- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
Aktív témák
-
zsolthee
senior tag
válasz
Bull Boss #27035 üzenetére
Nézd meg, hogy a billentyűzet feletti switch covert le lehet-e szedni külön.
Azt az akksi alatt szokta fogni 2-3 csavar...meg talán a zsanér takaró fülnél, de ott nem biztos. Újabban ezt a bekapcsoló panelt nem felfelé kipattintósra csinálják, hanem el lehet húzni oldalra és úgy jön le. Erre majd figyelj, nehogy roppanjon
Utána már hozzáférsz a billentyűzethez, max az is rögzítve van 2-3 csavarral. -
válasz
Bull Boss #21622 üzenetére
Nem poros véletlenül a belseje nagyon?
Akkor szokott a venti ész nélkül pörögni, ha nem tud elég levegőt fújni, mert porcicával el van tömődve a levegőbeömlő/kiömlő-nyílás.A 2ezer meg nem az induló ár volt? Minimálár gondolom nem annyi.
Legalábbis igen karcsúnak tartom azt a 2ezret. -
válasz
Bull Boss #21610 üzenetére
Ha 1.73GHz az órajele, akkor az egy Pentium M 740.
Az aprók közt épp hirdetnek hasonlót: M760 (2GHz)
Végülis 7ezer Ft nem rossz ár érte.Van egy másik hirdető is, de a hirdetése lehet már nem él, esetleg írj neki privit, hátha olcsóbban is odaadja. Ha nem, akkor marad a fenti. (siess, el ne vigyék)
Am ahogy itt lejjebb írták, nagyon sokfélét nem lehet beletenni.
Tessék, itt a lista, miket kezel:
ark.intel.com/pentium_m_specifications.html
Görgess le a "90 nm (products formerly Dothan)" sorhoz, és a 0-ra végződő procik mennek bele.
Legnagyobb a 760(2GHz), 770(2.13GHz), illetve a 780(2.26GHz).Otthonra 770-est sikerült szereznem szüleim notijába (12ezer volt pár éve, szerencsére az eladó nem tudta, milyen kincsed ad el)
de annál nagyobbat még nem láttam a hirdetések közt egyszer sem. Illetve az expresszen láttam 780-ast 25ért, de az is évekkel ezelőtt volt. El is mentettem print scrennel, de fogalmam sincs, hol lehet a gépemen a kép.
Am egy 740-es volt benne előtte, amivel nem voltam megelégedve, de a 770-es bevált, játékok is normálisan futnak rajt, a régi procival nem lehetett játszani. HD Readyt is viszi, bár eléggé magas a prociterhelés, de hát öreg architektúra, ewwan..Gép többi komponense?
RAM?
HDD típusa, fordulatszáma?
VGA?Am a Pentium M-ek TDP-je egységesen 27W, az üzemi hőfokuk 105°C felett válik kritikussá, idleben sem kell meglepődni a 40-50°C közötti értékeken, az a normális. Nem fog jobban melegedni a géped a nagyobb procitól, de a speed step-et ne tiltsd le (ha le lehet egyáltalán).
-
cigam
titán
válasz
Nem támogatja a CD-t, P4-et, vagy Celeron D-t tud.(Vicces lenne ha 1 chipset támogatná az 1-2 évvel később megjelenő (más felépítéssel rendelkező) procit.) Meg amit a BIOS-a ismer. Mobilokban nembiztos hogy cserélhető a CPU, ha mégis foglalatban van, akkor se érdemes olyanra cserélni amivel gyárilag nem szerelték. Még ha elindul vele, akkor se biztos hogy jól ismeri fel, ill. a nagyobb teljesítményű proci energiallátása/hűtése is gondot okozhat, stb...
-
_csocso_
senior tag
válasz
Nagyon jó kis proci ami benne van, van tőle erősebb is, de abban a rendszerben már szinte semmit nem nyernél egy nagyobbal, pl egy 2Ghz-es is nagyon magas áron beszerezhető, ha egyáltalán találnál. Nekem 1,6Ghz es volt, 720-as videókat lejátszotta. Asztaliban volt 1.83 Ghz-es, picit gyorsabb, több játék játszható volt vele, de nyilván asztali videó- val, ami nem összehasonlítható egy integrálttal. Én nem cserélném a helyedben. Core procikat nem támogat a chipset.
-
válasz
Bull Boss #20842 üzenetére
AZ alaplapon az LVDS áramkör ment tönkre,ez az ami elöállítja a vezérlöfeszültséget,és szabályozza a kijelzö fényerejét.Ez két részböl áll egy db ic és a logikai vezérlö az északi hídban,ha csak az ic ment tönkre akkor annak a cseréje nem túl drágán megoldható,de ha a logikai rész is akkor északi híd csere is kell,no az már nem olcsó.De itt lehet egy olyan megoldást alkalmazni,hogy az lvds ic csere után kap egy fix feszt az inverter és lessz háttérvilágítás,de az nem szabályozható,tehát mindíg lessz amikor a noti be van kapcsolva,még akkor is ha elmegy készenlétbe,illetve a windows lekapcsolja a kijelzöt.Ez a megoldás sem veszett drága
-
-
Bull Boss
őstag
válasz
Bull Boss #18874 üzenetére
erre valaki tud valamit? egyáltalán van ehhez chipset driver? összevisszaség van ezen az ATi honlapon is... Cpu-Z szerint Xpress 200 (RS480) chipset van a gépben, másik helyen azt irjéák 1050,1100,1150 széria.. az ati oldaláról leszedtem a legújabb 75,6MB os Catalist drivert és azt irja ki, hogy nem talált a szoftverrel kompatibilis hardvert
mi a fenét lehet csinálni vele hogy jó legyen ?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Bull Boss #16925 üzenetére
Nem telepítettem semmi segédprogramot, a drivereket is a gyártótól szedtem le. Biosban nem sok beállítás van, nem hinném hogy ott lenne hiba. (Azért mégegyszer belenézek
)
Azért kösz.Jah, hogy én is próbáljak neked segíteni: Ha Ultimate verziód van, arra később tudsz letölteni magyar nyelvet, nekem 36 nyelvet ajánl fel a frissítéseknél. Egyébként szerintem nem lesz jó a kulcs egy másik nyelvi verzióhoz, de azért egy próbát megérne.
-
Márky
tag
válasz
Bull Boss #7131 üzenetére
Szia,
én 1,6GHz (Dothan) Pentium M-ről tértem át Core2Duo T7700-ra (2,4GHz)...
a régire is felraktam a vista-t, nem mondom, hogy nem lehetett használni(fél évig használtam), mert lehetett, de multitaskolni nem nagyon lehetett vele.
De az új procival meg... hát tényleg ég és föld...
Szóval sztem érdemes "komolyabb procis" gépet venni...
-
ABE
őstag
válasz
Bull Boss #7131 üzenetére
Számomra megváltás volt a kétmagos proci. Nem hal be, ha több program fut egyszerre, és erősebb egy szálon is, mint a Celeron. Ha fontos a teljesítmény, akkor egy 20-30e forintot szánj rá, és egy 2 Ghz-es vagy erősebb példányt szerezz be, azzal teljesen biztos, hogy nem lesz gond (bár nálam az 1,83-as is korrekt teljesen).
-
ABE
őstag
válasz
Bull Boss #7127 üzenetére
Várj! 915-höz Pentium M kell, 945-höz pedig egy kétmagos (Core Duo, Core 2 Duo, Dual Core) ajánlott. Első körben nézz szét az aprók között, hogy mennyiért adják mostanában ezeket, és ha vannak kiválasztottak, akkor tudok megint segíteni.
Szerk:
Ha olcsón akarodmegúszni, ez pl. jó választás: T2250
-
ABE
őstag
válasz
Bull Boss #7125 üzenetére
Teljesítményben Core Duo vagy Core 2 Duo a jobb, ár/érték arányát tekintve pedig egy Dual Core is szóba jöhet (sőt, elég erős azért az is). Ezek bármelyike jobb egy Celeron M-nél. Olyan 1,7 Ghz fölötti példányokat kezdenék el sasolni a helyedben. Érdemes az apróhirdetések között szétnézni, hogy mi fér bele a keretbe.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest