Új hozzászólás Aktív témák
-
fil
őstag
válasz gipsztigris #4098 üzenetére
Na, igen... van aki szerint működik (én a működiken a használható működést értem), más szerint meg érvénytelen ,lejárt információk vannak rajta (tehát - az én olvasatomban - nem működik).
[ Szerkesztve ]
-
rico6
csendes tag
sziasztok!
Garmin nüvi 1350-re szeretnék magyar menüt rakni...tud ebben valaki segíteni?
-
fil
őstag
Kis hazánkban a TMC jelenleg milyen szinten áll? Érdemes vele foglalkozni, vagy pénzkidobás?
-
canniball
nagyúr
válasz PLaci58 #4094 üzenetére
Az is újabb mint ami jelenleg rajta van.
Honnan tudom leszedni, illetve van valami szájbarágós útmutató hogy milyen úton-módon működik a frissítés?
Ja és a "sima" V350-ről lenne szó (legalábbis a hátán lévő matricára csak ennyi van írva).[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Hell!
A kezembe nyomtak egy BluePanther V350 készüléket hogy frissítsem. A gyártó oldalától sajna nem lettem okosabb, guglival sem nagyon jutottam előrébb, tudnátok segíteni mi merre hány méter?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
M62-501
csendes tag
válasz gipsztigris #4087 üzenetére
Gipsztigris. Na szerinted minek? Azért, hogy vegyünk egy 40 usadolcsi alatti, fullhasználhatatlan nemigos bóvlit aztánmeg hajrá, sufnituningoljuk, hogy csak feleannyira legyen használhatatlan és legalább feleannyi műhódot...izé, műhódat lásson mint egy használhatóbb...eheheheee...
LámaZ, a jómúltkor írtál egy álomkészülékről...figyelgettem amiket tud és vicces lesz de az én készülékem nagyjából csak annyival tud kevesebbet, hogy nincs A/V be-/kimenete. Szégyen és gyalázat, a nevesincs gagyim csak pindurit "vacakabb" egy álomgps-nél? Kész röhej.[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Nyitottam egy új, de hasznos topikot:
GPS-vétel javításaLegyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
A GPS-rendszer működése androidos platformon. (angol fórum az XDA-n)
Legyen minden jó!
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Sygic GPS Navigation 13.1.0-val kapcsolatban mit lehet tenni, ha a tervezésből kiveszem az autópályákat és ilyenkor kb. 500 km után egy ilyen hibát kapok:
route calculation has failed road limit was exceeded [4]
Értsem úgy, hogy elfogyott a RAM, és nem bírja tovább tervezni az utat? Ha iGO Primo-val ez ment, akkor itt sem kellene, hogy probléma legyen. (Optimus 2X a készülék.)
Köszönöm a segítséget!
-
f8enter
aktív tag
Hozzátok irányítottak a dual simes fórumból egy THL W8 GPS probléma kapcsán.
Ma próbáltam "menet közben" a GPS-t, és megdöbbentő jelenséget tapasztaltam.
Jól mutatja a
-sebességet
-időt
-max sebességetkb. a 10x-esét mutatja:
-távolság
-átlagsebességAlkalmazások, amivel teszteltem:
Runtastic Pro, Google My Tracks, Endomondo - minddel ugyanez a tapasztalat.Reboot, alkalmazások újratelepítése, factory reset megvolt, nem segített.
Bárkinek van ötlete, hogy mi a probléma gyökere???
-
M62-501
csendes tag
válasz gipsztigris #4079 üzenetére
Pontosan, ahogy Gipsztigris írta...gondolták a rend "éber" őreinek spanyolviaszos tekintetű vezetői, hogy idegen tollakkal ékeskednek egyet, hátha bejön, ha már a közbiztonságon és a közlekedésben notóriusan gyorshajtók morálján nem képes javítani.
LámaZ, eddigis értettem, eddigis feltöltötték az infókat, max. nem közvetlenül a rend őrei (kovács fatörzs...izé, akarom írni: főtőrzs) "jelentették" hanem mondjuk a katasztrófavédők, mentők, tűzoltók stb. ahogy Gipsztigris írta.
A másik: LámaZ, a hír úgy szólt, hogy elindították a TMC-t mint szolgáltatást...és ez így abszolút NEM igaz én ezért ágálok...másrészt nem tudom, miért csak most kezdi a rendőrség ezen balaseti helyszínek betáplálását a TMC-rendszerbe amikor már a többi érintett szerv már eddigis régóta megtette...fáziskésésben vannak a fakabátok... -
gipsztigris
addikt
válasz PLaci58 #4080 üzenetére
Az Androidos (jobban mondva az Online TMC, hiszen WinCE-re is elérhető) sajnos a TrafficNav adatbázisa helyett -feltételezem, hogy anyagi okokból- a Google adatbázisát használja, és hibásan a "Jó ütemben haladó forgalom" eseményt a forgalmat befolyásoló események közé teszi.
Ha megnézed a gugli forgalmi információkat teljesen megegyeznek a Primo online TMC eseményeivel. Ebből adódik a hatalmas különbség az FM TMC és az Online TMC között.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
PLaci58
addikt
válasz gipsztigris #4079 üzenetére
És majd Kovács23 tizedes szerinted mennyit fog törődni azzal, hogy az első dolga az legyen, hogy a TMC táblára elküldje az esemény helyét és fajtáját?
Nincs is már olyan, hogy tizedes
Egyébként szerintem itt félreértés van. Nem fogja a rendőrség átküldeni az adatokat, csak létrehozza a baleseti adatbázisát, amihez hozzá lehet férni. Az újítás annyi, hogy nem csak utca, házszám, hanem már GPS koordinátákat is használnak. Ehhez "kell" egy Androidos teló, meg egy alkalmazás. Valamikor régen láttam olyan (talán angliai rendőri felszerelést), ami tablet szerű kinézettel rendelkezett és a bevitt adatokat egyből elküldte a központba. (Akkor még nem volt elterjedve a tablet, az érintőkijelző. Volt rajta billentyűzet, rendes kijelző)
Ez szerintem manapság is megoldható lenne. Tablet GPS vevővel, 3G-vel, kamerával. A helyszínelő csak kitölti rajta az adatlapot, lefényképezi a helyszínt és elküldi a központi gépre. (nahh a végén még tanácsokat is adok ingyéé ). Persze ehhez 3-4"-os telefonkijelző kevés.Tegnap felbuzdulva a dolgon, elindítottam a tableten egy navi programot. Meg akartam nézni az árvíz miatti útlezárásokat. Android meg wifi kiválóan működött, pillanatok alatt leszedett vagy 1300 eseményt. Csak lestem, hogy ez igen. A keresett helyeken nem jelzett útlezárást!!! Volt benne vagy 600, felkiáltójeles olyan információ, hogy "jó ütemben haladó forgalom" és vagy ugyanannyi 10-20 Km/h lassú, torlódás. A közeli helyeket megnéztem, szinte mindegyik jó ütemű forgalom lámpánál volt jelezve. Baleset, útlezárás nulla darab!
Megnéztem navin is TMC-vel. Alig több mint 80 eseményt szedett össze. A legtöbb az előzővel azonos forgalmi esemény, esetleg sávlezárásokat jelzett. Útlezárás, baleset ezen sem volt.
Maradok annál a véleményemnél, hogy használhatalan információkat szolgáltat, elavult, nem létező eseményekkel!Jó is ez a forgalmi statisztika gyűjtése
[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gipsztigris
addikt
Vajon mennyivel különb ez a módszer mint az eddigi? A trafficnav kft eddig is kapcsolatban volt a mentők, katasztrófavédők, tűzoltók diszpécserszolgálataival és a kardinális információk viszonylag gyorsan felkerültek a TMC táblára. A nagyobbik baj az volt eddig is, és ezután is az lesz, hogy az okafogyott információk sokkal lassabban vánszorogtak le a lokalizációs tábláról és volt olyan, hogy nem ritkán hetekig fent volt az események között egy idejétmúlt információ.
És majd Kovács23 tizedes szerinted mennyit fog törődni azzal, hogy az első dolga az legyen, hogy a TMC táblára elküldje az esemény helyét és fajtáját?
Sz@rik rá! Örül, hogy a forgalmat fogja tudni irányítani!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
LámaZ
addikt
válasz M62-501 #4076 üzenetére
A TMC Magyarországon 2008 óta működik jól-rosszul, de olyan, hogy a közúti balesetek helyét/idejét közvetlenül a rendőrség töltse fel az adatbázisba, nos, ilyen még sehol a világon nem volt, tehát ez egy nagy pozitívum a magyar rendőrségnél. Most érted?!
Legyen minden jó!
-
M62-501
csendes tag
Hail gps-esek. Jaja, úgy úgy, nagy tapsot a rendőrségnek, feltalálták a spanyolviaszt, újra. (...taps...taps...taps...) Ja, de hiszen van ilyen jel. Kedves rendőrség! A TMC-t (és nem pedig tcm-et ahogy önök írták) már jóval ezelőtt feltaláltál és be is vezették...jó pár országban. A másik rosszhírem, hogy már magyarországon is (bevezették, működik). De azért jár a taps az ügyes próbálkozásért. Kíváncsian figyelem a szerző/feltaláló esetleges jogi pereit a rendőrség kijelenéséért miszerint ő találta fel s vezettebe a világon egyedülálló módon. Hihetetlen, azt gondolták, hogy ezt van aki bekajálja? Vagy a gps-szel nem rendelkezőknél akartak eme kijelentéssel náluk bevágódni? Nem értem őket...komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz CsodaPOK #4063 üzenetére
Akkor mondom tovább:
Az iGo-n kívül vannak más navigációs szoftverek is, amelyek Windows CE oprendszeren futnak:
- Navit: Windows, Windows CE, Linux, Mac OS, Android, iOS és Palm webOS;
- a Destinator Windows Embedded CE-n fut;
- NDrive (Wikipédia szócikk);
- TomTom;
- TeleType (Win CE szgk)Legyen minden jó!
-
herrká
senior tag
Ha a készüléken nyomom a besüllyesztett kis gombocskát, az a hardreset?
A save könyvtárat nyilván csak kártya olvasóban tudom, ugye? Az egész könyvtárat? Ettől fog még működni utána? Ha véletlenül "letéglásítom" a kártyát, hogyan tovább? Bocs, de sajnos nem vágom ezt a témát.... Ezért kérdezek.
Köszönöm! -
herrká
senior tag
Sziasztok!
Beírom ide is, mert a szaktopik halódik...
Nekem egy Navon N350-em van. Eddig úgy-ahogy jól működött. Naviextrassal frissítgettem, amíg lehetett. Sajnos az utolsó, 2012 Q1(?)-es frissítés óta, minimum 15-20perc, mire elindul. Lát néhány holdat, de piros, majd sárga, és ez ismétlődik, míg egyszer csak váratlanul megszólal, hogy merre.. Eddigre már 20km-ert is elmentem...
A legváratlanabb helyzetekben lefagy, stb.
De nem csak ez a problémám! Újabban indításkor kiírja, hogy helyezzem be a kártyát! Ami természetesen benne van!!! (gyári, eredeti minden, IGO8)
Megoldást tud ezekre valaki? Azt olvastam, hogy csak eredeti szoftverrel mennek a navik.
A biztonsági mentések, másolatok pedig nincsenek már meg. Újra kellett telepíteni a PC-t nemrég.
Ha behal teljesen az IGO8 kártya, van valamilyen megoldás? Vagy vennem kell sok pénzért újat?
Köszönöm! -
Danniel
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne: mennyire használható manapság a tmc magyarországon? Amikor egy-két éve olvasgattam róla, akkor még nagyon gyerekcipőben járt. Van azóta - érdemi - változás?
Köszi
http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/
-
babony
csendes tag
Internetképes, bluetooth-os telefonon keresztül, lehetett a GPS készüléken is elérni a hálót.
Ehhez két vagy három sort kellett beírni a sys.txt-be.
Szolgáltató függő persze.
Nekem meg volt, de sajna formattálni kellett az SD kártyát és nem emlékszem mi volt.
Ha valakinek megvolna Telenorra(20) nagyon megköszönném!
Üdv. -
CsodaPOK
senior tag
Sziasztok!
iGO világán kívül milyen navigációs lehetőségek vannak még?
Én TomTom-ról és Garminról hallottam. Esetleg még Becker, de abban nem vagyok biztos, hogy nem-e valamelyik már említett szoftver van "átskinezve".Amúgy 90% Németországban kellene navigáljon. Esetleg lehet tudni, hogy valamelyik szoftver mondjuk jobb németeknél, mint a másik?
TomTom és Garmin-nál van lehetőség arra, hogy a hardvert és szoftvert külön vegyem meg?
Köszi!
CsodaPOK. -
PLaci58
addikt
válasz M62-501 #4057 üzenetére
Nem mindenkinek olyan bonyolult
Erről a fájlról beszéltem."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
atti1848
senior tag
-
M62-501
csendes tag
válasz PLaci58 #4026 üzenetére
Ez ennyire komplikált? Laci, én kicsomagoltam és megnéztem, csak autók képei vannak abban a zip tömörítésben. Se gfx se utility mappa nincs benne, se language. Lehet, hogy a 8.0.0 Igo-ban nem is lehet a helyzetemet jelölő nyilat autóra vagy más egyéb grafikára cserélni?
-
atti1848
senior tag
Lenne itt még egy.
Ugyan erre a gépre szeretnék egy másik gyártótól való map-t feltenni, de azt írja a súgó-ban,hogy inaktív térkép, mivel Navteq-s. Létezik,hogy figyeli a gyártót és ha nem IGO-s akkor cumi?Pedig ugyan olyan .fbl, mint a többi.
Nem lehet valahogy megoldani, hogy mégis menjen?
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
nexia
tag
Sziasztok!
Van egy ATD GP-318B GPS-em és fel szeretnék rá tenni egy IGO-t Eltudnátok magyarázni nekem hogy hogyan kell rátenni mert ilyet még nem csináltam és fogalmam sincs mit hogy kell!
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Újabb kérdésem van hozzátok.
Van egy Navon N480-s készülékem. Van 2012 Q4-s térkép. Az a kérdés, hogy *.map kiterjesztést felismer-e, mert ami rajta van az fbl,ftr,fpa,fda.
06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.
-
babony
csendes tag
Internetképes, bluetooth-os telefonon keresztül, lehetett a GPS készüléken is elérni a hálót.
Nekem meg volt, de sajna formattálni kellett az SD kártyát és nem emlékszem mi volt.
Üdv. -
atti1848
senior tag
válasz anonymus89 #4043 üzenetére
A Sygic Aura Europa 2013 Q1 Maps esetleg fog menni IGO Androidon?
-
atti1848
senior tag
válasz anonymus89 #4041 üzenetére
Nem tudom meddig van már pontosan megcsinálva, de az biztos,hogy Nyíregyházánál nem kell rámenni a 41-sre, talán Vaja-ig van átadva.
Most találtam egy 2013 Q1-s térképet, csak nem tudom mennyire igaz ez rá,hogy már idei.
[ Szerkesztve ]
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Melyik a legújabb GPS térkép? Van már 2013 Q1-s? vagy olyan amin már rajta van az M3-snak az új átadott szakasza Vásárosnamény felé?
-
zsolt1225
aktív tag
Üdv!
Kellene nekem egy kis segítség. Megkértek, hogy nézzek majd meg egy Renault Lagunaban lévő gps-t, és azt kellene megtudni, hogy milyen szoftver van benne. CD-vel megy, jobb esetben egy magyar nyelvű szoftver vagy egy magyar nyelvi fájl kellene hozzá, de legalább egy térképfrissítés. A tulaj annyit tudott megadni, hogy a kocsi 2007 végén lett forgalomba helyezve, tehát a körüli évjáratú.
Tehát ebben kellene a segítség. -
LámaZ
addikt
válasz Pista0001 #4031 üzenetére
Megnéztem. Én azt a pna-t tartom jónak, amelynek procija legalább 600 MHz-es, és min. 128 MB-os RAM-ja van.
Az MT3351-es GPS-modulról nem sok infóm van. Én a SIRF modulokra esküszöm, akkor is, ha felvásárolta őket a MediaTek, mert szerintem a termékvonalakat nem egyesítették.A tajvani MediaTek (MTK, vagy MT), most minden versenytársát felvásárolja.
Az kiváló MStar Semiconductors GPS.moduljai a felvásárlás után úgy néz ki megszűnnek. A szintén felvásárolt sirf-ekből még vannak a piacon, de lehet, hogy csak a raktárak kisöpréséig.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
SzVFE1
csendes tag
Sziasztok, ki lehet valahogy nyerni IGO8-ból, hogy milyen időpontban milyen útvonalon jártam? Menti ezt valamilyen log? Vagy legalább azt, hogy mikor terveztem meg az útvonalat. Köszi!
-
Pista0001
addikt
válasz Pista0001 #4032 üzenetére
Amúgy ebben a szűrésben 1 kivétellel mind Atlas IV-s. Az is "használható" még? Az egy Atlas 5-el az a bajom hogy nem Európa térképpel adják, meg csak kínai használati van hozzá. Az Atlas IV-esekhez angol használati van és sok nyelvet is tudnak, többek közt magyarul is.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Szimpatikus az árkategória, és elvileg hozzánk (Fr) ingyen van a posta.
Közben keresgéltem ebay-en, ezt a kínai csodát találtam. A Media Tek MT3351-es csip Atlas V-ös? Vagy van ezekről a készülékekről infód?
-
LámaZ
addikt
válasz Pista0001 #4029 üzenetére
Akkor olvass vissza, én többször lándzsát törtem a 40 dolcsis vincés PNA-k mellett. Főleg, amelyek MStar procival szereltek, de lassan eltűnnek a piacról (eladták a gyárat).
Helyette ezek vannak, amelyek szintén jók. A lényeg, hogy SiRF Atlas V-ös legyen a proci, az már nagyon modern.Legyen minden jó!
-
Pista0001
addikt
Sziasztok! Úgy alakult hogy kéne egy olcsó GPS gyorsan.
Amiket találtam: Takara GP63 és GP73, Navman F410 és Mio MOOV M410. Ezekről vagy ezek közül valamelyik(ek)ről szeretnék rövid tömör információkat, pro és kontra. Köszi előre is.
-
PLaci58
addikt
válasz M62-501 #4024 üzenetére
Kezdjük az elején ezt a skinezést.
A letöltött "byte_p23_macsman.zip" fájlt ki kell csomagolni és a benne levő dolgokat a megfelelő relyre másolni:
gfx és utility könyvtárat valamint a data.zip fájlt az igo könyvtárba;
a Lang_Hungarian_Pda.zip fájlt a content/Lang könyvtárba,
a iGO8_P2.3.zip fájlt a content/Skin könyvtárba.
Ebben a fájlban lehet kicserélni a car.bmp fájlt az adott helyeken.
A skin mindig .zip fájl, nem szabad kicsomagolni!"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
M62-501
csendes tag
Hali gps-guruk. Kérdésem a következő: ha a navigációs pozíciómat jelölő nyilat autóra szeretném cserélni, azoknak a képeit hova, pontosan melyik nevű mappába kell beraknom? (Igo 8.0.0.49545) És azt írják, hogy Ha valaki leakarja cserélni az autót a Byte iGO8_P2.3 mACSman tuning skinben:
- kiválasztja az autót, majd átnevezi car.bmp -re.
- az alábbi helyeken kell cserélni a megfelelö típusra:
240x320 nappali: iGO8_P2.3\ui_igo8\240_320
240x320 éjszakai: iGO8_P2.3\ui_igo8\240_320\night
320x240 nappali: iGO8_P2.3\ui_igo8\320_240
320x240 éjszakai: iGO8_P2.3\ui_igo8\320_240\night
Az én content/skin mappámban 240_320 és 320_240 és common mappák vannak...azok valamelyikébe kell a car.bmp-t betennem? -
gipsztigris
addikt
"Más téma:
Szerintetek ezek jók?"Ha szőlőt akarsz kötözni velük akkor korlátozott képességekkel bírnak! Ha rendeltetésszerű használatra szeretnéd akkor jók!
Más téma:
Ha már "közhasznú" akkor néhány szóban le is írhatnád, hogy vattafak? Miért van rá szükség,stb.......hogy a copy-paste hozzászólások értelmet is nyerjenek!
-
LámaZ
addikt
Úgy döntöttem, bemásolom ide is ezt a hsz-em, mert közhasznú.
gps.conf ajánlott tartalma magyarországi androidos készülékeken:
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
# NTP_SERVER=europe.pool.ntp.org <-- Ha a magyar nem működne. Javítani kell arra az országra, ahol működsz. Bővebb felvilágosításért bökj ide!
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.binSUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7275
# SUPL_TLS_HOST=lbs.geo.t-mobile.com <-- Ide a magyar telkó adatai kellenének, ahol működsz
# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
ENABLE_WIPER=1 <-- Fogalmam nincs mi ez...
CURRENT_CARRIER=commonMás téma:
Szerintetek ezek jók?[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
PLaci58
addikt
válasz anonymus89 #4018 üzenetére
Meg lehet nézni. Be kell tenni a kártyát egy olvasóba, be a PC-be és a Total Commanderrel ráállva az exe fájlra egy "Alt+Enter"-t nyomni. A részletek fül alatt látható a verziószám.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, megtudom nézni valahogy gps nélkül csak kártyán a rajta lévő navigáció számát? (iGO)
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
babony
csendes tag
Üdv. -
geckowize
őstag
Hello!
Wayteq X960BT készülékkel rendelkezem.
Sikerült összehoznom BlueDUN android appal a csatlakozását a telefonomhoz, viszont vmiért netezni (operával) nem lehet rajta, minimális sávszéllel tölt valameddig valamit, de inkább csak gondolkodik végtelen ideig. Mi lehet a baj? Beállítottam a telenort, apn beállításokat is... mi akadályozhtja?Ennek nem az lenne a létjogosultsága, hogy helyettesítsen TMC vevőt? IGO Primoban tud így közlek infókat szedni?
-
M62-501
csendes tag
Hali gps-guruk. Kérdésem a következő: ha a navigációs pozíciómat jelölő nyilat autóra szeretném cserélni, azoknak a képeit hova, pontosan melyik nevű mappába kell beraknom? (Igo 8.0.0.49545) És azt írják, hogy Ha valaki leakarja cserélni az autót a Byte iGO8_P2.3 mACSman tuning skinben:
- kiválasztja az autót, majd átnevezi car.bmp -re.
- az alábbi helyeken kell cserélni a megfelelö típusra:
240x320 nappali: iGO8_P2.3\ui_igo8\240_320
240x320 éjszakai: iGO8_P2.3\ui_igo8\240_320\night
320x240 nappali: iGO8_P2.3\ui_igo8\320_240
320x240 éjszakai: iGO8_P2.3\ui_igo8\320_240\nightAz én content/skin mappámban 240_320 és 320_240 és common mappák vannak...azok valamelyikébe kell a car.bmp-t betennem?
-
Stofl85
tag
Sziasztok!
Van egy Adapt Atlas GPS navigációm. IGO-val vásárlotam, és használtam eddig.
A memóriakártya elszállt benne. Már a PC sem kezeli.
Ekkor gondoltam átmásolom a Wayteq x820-as naviról a szoftvert egy új kártyára, mivel ugyan az a verzió van azon is. (IGO 8.3)
De amikor beállítom neki, hogy hol az *.exe, ezután megpróbálom elindítani, ezt írja nekem:"Program application database cannot be found."
Ha jól emlékszem, vagy az exe-nek kell valami egyedi nevet adni, vagy a könyvtárszerkezetben van valami eltérés a Wayteq-hez képest. Tudnátok segíteni, hogy milyen könyvtárszerkezet, mappa név, vagy exe név kell, hogy elinduljon?
Köszönöm! -
LaciGSM
aktív tag
Jó estét!! Segítségre lenne szükségem!
Van egy Sony NV-U73TC navigációm, ami hibátlanul működik, de a gyári navitól a falra mászok!
Valahol olvastam hogy lehet IGO-sítani!Ebben kérnék segítséget!!!
Nagyon köszönöm előre is!https://www.twitch.tv/lacigsm Kövess be!
-
iceman1988
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a Becker Z107-es készülék tudja e kezelni a 8Gb-ás memória kártyát?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
LámaZ
addikt
válasz peter76bp #4009 üzenetére
Életem legjobb navija ez a 40 dolcsis csoda, már ami a műholdak gyors megtalálását illeti. A kereskedő amúgy egy nagy szélhámos - többet nem vennék tőle, mert egyébbel átvert -, de ez a kütyü teljesen véletlenül jó.
Legyen minden jó!
-
peter76bp
aktív tag
Szerintem a SiRF Atlas V minőségibb termék és magasabb órajelen is működik. Abból is látható, hogy szándékosan Atlas V chip-et tesznek egy csomó helyen a leírásba az MTK3351-es kütyükhöz hogy jobban vigyék. De amúgy ahogy nézegettem ez az eroda egy minőségibb márka kint, ha a most úton lévő immáron 3. berendelt változat sem hozza a megfelelő minőséget, akkor egy erodát próbálok ki, de ettől jobban felszerelt változatot.
Elmúlt pár hónapban 2 navit is vettem és direkt nem a 40 USD kategóriából, de sajnos egyik sem éri el az a szintet amit várok. Egy x820-as Wayteqem van amit rengetegen lenéztek mikor megjelent, hogy olcsó kínai vacak. Na most ennek a képminőségét meg sem közelítik a mostanában rendelt kínai GPS-ek, pedig ez csak 480x272 de olyan éles képe van, hogy a többit mellé téve elbújhatnak. Mindkettő SiRF chipesnek volt hirdetve és egyik sem az, de ettől még jól teszik a dolgukat. Navigálással / pozícionálással semmi problémám nincs, csak a mostanában előforduló felhős / napos időben én alig látom néha a kijelzőt, mi lesz akkor nyáron mikor ezerrel tűz a nap? Persze ez adódhat a más típusú kijelzőből, mert teljesen más jellegű a Wayteq aminek egy finomabb sérülékenyebb kijelzője van (könnyen is törik sajnos) mint ezek a mostani kínaiak, amiknek érezhetően masszívabb a kijelzőjük, cserébe nem elég intenzív a képük.
Egyébként meg azért vadászok kínait, mert itthon nem lehet kapni olyat, aminek van AV-IN bemenete, pedig nem egy nagy dolog szerintem, legalább egy-egy típusba beletehetnék már. Régen volt egy 6" CNS amiben volt, azóta sincs semmiben (legalább is a nem horror árkategóriában)
-
LámaZ
addikt
Szerintetek melyik a jobb GPS-csip:
- MediaTek MT3351, vagy
- SiRF Atlas V?(Azt tudni kell, hogy a SiRF-et megvette a CSR, amelyet aztán bekebelezett a Samsung. Másrészt, a MediaTek az MStar Semiconductor-t falta fel, tehát a GPS-csipgyártók piacán - mint annyi más téren - tőkekoncentráció ment végbe az utóbbi pár évben.)
Legyen minden jó!
-
olahmate1991
tag
válasz gipsztigris #4005 üzenetére
Szia! Köszi szépen a segítséget és a romot is hatalmas köszi! Én is kerestem romot, de én az istenért sem találtam!
Le is frissítettem a programot, tökéletesen le is futott!
Rá is jöttem mi volt a gond! Valahogyan eltűnt, letörlődött felül ahol két kis ablak ikon van egymáson, ahol a háttérképeket lehet választani, valamiért nem mutatott egy háttérképet sem! Viszont így, hogy lefrissítettem már tökéletesen megy!
Köszönöm szépen főnök!
*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
gipsztigris
addikt
válasz olahmate1991 #4004 üzenetére
Concorde oldalán találsz hozzá ROM-ot!
De ha csak a betűszín zavar, akkor cserélj egy sötét tónusú háttérképet és máris fogod látni a fehér betűket. Van benne vagy hatféle háttérkép.
Szerk.: Kerestem neked ROM-ot a Truck-hoz!
[ Szerkesztve ]
-
olahmate1991
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget, vettem egy CNS truck Hd pna gps készüléket! Érdeklődnék, hogy létezik-e rá valamilyen rom frissítés? Mert van egy kis gondom, ugyanis nem látszik a programok felirata, mert fehér a háttér, és fehér a szöveg is!
Kép!!!! ez a gondom!
+rendszerinfo
Valami megoldást tudtok?!*** Sikeres üzlet esetén kérlek értékelj! ***
-
draff
aktív tag
válasz M62-501 #4002 üzenetére
Az 50-es sebességnél egy mai átlagos motor III. fokozatban már bőg, IV.-ben meg alapjáraton rángat. Tehát az a nemrég (kb.20-25 éve) kitalált 50-es sebességi mérték egy annyira "ideálisan" hülye sebességhatár, amit becsületesen rém nehéz betartani. De érdemes lenne megpróbálni egyszer.
Én megpróbáltam.
Mindenki leelőzött, lehagyott, vagy nagyon szorosan mögöttem nyomult, szinte "ült a nyakamban", míg a türelmetlenebbek már erősen villogtattak.Néha, amikor megyek kifelé az M5-ösön /a Könyves Kálmán körúttól/ úgy 50-nel, hááát-
ne tudd meg mi zajlik mögöttem. Én igyekszem teljesen szabályosan menni, hisz az még jócskán lakott terület, egészen az első 70-es tábláig ... de ugyanilyen végig a teljes kis- és nagykörút ...A másik véglet, amikor a rendőrök állnak be az útra - direkt 50-es tempóban, és akkor mögöttük szépen torlódik a jónép, mert senki sem meri őket leelőzni.
Én egyszer kipróbáltam - de nem jöttek utánam ... és bünti sem érkezett. -
M62-501
csendes tag
válasz PLaci58 #3997 üzenetére
Na ittvagyok, a tegnapot kihagytam. Nem vagy rakéta? Affenesegondolta... Nem, nincs lezárva, írásvédetté téve a kari...de gyanítom a hiba okát...
Bucy köszönjük a pontosítást, igyekszünk (én legalábbis) betartani a sebességhatárokat is és nemcsak a saját életem miatt. Az már viszont nem örvendetes, hogy 50-nél 68 km/h-ig büntetlenül léphetik át a notóriusok a sebességet...soknak találom a közig.bírság díjszabási tételében az adott sebesség + 15 km/h-t!
Draff, hüleségeket ne beszélj már, emelkedőn fölfele nyilván nem motorfékkel megyünk, nem is arra, hanem bizonyos forgalmi szituációkra értettem s mintha oda is írtam volna a mondókámba. Igen, köztudott, hogy siettetik a km-órákat, én is ezt próbáltam elmagyarázni, hogy ezért nem lep meg, inkább az lep meg amelyik hajszálpontos. Értjük?
"- nem is veszem annak s valójában teljes mértékben még igazad is van! Az itt inkább a szőrszálhasogatás, hogy ilyen helyen bohóckodnak ezek a szemetek. Persze - mondhatja rá mindegyik - a KRESZ mindenkire éjjel-nappal vonatkozik ... és kötelező." <--- Úgy ahogy írtad...
[ Szerkesztve ]
-
retexis
tag
Szerintetek van lehetőség a gaminos poi-kat valahogy átültetni
az androidos navigonba?
Csak mert a navigon valami pom kiterjesztést használ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest