Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
harcikoca
senior tag
Üdv, Valaki leírná, hogy hogyan tudok egy wayteq x920bt gps-re térképet telepíteni? Soha nemvolt még gps-em, és nem tudom hol kezdjem.
-
PLaci58
addikt
válasz
nemethka2 #6643 üzenetére
Röviden és tömören azzal a TMC vevővel nem fog sikerülni!
A gond az, hogy a Wayteq navikban be van gyárilag állítva (minden más naviban is), hogy milyen TMC vevőt ismer fel.
Ezt az USB VID/PID azonosító beolvasásával érik el.
Tudtommal az egyetlen a Royaltec "RTA-3000 Ro" jelzésű TMC vevő, amit a Wayteq kezelni tud.
Vigyázni kell a GNS vevővel, mert leéghet a töltőd, ugyanis a töltő a 4-es lábra testet ad, a GNS vevő meg a +5V-ot teszi ugyanarra a lábra. (USB HOST mód). -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Egy TomTom XXL Refurb Edition GPS-re hogyan zajlik a frissítés? Youtube videó alapján nem látszik nehéznek.
Válasz előre köszi! -
nemethka2
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy Wayteq x985 BT HD navi. iGO primo van rajt. Verzió száma:9.6.2.209584. A számból ítélve nem olyan régi. Ezen kívül adott egy GNS TrafficBox FM9 RDS TMC Recevier külső tmc vevő. A Házi feladat ezeket kellene összehozni. Privátban már konzultáltam DM43-al (ezúton is köszönöm a segítségét) és Ö is javasolta,hogy forduljak a nagy nyilvánossághoz. Van-e valaki aki ilyen külső TMC vevőt használ? Mit kell írni a sys.txt-be? Nálam a szegény navi folyamatosan tesztel meg tesztel, de nem talál tmc jelet. Tehát valami ért nem akadnak össze.
A másik gond. A gép specifikációjában nem szerepel a BT-DUN, de az ikonja ott van. Ha bekapcsolom a BT a navinál is és a telónál is automatikosan csatlakoznak és működik. Ha belépek a BT-DUN funkcióban és megnyomom a kapcsolódás gombot, akkor egy darabig a csatlakozás felirat látszik, majd bont. Rá lehetne birni hogy tartósan csatlakozzon. Akkor a TMC probléma is megoldódna, mert akkor on-line módon az infok megjelennének a navin.
Hát ezek volnának a gondjaim. Ha valakinek van ötlete, előre is köszönöm -
graffg
csendes tag
Sziasztok!
Wayteq x985BT típusú készülékem hurokba került, de a korábbi modellek topikjaiban említett módszer (SD kártyán YFGo2CE.bld fájl létrehozás) nálam nem működik. Tudna valaki segíteni, hogy jöhetek ki belőle, miként lehet legalább a WinCE-t elindítani?
Köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok! Szlovák, Magyar, Osztrák, Cseh és a környező országokban jól működő, friss térképekkel rendelkező gsp app érdekelne androidra. Lehetőleg offline. Ki mit ajánl? Here, Sygic, igo, Navigon, Tomtom, Google Maps?
-
törölt tag
Tud valaki friss "okoskamera" -helyek térképet, vagy listát?
-
Oldman2
nagyúr
Van egy lassan "kényszer nyugdíjba" vonuló Wayteq X950 HD típusú navim (az aksi már a végét járja), IGO Primo 8.5.11.168090 szoftverrel.
A kérdésem az lenne, hogy erre a készülékre van-e a mostani 2015.06 dátumú NNG magyarország térképnél frissebb, vagy ennyi volt, ezzel kell megelégednem?
-
Nieneuna
újonc
Üdv !
Hosszas nyomozás után ezt sikerült kiderítenem a PNA-mról:
4.3 collos, chun teda gyártmány M3618 V2.5 4G FM chip MSB2531
Sajnos bootolásnál PMP.exe hiányzik hibaüzenettel megáll. Kerestem hozzá ROM-ot sajnos csak Kínait találtam. -
LámaZ
addikt
válasz
#79335424 #6622 üzenetére
Én még 2006-ban vásároltam az első navimat, egy Mio DigiWalker 180-at kb. 95k ft-ért.
2010-2011-ig volt használva, utána elfeküdt a spájzban.
Idén elővettem, meghirdettem apróhirdető oldalon 6000 ft-ért.
Egy hónap után elkelt. A fiatal házaspár, amely megvette, szerény külsejűnek tűnt, sajnáltam is őket, hogy nem tellett drágább készülékre. Kb. egy hónap múlva hívtak egy műszaki kérdés miatt, amit aztán sikeresen megoldottunk.* Akkor derült ki, hogy valamilyen nem tudom milyen szoftvert raktak fel rá, és repüléshez használják.____________
* Mi volt a műszaki kérdés?
Ugyanaz, mint sok más esetben: PC USB-portjáról nem töltött, nem is tölthetett, mert 1 A kell neki, a PC USB-port meg 500 mA-t ad ki.Ezzel kapcsolatban még: Saját tapasztalat, hogy nagyon sok olcsó kínai PNA azért megy tönkre, mert az emberek nem a gyári töltővel használják, mert ugye ott van a kocsiban az USB-hub, ami kiad 2 A-t, aminek elégnek kellene lennie, de mégsem működik a dolog, csakis a 1,5 A-es töltőt szereti a kínai kütyü. A kínaiak kispórolják ezekből a készülékekből a töltésszabályozó elektronikát, így másik töltővel használva nem fog működni, vagy egy idő után lefagy. A gyári töltő újbóli bevetése általában megoldja a helyzetet.
-
nemethka2
csendes tag
Hello Urak!
Van egy hatszögletű problémám. Az öreg Mio Spirit 987-re próbáltam iGO Primót varázsolni. Tulajdonképpen sikerült is, mert SD kártyáról elindult. Ennek az ára az volt, hogy előbb elindult a Mio és ezután váltott a iGO-ra. Vélhetően párhuzamosan lógott a Windowson, mert úgy éreztem mintha belassult volna. Ezután kipattant egy isteni szikra az agyamból, mi lenne ha a iGO-t a belső memóriára tenném. (most már tudom,nagy balgaság volt) Mivel a teljes Primo nem fért volna fel a belső memóriára, így első körben csak a Magyarország térképet tettem át. Gondoltam ha sikerül, akkor kiválogatom a nekem szükségeseket. pl. Kazahsztán nem terveztem feltenni, meg még jó párat ahova biztosan nem fogok eljutni soha. Az akció sikeresnek tűnt, örültem is mint majom a farkának,csak később jött a fekete leves, amikor a többi általam választott országot akartam feltenni. A Mio úgy döntött hogy nem hajlandó csatlakozni a számítógéppel. Gondoltam semmi baj, reset és utána minden OK. Sajnos tévedtem Ezután az általam ismert összes lehetőséget kipróbáltam ,eredménytele-nül. Volt akkumlátor kivétel, USB port törlése, majd újra telepítés semmi. Valami kapcsolata azért mégiscsak van a számítógéppel, mert ha kihúzom a kábelt, akkor figyelmeztet, hogy a külső táp megszünt és átvált akkumlátoros üzemmódra. Az Eszkozkezelőben az egyik USB eszköz kövér betűkkel szerepel, a Tulajdonságoknál pedig az, hogy Ismeretlen eszköz, és nincs illesztő program telepítve. Gondolom ez lenne a Mio. Próbálkoztam az ActiveSync-el, a MioDigi Walker-rel is de semmi. Próbáltam azt az SD kártyára írt varázs file-vel is indítani, hogy a Mio Desktoppal újra telepítsem a navit, de nem nem megy. Kérek mindenkit akinek van használható 5lete, ossza meg velem. Bízom benne valakinek csak kipattan valami isteni szikra a kobakjából. -
gipsztigris
addikt
válasz
#79335424 #6622 üzenetére
+1
Így igaz! Egy nagyon komoly fejlesztői közösség épült a Mio C x20 köré a MioPocket-el.
Nyilván nagyon sok gépre portolták később a MioPocket felületet, de ha nem lett volna az a "szemét" akkor szegényebbek lennénk egy nagyszerű alkalmazással. -
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Citroen C4 grant picassom nevigációjához keresek frissítéseket. jelenleg 2014es Navidrive rt4/5 van rajt. Ha lenne hozzá magyarítás, az is nagyon jó lenne. Tud valaki megoldást erre?
-
Egzee
őstag
Sziasztok!
Kérem, aki ért a Mio C720-hoz, vegye fel velem a kapcsolatot, mert megkértek, hogy frissítsem le ezt a szemetet és hiába mentettem le a gyári navit, a feladott próbálkozás után már a gyári sem indul el! Kérem privátban keressen meg és segítsen, aki erre a típusra fel tudott rakni igo8-at vagy rendelkezik a gyári szoftverrel!
Köszönöm és ezer hála!!!
-
Mcfery
tag
válasz
kisspepe #6600 üzenetére
HI !
Ezt elég nehéz megmondani, hogy "melyik térkép" a jobb.
A tapasztalat azt mutatja, hogy:Nyugat-Európában:
Elsősorban a HERE(a volt NAVTEQ) esetleg a TomTom (volt TELEATLAS) térképeket használják.
(a HERE több utat ismer (főleg földutak esetében),
a TomTom talán pontosabb (főleg főutak esetén).
Néhányan esküsznek a TOMTOM térképekre, ha van lehetőséged (és 2 GPS-ed)
érdemes összehasonlítani,tesztelgetni!Magyarországon ill. Kelet-Európában:
az NNG-t (a volt TOPMAP) vagy a HERE-t (az NNG-nek csak kelet-Európai térképei vannak)"Vasárnapi" vagy hétköznapi autósnak talán az NNG a jobb választás,
hamarabb rákerülnek a friss változások.
Ha tiltva van a "földút", jóval kissebb eséllyel tervez át valami sárosabb útszakaszon,
kivéve ha ott a CÉL.(így talán jobb is, hogy csak a legszükségesebb földutak vannak az NNG térképen.)
Ha Romániába utaztok az NNG térkép ismeri a magyar helyiségneveket(kicsiket is),
a HERE csak a nagyvárosok neveit.Aki munkájából kifolyólag keres címeket (pl:futárszolgálat, Mentő, Rendőr) nekik a HERE.
A HERE több utat ismer mint az NNG !(főleg földutak esetében)Alapvetően az a legnagyobb baja a HERE térképeinek (legalább is hazánkban),
hogy az úttípusokat nem jelzi megfelelően.
Szinte az összes zergebaszta dűlőt aszfaltozott területként tartja nyilván
és ennek megfelelően be is tervez azokra az utakra.A két cég más technikával készíti a térképeit.
A HERE térképek légifelvételek alapján készülnek,
így minden út rajta van, gyakran a földút is szilárd burkolatú útként.
Az NNG-sek mérőautóval ténylegesen bejárják az utat,
így jobban megkülönböztetik a "szilárd" ill. a "föld" utat.De nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy melyik jobb a másiknál.
Mindegyik mondjuk 95-98%-os lefedettségű.
Minden gyártó térképén voltak, vannak és lesznek hibák, elmaradások.
Ki kell próbálni, hogy az adott helyen melyik tűnik jobbnak és azt kell használni.
(Amúgy meg mindegyiknek van hibabejelentő oldala.)Többen ebből a megfontolásból használnak " TÉRKÉPCSERÉLŐT "
(Win-re és androidra is van)
Így ha például egy cím nem található,
akkor a másik térképgyártó térképeivel próbálkoznak.Több hozzászólásból ollóztam össze ezt a szösszenetet, köszönet a fórumtársaknak!
-
Biri01
csendes tag
Sziasztok! Foglalkozik valaki audiovox navigációval? Egy mágus próbált térképet készíteni,de mostmár a régi eredeti sem indul el.
-
pataslogeza
aktív tag
Nem tudom, csak ma delutan frissitettem. Utoljara 3 hete voltam hosszabb uton, akkor csinalta. Akkor 5.10 szoftver volt rajta, a mostani 5.30, de kozben volt egy 5.20 is, csak arra nem frissitettem. Orulnek ha ezzel a frissitessel megszunne, akkor nem cserelnem le.
-
gabor_01
senior tag
válasz
pataslogeza #6616 üzenetére
Szoftver frissítés után is le akar téríteni idő előtt?
Ilyen hiba volt egy időben az egyik típusnál, később megszűnt. -
pataslogeza
aktív tag
válasz
gabor_01 #6614 üzenetére
Nem tudom nem kivalasztani mert egesz eu terkeppel vettem, es frissiteskor minden frissul, vagy semmi. A frissitoben az volt hogy "terkep 7,13gb, szoftver frisdites 43mb, stb. Viszont "nincs veszteni valom" alapon megboktem a frissites gombot es szepen letoltotte, majd telepitette es hibatlan
Nem ertem hogy csinalta, mert az ossz tarhely 7,05gb, a terkep meg 7,13gb plusz a 43mb szoftver es most tobb a szabad hely a gepen mint frissites elott
-
pataslogeza
aktív tag
válasz
huliganboy #6613 üzenetére
Van orok frissites, az lmt erre utal a tipusnevben (Lifetime Map and Traffic).
Legnagyobb problema a garminnal, hogy szar a hangnavigacioja. Hosszu tetlen uton idonkent (20-30 percenkent) bemondja a kovetkezo manovert (pl. terj le az autopalyarol) ami esetenkent csak tobb szaz km mulva esedekes, es legelso alkalommal le is tertem, ezzel csinalt nekem jo kis keruloutat mire vissza tudtam menni a palyara. Tovabba nem mond semmi figyelmeztetest hanem csak csipog. Ezek miatt folyton a kijelzot kell figyelnem ha valami esemeny van es nem az utat, ami nagy sebessegnel nem elonyos.DM43!
Kossz a linket! Arra voltam kivancsi, hogy 32gigaval elboldogul e, es igen. -
gabor_01
senior tag
válasz
pataslogeza #6609 üzenetére
Ne válaszd ki az összes frissítést egyszerre, akkor elfér minden.
-
huliganboy
addikt
válasz
pataslogeza #6611 üzenetére
Én IGO párti vagyok, de most van itt egy Garmin... hát nem semmi, csak ajánlani tudom, főleg ha van hozzá örök frissítés!
-
DM43
őstag
válasz
pataslogeza #6609 üzenetére
Ahogy írtad: nem WinCE rendszerű
-
pataslogeza
aktív tag
Miert? Nem wince rendszeru, vagy mas oka van?
Azert akarok igot rakni ra, mert a garmin mar agyamra megy. Probaltam frissiteni a garmint es kiirta hogy nincs eleg hely a gepen a frissiteshez, mert a tarhely merete 7,05gb, a frissites meg 7,13gb.
Akartam venni egy wayteq x985bt gepet, arra tuti ra lehet rakni, de allitolag kijelzoben es gps vetelben is gyengebb a gep mint a garmin, ezert lemondtam a wayteq-rol, aztan jott az otlet hogy a garminra kene igot rakni. -
DM43
őstag
válasz
pataslogeza #6607 üzenetére
Nem
-
pataslogeza
aktív tag
Sziasztok.
Van egy garmin nuvi 2597lmt gepem. Ra lehet erre rakni valahogy igo primot? -
woodworm
veterán
Soha nem volt ez egyértelmű. Hiába volt nagy átlagban a TM a jobb, lehetett találni olyan területeket ahol a navteq vagy teleatlas pontosabb volt. Pl. a kecskeméti elkerülő sehol nem volt az igo-n,a google meg simán vitt rajta.
Jelenleg osm alapú navigációt használok, negatív tapasztalatom nincs vele. És az igo-val szemben van értelme visszajelzést küldeni.
-
válasz
kisspepe #6600 üzenetére
Amióta a mezei okostelefon használók hozzáférnek a GPS navigációhoz (nálam ez akkor volt, amikor a NOKIA ingyenessé tette a GPS-el szerelt telefonjaira az OVIMaps használatát, vagyis kb 6-7 éve), azóta csakis NavTeq (HERE) térképet használok.
Eddig mindenhová eltaláltam vele és mindenhonnan vissza is találtam, persze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Ukrajnai háború
- Hardcore café
- Autós topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megújult a PROHARDVER!
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest