- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
kenwood3
addikt
válasz
Thunderzolee #33615 üzenetére
Nincs külső egér csatlakoztatva , a touchpad alatti gomb nem reagál
Állítása szerint erősebb nyomásra viszont igen
-
Laybee
őstag
válasz
Thunderzolee #33609 üzenetére
Thunderzolee,vlcsko82 köszönöm.
-
malloc
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33584 üzenetére
Igen, kitisztítottam és a kifújt levegő sem meleg.
-
jooker82
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33569 üzenetére
Nem az én gépem...megkértek,h hozzam rendbe...most újraraktam a win7-et és ezidáig kiválóan működik...
ugyh az vista lehetett bibis.. -
lsebestyen
addikt
válasz
Thunderzolee #33571 üzenetére
az volt. de most ezt a kezembe nyomták, h csináljam meg...hát ezen van windows xp matrica, meg legális is, nincs benne odd, szvsl gondoltam van vlmi rejtett partició...hőfokok rendbe vannak.ha kikapcsolásután beindítom, akkor 5percen belül meghal, rebootol és onnantól jó...érdekes,
-
krypton
senior tag
válasz
Thunderzolee #33563 üzenetére
Munkagép lesz egy programhoz.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Thunderzolee #33528 üzenetére
Ez nem minden gépre igaz. A mostani SB-vel szerelt masinák többsége, amik támogatják az Optimust lazán mennek 4 órákat mondjuk netezés mellett közepes fényerőn. Mindent letekerve pedig előfordul a 6-7 óra is.
-
válasz
Thunderzolee #33528 üzenetére
Nekem nappal is fél gözön megy csak a fényerö. Kiégeti a szemem még nappal is maxon
-
válasz
Thunderzolee #33525 üzenetére
Eredetileg egy ASUS K73SV-volt ami 2 nap alatt egyszercsak meghalt
. Mivel az ünnepek miatt hosszadalmas lett volna a csere igy le vásárolhattam az árát. Sajnos nem igen volt más normális gép az üzletben igy vettem ezt és egy tv-ét helyette. De rákellet jönnöm h ez is elég nekem amire használom. Folyamatos netezés melett olyan 2 órát eldöcög a masina WIFIvel és 3g modemmel is kiegyensulyozott energia használat mellet.
PCX-ben rendeltem 10 év gar + háztol házig gari 12,283ft cakkpakk futárral.
-
válasz
Thunderzolee #33521 üzenetére
Gondolkodtam egy vga cserén de mivel még garis a készülék igy nem igen akartam megbontani. Egy hivatalos szervizben meg gondolom horror áron tudnák nekem cserélni és életre kelteni a másik vga-t.
A ramokat le is rendeltem. Kingmax 4GB DDR3 1333MHz lett 2db
-
válasz
Thunderzolee #33521 üzenetére
Köszönöm uram
. Esetleg a Letiltott Intel vga-ra tudnál megoldást ? Gondolom Bios csere vagy vmi ilyesmi kellene.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33505 üzenetére
Rengeteg olyan 17-es laptop van, amibe nem lehet 2 merevlemezt beletenni. pl. itt van előttem is egy.
Ugyanakkor szinte az összes laptopba bele lehet tenni a dvd író helyett merevlemezt egy arra alkalmas fiókkal. -
Khelben
nagyúr
válasz
Thunderzolee #33503 üzenetére
"A 17"-os laptopokba alapból kettő merevlemezt lehet beletenni"
Ez egyáltalán nem biztos.
-
szabork
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33461 üzenetére
köszönöm a választ
-
válasz
Thunderzolee #33402 üzenetére
Nekem jövő heten hozzàk remèlem nem fogok csalódni
-
csƵ
addikt
válasz
Thunderzolee #33399 üzenetére
UTP kábellal van összekötve, nincs is itthon wifi.
-
válasz
Thunderzolee #33390 üzenetére
az lenne az igazi ha lenne rá valami Driver hogy ne keljen megbontani mert a garancia már lejárt róla sajnos!
-
sagit
veterán
válasz
Thunderzolee #33382 üzenetére
A két említett proci 2,26ghz, szóval az nem téma. A virtualizáció nem hiányozna.
Köszi a segítséget, akkor lesem az aprót.
-
Roxy27
tag
válasz
Thunderzolee #33307 üzenetére
Köszi szépen!!! Wikire nem is gondoltam
Ez tényleg egy mindenre kiterjedő korrekt válasz!!
Sokat segítettélMár vadászom is a lehetséges procikat!
Köszi még1X,
Zsolt -
csƵ
addikt
válasz
Thunderzolee #33313 üzenetére
HP Probook 5310M
-
válasz
Thunderzolee #33261 üzenetére
Az a baj, hogy abszolút nem értek hozzá, én is úgy gondoltam, hogy 300W bőven elég. Az overload túlterhelést jelent, de mi terhelné túl ha nem a notebook? Ezért gondoltam, hogy az nem elég a notebooknak. A notebook is jelzi, váltakozik az akku és a konnektor ikonja a Windows tálcán. Gondolom próbálja felvenni az áramot, de nem elég neki? Áh síkhülye vagyok én ehhez.
Belkin nem kínai, hanem amerikai, Kaliforniában van a központjuk, de attól még gondolom made in china.
-
spiercell
aktív tag
válasz
Thunderzolee #33200 üzenetére
Köszi! A megoldás az volt, hogy vissza kellett vennem az asztal felbontását, és akkor lehetett állítani a catalyst control panelben, addig szürke volt a teljes képernyős mód jelölő négyzet, utána nyugodtan visszatehettem a natív felbontásra.
-
hp1950
tag
válasz
Thunderzolee #33175 üzenetére
Egész pontosan Amilo PA 1510
Ezt találtam:
http://www.ebay.de/itm/NEU-FSC-Amilo-PA1510-Notebook-Mainboard-L50RI0-/360326267767?pt=Notebook_Komponenten&hash=item53e51e8377 -
Doom83
tag
válasz
Thunderzolee #33171 üzenetére
Nem hinném, mivel a wow hight-on 30 fps körül mozog és ez egy nálla fele ennyi tudással bíró kártyánál volt 20 fps.
És mikor elindítom a 3D mark06-ot ott sem Gt555-ír hanem az integráltat és azzal futatja -
gulya02
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33123 üzenetére
Memóriatesztet megcsináltam semmi hibát nem írt ki. Alkalmazások közzül semmi nem eszi a procit. amikor meg hirtelen lefagy nem látom hogy miért lehet mert unána ha visszajön vissza áll normál üzemmódra. Vagy a másik mikor újra kell indítani mert úgy lefagy akkor szintén nem tudom mi okozza.
-
olbaidhun
őstag
válasz
Thunderzolee #33125 üzenetére
Próbáltam így is, úgyis. Az ssd-re gyanakodva próbáltam meg a kikapcsolós megoldást. Van egy kis memória figyelő programom és 4-500mb szabad memória van folyamatosan...
Nem szokott felugrani az elfogyott a virtuális memória hibaüzenet.
Feladatkezelő teljesen alap listával rendelkezik, kb fél napja települt fel a rendszer, még most ajánlotta fel az első win upgrade-ket..A legjobb egy tapasztalt eee pc tulaj véleménye lenne, de a másik topik elcsendesült.
-
gulya02
csendes tag
válasz
Thunderzolee #33121 üzenetére
A gép 4 hónapos. Nem tűnik hangosnak a ventilátor olyan mint ahogy vettem. Everestel és az Aida programmal néztem a hőfokot. Mikor lefagyott akkor láttam hogy annyi mivel előtte is annyi volt meg mikor visszajött kb 10 mp mulva akkor is 1-2 fokkal lett magasabb a hőfok.
Vindows közül service pack 1 van de próbáltam már 3 félét is feltenni is mindegyiknél produkált ilyet csak ami jelenleg most van azzal 1 nap pl: 2x fagy le. -
SirKero
őstag
válasz
Thunderzolee #33049 üzenetére
Most beszéltem a Lenovo szervizzel.
Kizárólag a SeaTools for DOS program eredményét fogadják el Ők is ezzel tesztelik.
Három-négy teszt egymás után és ha hibás akkor csere. Kb. egy hét az átfutási idő. -
tomp
félisten
válasz
Thunderzolee #32955 üzenetére
Eddig a max ram használat 2,93GB volt. Ment kb 5firefox lap+google earth-ben bekapcsoltam mindent.
Amikkel esetleg játszok az a cod4, nfs undercover. Szerintem nem ütném meg az 5gigás sem. -
tomp
félisten
válasz
Thunderzolee #32950 üzenetére
6GB ram-nál is nyugodtan kikapcsolhatom?
Aida szerint:
"Lapozófájl C:\pagefile.sys
Jelenlegi méret 6054 MB
Jelenlegi / Csúcs kihasználtság 178 MB / 197 MB
Kihasználtság 3 %"A 6GB RAM-ból jelenleg 2giga van használva.
-
loki22
tag
válasz
Thunderzolee #32950 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor kikapcsolom a lapozófájlokat.
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #32948 üzenetére
Én 100%ra veszem hogy a lapozófájl nem kalkulálta bele
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #32856 üzenetére
Még kitalálom mi legyen.
-
mokus1
addikt
válasz
Thunderzolee #32854 üzenetére
Köszi.Ismerem ezt az oldalt de annyira nem szeretem.Adatokat megkeresgélem rajta.
Bár biztos jobban szívná az akut int vga hiányában. -
Tibi98
tag
válasz
Thunderzolee #32844 üzenetére
Hogy futtassak memtest-et, ha nem indul el a gép?
A W7 telepítő most is lefut gond nélkül, csak az XP telepítője dob ki kékhalállal. -
Gaben1
tag
válasz
Thunderzolee #32846 üzenetére
a boot során kiirja hogy F2 , azzal bejön a bios, vagy F12 azzal bejön a boot menü de ott csak az usb, a vinyó elsődleges particiója amin a win van telepítve,a dvd és még egy jön ki
de recovery nincs közte -
Gaben1
tag
válasz
Thunderzolee #32846 üzenetére
a biosban ezt találtam:
quiet boot : enabled
network boot : enabled
f12 boot menü : enabled
d2d recovery : enabled
sata mode : ahci -
Gaben1
tag
válasz
Thunderzolee #32843 üzenetére
azt hiszem az lesz az, ilyesmire gondoltam
a könyve valahol a padláson vanakkor a biosban szétnézek hogy a recovery menüt hol kell benyomni
-
Tibi98
tag
válasz
Thunderzolee #32840 üzenetére
Persze.
-
GaborGh
őstag
válasz
Thunderzolee #32804 üzenetére
Ok, akkor milyen oktánszámot javasolsz?
95, 98, 100, esetleg egy kis kerozin?Én már láttam olyan párszázezres DJ CD lemezjátszót, amit a vérpistike DJ le akart mosni acetonnal, és eme cselekedete közben nem vette észre, h milyen szép gödröket sikerült a műanyagba maratnia.
LoL, Vér Pistikééket mindig is kedveltem...
Nem a NBS-nál történt az eset, hanem a LSZ-nál, de akkor is érdekes...
-
GaborGh
őstag
válasz
Thunderzolee #32799 üzenetére
Denaturált szesz nem jobb erre a célra, talán nem olyan büdös és gyorsan elpárolog?
-
qdak
addikt
válasz
Thunderzolee #24978 üzenetére
már megkérdeztem de derogált válaszolni vkinek is
de m1 ugy nézem a kisebb asus viszi nekem -
KonzolKartel
őstag
válasz
Thunderzolee #24983 üzenetére
Nem sajnos, mivel az angol tudásom elég silány, ezért nem tettem rá kísérletet.
Chaser:
Az előző tulaj i5 560-al használta, hiba nélkül. Én i5 430-al kaptam.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Thunderzolee #24979 üzenetére
Rejtély
.
Alaplap, memória csere volt. HDD-t teszteltem. Kizárásos alapon nem lehet más, csakis a processzor, vagy tévedek? Megint ráköltök egy valag pénzt, és az se hozza a várt eredményt, akkor kihajítom az ablakon.
-
IkszIpszilon
aktív tag
válasz
Thunderzolee #24963 üzenetére
A két százalékkal ez is 194 lett.
-
xcds
őstag
válasz
Thunderzolee #24943 üzenetére
Köszi!
Tettem fel VGA meg Audio drivert, de ezeket muszáj volt, mert amit magától tett fel, az nem működött rendesen. Használtan vettem a gépet XP-vel és nincs is vistám. Érdekes módon, ami a Fujitsu honlapján van vistához chipset driver, abban egyetlen audio mappa van. Külön USB-s meg nincs is.
Állítólag a vista hardverigényesebb. De nem kínlódtam vele, visszatettem a jó-öreg XP-t. -
KonzolKartel
őstag
válasz
Thunderzolee #24578 üzenetére
Ejj, azt hiszem meg találtam a problémát. Kicsit gyanús volt, hogy mindig akkor dobja a kék halált, amikor fizikai "behatás" éri a gépet. Gondoltam ellenőrzöm azokat a dolgokat, amikre még én is képes vagyok. Kezdtem a memóriákkal, hát itt egyből meg is találtam a probléma forrását. Hiányzik az egyik memória lefogató karja.
Pár hete vettem
.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
Thunderzolee #24551 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Ezt írja a bluescreenviewer:
"==================================================
Dump File : 022711-49062-01.dmp
Crash Time : 2011.02.27. 19:54:10
Bug Check String :
Bug Check Code : 0x00000124
Parameter 1 : 00000000`00000000
Parameter 2 : fffffa80`04809028
Parameter 3 : 00000000`be000000
Parameter 4 : 00000000`00800400
Caused By Driver : hal.dll
Caused By Address : hal.dll+12a3b
File Description :
Product Name :
Company :
File Version :
Processor : x64
Computer Name :
Full Path : C:\Windows\Minidump\022711-49062-01.dmp
Processors Count : 4
Major Version : 15
Minor Version : 7601
Dump File Size : 262 144
=================================================="A win-t is nehézkes volt telepítenem. Sokszor újra indult a telepítő legvégén(kb. 5x próbáltam telepíteni), majd mikor már reménytelennek láttam, akkor nyomtam a biosban egy "load default"-ot, majd megpróbáltam újra telepíteni az OS-t, és akkor már sikerült.
-
rybank
senior tag
válasz
Thunderzolee #24522 üzenetére
köszöntem szépen a választ!; kielégítő
-
neshshop
csendes tag
válasz
Thunderzolee #24552 üzenetére
hát elvileg nem csak nvidiát lehet beletenni (amúgy 8400m GS volt benne gyárilag)
Én mondjuk VGA hibára gyanakszom, érdekes amúgy, mert még ilyen gamek sem futnak (ati driverral) mint a stronghold, starcraft vagy knight and merchants amihez szinte semmilyen gép kell, és ahogy uninstalálom a driverjét egy rendszer restart után már mennek tökéletesen!
-
kpal
nagyúr
válasz
Thunderzolee #24553 üzenetére
Találtam valamit lehet jó lesz igazábol csak ahang és valami PCI cuccohoz kéne driver mert a többit az XP feismert.
-
huskydog17
addikt
válasz
Thunderzolee #23275 üzenetére
A probléma pont az, hogy semmi nem okoz CPU terhelést! Csak és kizárólag akkor csinálja ezt, amikor felpörgeti a ventilátort!
-
@matthew@
őstag
válasz
Thunderzolee #23203 üzenetére
Hát igen de azt mondta h nemmondja el mert akor máskor nincs rá szükségünk.... Nemértem de ha ez így neki jó, akkor egésségére
-
Brianiac
aktív tag
válasz
Thunderzolee #23190 üzenetére
Sajnos ezt nem tudom, a gép amiben van az 1-es számú kijelző az alaplaphibás így nem lehet bekapcsolni.. Szétszedni pedig nem tudom h megnézzem, mert még nincs nálam
-
ro_bert17
őstag
válasz
Thunderzolee #22999 üzenetére
Igen. Nagyjából tényleg így van. Van egy egy bios frissítő segédprogram. Le kell tölteni hozzá a legújabb fájlt és a szoftver mindent megcsinál.
Természetesen mondanom sem kellene, hogy szigorúan feltöltött akksi, plusz hálózati tápellátás szükséges!, valamint figyelmesen kiválasztani az adott notihoz a megfelelő fájlt! -
Integrator
aktív tag
válasz
Thunderzolee #22987 üzenetére
Notihoz járt volna felárért, de az olyan borzasztóan csúnya volt, hogy inkább viszem egy Tesco-s neilon zacskóban, mint abban.
Játszik minden (Nike/Adidas/stb), csak nem vagyok otthon laptoptáska témában (kiváncsi vagyok ki az, aki ebben egyáltalán otthon tud lenni), és a pár napos utána járásom eredménye lett egy bizonyos Samsonite, meg a fentebb említett Belkin közül valamelyik.
Azért köszi, értékelem -
zdanee
őstag
válasz
Thunderzolee #22987 üzenetére
Nem notitaskara van itt szukseg, hanem aktataskara
Ha pedig keves a sznob es sok a kocka, csinaltass a notidnak egy aluminiumracket! Esetleg szerezz be egy MB Airt, es kessel 5 percet, majd vedd elo egy boritekbol amikor mindenki terad figyel!
-
fixedgear
tag
válasz
Thunderzolee #22941 üzenetére
köszönöm,
végülis szerintem a nod32 nem tetszett a gépnek
leszedtem és visszaraktam az avirát,most minden oké. -
Chaser
legenda
válasz
Thunderzolee #22924 üzenetére
Sztem T3 alatt a 65nm-es pentiumokat értik, mert T3-ból van még a 45nm-es celeron is. De van otthon egy notesz amiben T6400 van majd kipróbálom. Most T3400 van benne.
Fájlvisszaállító alatt mit értesz?
-
Chaser
legenda
válasz
Thunderzolee #22915 üzenetére
Itt nagyon kevés cpu an, csak cerka, T1 és 3 amit látok. Egy T6400 jó lenne ha menne benne.
A rejtett partícióról le szeretném menteni a dolgokat. -
saspipi
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22919 üzenetére
koszi
hat mert 150 brutto alatt kene maradnom, s ahogy nezem ez a ketto ami ezt teljesiti es ugyanakkor ebben az arfekvesben a legjobb vetel, ha a noti hasznalata vegyes, vagyis akar egy kis jatek es menjen rajta.
Ha tudsz jobbat, akkor szivesen veszem. a feltetelek, hogy vidikartya ne a legalso kategoria legyen, tehat azert vmennyire meg jatszani is lehessen rajta es azon kivul legyen hdmi kimenet. ezen felul meg 150k-ig ami belefer performanszbaja ugye 4G ram-ot gondoltam mindehhez
ezert keresem az optimalis tradeoff-ot, ami ezen peremfeltetelek menten alakul ki -
AusWolf
őstag
válasz
Thunderzolee #22757 üzenetére
Egy SSD fogyasztása harmada, vagy akár ötöde is lehet egy hagyományos laptopos vinyónak. De ha az USB-s HDD-nek van elég kakaó, akkor a táp gondot kizárnám. Ha meg alaplapi gubanc van, akkor ahhoz már szerviz kell.
-
AusWolf
őstag
válasz
Thunderzolee #22753 üzenetére
Ha DVD van, és az USB is működik, akkor nem hiszem, hogy déli híd a gond. Szerintem lehet valami alaplapi gubanc, vagy talán a tápja amortizálódhatott le, és így nincs kakaó meghajtani egy merevlemezt. Ha van kéznél, próbáld meg SSD-vel.
-
Anniie
csendes tag
válasz
Thunderzolee #22457 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!!!!! Sikerült, megvan minden!!!
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee #22457 üzenetére
Igen, csak elvileg. Most volt dolgom egy új dell-el. Semmit nem tett fel rá.
De régebben egy toshi-ra sokkal több mindent felrakott. Ki érti ezt?
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21799 üzenetére
Nos a NEC gépem ismét szervízben van..
Most nem a garanciális szerzívbe vittem, hanem egy ismerőshöz, aki laptopok javításával foglalkozik.Ránézet, és elhagyta a száját az a pár megnyugtató szó, amit vártam.
Véleménye szerint nem az alaplap, és nem is a VGA kártya ment tönkre, hanem csak a "forrasztások" a csatlakozóknál engedtek el.Úgy tűnik, hogy javítható. Remélem ezen a héten el is készül vele.
-
adam_
senior tag
válasz
Thunderzolee #21887 üzenetére
Akkor maradok a hibernálásoknál, úgy érzem. Köszönöm szépen!
-
Oxy.kiraly
tag
válasz
Thunderzolee #21878 üzenetére
Szia!
Ha DivX vagy DVD nézek akkor 47-52 fok között mozog, viszont ha online nézek Live Stream-et akkor nagyon meleg. Ma pl 87 fokosra ment fel, és az a bosszantó, hogy nagyon rövid idő alatt (kb 2-3 perc)Az Adobe Flash playernek meg a legújabb verzióját használom, de próbáltam régebbit is.
Innen is szoktam nézni élő közvetítéseket (MotoGP):atdhe.netTipus: lENOVO 3000 N500 42335PG
Intel Dual Core, T3400 (667MHz FSB/1MB L2 Cache), 2.16GHz
2GB 667MHz PC2-5300 DDR2 SDRAM, max. 4GB
250GB (Serial ATA) 5400 rpm 9.5mm
15,4" WXGA, 1280x800
8X Max DVD (Dual Layer) író
Mobile Intel GL40 Express Chipset
Intel GMA 4500M
6 Cellás Lithium-Ion
Bluetooth, 4 USB 2.0, HDMI, VGA
Intel WiFi Link 5100AGN, 10/100 Ethernet, 56K V.92 modem -
cserfa1
csendes tag
válasz
Thunderzolee #21879 üzenetére
Köszönöm az ötleteket, az elsőkön túl vagyok: Akksi, táp működik, nem pörög fel, vinyó nem indul.
Végül is egy szervízt megérhet a dolog.
Köszi! -
gerolka
tag
válasz
Thunderzolee #21849 üzenetére
Ott venném ahol kapok
Amúgy köszi!
Azért ha valaki tudja konkrétan írjon! -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21851 üzenetére
Attól, hogy maga az interface képes rá, nem jelenti azt, hogy a gép ezt ki is használja. Papíron a DVI is képes analóg képet átvinni/kiadni magából, a gyakorlatban ez mégis esetleges.
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21799 üzenetére
Köszi!
Amint lehet, leszedem a hátát, és megnézem. Ígérem a fotót sem hagyom ki, akkor mindent be tudunk rajta azonosítani.
A tegnapi levelezés hatására megkerestem egy ismerősöm aki foglalkozik laptopok szervízelésével, és a héten vele is meg fogom nézni, nem bízok mostmár maradéktalanúl a forgalmazói szervízben.
Lehet, hogy egy VGA csere elég lesz, de akkor előtte ellenőrizni kell majd a "forrasztásokat" is. Ha ez megoldja, akkor lehet, hogy nem is kell most még vásárolnom, hanem csak a kártyát cserélem ki, az általad említettre, a 8400 GS-re (?), vagy megnézzük, mit lehet még beletenni... Vagy esetleg ettől még milyen jobb kártyát ajánlasz bele, ha be lehet tenni?
Bár ez még mind csak elmélet, attól függ, mit találunk a belsejében...
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21796 üzenetére
1440*900 volt ha jól emlékszem..
Akkor ebben is tévhitben voltam 3 évig...Én vígan eléltem,abban a tudatban hogy a kijelző 16:9-es..
Át fogok látogatni oda is (majd otthonról), és körbenézek..
Ha már te ennyire otthon vagy a NEC notimban (jobban mint én(szégyen)), akkor nem tudnád megmondani, hogy az ebben lévő VGA kártya milyen módon illeszkedik a gépbe?
Fizikailag könnyen (forrasztás nélkül) kivehető, vagy cserélhető ugyan, de nem olyan egyszerűen. Mivel a szervízben nekem azt mondták, hogy megpróbálták másik VGA kártyával, de ha az nem kivehető,.... Látva a szervzt, a munkakörülményeket kicsi a valószínűsége hogy nekiáltak egy teszt kedvéért levenni az alaplapról a GPU-t
.. akkor átvertek.. szerintem..
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21794 üzenetére
Igazából most kezdek bajban lenni..
A HP noti, (XB511EA) volt az, ami eddig "bejött", illetve az árkategóriában is a "még belefér" rekeszben van
A proci teljesítménye volt az, ami most kicsit visszafogott. A régi NEC-ben lévő procinál semmiképpen nem akarok rosszabb teljesítményűt venni, hiszen azt már megszoktam, "jól muzsikált", minden oprendszerrel jól ment (szegényen volt Vista
, és 64 bites 7-es is)
Tehát a vásárlói mentalitás alapján gyengéb teljesítményt semmiképp sem.
A Lenovó alapesetben is egy másodbefutó, sajnos a márka számomra vesztett a pozitív megítélésből. Sosem voltam IBM fanatikus.. A HP meg egy kicsit (ezt csak apróbetűvel merem leírni) formatervezettebb..
A Wolrd in Conflict azért nem a full grafikával futott...
(erős kompromisszumra volt szükség, de a játékélmény így is tökéletes volt (még neten is játszottam vele multiban)
Az előző is 16:9-es volt, szerettem ezt az elrendezésst, hozzászoktam.
Igazából már csak a két proci összehasonlítása hiányzik. A régi, illetve a HP-ban lévő Athlon...
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21792 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Így akkor már pontosan tudom, milyen kártya volt benne. Alapból nem játékra használom a notebookom. Amint írtam is, a Cossaks 2 volt az, ami miatt egyáltalán anno olyan laptop melett döntöttem, amiben nem integrált VGA volt. Ugyanis az nem volt hajlandó elindúlni semmilyen alaplapra integrált VGA vezérlővel, és a supporttal való levelezés után számomra kiderült hogy nem is várható olyan patch, ami ezt megoldaná..
Pedig ezzel a géppel mindent meg tudtam oldani. Két olyan játék volt amik fel voltak installálva mondhatni folyamatosan, de ha heti 2 órát játszottam, akkor sokat mondok (xboxon nyomom, csak a stratégiákat használtam notin)
- Az egyik a már részemről annyit emlegetett Cossaks 2 volt,
- A másik meg a World in Conlict, még az is elfutott rajta..A gépen volt még a RED ALERT sorozat utolsó két tagja is, semmiféle akadással..
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem az FPS-ek felé hajlok.. Igazából, ha ezek a játékok gond nélkül futnak a HP-n, akkor már nem "sírok".
Mondjuk ha vérszemet kapnék, akkor meg kellene néznem, hogy a Napolen: Total War elfut e ezen a procin. Max azt venném meg mellé.
Sokkal fontosabb a satbíl működés, és a jó multimedia támogatás. Sok ablakos excel használó vagyok.. (mellette kis zene, vagy egy sorozatebizód, egy kis ablakban)
Az utolsó hozzászólásomban arra gondoltam, hogy a NEC ben lévő "szerény"(azért tegyük hozzá, három éve vettem) teljesítményű VGA kártya segítségével is mentek a játékok (a fent felsoroltak) és itt gondoltam arra, hogy a számítási műveletekbe a processzorok felesleges teljesítménye is felhasználásra került, a VGA kártya "tehermentesítése" céljából. Ezek szerint akkor rossz úton jártam ezzel a gondolatmenettel..
-
Gakocsis
tag
válasz
Thunderzolee #21787 üzenetére
Az eddigi gépem egy NEC P570 volt, ha jól emlékszem, egy T7200 Procival...
A VGA benne nem volt óriási, max 256 megás, de a proci marhára tudta tehermentesíteni..
Az is egy NVIDIA volt, GM640 talán... (de ez most nem biztos)Most meg.. mintha a VGA meghalt volna, 16bit szín van rajta, 640*480 felbontás.. és csíkos a képernyő. És nem a VGA hibája, azt cserélegettük. Minden alkatrészt kicseréltünk, a hiba mindíg megvolt -ergó az alaplap lehet a hibás, amit a forgalmazó (a Szinvanet) 70-80 000 Ft-os áron, és megmondhatatlan szállítási határidővel tudna cserélni (az ajánlatban konkrétan 1 hónaptól 5 (!) évig (!) terjedő szállítási határidő szerepelt.. )
Szóval ez a proci dolog kicsit meglepett.. Néztem még a Lenovo IdeaPad G550A (
59-031944) is, de azzal fenntartásaim voltak. A proci tükrében akkor lehet, hogy átértékelem a dolgot. Annyi, hogy ebben nem ati kártya van, hanem egy 512 MB NVIDIA GF G210M, amiről semmit nem tudok..Esetleg az ATI kártya a prociról vesz le annyi terhet, hogy ne okozzon nagy gondot a használata?
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21785 üzenetére
Ha lenne valaki már nem görcsölnék vele...
Valamiért nekem nem másolja fel a pendrivére amit kell igy meg,hogy én másolom nem fogadja el...
Mára abbahagyom mert csak felhúzom magam de azért köszi a segitséget
Majd megpróbálom egy másik pendrive-val... -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21779 üzenetére
Ezt irja:
Non-System disk or disk error
replace and strike any key when ready
Egyébként rámásoltam ahogy irtad... -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21779 üzenetére
mindjárt megpróbálom mégegyszer...
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21774 üzenetére
Igazából megcsináltam de üres maradt...
Nem kell most erre rámásolni a biost?
De megpróbálom azért... -
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21761 üzenetére
Biztos neki is fordított sorrendben van a lista. Ami elég zavaró tud lenni. Én is jártam már így.
Viszont amit írt azok is butaságok. -
sz.zoli25
aktív tag
válasz
Thunderzolee #21766 üzenetére
Hát az már nincs meg...És a Windows alatti frissités valamiért nem jó...
Ugyhogy kellene hogy milyen progit rakjak a pendrive-ra és,hogy utána hogyan tovább...Az oldalon le van irva csak angolul az meg nekem magas...
Egyébként a wifi nem müködik benne azért kellene frissitenem...Ez volt a probléma amikor megvettem akkor is aztán elromlott új alaplap került bele de még a burkolat is új igy a szériaszáma sincs meg ami alapján a szervizet igénybevehetném... -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #21768 üzenetére
Szarinted érezhetően gyorsulna a gépem ha beraknám a samut?
-
AnTomySm
tag
válasz
Thunderzolee #21760 üzenetére
Ja értem! Azhittem, hogy 13,3" os hoz képest viszonyítotok, de te 15 ös toshibádhoz néztétek valójában.
Akkor én nem figyeltem. Bocsi. Én még a samung vs acer nél tartottam ahol mind a 2 13,3-as volt. -
AnTomySm
tag
válasz
Thunderzolee #21753 üzenetére
1 pillanat akkor ezt nem egészen értem.
13" os ill. 13,3" a nagyobb vagy mi?14 -es méretre nem nagyobb? Akkor az miért hátrány (hacsak a súlyban és hordohatóságban nem)? Az op rendszer valóban hibádzik, de a szememben csak eszmei értéke van max, ugyanis van jogtiszta saját. Szóval esetleg ezt a képátló dolgot ha megmagyaráznátok
köszi -
ntz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #21755 üzenetére
Most, hogy jobban utána néztem, marad minden a régiben.
-
ntz
csendes tag
válasz
Thunderzolee #21755 üzenetére
T3400es dual core-t egy C2D E6750-re. A cpu-t néztem van rajta matrica és nem biztos, hogy sértetlenül ki tudom cserélni.
-
cigam
titán
válasz
Thunderzolee #21745 üzenetére
Én elhiszem, nemszoktam játszani... Szerintem játéka válogatja, no meg nem notira szabott dolog játékot futtatni, még ha készítenek gamer notikat akkor sem.
Viszont amit ajánlottál Asus 1 számmal kissebb (fizikailag) a többinél, merthogy 14"-os, és nincs hozzá oprencer ami megintcsak +30-40k
-
AnTomySm
tag
válasz
Thunderzolee #21740 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszokat a segítséget neked is és cigamnak is! Tényleg sokat segítettek, a táblázatok nagyon jól használhatóak. Igazából pont ez a kettő, a proci a és a vga ami miatt nem láttam át mit is érdemes venni. Egy ideje nem figyelem, hogy ezekből melyik az ami jó. Az asus tényleg jó, nagyon megtetszett.
Még egy utolsó kérdés: Írnátok néhány márkát, hogy M.O-n mit érdemes venni? Megbízhatóság és ár/értékben mik a jó márkák (pl. az Acert nem ajánlottad) ? Akkor a többi kiválogatása már menni fog!
Ezer köszönet!
-
cigam
titán
válasz
Hát nem tom. A GF310 121. a listán, az AMD5470 pedig a 110.
3dmark eredményeik:
18776, 9723, 6723, 3112
20347, 9441, 6350, 3549
Viszonyításképpen az Intel4500MHD ereményei:
5100, 2025, 1227, 679
Ha a GF310 nem játékra való, akkor az 5470 se. -
themebuilder
senior tag
válasz
Gondolom más videokártyával is megvásárolható.
-
fess
őstag
válasz
Thunderzolee #21712 üzenetére
köszi szépen,pont egy ilyen leírást találtam,csak sehol nem találtam
-
iceman1988
tag
válasz
Thunderzolee #21688 üzenetére
Szia!
Rosszul tettem fel a kérdést...
Egy 1 gigás geforce 310M van benne... Meg egy gyári Inteles cucc is...
Az a probléma hogy akárhogy teszem fel a drivert nem használja a geforce-ot. Most már odáig sikerül eljutnom egy újratelepítéssel, hogy le tudtam tiltani a gyárit, és a geforce-ot működtetem, de valamiért nem ismeri be szóval se aero se semmi... Driver nélkül megy. Pedig 3-szor feltettem neki, újraindítom és semmi.
Erre tudsz valamit mondani? -
Zolee11
senior tag
válasz
Thunderzolee #21666 üzenetére
Ohh, nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Igen ez a notim, annyi eltéréssel, hogy már gyárilag 667-es 1GB-os modul van benne.
Processzor:
(T2330) egyelőre marad, de ezek szerint mind a PPGA, mind a PGA-as foglalatú processzorok bele mennek 800-as FSB-vel/ig. Majd utánanézek mi mit jelent a foglalat terén.Memória:
Értelek. Mondjuk érdekes, hogy az FSB lehet 800, de memóriából nem támogatja azt. Egyelőre a 2GB rendszermemória bőven elég lesz, csak meglepett az, hogy maximum 2Gb lenne a határ.HDD:
Igazából nem gyorsítani akarom, habár a nagyobb tányérméret miatt gyorsulni is fog egy picit, hanem a tárhelyet növelni letöltés miatt. Így inkább a belső cseréje mellett döntöttem. -
ko9
addikt
válasz
Thunderzolee #21666 üzenetére
Itt a pontos és tökéletes válasz
Ezek szerint téleg nem csak 2giga RAM megy bele, ezen nagyon csodélkoztam volna. Viszont arra figyelj, hogy a 2gigás DDR2 eléggé drága az 1gigáshoz képest... Többek közt ezért van az én laptopomba is még 3GB 4 helyett -
fixedgear
tag
válasz
Thunderzolee #21617 üzenetére
hát ezt szomorúan hallom :S
akkor marad a ram+vinyó bővítés (márha találok ilyen vinyót..)
kössz -
Bull Boss
őstag
válasz
Thunderzolee #21616 üzenetére
Ilyen 2ghz 760, 770st már többször is láttam vaterán 2ezerért csak ki kell fogni annyira nem izgatom magam sokallom az 5 ezret. Az a gázt hogy a mostani a subnotimban annyira hangosan pörgeti a ventit és nagyon zavaró
ráadásul az integrált 6600as nvidiahoz jól jönne egy kis erő prociba, bár igaz a 13,3 as kijelzőt nem játékra találták ki
-
TomWarren
csendes tag
válasz
Thunderzolee #21500 üzenetére
Köszi szépen!
Megérdeklődöm!
-
Evilangel
tag
válasz
Thunderzolee #21502 üzenetére
Ebben a Turbo Boost szerintem nem teljesen így van. Pl 540m esetében 3066 MHz a turbo boost freki, ezt viszont csak akkor éri el, ha egy mag le van kapcsolva (manuálisan). Két magos használat esetén 2800 a turbo.
-
joysefke
veterán
válasz
Thunderzolee #21502 üzenetére
Hali!
Köszi a választ, valóban nem vettem észre. A notimban levő proci az T5500, nem T2300. Ennek ellenére lassú, mert tele van telepítve. Csak zz általam felsorolt procikkal lehet rendelni az új notebookot. Szerinted is az i7 620M a legjobb felsorolt procik közül notiba általános felhasználásra?
üdv
J
Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- További aktív témák...
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest