Új hozzászólás Aktív témák
-
Prime110
aktív tag
válasz maxika2004 #5299 üzenetére
"regenerálódónavi" - ilyet se csesztem még!
-
maxika2004
őstag
válasz Prime110 #5292 üzenetére
Megoldódott !
Probáltam resetelni vagy 3 szor mindig csikos lett .....
negyedszerre, fehér képernyő ami semmire sem reagált !!!!!!
szóval lett egy szép kis zseblámpa...Ezután, mivel tényleg nem lehetett vele semmit kezdeni, (se lekapcs, se reset)I
addig hagytam mig fullra lemerült, utána rádugtam a töltőt.... bejött az autó, utána az ikonok, szoval rendesen a kezdőképernyő.... hozzá se nyúltam mig fullra nem töltődött fel, és utána jóóóó minden !Köszi mindenkinek aki próbált segiteni !
-
WuuWuu
tag
sziasztok egy kérdéssel fordulnék hozzátok
letöltöttem a navigon europe-ot.
namost az a problemam hogy a fizetos utvonalakat le szeretném tiltani.
autpalya komp stb.
de nem talalok ilyne opciot.valami megoldas? vagy csak vak lennék?
-
VIBO
őstag
Hi. X980bt. Vmiert nem birom mukodesre birni az fm transzmittert. Bekapcsolom, megy a zene, de a radion beallitom azt a savot es nincs semmi. Nem megy at vmiert. 5let?
Megoldodott: nem volt bedugva a kabel. Miert kell bedugni?
Annyira nem para a minősege.[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Fl3x
aktív tag
Sziasztok!
Szüleim vettek egy Asus memo pda8 nevezetű tabletet és offline navigációt szerettek volna rá, letöltöttem ezt a Sygic GPS Navigation v13.4.1 HUD EU CA 2013 - 06 remek kis programot, ami működik is de a térképek már több mint egy évesek. Esetleg valaki nem tudja hogyan frissíthetőek a térképek, hogy valamennyire naprakészek legyenek?
Ha esetleg valakinek van tapasztalata offline naviban, másik programot is szívesen fogadokSegítséget előre is köszönöm!
Üdv.: Fl3x
" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"
-
Prime110
aktív tag
válasz maxika2004 #5291 üzenetére
Igen, HW-hiba, 99,9% hogy a video-chip, ha ilyen fokozatosan megy át, nekem a letöltő gépemben ilyen a VGA, írni rajta tökéletes, de ahogy 3D vagy effektet érzékel pont ilyen lesz a kép, mint a navidon.
-
Imi91
aktív tag
válasz maxika2004 #5289 üzenetére
Nem akarlak megijeszteni, de szerintem ez hardver hiba lesz méghozzá a videó vezérlő, bár ne legyen igazam!
Eladó!!!: ----> <----és----> <----NÉZZ BE!! :)
-
OldMike
őstag
válasz FirstAndroid #5287 üzenetére
Ha a ToolBox program alatt rákötöd a navit a számítógépre, akkor feltehetően fel fogja ismerni. Ez esetben megjeleníti a készülékre megvehető összes térképet (meg egyebeket is). Regisztrálás után bármit megvehetsz ezekből, akármilyen térkép is van most rajta.
Igazából nem is frissítés történik, hanem vásárlás, kivéve azt az esetet, amikor egy éves frissítéssel veszel térképet. Akkor az egy éven belül megjelenő minden új kiadást ingyen kapsz.42LM660S
-
Prime110
aktív tag
válasz FirstAndroid #5285 üzenetére
Emékeim szerint nem egy térkép, hanem egy komplett régió (A,D, I, CH), de lehet rosszul emlékszem, viszont a válasz igen, az utólagos pótlás hivatalosan ennyibe kerül ezen a modellen.
-
Prime110
aktív tag
válasz FirstAndroid #5282 üzenetére
A Naviextras.com oldalon van egy 'PC-program letöltése" menüpont, az lenne maga a ToolBox nevű "csoda" azon keresztül van mód térképeket pluszba vásárolni / bérelni ehhez a modellhez (meg úgy általában az összes Navon-hoz, Becker-hez).
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Pár napja Graz-ból jöttünk haza Szentgotthárd felé.
Nexus 5-ön ment a három betüs navi, TomTom 2013.12 (tehát a legfrissebb) térképpel.
Be volt állítva, hogy ne vigyen fel a pályára és kerüljön minden fizetős utat.
Ennek ellenére egy alkalommal felvitt a pályára, de a kövi lehajtónál le is navigált, tehát Ő így tervezte az útvonalat, hogy egy lehajtónyi szakaszt az autópályán megyünk.
Ezt nem értem, térkép hiba az ilyen, esetleg navi, vagy mi okozhatja??(^)(>.<)(^)
-
FirstAndroid
tag
Van egy Navon N480-as navigációm. Még 2010-ben vásároltam. iGO 8 Magyarország térképpel. Németországba mennék a GPS segítségével, ezért kéne egy Európa térkép. Hogy tudom ezt megoldani? Vagy új készüléket kell vennem, amin Európa térkép van?
-
GEPESZ66
veterán
A 2014 Q1 HERE map és poi letölthető, viszont a 3D látványosságoknak nem találom a friss fájljait. Ebből nincs is 2014 Q1?
-
VIBO
őstag
x980 bt-hez hol találok user manualt?
-
VIBO
őstag
Megvettem 15ert a wayteq-et. Másfél hónapos, garis, makulátlan állapot. Majd beszámolok milyen.
Napon tényleg alig látni....[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én IGO -t használok, úgyhogy a Garmin nálam kiesik. A másik kettő nem egy kategória (árban sem). Ha helyes a feltúrt specifikáció, akkor a CNS -ben csak 4GB tár van. Az kevés egy full EU-hoz (persze külső kártyán is lehetne elméletileg, ha a szoftverből lehetne kapni ilyen verziót ). A felbontás is a fele. Ez mondjuk az én tapasztalatom szerint nem akkora hátrány, sőt, néha jobb lenne, ha az én CNS GlobeHD -m is 480x272 lenne. De az általad írt lehetőségek közül én a Wayteqet választanám.
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
Közben szemezgettem a kategóriában. Ezek lennènek most hasonló árban.
Vélemény?
Wayteq 980hdbt
CNS globe via
Garmin nüvi 2508LT-DFontos hogy legalább 5" legyen. Sztem még az is kicsi nem?
-
VIBO
őstag
Sziasztok
15000 Ft korul keresek vmi epkezlab navit kocsiba full eu terkeppel. Mit javasoltok? Lehet hasznalt is.
-
Prime110
aktív tag
válasz traktorgumi #5271 üzenetére
Ez jó vétel volt.
-
traktorgumi
aktív tag
Köszi a javaslatot,de androidosat nem szeretnék
Végülis ezt rendeltem meg mert akciós volt és ilyen árban szerintem jó vétel volt:Garmin Nuvi 54LM Navigációs rendszer, 5.0" átmérő, Teljes Európa + ingyenes frissítések a teljes éllettartam alatt
34HUFesetleg ha valakit érdekel akkor itt: [link]
-
Predator2
addikt
Helló
GPS vásárlásnál mit ajánlotok mire figyeljen az ember?
Nálam kb 25.000Ft a plafon. Topmap térképekkel használnám egy gépkocsiban főként Magyarországon.
Egy best buy vételt keresek.
Könnyen lehessen frissíteni. Legyen megbízható.
Tippeket is szívesen fogadok.Egyéb:
Ismertek olyan boltot ahol foglalkoznak GPS frissítéssel garanciával eggyütt?
Volna egy Mio c520-as GPS amit gatyába kéne rázni.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Jabby
őstag
válasz traktorgumi #5268 üzenetére
Nem túl acélos szerkezet (480x272 felbontás, nincs BT, se FM trm.), + a térképfrissítésnek is nézz utána ha ezt választod. Forgalmi frissítés van, azt nem tudom mit jelent :-)
Androidos naviban nem gondolkodsz?
-
traktorgumi
aktív tag
Volt egy garmin nüvi 250 gps amit most elajándékoz és szeretnék helyette egy másik készüléket.
30 ezer a keret és elég a Magyarország térkép.
Garmin nüvi 52 néztem ki
Jó választás vagy esetleg tudtok ajánlani más készüléket?
Igo nincs tapasztalatom,de sokan dicsérik....
Mit gondoltok? -
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy mio spirit 685 csoda navim,és az a gondom vele hogy hiába dugom bármilyen gépbe nem ismeri fel egyik sem.
Addig jutok el hogy elkezdi telepíteni az usb háttér tárat de az folyamatosan sikertelen!
Illetve néha kidobja hogy mio digiwalker usb sync telepítés de ez is sikertelen!Van erre valakinek valami ötlete,így sajnos nem tudom frissíteni sehogy sem a térképeket!
-
Jabby
őstag
Google+-t próbáltad már?
Esetleg Droid Tracker, felteszed a pozíciódat a Picassa albumodba, ott pedig láthatják az áltad engedélyezett személyek.De ha értesz egy picit a programozáshoz, akkor a GPS adatait folyamatosan loggolod és küldöd online egy tárhelyre, vagy szerverre, s ott dolgozod fel.
-
zeix
senior tag
Már mindegy.
Megy a szervizbe, remélem a cserekészülék jobb lesz.
A kijelző tényleg gagyi, kb 20-20 fokos betekintési szöge van.
Egyéb szögekben a negatívtól a sötéttől a világosig minden színben pompázik.
Még a hajdani lcd monitorokat juttatja eszembe, pedig 2014-et írunk. -
törölt tag
Legalább két éve használom intenzíven (kamionos üzemmódban) a CNS Globe HD -t. Gyenge a fényerő és az akku nincs már a topon. De ezeken kívül tökéletesen üzemel. Egyszer, tűző napon benne felejtettem a motorom tanktáskájának navi zsebében. Azóta nehezebb kikapcsolni, mert eldefofmálódott a hátlap a melegtől és szorul a gomb. De a kütyü túlélte.
-
zeix
senior tag
Megvan a hiba oka!
Ha felmelegszik a gps, akkor az érintőkijelző nem igazán működik jól.
Kb fél órát utaztunk, közben a gps rajta volt a töltőn.
A hátulja annyira felmelegedett, hogy érezhetően forró volt kb 40-50C.
Na, ilyenkor hasal el a gépezet, nem lassul be, hanem az érintőképernyő adja meg magát.
Bravó CNS!
Megy vissza a feladónak és kérek egy cserekészüléket. -
Yummy
tag
Hello!
Szuletesnapra szeretnenk venni fateromnak egy gpst. Olyan 20ezer forintig lehet venni elfogadhatot? Ha igen linkelnetek parat nekem melyiket erdemes ennyi penzert? Szerintem csak itthon lenne hasznalva.
Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
Imi91
aktív tag
Elvileg az újra kalibrálás segítene a problémán. Szerintem max próbáld meg még1x újra kalibrálni. Ugye tudod, hogy a kis + jelek közepét kell megérintened Ha továbbra is ilyen marad és nagyon zavaró akkor küld vissza mást nem tudok mondani
-
zeix
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy cns truck hd2-es navigációt.
Olyan gondom van vele, hogy a képernyő jobb sarkában nem igazán pontosan érzékeli az érintést. Kb. 10-15mm az eltérés a képernyő közepe felé.
Ha újrakalibrálom, akkor még rosszabb.
Csak a reset és a power gomb együttes megnyomásával áll "helyre", mert a 15mm eltérés marad.
Van rá valami megoldás?
Küldjem vissza? Vagy vágjam földhöz?[ Szerkesztve ]
-
BLeP_i
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan lehetőséget, hogy a telefonomon lévő gps jelet online elérhetővé tegyem, ha mondjuk megyek valahova és be van kapcsolva, akkor más is láthassa élőben, hogy hol járok?
Köszi!
http://vister.hu
-
grafnet
veterán
Sziasztok!
Segítséget kérek, mert a guglinak nem tudom megmondani mit is szeretnék:
- Fényképeznem kell, de a GPS koordinátákat is rögzíteni szükséges (egyenlőre elég, ha benne van a fájlban, vagy a kép mellett másik fájlban).Fényképező+GPS vs. GPS (navigáció)+fényképező???
Tudom, van okostelefon is, ami mindet egyszerre tudja.
Kérnék egy gyors javaslatot, egyáltalán milyen szóösszefüggésben lehet ilyen eszközt keresni.
Ja, és lehetőleg beszerezhető legyen az eszköz.THX
grafnet
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
PLaci58
addikt
válasz gipsztigris #5252 üzenetére
Azt nem mondtad, hogy újra kell simogatni, hogy megismerjen
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gipsztigris
addikt
Akit esetleg érint, annak üzenném, hogy a sárkány újra él!
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
zeon.hu
nagyúr
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
van egy tomtom xl 1.9gb-os készülék
8.083-as verzióval
lehet e frissíteni 10-re ?+
most ez van rajta
Europe Central 870.3513
van e ennél frissebb ami a 8.083-on elmegy? -
gipsztigris
addikt
válasz zeon.hu #5248 üzenetére
A kábellel van a gond. Egyes kábeleknek rövidre vannak zárva a 4-es és 5-ös lábai másoknak pedig nem.(USB és OTG mód) Az egyiknél ha rádugod egyből PC adatátvitelre vált, a másiknál pedig marad a töltés.
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
zeon.hu
nagyúr
udv!
a gps-em töltője elkallódott (vezeték+autós töltő).
van másik töltő, de ha bedugom a szivargyújtóba, azonnal elmegy a kép.
próbáltam másikkal is,ami biztosan jó, de a helyzet ugyanaz.
viszont normál hálózati aljzatra dugva semmi gond, pc-re kötve is jó, szivargyújtóba inverter, abba a gps és szintén megy rendesen.
hol lehet a gond?#?*@&!
-
Predator2
addikt
Helló
Volna egy olyan gondom, hogy a Mio C520-as PNA-mon egy kis idő után teljesen elhalkul.
Ez mitől lehet szerintetek mit nézzek meg rajta?THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy TomTom XXL Canada 310 típusú készülék, térképet kellene frissítenem rajta. Körülnéztem a TomTom weboldalán, de úgy értelmeztem az ottani infókat, hogy csak pénzért lehet hozzájutni a térképekhez, viszont abban bízom, hogy csak rosszul értesültem, és ti tudtok nekem segíteni.
Félreértés ne essék, nem akarok csúnya dolgokat kérni, de nem volt még dolgom ilyen GPS-sel, és talán nem megy rá a fél életem, ha ti segítetek.
Köszi a válaszokat előre is!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Imi91
aktív tag
Használni bármelyiket használhatod. Bár a Primo-nak már ez a hardver eléggé kevésnek tűnhet, de még szerintem a 3D épületek és hasonló grafikai elemek kikapcsolása után már egész jó lenne szerintem
Egyébként az Igo 8.x lenne a legmegfelelőbb, rá talán egy kicsivel gyorsabb lenne mint a primo.
-
lovi8
tag
Sziasztok,
M-TECH MT-350FEU típusú navigációs kütyühöz milyen IGO-t lehet használni?
Segítséget előre is köszi
-
ReSeTer
senior tag
Valaki tud valami érdemi információt a legújabb top map HU frissítésről? Még tavalyi a legutóbbi térkép. Elvileg azt írták, hogy a márciusi kiadást május második felében valószínűleg kitudják adni. Na most július közepe van és sehol.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
__H4X0R__
senior tag
válasz gabor_01 #5236 üzenetére
Diósdnál a 7-es utról át akart vinni az M0-ra es arrol az M6-osra Martonvásár előtt még, majd utana megint vissza akart vinni a 7-es útra.
Az útvonalbeállításnál a legrövidebb idő van beállítva, de ettől függetlenül nem hiszem, hogy fel kéne vinnie az autópályára. Egyébként kipróbáltam azt is ha kiszedem a pipát a fizetős utak elől, akkor végig az M7-esen akart levinni Szántódra, de az ebben az esetben fizetős opció alatt normális.
www.kristofnagy.com
-
gabor_01
senior tag
válasz __H4X0R__ #5235 üzenetére
Hol akart rávinni?
Fizetős szakaszok -
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
Garmin Nüvi 50-nel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A legutóbbi utam során nem szerettem volna fizetni matricát az autopályára, ezert a beállításokban be is kapcsoltam az Elkerülések alatt a Fizetős utak funkciót. Ennek ellenére barhogy terveztem az útvonalat, gond nélkül fel akart vinni az M6-osra. Tudtommal az M6-os teljes szakasza fizetős.
Tapasztalt mar valaki hasonlót, ötlete lenne valakinek hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
Kristóf
www.kristofnagy.com
-
@matthew@
őstag
Üdv.
Most jöttem haza nyaralásból és egy Garmin nüvi 50-esel navigáltunk, a ketyere nagyon jól vizsgázott, egyetlen dolog van ami furcsa volt h mielőtt mentünk, lefrissítettem, kért egy SD kártyát az új mapokhoz. A régi navigációmból volt itthon egy 4GB-s Class 4-es kártya, be is tettem. Viszont néha a térképeket kicsit lassabban töltötte be és amikor pl 150-200km-es szakasz jött akkor gondolkozott egy kicsit, ez lehet a microSD sebessége miatt?Matthew 24:42
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok! Adott egy Yamoto Seven GPS amire szeretnék olyan térképet feltelepíteni amiben van traffipax figyelő is! Melyik térképben/térképekbe található ilyen és honnan tudom beszerezni?
Inkább offban írom mert nekem a virágbolti verzió lenne jó... -
kidkid
csendes tag
Sziasztok,
Mio DigiWalker H610-et szeretnék frissíteni mert jelenleg a miomap v3.2 van rajta ami eléggé elavult már ha jól tudom 2007-es térképek...
Nem az én navim, nem is használtam még soha sem ilyet Ezért ha tudtok rám szánni pár percet akkor kérnék tőletek egy részletes leírást (mit honnan - hová - mikor).
Eléggé fontos lenne.Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz PLaci58 #5227 üzenetére
Úgy voltam vele, hogy egy kérdést és esetleg némi kísérletezést ér a dolog, de megfeszülni nyílván nem fogok csak azért, hogy megspóroljak egy BT GPS vevőt. Tudom, hogy telón, Tabon általában meddig terjed az Android buherálása. Én viszont kb. 2 éve foglalkozgatok miniPC -kel. Ezeken nem ritkák a sokkal merészebb belenyúlások (pl. Linux, Android dualboot).
Lehet, hogy csak azért, mert nem vagyok már tini, de én látom értelmét telón is a HID -nek. Pl. megmarad a hasznos képernyőfelület, mert a virt bill. nem takarja ki a fél kijelzőt. Otthon pedig MHL adapterrel kiadhatom a képet és a teló maradhat a monitor mellett, mert a kezeléshez nem kell fizikai kontaktusban lennem vele. -
PLaci58
addikt
válasz #79335424 #5224 üzenetére
Akadékoskodj nyugodtan, ebből tanul az ember
Az androidot azért neveztem speciálisnak, mert telefonra tervezték. A tabletekre csak ráhúzták a telefonra készült androidot, némelyiket mindenféle átalakítás illesztés nélkül. Bedobálták a kernelbe a HW-hez szükséges drivereket "oszt kész". Persze vannak komoly gyártók, akik szépen kidolgozzák a tabletjeik szoftberét. Ezekbe viszont benne is van minden gyárilag (WiFi, G3, GPS, BT ...).
Azért írtam, hogy ROM frissítés (kernel driver, illesztő, kezelő szoftverek, jogosultság engedélyek ... nélkül nem fog menni). Ha nincs beépített BT, akkor el lehet felejteni a külső USB-s BT-t. Körbejártam már a dolgot, ennyi. Nagyon bele kellene mélyedni az androidba ahhoz, hogy működjön.
ROM frissítés = Custom kernel, egyről beszélünk.
A fájlátvitel természtesnek tűnik a mai telefonoknál, tableteknél, hiszen a képeket "fel kell tölteni a netre"A BT azt a profilt tudja amit betettek a szoftverbe. Alapvetően mégis kihangosításra tervezték
Nem mondom, hogy manapság nem használják sok egyéb dologra is. Ha megfigyeled a kihangosítást minden BT-s eszköz tudja.
Telefonnál nem sok értelmét látom a HID-nek, tabletnál már több létjogosultsága van, főleg a billentyűzetnek.
Mindenesetre nem láttam még olyan tinit, aki a telefonja mellett cíholta volna magával az egeret és a billentyűzetetKonkrétan, ha nincs beépített BT az eszközben, akkor kell egy módosított szoftvert csinálni.
BT eszköz drivere a kernelbe, ellenőrzés, engedélyezés;
BT eszköz azonosítója az androidba, engedélyezés, jogosultságok, profilok, szolgáltatások, kezelő programok.
Virtuális soros port létrehozása, kezelése, modem kezelő szoftver (ez általában benne van, csak hozzá kell rendelni a BT-hez).Ha már ilyen BT-s megoldáson gondolkodsz, akkor inkább egy BT-s GPS vevő.
Ha mindenképpen a CNS-el akarsz küszködni, akkor inkább az USB-n keresztül érdemes megpróbálni.
Konkrét megoldást nem tudok.
Inkább vegyél egy GPS-t tartalmazó tabletet, pl Wayteq.Hidd el sokkal jobban jársz
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gabor_01
senior tag
válasz runner 125 #5222 üzenetére
Telepítsd ezt, majd ő felteszi a legújabb firmwaret.
A térképből csak az NT jó hozzá, NTU-val ne próbálkozz.
-
törölt tag
válasz PLaci58 #5219 üzenetére
Elnézést, hogy "akadékoskodok", de úgy érzem, hogy itt lehet némi félreértés. Az Android ebben a tekintetben sztem egyáltalán nem "speciális". Linux kernelre épül és ennek megfelelően olyan eszközöket támogat, amiknek a driverét tartalmazza a kernel. De ez akár bővíthető is. Pl. az én telómban sincs gyárilag soros port támogatás, de custom kernelekben lehetséges. Az Android miniPC -k sem támogatják alapból az USB wifit, de Vargalex az egyik kernelhez készített modult. Ehhez nyilván kell kezelőszoftver is, de mivel a Linux kernelparancsok nagyrészt működnek Androidon is, ezért pl. a hálózati interfészt terminálból is be lehet konfigolni (mármint hogy a rendszer a beépített wifi modul helyett, az USB -st használja).
Ami a mobil stickeket illeti, Android nem csak telón lehet. Pl. ott vannak a Tabok, amelyek nagyobb része nem tartalmaz SIM modult. Ha egy ilyen Tab támogatja az USB xG modemet, akkor így megoldható a "közvetlen" mobil adatkapcsolat.
Sztem az is a dolgok erős leegyszerűsítése, hogy az Androidban a kékfogat "kihangosításra tervezték". Azt a profilt tudja, amit az adott BT modul + driver. Pl. a Sony Xperia mini (st15i) ugyanazzal az Android verzióval (2.3.4) jött ki, mint az SGS2. Az előbbi valóban szinte csak az A2DP -t ismeri, míg az SGS2 pl. a HID (Human Interface Device) profilt is. Ezt a beviteli eszközök (pl. egér, bill.) használják. Apple bill. -t és Logitech M555b egeret használok. Ezt kezeli az S2 és a miniPC -k is, out of the box. De a BT fájlátvitel is régóta támogatott, ami szintén nem lenne lehetséges audio profilokkal. Ezen kívül, lehetséges vmi virtualizáció is (ennek nem ismerem a működését), mert pl. a DUN (Dial-up Networking) az Androidban nem volt támogatott, de egy alkalmazás telepítése után lehetséges volt BT. net tethering.Gipsztigris:
Teljesen igazad van, az "Android kompatibilis" nem volt helyes megfogalmazás. Viszont a CNS GHD BT. képességei sztem nem csak az audióra korlátozódtak. Gyárilag van benne böngésző, ami a korábban említett BT DUN profilon keresztül kommunikál. Biztos, hogy működik, mert használtam Symbian -nel és Androiddal is. Ez viszont mindenképpen kétirányú kommunikáció. Erre alapoztam azt, hogy ezen keresztül talán küldhető pozícióadat is.[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz gabor_01 #5218 üzenetére
2014.10. térképekből pakoltam fel.
Nem, de ahhoz viszont lövésem nincs h kell.
Nüvi 660 a kütyü, nem mai darab, de korrekt vas."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
gipsztigris
addikt
válasz #79335424 #5217 üzenetére
Minden bluetooth GPS vevő Bluetooth SPP (serial port profile) protokollt használ. Szerintem olyan, hogy android kompatibilis nem létezik. Az androidot tették kompatibilissé a bluetooth vevőkkel.
A másik kérdéshez kapcsolódva a CNS BT chipje csak BT kihangosító funkcióval bír, és azt is csak egyirányban. Egyetlen PNA készülékről tudok ami támogatta szinte az összes Bluetooth szabványt, ez az iPAQ316-os. Ennél a GPS jelet át tudtam vinni laptopra. Androiddal szerintem nem biztos, hogy össze lehetne hozni, de egy próbát megérne.
-
PLaci58
addikt
válasz #79335424 #5217 üzenetére
A WinCE-nél meg lehet oldani, hogy USB-n kiküldje a GPS adatokat (ezt valamikor 2008-ban megcsináltuk), de az android az egy elég speciális szoftver.
OTG-n csak azokat az eszközöket ismeri fel, amiket gyárilag beprogramoztak. Ezek általában a pendrive-ok (adattárolók) és a mobil stickkek (ezt mondjuk nem értem, hogy egy mobiltelefonra készült szoftver miért akar mobil stickken keresztül kommunikálni )
Annyit tudok, hogy alapvetően az android BT-jét kihangosításra tervezték.
-Headset
-A2DP
és az újabbakban Health profil is van (orvosi eszközökhöz).
Nekem néha még fényképek átküldésével gondom volt"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gabor_01
senior tag
válasz runner 125 #5214 üzenetére
Melyik térléppel próbáltad és nem ismerte fel?
Firmware-t frissítettél? -
törölt tag
-
törölt tag
Megpróbálom itt is, hátha... Van egy CNS Globe HD -m. Szerintetek lehetséges lenne usb -n, kékfoggal, vagy esetleg soros porton olyan kapcsolatot összehozni, amivel egy Androidos eszközön futó navi a PNA vevőjét használná a helymeghatározáshoz?
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Garmin Nüvi 660:
Arra a következtetésre jutottam, hogy 2 GB-nál nagyobb térkép-képfájlt egyszerűen nem képes lekezelni. Ha normál SD kártyára másolom, ha 4 vagy nagyobb SDHC-ra (hozzáteszem olvassa az SDHC szabványt is) nem látja. Viszont a friss teljes EU térkép kb 3,5 GB.
Noh most arra van mód, hogy két részletben tömöríttetem a MapSoure-csel a full EU térképeket?
Ha, igen, hogy tudom megnézni, hogy most mely országot tömörítettem be? Megmondom őszintén csak a 2gb alatti méretre koncentráltam, a de közép EU-t jelöltem ki a MapSoure-ben, viszont jó lenne ha teljes EU lenne rajta.
Mert, ha gond nélkül látná a kát térkép-képfájlt, akkor a menü-ben a térkép info alatti részen be tudnám pipálni mindkét adatbázist, így elvileg kezelné az 1 x 2gb és 1 x 1,5gb-s térkép-képfájlt.Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Csuesz
újonc
Adott egy NAVON N670-es navigáció. Frissítés után nem indul rajta a navigáció.
A menüpontra kattintva, még az animáció is lefagy.
Sajnos már nem garanciális. A szervízt felhívtam, azt mondták, hogy a szoftver összeakadhatott.
Milyen programoknak kell lennie a kártyán? Lehet valami letörlődött? -
Tapu
csendes tag
Sziasztok Guruk! Egy TOMTOM GO 720-t szeretnék frissíteni. Eddig még nem kezdtem el. A rajta lévő szoftver és a térkép is több éves.
Le tudom cserélni IGO Primora?
Tulajdon képen a teljes folyamathoz kellene segítség. Előre is köszönöm!ÜÖdv: TAPU
Szép Napot! Zsolt
-
Biqci
aktív tag
válasz gipsztigris #5204 üzenetére
Wow! Kiváló! Tökéletesen működik!
Hihetetlen, hogy bekapcsolás után pillanatokon belül kapcsolódik és a szobában kb. pontosabb, mint a telefonom (ami nem MTK-s ) a szabadtéren tiszta időben.
Tényleg igazad van, nem kell a telóra bízni a dolgokat, potom összegért (nekem 7 EURO-ba fájt) és egy pici kényelmetlenségért cserébe le lehet zárni mindennemű gps-okosteló vitát!Köszi még egyszer!
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
válasz gipsztigris #5200 üzenetére
Ja, még annyit, mi akar lenni a főoldalon a Mock GPS Provider, amit be lehet pipálni?
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Biqci
aktív tag
Nagyszerű, köszi!
Most már csak azt kellene megoldani, hogy BT-n kapcsolódjanak. Most villog minden, de nincs BT kapcsolat és a pl. Google navi, meg egy "másik" is követeli a gps vevő bekapcsolását."For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
szafrinka
csendes tag
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- Hobby elektronika
- Milyen routert?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- EA Sports WRC '23
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Karácsonyi, szülinapi, évfordulós és egyéb AJÁNDÉK ÖTLETEK!
- E-book olvasók
- Tökéletes töketlenség
- War Thunder - MMO Combat Game
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest