Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor20
tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha nem jó helyre írok, de szeretnék segítséget kérni tőletek az alábbiakban:
Apukám nemzetközi fuvarozó és szeretnék olyan tabletet venni neki, amire fel lehet tenni navigációs szoftvert (teljes európa). A tabletekhez még-még értek, de fogalmam sincs, hogy pl. iGo primo vagy hasonlók felmennek-e tabletre, és fog-e ez neki olyan hatásfokkal működni, mintha direkt navit venne. Annyi kikötés lenne, hogy 9-10"-os legyen. (És kérlek, ne azt írjátok, hogy vegyen inkább navigépet).
Köszi a segítséget! -
OldMike
őstag
Szia!
A POI kérdést megoldottam. A saját eszközömhöz (az is 800x480-as csak Androidos) kaptam egy branding.zip-et. Abból a szükséges állományokat beraktam a CNS navi saját branding.zip-jébe, amiben a logón kívül semmi sem volt. A program elindítása után jöttek a szép színes ikonok, egy ideig eljátszottam a társításokkal, és most már a POI-k többsége a saját brand-es ikonnal jelenik meg .
42LM660S
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a Serioux UrbanPilot Q550T2 gps hez milyen térkép szoftvert lehet használni?
Semmilyen infó nincs róla és alapból térkép nélkül van.A választ előre is köszönöm!
Üdv.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Mawerik
tag
Tiszteletem mindenkinek!
Abban kérek segítséget, hogy a UrbanPilot Q550T2 készülék Mireo Don't Panic szoftverrel milyen típusú (kiterjesztésű) térképeket használ.
A választ előre is köszönöm!
Mawerik
"Minden ember megkopaszodik, csak nem mindegyik éli meg!"
-
Imi91
aktív tag
válasz OldMike #6093 üzenetére
Még a típus kódot tudtam volna mondani én is, hogy az alapján rendeli hozzá az ikonokat. Amit írtam az előbb, ha bele írod a speedcam.txt-be kellene bele írnod azokhoz a kordinátákhoz ahol tudod, hogy vasúti átjáró van.
Értem mire gondolsz, egy kicsit szeretnéd tuningolni a PNA-t
Tudsz letölteni rengeteg Ui-t is amik még személyre szabottabbá tehetik a gépedet.
A Brandig.zip -nek utánna nézve találtam egyet amibe van 800x480-as felbontás is
INNEN tudod letölteni, remélem sikerül(igaz ez Primo-hoz van). Egy próbát szerintem megér, de előtte mentsd le a jelenlegi Brandig.zip fájlt.Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)
-
OldMike
őstag
Az a gond, hogy abban a branding.zip-ben összesen egy nappali és egy éjszakai logo van, semmi más. Amit Primo-ra készített branding.zip-et láttam az tele van céges benzinkutas, boltos, áruházas stb. képekkel.
A CNS készüléken csak a sablonos kék színű POI képek látszanak, ehelyett lennének jók a színesek. Egyetlen hasonló branding.zip-et láttam (Nanuka8 néven), de abban nincs 800x480 felbontás. Gondolom nem volt rá igény.
"activated_speech="Vasúti átjáró következik." Ez gondolom bemondatná a szöveget. Csak nem tiszta hogy ezt hova kellene beírni, esetleg a system.ini-be?
Igazából csak annyi kellene, hogy a vasúti átjáró helyén ne egy kamera ikon legyen, hanem a sárga alapon fekete mozdonyocska. Én azonban ilyen BMP-t nem találtam sehol, ráadásul azt sem tudom ha lenne is, hogyan kellene összerendelni a txt fájlban lévő 6-os típuskóddal.Úgy tűnik hogy a program a Speedcam könyvtár összes txt állományához csak a sebességmérő kamera képét tudja hozzárendelni, függetlenül attól, hogy mi a típuskód (1, 2, 5 vagy 6).
42LM660S
-
Imi91
aktív tag
válasz OldMike #6091 üzenetére
Miért kellene 800x480-as branding.zip fájl? A készüléken eleve az van fent ami kell neki vagy jelenleg nem is működik?
A sebesség mérő kamera állománybaírt vasúti átjáróhoz írd be:
"activated_speech="Vasúti átjáró következik."
Vagy jó lesz vagy nem aztán szimulálj egy vasútot keresztező útvonalat és nézd meg mi történikEladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Tudom hogy ez alapból nem IGo8 topik, a Primo topikban már próbálkoztam, de nem jártam szerencsével, itt talán tud valaki segíteni.
Egy rokonom CNS Globe HD eszközén lévő MAP8 (IGo8) programhoz keresek 800x480 felbontású branding.zip-et, ami tud színes POI ikonokat. Nem tudom hogy data.zip is kell-e hozzá?
Egy másik kérdés ehhez az eszközhöz: van olyan speedcam állományunk (txt), ami tartalmazza a vasúti átjárókat is, fent van az eszközön, meg is jeleníti, de sebességmérő kameraként. Mi kellene ahhoz, hogy a vasúti átjáró ikonja látszódjon?
Köszönöm
42LM660S
-
béke
aktív tag
Sziasztok szeretnék segítséget kérni van egy Mio moov m610-es készülékem amin egyenlőre csak English térkép van, szeretnék rá magyar igo-t tenni tudna valaki egy részletes leírást ehhez a művelethez.
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
Alá írás :)
-
törölt tag
válasz alex devil #6082 üzenetére
Ez arm tab. Én Android/Windows dualbootosat szeretnék (az Android lenne a fő rendszer), tehát, vmi Atom, vagy Cherry Trail kell. Legyen két, normál méretű USB port, plusz külön a töltőcsati, (ami nem 5V -os), HDMI és füles kimenet. Legyen stabil Wifi/BT modul (pl. AP6335), 1080p felbontás, Android alatt LAN támogatás (a csatlakozó nem feltétel, mert van USB/LAN adapterem). Kb. ennyi. Írhatnám még a 4GB RAM -ot, vagy az EU -s 4G modult, de az már tényleg irreális lenne.
-
alex devil
senior tag
válasz #79335424 #6081 üzenetére
Milyen lenne a megfelelő tab?
A töltővel felcsigáztál, lehet, hogy engem is megmentene.
Ilyen tabletem van.[ Szerkesztve ]
S23
-
törölt tag
válasz PLaci58 #6079 üzenetére
Igen, ez reális. Tulképp így sem haszontalan, mert nem terhel más kommunikációs módot. De, sztem nekem nem lesz jó, mert így is épp elég nehéz megfelelő Tabot találnom. Ha még a beépített GPS modul is bekerül a kritériumok közé, akkor 3000 -ben sem lesz Tabom.
alex devil:
OK. Ha 5V -os a tápod, akkor kipróbálhatjuk az én töltőmmel. A telómmal csodát tett, elmúltak tőle a ghost touchok és a random újraindulások. Ez nem user -placebo, van rá értelmes, technikai magyarázat, csak most nem szeretnék kisregényt írni.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz alex devil #6077 üzenetére
Ha esetleg Bp. -en vagy, akkor Óbudán kipróbálhatod. Jövő hét szerdán megyek vissza melózni, addig összehozhatjuk. Én is kíváncsi lennék rá. Ha egyébként van a Tab -ban GPS, akkor sztem működni fog. Most rádugtam az Androidos miniPC -mre. A Térkép mutatja a pozíciómat, de lehet, hogy a hálózatból veszi az infót. Menet közben kéne nézni, de ahhoz a miniPC -t monitorostól át kéne telepíteni az autóba.
-
alex devil
senior tag
-
törölt tag
válasz alex devil #6075 üzenetére
Igen. Akarok venni egy dualbootos, X86 -os Tabot és azon futtatni a Google térképet a forgalominfó miatt.
-
törölt tag
válasz alex devil #6057 üzenetére
Még csak egy összeismerkedési próbát csináltam. Tuti, hogy működik, de elég fura kütyü. Van két, mágnessel rögzíthető dobozka, jó hosszú kábellel összekötve. Az egyik maga a külső vevő. A másikból kijön még egy kábel, a végén USB csatlakozóval. Ennek tápot kell adni, a dobozkát pedig a teló mellé rakni és ennyi. Nincs semmilyen BT, vagy más csatlakozás. Talán vmi jeltovábbító/erősítő lehet benne. Ha így van, akkor ahhoz kell egy aktív GPS vevő a telóban. Csak az a bibi, hogy ezt én nem a telóhoz vettem. A Zopo honlapon azt írják, hogy jó Tabhoz és PC -hez is. Remélem, hogy ha abba dugom az USB csatit, akkor megjelenik külső eszközként, mert különben nem leszek vele előrébb.
[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Szintén navit szeretnék venni, mert a Note 3-mas GPS-es különféle ingyenes ill fizetős app-ek belvárosban kiválóak egyből találnak GPS-st de külvárosban már oda érek a célhoz mire megtalálja a GPS-t, aktív internet hozzáférésem meg nincs.
3 ország lenne a fontos amit ha lehet jó lenne mindig up-to-date tartani.:
1. MO
2. DE
3. ATMind3 országból, kis utcák stb fontos lenne, hogy rajta legyen.
6"-nál nem kell nagyobb
Max ár amit kiadnék az 150€ azaz 50k HUF.
Lista azok közül amik szóba jöhetnének.
Garmin nüvi 67LMT Ő példáúl?
-
OldMike
őstag
-
Prime110
aktív tag
válasz Tarisznyarak #6070 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy mekkora lefedettséggel kéne, de mondjuk ha elég a közép-EU 22 országgal, akkor mondjuk ez jó készülék ennyiért.
-
Tarisznyarak
tag
Sziasztok!
Navigációt szeretnék venni, csak egy egyszerűt semmi hiper szuper. Lényeg hogy megbízható legyen és ne legyen óriási kijelzője. Az ár amit szánnék rá az maximum 30,000-35,000 Ft között lenne.
Előre is Köszönöm ! -
MaMMonBelAg
újonc
Sziaztok!
Nem rég kaptam egy Yamoto 7 típusú GPS készüléket. Szeretném frissíteni, mert régebbi szoftvert futtat. Hogy tudom ezt megtenni?
Válaszotok előre is köszönöm.
Ui:. Remélem jó helyre írtam és nem off topic.Fanatikus az, akit lehetetlen meggyőzni, de témát sem hajlandó váltani.” (Winston Churchill)
-
törölt tag
válasz alex devil #6063 üzenetére
Három nap. Amikor ráakadtam, akkor linkeltem a telóm topikjába. Kiderült, hogy az egyik topiktársunknak van, de nem kell neki, mert szívja az akkut. Én tudom etetni külön tápról az autóban, úgyhogy ez a szempont nálam lényegtelen. A kamion generáttora csak elbír majd vele. Ezért inkább az övét vettem meg.
Bála bácsi:
Ez lenne a garancia arra, hogy a tieden is helyesen kell működjön? Sztem ez nagyon kevés. Ha egy dragster kompresszorát átrakom egy kisfityóba, akkor én leszek a király 400m -en? Aligha. Pedig a drag nagyot ment vele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
IGO8 és Igo Primo-n nem lehet beállítani köztes célpontot. Mi lehet ennek az oka? A GPS vagy a programnak a hibája lehet?
Előre is köszönöm!
-
tuzaedit
újonc
Sziasztok .
Lg spirit telefonom van. Engem , mint laikust, elhajtott a telenor. (4 hónapos telefon, kb)
Pár hónapja még működött a waze navigálóm, aztán egyik napról a másikra közli, hogy nincs gps jel, csak hozzávetőlegesen tud irányítani.
Az összes beállításom rendben van, van bőséges netem, stb....A progi törölve, újra telepítve.
Közölték, hogy ez nem telefon probléma, hanem a programé. De az ismerőseimnél működik.
Nem tudom, hogy hogyan tovább, sajnos nem igazán értek hozzá.Tudna segíteni valaki?
-
törölt tag
válasz alex devil #6055 üzenetére
Én kb. két hét múlva. Már megérkezett, csak nekem előbb el kellett jönnöm Németországba. Két hét múlva megyek haza.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok, tudtok ajánlani bluetoothos gps vevőt?
S23
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #6053 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a kérdésemre nem figyelt fel olyan fórumtárs, aki válaszolni tudott volna. Vettem egy mély levegőt, és letöltöttem a Play-ről a GPS Doctor - GPS Fix nevű alkalmazást, és telepítettem.
Az eredmény: Ezt elindítva kb. 20 mp alatt van elegendő műhold és pontos pozíció. Amikor ezután elindítom a Primo-t, akkor nagyjából amikor eljutok a térkép ablakba már megvan a megfelelő számú műhold a pozicionáláshoz.
42LM660S
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Androidos GPS-em van, gyárilag telepített Primo-val. Általában a Primo indítása után 40-50 másodperccel lát elegendő műholdat (4-9 között).
Néhány napja előfordult, hogy az első Primo bekapcsolásnál nem jöttek a műholdak, legfeljebb egy-két piros jelzés volt. A Primo (nem az eszköz) újraindítása után már 20-30 mp után teljesértékű volt a vétel. Sajnos azóta is volt ilyen eset.Láttam a Play áruházban több olyan appot, ami GPS Test, GPS Fix stb. néven fut, és állítólag javítja a GPS működést. Sajnos fogalmam sincs, hogy ezek mit csinálnak, hogyan kell használni, egyáltalán van-e valami hatásuk akár a hardverre, akár a Primo-ra.
Megköszönöm, ha tud valaki segíteni.
42LM660S
-
törölt tag
Sziasztok!
Wayteq x985 típusú készülékemet szeretném valamilyen formában TMC vételére alkalmassá tenni. A NavGear féle TMC vevő működik e a készülékkel vagy csak BT-Dun?
Utóbbi esetében miként tudom párosítani egy Nokia vagy Androidos telefonnal (miután párosítottam a Bluetooth-om keresztül valamely telefonnal, a BT-Dun keresés eredménytelen)?
Köszönöm, üdv:
-
PLaci58
addikt
válasz Ati9500 #6047 üzenetére
GPS adó?
Mondjuk egy telefon a hajón, ami smsben vagy wifin elküldi neked a gps pozicióját.
Tudtommal a nagy cégek is hasonló módon követik az autóikat.
Aztán egy kis program ami kiszámolja a távolságot.
Csak nem etetőhajóról van szó?[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Ati9500
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérném, létezik olyan kütyü amivel az alábbi feladat végrehajtható?
Adott egy kis csónak, arra kellene feleszerelni egy gps adót, illetve adott egy vevő, jelen esetben egy telefon..
A cél: meghatrozni hogy a telefontól milyen távolságra megy el a hajó....Tehát kellene egy gps adó (lehetőleg nagy erejű wifis (100-150 méter)
Létezik ilyen kütyü?
-
Quattro
tag
Sziasztok!
Melyik navigációs app-ot ajánljátok offline és online módban itthon és külföldön? Házszámpontos jó lenne.
Alapjában véve ingyenes érdekelne de ha van egy tuti, ami fizetős akkor azt választom. Olvasgattam a neten de nem egyértelmű. Az iGO Prime-ot nem találom a play áruházban. Naviban a TomTom-ot használtam, az tetszett de okostelefonra androidra nem láttam volna, hogy nagyon ajánlják. Nagyon sok féle navi van a play áruházakban de melyik mellett érdemes dönteni...Köszönöm!
-
eventus
veterán
http://dirtywindows.hu/ oldalon sikerült megoldani problémámat. Forduljatok oda bizalommal, nagyon szakik
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
tread777
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
Navon N670 Plus navigációmat a mai napon frissítettem a toolboxon keresztül.
A frissítés látszólag rendben lezajlott. A térkép indításokor viszont Fatal Error...(tovább is van a hibaüzenet de nem lehet elolvasni mert csak egy pillanatra látszódik) hibaüzenettel az egész készülék újraindul. A készülék nagyon fontos lenne a mindennapi munkámhoz. A válaszokat előre is köszönöm! -
eventus
veterán
válasz eventus #6016 üzenetére
Mégsem
Segítséget kérnék: kaptamegy Navon N490-t és rutin szerűen töröltem a belső tartalmat (mobile navigator). Bármit másolok fel, helyes sys értékkel, nem indul el, illetve nincs is benne tallózás. Wayteq saját navimon gond nélkül minden megy így. Mit lehet a baj?
Köszönöm!
-
eventus
veterán
Megoldva
[ Szerkesztve ]
-
-
codec
senior tag
Üdv!
Navon N480-nal kapcsolatban tudna valaki segítni?
Igo primo 1.2-t raktam rá, de a GPS része nem működik.
Kiírja, hogy: GPS jel keresése....., de semmi nem történik.
Portot, baud-ot átírtam a sys fájlban, hogy szinkronba legyen a config\devices\navon_N480.ini fájlban található értékkel, mégsem működik.
Valakinek van ötlete, akár privátban is, azt szívesen meghallgatnám.[ Szerkesztve ]
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
nightzone
aktív tag
Sziasztok! Egy olyan kédésem lenne hogy a garmin nüvi 30 40 50 navigációk egyforma méretűek-e? Egy tapadókorongos autós tartó miatt kérdezném amit nem tudok hogy csak a 40-eshez való (mert van rajta egy 40-es szám) vagy a másik kettőhöz is jó-e. Thx
-
Tok_Kezdo
csendes tag
Helló
Van egy WayteQ x980 készülékem és van rajta gyári sygic szoftver.
A kérdés az lenne hol lehet beállítani az éjszakai nézetet? Ugy mint az igo-nál, hogy fekete legyen a háttér. Mert ez a mostani nagyon zavaró este mikor tükröződik a szélvédőn.Kösz!
-
senkicske
csendes tag
Hali,
Van egy Garmin 76cs gps-em amire fel lettek töltve erdőszelvények illetve határainak térképei. Át lehet másolni valahogy egy új garmin etrex-be vagy gpsmap-ba?
Van olyan GPS ami ezeknél negyobb pontosságot tud 100k alatt?
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Jövő héten Németországban kell közlekednem, többnyire autópályán.
Az lenne kérdésem milyen megbízható offline android navigációt tudtok ajánlani?
A telefonom Galaxy Core GT i8260 DuoS. Itthon a Waze-t használom, teljesen jó.
Kint a drága roaming díjak miatt az androidos google térkép, és egyéb adatforgalmat igénylő megoldások nem igazán jöhetnek szóba.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Imi91
aktív tag
-
piqla
őstag
becker ready 43: van rajta minisd. ha veszek valahol egy kulsos szoftvert (pl. igo legujabb, akarmi) es betolom, akkor automatikusan azt kezdi el futtatni vagy buheralni kell valamit?
Szereted az állatokat?
-
biggamer
veterán
Sziasztok ... lenne egy nagyon sürgős kérdésem felétek.
Holnapra kellene a GPS-em ezért elővettem, hogy feltöltöm.
Feltettem töltőre, de zölden világított a kis jelzőfénye ezért aztán leszedtem róla.
Bekapcsoltam, de az indítóképernyőn túl nem jön semmi belőle ... úgy látszik mintha kifagyott volna.
Kb. 1 hónapja használtam akkor minden rendben volt vele.
Ami érdekes, hogy a barátnőm GPS-e. kb. fél éve csinálta ugyanezt ... azóta azt sem lehet használni.
Próbáltam resetelni, de úgy sem jön be a menü meg semmi sem.
Két különböző márkáról van szó.
Az én készülékem 8 éves, de nem használtam még 20x sem, a márkája Navon N450 ... az övét nem tudom.
Jó lenne, ha egy útért nem kellene egy újat vennem.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- iPhone 13 Pro 256GB gyári független, hibátlan, full doboz
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Eladó vagy csere LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / monitor.
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
- Asus ROG Strix Soar 7.1 Gaming hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest