Keresés

Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz KillHates #47573 üzenetére

Köszi, akkor asszem marad a szívás, mert elég régen megvettem már, (eddig a lányom használta hálózatról) és asszem már a számla sincs meg.... de azt már kitapasztaltam, hogy bazi drága a visszaküldés.

• Clemi

veterán

Sziasztok!

Mivel pörgös akku topikot nem találtam, rákérdezek itt, hátha valaki tud valami okosat mondani.

Adott egy Compaq Evo n610c laptop. Mivel elég öregecske a kicsike, de még korrekten fut, a teljesen halott akkuja helyett, rendeltem egy utángyártottat, ami ugyanolyan Li-ion 14,8 V és 5200 mAh, és rá is van szitázva a laptop típusa.

A gondom a következő vele:

Korrekten feltöltődik, és el is kezd akkuról működni, mikor leveszem a tápról, a rendszer nagyjából 2 óra üzemidőt jósol, viszont néha elég tempósan merül, mondjuk 65-70%-ra kb 30 perc alatt, ami még nem is lene akkor gáz, viszont amint eléri a töltöttsége, vagy merültsége az 50% körüli értéket, egy szempillantás alatt kritikus szintre ugrik, majd nullára, és a laptop már megy is hibernált állapotba. A rendszernek ideje nincs riasztani, hogy merül, tölteni kellene, csak azt veszem észre, hogy már le is kapcsolta a kijelzőt, a HDD led villog, majd elnémul minden vagyis lement hibernált állapotba a gép.

Próbáltam a BIOS-ban kalibrálást, ami elindul, de csak a töltést végzi el, a lemerülési fázist már el se kezdi a program. A BIOS sajna csak az akku széria számát olvassa, más adatot nem, illetve a System IDs között van egy olyan rész, hogy Battery 1 asset tag és ott "1/4G1/4G1/4G1/4G" szerepel és semmi más, amit át tudok ugyan írni, de újraindítás után visszaíródik.

Valakinek van valami ötlete hogy lehetne ezt orvosolni, mármint az 50%-nál lekapcsolást? vagy hogy ne ilyen barom módon viselkedjen az akku?

Aktív témák