- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
KillHates #48315 üzenetére
Teljesen a gyári hűtőrendszer van benne.
Annyit csinált csak, hogy egy alulemezt rakott a borda mellé úgy, hogy felfeküdjön a hátlap hőelvezető fóliájára. Így egyszer elérte azt, hogy bekapcsolt állapotban 50 fok körül leált benne a venti. Ezt egy év alatt sosem sikerült elérnie, hogy ilyen hűvös legyen. És azóta sem, mert újra melegedik, lehet elmozdult a lemez.
Azt nem tudom, hogy gappados megoldással van-e csinálva, az az igazság, hogy én még nem láttam, mert most debrecenben van tanul, és csak szombaton jön haza. -
draco31
veterán
válasz
KillHates #48309 üzenetére
Mi is ilyenekben gondolkoztunk, mert a gyári borda eléggé kicsi, de olcsón nem nagyon találtunk sehol sem öntapadósakat.
Azon gondolkozik, hogy a ventilátoron módosít, tehát nagyobbat akar belerakni, ha találunk. Az egyébként pörög veszettül, de nem tud elég levegőt megmozgatni, ezért csinálunk egy lyukat pont fölé ha jól tudom, hogy több levegő jusson be hozzá. -
draco31
veterán
válasz
Dell XPS #48304 üzenetére
Na így már értem mit akartál mondani.
Most nem foghatom meg a haverom kezét, hogy hallod vegyél inkább egy újat, és ne ezt próbáld megjavítani főleg úgy hogy szeret szerelgetni. ( 20 éves AM-FM rádiós ébresztőórára is szereltünk AUX bemenetet, szóval ha lehet szerelni akkor az az elsődleges opció)Részemről megvan az értékelés, ráadásul két nagyon segítőkész embert ismertem így meg ennek a problémának köszönhetően, és teljes bizalommal jövök ide a későbbiekben ha újra probléma akad, mert látom hogy itt segítenek.
Ezért is írtam ba az új kérdésemet, mert korábban máshol kérdeztem erről.
-
draco31
veterán
válasz
Dell XPS #48297 üzenetére
Szia!
Bocsi, de nem értelek.
Igen leírta hosszan amit tudott, én pedig megköszöntem a segítséget, és írtam hogy ha dönt a tulajdonos, és a forgótányért akarja csak cserélni akkor megkeresem az illetékes embert privátban.Továbbá ravail-al beszélgettem egész nap privátban, 10 fölötti üzenet ment oda-vissza. Ott is megköszöntem a segítségét csupa nagy betűvel.
Vagy nem köszönömmel kell értékelni a kapott segítséget?
Akkor világosíts fel kérlek hogy hogyan kell megtenni! -
draco31
veterán
Az optika fejéről még nincs döntés.
Volna viszont más dolog, egy hűtés gond.Egy Acer Aspire One 522 netbookról van szó, amiben egy C50-es APU duruzsol. Amíg a garancia tartott, addig a gyári Win7 starter volt rajta. Ősszel lejárt a garancia, és mivel kicsit lassúnak kezdte érezni ezért kapott több ramot, illetve egy Win7 ultimate rendszert. A gép ettől szárnyakat kapott. Egy idő után viszont nagyon melegedni kezdett, így kapott egy hűtőpadot, ami nem sokat segített, mert kicsit jobban használva 90 fok fölött van a gép. Egyenlőre csak friss pasztát kapott, és a ventillátor fölött az alsó takarólemezen pár lyukat fúrt, de még ez sem elég.
Youtube-on van róla videó, amin kis hűtőbordákat illesztettek be a gyári borda mellé, vagy kicserélték az egészet más bordára, ránézésre VGA memóriahűtőket ragasztottak be. Ezekről mellékelem a videókat.A hátlapon belül van egy hőelvezető fólia, azt megcsinálta, hogy egy alulemezzel kapcsolatot teremtett vele a borda és közötte, így nyert pár fokot, de lényegi változás nem történt. 100 fokon letilt a rendszer továbbra is. Rettenetesen kicsike benne a gyári borda.
Szervizkönyv
Helyileg Debrecenben tanyázik ez a hőforrás. -
draco31
veterán
Hello!
Haverom a notebookjának az optikai meghajtójában ami van motor, amire a lemezt kell ráhelyezni, amiben a három kis fém golyó van, és rugók feszítik meg, na neki az egyik golyó és rugó valahogyan köddé vált. Hogyan lehetne pótolni ezeket?
Használható, csak egy idő után nagyon rezonál, és hangos lesz. Szervizben cserélnék az egész meghajtót, de most az ünnepek miatt nem akarja beadni, főleg ha könnyen meg lehetne javítani házilag. És egyébként sem nagyon tudná nélkülözni a gépet, napi használatban van neki.
Ötlet?
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Motoros topic
- Autós topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- iPhone topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest