- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
ravail
senior tag
válasz
Gabesz25 #48262 üzenetére
Szia!
Ha annó még nem volt ilyen, akkor könnyen lehet, hogy ezt a hőcserélő, hőelvezető rendszert kellene csrélni. Azt írtad, a tisztítás, pasztázás meg volt. Ezért -gondolom- a hőleadó lamellákat is kitisztítottad, eltávolítottad a ventilátor felől rárakódó filc szerűre összetömörödő szöszöket is, meg a lamellák közé rakódó szöszöket és port is. Persze úgy, hogy száraz volt amikor össze raktad, hogy a rajta maradt tisztító anyaghoz -mint a ragasztóhoz- ne ragadjon hozzá egyből újra aminden. A ventilátor takarólemezét is levetted a három kis csavar kicsavarása után, és a ventilátor lapátjairól és a ház belső faláról is eltávolítottad a feltapadt szennyeződést. Ha így tisztítottad meg, és mégis sokkal melegebb van benne mint újkorában, és nem az alkatrészek elöregedése miatt termel nagyobb hőt, akkor lehet, hogy a hűtőcsőben -ahogy írtad- nincs már elegendő hűtőközeg. Arról, hogy mi van benne, van aki ezt, van aki azt mond. Minden esetre, én nem tudom mi van benne, valamilyen gáz. De olyanról sem hallottam, aki ezt pótolná, feltöltené. Venni és cserélni szokták, de az nem olycsó. Másik használtból lehet, hogy jobbat kapnál, de lehet, hogy nem. A linken szereplő öntapadós chipset hűtő szerintem nem tapad meg sem a CPU kicsi felületén, sem pedig a VGA chip kicsi felületén annyira, hogy az esetleges leeséstől ne kelljen tartani. Szerintem ez azért sem jó, mert csak egy ellenőrzött és szabályzott alaplapi rendszerhűtő ventilátor csatlakozó van, amihez 2 db ventilátor nem kapcsolható. Beszélj esetleg KillHates kollégával, van e ötlete, vagy megoldása, vagy ki tud e találni valami okos megoldást, hogy a hűtőteljesítményt megnövelve az üzemi hőmérséklet lecsökkenjen a laptopodban. -
Muerte
addikt
válasz
Gabesz25 #48262 üzenetére
"elfáradt"
Gáz vagy van benne vagy nincs,de nem fárad el.Ha elszökik belőle akkor nuku hőelvezetés,de ez a legritkább eset és azt rögtön észrevennéd mert túlhevülne még idle állapotban is.Egyébként kézzel is meg tudod állapítani ha forró levegőt fúj a venti,vagy megfogod a hűtőcső végét és forró akkor nem ott van a gond.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Gabesz25 #48251 üzenetére
Szia,
Hát nem csodálom, hogy nem vagy elégedett a hűtéssel és szenvedsz vele. A heatpipe a fizika szégyene, elégtelen hűtőfelület az integrált VGA felett (ami nem is gyenge), majd ezt a hőt rávezeti a processzorra, ott fékeződik, ami így álladósit egy magasabb hőmérsékletet, ergo nehéz egy ideális idle értéket elképzelni.
Azt meg csak remélni tudom, hogy normális hőelvető közeg van a VGA-nál..... Szvsz, valamit ki kellene találni (saját tervezés), mert ez így soha nem lesz jó, csoda, hogy nem kapcsolgatott le a gép....
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest