos! Es egyre kevesebb lesz! De nem polemizálok erről, mert már így is hosszú, amit írok.
Csak módjával azzal a sok csokival!!! Nekogy túlsúlyos legyen a kicsi leány!Nem csodálom, hogy Debrecenből is voltak nálad, hiszen, a jóhíredet a munkáidon kívül az elégedett ügyfeleid mellett mi is öregbítjük.
draco31! Amint KillHates válaszából olvashattad, lecseréli a haverodnak a komplett folgótányért némi milka ellenében. Ennél olcsóbban nem hiszem, hogy megoldható a dolog! Hát, irány Tököl! (persze PM-ben egyeztessetek)
Az Asus-ra sajnos több szériájában jellemző volt a Gabesz25 által is jelzett éppen hogy elegendő hűtöttség. Ha a KillHates által feltett képen az Asus x59SL hűtése látszik, akkor dejanu-m van. Mintha az Asus F5VL hűtését látnám. De mondhatni, ilyen volt a teljes F5-ös széra megoldása. 60 fok alá csak akkor csokent benne a CPU hőmérséklete, ha semmit nem csináltak vele, de akkor is 50 fok fölött maradt (jellemzően 52-53 fok volt). A jó pasztázás mellett annyi barkácsolt plussz hűtést tettünk néhányba, hogy 2db 30x30-as kb 4-5milliméter magas öntapadós chipset hűtőt ketté vágtunk (30x15x4) és a felrögzített hűtés VGA és CPU hőelvezetőjére a hőcsővel párhuzamosan felragasztottuk. Némi többlet hűtést jelent, és 5-10 fokkal csokkentette a hűmérsékletet a résztartományokba. Sajnos, nagyobb terhelésen így is felment 70 fok környékére a hőmérséklet.
Dell XPS! Igen, mindkét helyre elegendő a paszta. Bár, és ez meglepő, de eredetileg az Asus úgy szerelte az ilyen hőelvezető rendszerét, hogy a közbensőn azaz a CPU-n lévőn paszta volt, míg a végén a VGA chip-en lévőn meg szalag. Ezt én sem értettem, hogy miért, de pasztával raktuk össze.
rii! Nagyon szívesen!
-
cynric
tag
válasz
KillHates #48202 üzenetére
Akkor lehet az enyém is visszalassul? Segítenél?
"Sziasztok!
Lenovo G580-am van (1TB, 8GB, GT630, B970). A gép pár hónapos, hibátlan. A problémám a következő:
Felmelegszik a CPU 72 fok fölé és visszaveszi a teljesítményt. Konkrétan WoW-ban tesztelem, 22-25-ről 10-12-re (Orgrimmar közepén) illetve 50-75-ről 28-29-re leugrik periódikusan, szóval nem konstans, hanem eléri a megfelelő hőfokot és ledobálgatja az FPS-t mondjuk 4 másodpercenként.
Bármi hasonló tapasztalat, megoldás, jó tanács azon kívül, hogy porszívózzam ki.
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
Üdv,
Cynric" -
Axel007
tag
-
cozmo
őstag
válasz
KillHates #47606 üzenetére
Hiszek neked, akkor a PCIe karesz projekt törölve.
Alul vannak a lábai
Tudom tudom te profi vagy! Tényleg nem kétlem, hogy van gyakorlatod.
Nekem az oviban is forrasztó páka volt a jelem
Na jó ez nem igaz, de sokat forrasztottam már, rajzoltam, martam nyákot, szedtem ki BGA-t és hibás mobilokat javítottam hőlégfúvóval, a BGA be pattintás is menne (újragolyózás) csak kell hozzá megfelelő cucc.Amúgy... csak Tökölön tökölsz? Bocs de ezt nem hagyhattam ki
-
cozmo
őstag
válasz
KillHates #47599 üzenetére
Na szétkaptam! Van ebben is egy PCIe csati amiben most ül a WiFi kártya, ebbe tolnék be egy diagnosztizáló kártyát, ami megmondja mi a baja. Van ilyen valakinek kölcsönbe vagy eladó?
-
atesss
addikt
válasz
KillHates #47144 üzenetére
Köszi.
És hol lehet ilyet kapni ?
Amit eddig találtam - [link] és [link] - csak 3x RCA-ra alakít át.
Amúgy alapból nem értem, hogy a 4 + 1(GND közösíthető) jel hogyan fér el egy 4 pines kábelen ?
1.) fejhallg. bal csatorna
2.) felhallg. jobb csatorna
3.) mikrofon fantomtáp
4.) mikrofon bemenet (fantomtápos esetben ez ugye DC offset-es; de ezt visszaállítani már a laptopban lévő elektronika dolga)
5.) GNDNincsen fantomtápos tápellátás a mikrofonhoz ?
Márpedig pl. az egyszerű mikrofonos fejhallgatók úgy tudom így működnek. -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47262 üzenetére
Jó reggelt Mindenkinek!
Szia!
Sajnálom, hogy az esti válaszod idején már nem voltam itt, Ha mégis kapnál meghívót "Karibi ólinklúzív" Zenbuúk(!) party-ra, akár csomagként is elkísérlek!A WiFi driverre vissza térve, két gondolat röviden. Az első amit már írtam: Írd meg típus/gyáriszám/op.rendszer megadása mellett az angol nyelvű oldalon de magyar nyelven a problémát. Ezt ugyanis először a BP.-i magyar srácokat foglalkoztató Asus "szervíz" közpntba érkezik be, és vagy ők válaszolnak (ha már van megoldás), vagy azonnal továbbítják TW-ra ahol az Asus mérnökei is foglalkozhatnak a problémával (de legalább értesülnek róla). Ismertem küzülük egy Gödöllői srácot a sok éves Asus megszálottságom okán, s mondhatom, mindig korrekt módon segítettek. (Azért "szervíz", mert tudtommal már nem igen javítanak, úgyhogy, inkább "ügyfélszolgálat", vagy "koordinációs központ".)
A másik: Megnéztem néhány Zenbook adatlapot az Asus weblapján. Mivel nem tudom a tied pontos típusát, így találomra. Mindegyik -általam látott- Zenbook-ban Intel WIFI van. Gondolom, ezt Te is kiderítetted. Tehát, nem csak az Asus, de az Intel oldalain is érdemes keresgélni. (A BG2200-as pélát írtam. <-- Ez azóta is, és a mai map is kiválóan működik a legújabb routerekkel is.) Sok sikert!
Szép napot Mindenkinek! -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47259 üzenetére
Ez a Zenbook már nem garis? A tied? Vagy probléma megoldáson van nálad? Mert, ha a tied, akkor be kellene regisztálnod az Asus felhasználói oldalán, majd azon belül a Zenbook-ot kellne regisztálni. Ez után már kédezhetnéd őket (tetszőleges nyelven, mert ugyanazon a nyelven fognak válaszolni, amelyiken kérdezted), milyen jól működő drivert ajánlanak hozzá. Ha van jobb, akár nem hivatalos, vagy másik notihoz való, de a tieden is használható és jobb, megírják, adnak letöltő linket is, vagy leírják, hol találod. Nekem többször és készségesen segítettek már.
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47256 üzenetére
Ne bántsd magad! Mert kikapsz tőlünk!
Az egész fórum teljes "legénysége" a Te WiFi gondodon agyal!
Félre a tréfával: Álláspontom szerint jobb egy régi de jól működő driver, mint egy új, de sz@r! Nem?
Azt nem próbáltad még, hogy az eszközkezelőből a WiFi-d hardwerazonosítója alapján próbálsz meg drivert keresni? Ez néha bejön. -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47197 üzenetére
Szia!
Na, ez nem semmi WiFi kártya. A képről úgy tünik, mintha miniPCIe csatoló felülete lenne, de "megyed" mértű? Vagy még annál is kissebb?
Milyen gyártmány? Mi a típusa? Ez az Asus! Megint beújított! Csak Asus drivet van hozzá? Nem lehet a gyártónál másikat találni? Persze, ha az Asus a gyártó.... (Érdekes, hogy semmit nem találni a weblapjukon a WiFi-jérő,.) -
AMD Power
titán
válasz
KillHates #47199 üzenetére
Acer Aspire AS5560-63424G50MN laptop
Ehhez mit szólsz?
-
Bagira01
veterán
válasz
KillHates #47180 üzenetére
Tolnék én, de ha rá van dugva gépre, akkor az a gép nem indul el még ha csak másodlagos hdd akkor se. Most néztem hot plug-al, úgy hogy már ment a sentinel, mert ha úgy indítom, hogy rá van dugva akkor nem indul el. Le is fagyott a program, de előtte még kiírt valami hibát illetve a tálcán ott van a hőfok ikon és ott 19%-os kondíciót ír
-
feketeibiza
tag
-
-
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47065 üzenetére
Rá tapintottál a lényegre! Én ilyen szempontból (is) maradi gondolkodású vagyok. Sok esetben a jól össze ált, s akár évekig nem frissített gépek jobban teljesítenek, mint az agyon frissítettek. Ha egy hardver elem csere, vagy felhasználói igény miatt (leginkább játék, de lehet más szoftwer is) szükségessé váló frissítés az más. Arra szükség van. De legtöbb esetben -tapasztalatom, és véleményem szerint- jobb ha nem az átlag "júzer", vagy valamilyen jó, vagy sz@r háttérprogram partizánkodik, hanem célirányosan, valaki hozzáértő frissít, vagy csereberéli a drivereket. Ahogy Te is utaltál rá, nem ritka, hogy az új sz@r, vagy bug-os. Ílyen esetben az a bizonyos júzer vagy program -tisztelet a kivételt képező júzereknek- nem tudja a működő korábbit visszaállítni, vagy a frissítés miatt beállt egyéb hibát elhárítni.
Jó éjt Neked, és Mindenkinek aki még itt van! -
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47063 üzenetére
Az a noti pedig nem semmi! A Zenbook állítólag nagyon jól eltalált masina. Sajnos még nem járt a kezemben. Soha, és semmilyen körülmények között nem hagyom a kezemben megfordult cuccokon a LiveUpdater-t vagy a hasonszőrű proramokat. Ha kell, majd a gazda, vagy én megcsinálom.
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47058 üzenetére
Igazán nincs mit. Szívesen! A kérdésed kapcsán onnan jött az ötlet, hogy tavaly volt egy Asus noti, ami elég fiatalnak tűnt ahhoz, hogy még garanciális legyen, de a gazdája nem tudta előásni a vásárási és a garancia papírt, meg talán a bolt is bezárt már, ahol vette, így oda sem mehetett. Megírtam a laptop adatait meg a sorozatszámot az Asus ügyfélszolgálatnak. Ahonnan annyit közöltek, nincs szükség a garancia érvényesítéséhez a papírokra, mert a gyártástól még nem telt el 2 év, és a központi tel.számon jelentsük be, és viszi-hozza a futár. A tulaj visszajelzése szerint Így is történt. (Én is elmentettem a "dekódoló" táblázatot.)
-
ravail
senior tag
válasz
KillHates #47008 üzenetére
Szia!
Ma volt annyi időm, hogy a kérdésedet feltettem az Asus VIP Menber-ként az Asus ügyfélszolgálatának. Ahogy látom, jött is a válasz nem túl soka. Aminek a lényege a következő:Olyan szolgáltatásuk nincs, ami megmondja hogy az adott termék garaiciás e vagy sem. Mivel a garancia az eladástól kezdődik, aminek az időpontjáról az Asus nem értesül. Ha azonban, a termékre érvényes garanciális idő még a gyártás időpontjától számítva sem telt le, akkor az Asus garanciához semmi más nem kell mint maga a termék (pl. a laptop). A gyártás időpontja viszont a termék sorozatszámából megállapítható a következők szerint:
A sorozatszám első kettő karaktere határozza meg a gyártási időpontot az alábbiak szerint:
1. karakter gyártási év 2. karakter gyártási hónap
Év: Első karakter:
2004----> 4
2005 ---->5
2006 ---->6
2007 ---->7
2008 ---->8
2009 ---->9
2010 ---->A
2011 ---->B
2012 ---->C
2013 ---->DHónap: Második karakter:
január ----------->1
február ---------->2
március -------->3
április ----------->4
május ----------->5
június ----------->6
július ------------>7
augusztus ---->8
szeptember -->9
október -------->A
november ----->B
december ---->CPélda: Ha az első két karakter "BC" akkor a gyártási idő 2011. december.
Remélem tudtam segítni.
-
válasz
KillHates #47042 üzenetére
Hát csak netezésre/levelezésre van használva.
Már mint említettem egyszer szétszedtem, kitakarítottam, újrapasztáztam, ventit is átnéztem és jónak tűnt, aztán ismerős szaki sem talált semmi hibát. Mondjuk a beépített mikrofon sem működik valamiért, akkor már azt is meg kéne nézni, csak ott akkor a felső paneles részt is szét kell szedni, lehet, hogy csak érintkezési hiba.
Esetleg tudnál segíteni akár privátban, hogy miket nézzek meg főleg, és hogy mérjem ki mondjuk multiméterrel?
-
válasz
KillHates #47021 üzenetére
Nem, ATi kártya, de pontosan most meg nem mondom melyik. Tehát szét kéne szednem és megnézni nem-e púpos valamelyik? Mondjuk ezt kétlem, és ha nem akkor hogy nézzem meg melyik a szar?
Az mondjuk érdekessége, hogy ha WoT-tal játszok rajta, akkor a GPU felmegy 120°C fölé(!) és lekapcsol az egész
-
Ronny3
aktív tag
válasz
KillHates #46926 üzenetére
Köszi a választ, és itt csak annyit kérdeznék, hogy a Keyboard controllert, hogy tudom kideríteni, hogy melyik IC van a notebookomban?
Priviben már írtam ezt azt, remélem megkaptadEgyébként az a helyzet, hogy én felhívtam az ACER szervízt, de nem tudják megmondani, hogy milyen IC van belepakolva gyárilag
A pontos Notebook típusa: ACER TM8571-733G25MN
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Eredeti játékok OFF topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Eladó Dell Latitude 3410 i3 10. generáció, 8GB RAM, 256GB SSD
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest