- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
válasz
loki22 #33078 üzenetére
Szia!
Ezt kikeresed aida-val, kimásolod, google-ba beilleszted (a felesleget levágva és mögé írod: spec), intel részletesen írni fogja a vezérlő mire képes. Ugye, ha csak 3Gb/sec találsz, akkor még nincs előkészítve a sata 3 fogadására. Ez az én elméletem, lehet mások jobban tudják majd.
-
-
endruboy1
senior tag
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
loki22 #32916 üzenetére
"Megnéztem sajátgépbe és 10GB van amit nem találok."
Ezt kicsit kifejhetnéd bővebben.
Pl. rakj fel egy screenshotot a Start-Futtatás- diskmgmt.msc-ről (Disk Management, Lemezkezelés), hogy el tudjuk képzelni, hogy is van ez.
Tehát akkor most maradt 80 GB-od, igaz?120 GB --> 111 GB
ez a szokásos átváltási mizéria, "valójában" nem 120 GB, hanem így jön ki (el kell osztani az első számot mindig 1024-gyel, hogy kijöjjön a következő!):
120 000 000 000 byte = 117 187 500 KB = 114 440.91797 MB = 111.75871 GB
Ahogy feltüntetik a méreteket a vinyógyártók, ahogy az oprendszer kezeli, ebből mindig félreértés van. -
kaligula
tag
válasz
loki22 #32357 üzenetére
Ha van termékkulcsod, akkor bárhonnan beszerezheted a Win7-et. Amúgy miért akarod újra tenni? Előre telepítve általában a driverek egy olyan partición vannak, amihez nincs hozzáférésed, így törölni sem tudod. Újrarakod a wint, az meg maga telepít minden drivert, de a zoriginal esetében netrol is lehuz bármit, ami hiányzik esetleg.
Ha van termékkulcsod, gondod nem lehet. -
-
-
-
válasz
loki22 #16750 üzenetére
Gondolom SATA merevlemez.
Kéne tudni a noti pontos típusát is.
Nem lehet a BIOS-ban átállítani a SATA módot IDE módra?A SATA merevlemezek vs. Windows XP problémájáról még nem hallottál, ugye? Esetleg addig olvasd el ezeket, mert lehet szükséged lesz rá:
logout.hu/cikk/nlite_ahci_integralas_xp_telepitobe/bevezeto.htmllogout.hu/cikk/nlite_vlite_avagy_magozzuk_ki_a_meggyet_es_tegyunk_ra_tejszint
-
ChrYsler
aktív tag
válasz
loki22 #16060 üzenetére
Szia!
A használati szerint max. 2GB RAM-ot tud kezelni. 1GB DDR2 533MHz-ast ír, persze ettől függetlenül bele lehet tenni 667-est is, csak nem biztos, hogy annyin is fogja hajtani.
2x2GB-ot meg meg kell próbálni. Nem garancia, hogy menni fog, de szerintem igen.Most nézem a chipset leírást. Azt mondja, hogy
"Maximum Memory supported: up to 4 GB at 400, 533 and 667 MHz"ChrYsler
-
g.gergo
senior tag
válasz
loki22 #16060 üzenetére
4 GB-os modullal biztosan nem fog menni. Ha jó sejtem a gépedben intel 945GM chipset dolgozik. Ez csak 2GB-os modulokat képes fogadni ill. kezelni. Tehát ha 4GB-ban gondolkodsz, akkor a 2X2GB a te verziód.
Viszont! Elviekben a a 945GM támogatja a 4GB RAM-ot, gyakorlatilag nem biztos. Pl. az én Dell-em sem látja az összes ramot, csak 3,23-at. 64bit Vista Ultimate, CPU támogatja, Chipset elvileg igen, és mégsem megy. Dell hivatalos fórumán is voltak, akik így jártak, de ott sem volt megoldás. Szervíz sem tudott rá mit mondani, h miért nem.
Ezt csak azért mondom, h a van lehetőséged próbáld ki.
Aktív témák
Hirdetés
- intecpc: Miért érdemes felújított laptopot vagy számítógépet választani?
- 3D nyomtatás
- OLED monitor topik
- Újabb előzetest kapott a Twisted Metal TV sorozat második szezonja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Építő/felújító topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Dell Precision 3560 15.6" FHD IPS i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe gar
- Latitude 7420 14" 4K IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LÉ-ZE-RE-ZÉS!!! Laptop billentyűzet bármilyen nyelvről - magyarra!!!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest