- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
KaiotEch #47119 üzenetére
Szia,
Remélem, nem veszed tolakodásnak, de szvsz, át kellene gondolnod. Azt semmiképpen nem hiszem, hogy nem tudnád Te magad is megoldani, DE. ott van a tapasztalat, a megfelelő "rézlapka" (anyagvastagság, "méret" stb..), megfelelő kence-fice (amít nagyon nehéz beszerezni), elképzelhető, hogy gázmennyiséget is mérhet Neked. Szóval, hidd el nem kapok jutalékot, de semmiképpen nem használ az alaplapnak ez az elképesztő hőmérséklet (direkt nem írtam mást). Szerintem azt tapasztalnád, hogy egy egészen más gépet kapnál vissza....
Ui: Idle felugrás is megszűnne....de ahogy kollégánk mondaná: ez, az én véleményem...
-
válasz
KaiotEch #47115 üzenetére
Szia!
Szerintem borítsd szét még egyszer;
kapcsold be a gépet úgy, hogy az alsó borítás nincsen rajta, terheld meg egy picit (pl, videó nézés) majd kézrátétellel nézd meg mennyire meleg. Ha rajta tudod tartani a hőcsövön az ujjad pár másodpercig, az ég oké, mert a hűtés olyan 50-55 fok körüli, tehát a gpu tényleges hőmérséklete olyan 60-70 fok körüli lehet, viszont ha valami tesztprogram ennek ellenére 80-100 fokokat ír akkor valószínűleg a hőátvezető lapka keményedett ki és repedezett szét. Ezt mindenképp cserélni kell, de ide viszont speciális való bele 7-11 W/mK a minimum. Vagy kell bele gyártatnod egy kifejezetten ide való réz betétet (400 W/mK) ami megoldja ezt a problémát. Pont tegnap szereltem egy ilyen gépet, aminek ugyanez volt a problémája. Ez után már FurMark alatt sem ment 85 fok fölé (20 perc) előtte 1-2 perc után oldott le 115 foknál
Ha gondolod meg tudom Neked csinálni, el kell juttatnod Tökölre, vagy jöhetsz személyesen is és akkor meg is tudod várni/nézni amíg megjavítom. -
-
válasz
KaiotEch #47014 üzenetére
Nem, semmi baja sincsen.
A hűtés mértékének szükségességét nem "hőmérővel" méri az SM vezérlő, hanem a periféria-kontrolleren lévő feszültséghez tartozó átfolyó áramból számolja ki: P=U*I.
Egy kondi vacakol valahol és meg-meg ugrik a "P" változó, mert a zárlatos eszköz igényli az "I"-tGyíkforsz 8400 van a gépedben?
-
Muerte
addikt
válasz
KaiotEch #26806 üzenetére
Mindenképpen szét kéne kapni és kitakaritani először is.Én az enyémet kéthavonta kifújom kompresszorral,persze csak 1 bar-os nyomással,azonkivül ha nem mai gép már egy komolyabb fajta hűtőpaszta pl. Mx4 vagy Shin etsu "csodákra "képes.Nálam konkrétan 10-12 fokkal lett hűvesebb a vga is és a proci is pedig kapja az érzést bőven.
A noteebook coolerekről pedig: Az acer gépemnél 3 fajtát is kipróbáltam.A leghatékonyabbnak a Notepal infinite bizonyult de jó lenne látnom a géped alját ha feldobnál egy képet róla többet tudnák mondani mert az a lényeg honna szivja a friss levegőt és merre fújja ki.Ezenkivül Acer-éknél divat pont a szivónyilást gyárilag letakarni egy műanyag lappal h szerencsétlen még véletlenül se jusson már friss levegőhöz,ez egy hatalmas baromság.
A mostani gépemnél mivel majdnem teljesen nyitott az alja ez a hűtő nagyon bevált[link],szinte be se kapcsol a ventim,a 3 ventit tetszés szerint pakolhatod bárhová az alján,még csavarozgatni sem kell bepattintós pöckei vannak,halk és fúj rendesen egyszóval tényleg hatékony. -
Muerte
addikt
válasz
KaiotEch #26796 üzenetére
Hát igen.... Nekem is volt egy 6935-ös Acer-em 9600mGT vga-val ismerős a jelenség .Bekapcsol a hővédelem ilyenkor és elvileg lehibernálja a rendszert.Nálam már előtte észrevehető volt mert kb 1 percel előtte lezuhant az fps kb 5-10 re olyankor tudtam már h baj van és kiléptem.Azt hogy a prociból vett-e vissza vagy a vga-ból nem tudom,de nyáron ez bizony mindennapos jelenség volt.
-
Muerte
addikt
válasz
KaiotEch #26792 üzenetére
Ezek a hőfokok nem magasak egyáltalán ha a játék közben mérted,ergo nem az lesz a hiba,ezenkivül nem is kell a game-hez atomerőmű.
Ha azon nyomod ami a cuccaidnál szerepel annak a konfignak ez a játék meg se kottyan tehát nem is melegitheti annyira.
Ha kékhalál akkor hardver,vagy driver.
Eseménynaplót nézted?
Vagy meglehet nézni BlueScreenView-e is mitől vágja le.
Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest