- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #7320 üzenetére
Ezt nem lehet tudni, mert a PH -n az a warez, amit a modik warez -nek tartanak.
-
törölt tag
válasz wihar123 #7317 üzenetére
Sztem nálam intenzívebben nem nagyon lehet egy navit használni, és én is osztom a véleményedet. Nem tudok olyan funkcióról, ami miatt a Nextgen számomra hasznosabb lenne. Ami a Primo -ban számomra szar, azt a Nextgen -ben sem javították. Viszont szerkezetileg sokkal bonyolultabb. Akkor meg minek? Egy Primohoz bőségesen elegendő az x985BT. Persze, csak elméletileg, hiszen nem legális rajta IGO -t futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #7315 üzenetére
Árnyalnám ezt a véleményt. Azokat a pixeleket meg is kell hajtani valamivel, és minél több a pixel, ez annál több erőforrást igényel, ami sok problémát okoz (pl. hőtermelődés).
A mérleg másik serpenyőjében a szebb, részletgazdagabb megjelenítés van, de ez attól is függ, hogy mit is szeretnénk megjeleníteni. A navik térképállományai vektorgrafikus ábrák, amiknél a méretváltoztatás nem befolyásolja a megjelenített kép minőségét. -
törölt tag
válasz Donki Hóte #7269 üzenetére
Vagy, nem jó topikban kerestél. Waze topik.
-
törölt tag
Te kómában töltötted az elmúlt pár évet? Ísmered a mondást: ha net van, akkor minden van (vagy valami ilyesmi ) Nem használom a Térképet, mert azzal sajnos nem tud kalkulálni, hogy 18m hosszú vagyok, 4m magas, és 40 tonna. De, az előbb elindítottam, ráböktem a mikrofonra, bemondtam a címemet, és tádááám!
-
törölt tag
Nem annyira földtől elrugaszkodott igények ezek. Egyes navik most is tudnak néhányat a kívánságlistádról. A G. Térkép és a Waze tudja a hangbevitelt. Az IGO tud zenelejátszást, és ha az szolgáltatja a zenét, akkor le is halkítja, amikor a navi közölni akar valamit. Ha a naviknak nyílt API -jaik lennének, akkor Androidon símán működnének, amiket szeretnél. Maga a rendszer képes lenne rá. Ezt kb. két éve dobtam össze, csak úgy, szórakozásból. Ebből kiindulva lenne lehetőség bármilyen interaktív kommunikációra.
-
törölt tag
Úgy tűnik, hogy ezt én már nem fogom megérteni. Ha bármit be kell dugnod a naviba, akkor mennyivel vagy előrébb? Maga a navi mindenképpen vezetéken kapja a töltést, hiszen nincs benne wireless töltésre alkalmas hardverelem. Sztem egy mágneses töltőcsatlakozóval jobban járnál. Mármint a fizikai igénybevétel szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Annál biztosan, de sztem a WinCE -s navk jobban bírják a megpróbáltatásokat. Külső kapcsolóra vannak kész megoldások. Az Androidos navin futó automatizáló küld egy jelet Wifin, vagy kékfogon az eszköznek, mire az megszakítja a tápot. Esetleg egy ventillátoros tartó is jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wihar123 #7127 üzenetére
Teljesen jogos. Ez volt a kérés, erre adtál tanácsot. Nem is értem a kritikát. Az egy másik kérdés, hogy magunknak hogyan csinálnánk. Én még egy SI -t is be szoktam iktatni. Jó pár éve Gipsztigris egy "Iphone Today" nevű SI -t "optimalizált" CNS GlobeHD -re. Nagyon bejött, azóta is azt használom. Wayteq -en nem minden funkciója működik, de a számomra fontosak igen.
-
törölt tag
A melóhelyemen az új vontatókba 10 collos Huawei Mediapadokat szerelnek. Én még régebbi verdát hajtok, de pár napot már "vendégeskedtem" ilyen újban. Van valami navi benne, de azt senki sem használja, mert egy kamionos csak a sajátjában bízik. Én arra használtam a tabot, hogy Google Térképen néztem rajta a forgalmi infókat. Szóval, a navi gyorsaságáról nem tudok nyilatkozni. A GPS -e viszont rendben van. Hamar talál pozíciót, és tartja is. A saját nemmondjukkianevét navim pedig Wayteq X985 BT -n fut. Napi 500-700 Km -es távokat szoktam terveztetni vele, 5-8 köztes ponttal, és elégedett vagyok a teljesítményével. Vettem még egyet tartaléknak, mert nálunk nagy gáz, ha elszáll a navi. Így, hiba esetén csak átdugom a kártyát a másikba, és go.
-
törölt tag
Pedig, kénytelen vagyok vitatni az állításaidat. Ne gondold, hogy egy húsz ropis PNA -ban "világvevő" GPS modul van. A Wayteq "csúcskészülékében" (X985BT) sincs dedikált GPS modul. A SOC modulját használja, ami jelen esetben egy kínai Mediatek. Sok telóban szintén Mediatek SOC van. Mellesleg a Wayteq -nek van Androidos célhardvere is (X995).
Az "elbizonytalanodás" sem valami hiba következménye. Gondold végig logikusan! A pozíciód és a térkép nem függnek össze. A GPS adja a pozíciót, a navi szoftver meg alá tolja a térképet. A GPS -nek tök mindegy lenne, hogy Te a térkép szerint úton, mezőn vagy a tenger közepén vagy. Mivel ez egy autós navi szoftver, ezért azt csinálja, hogy a GPS pozíciód apróbb változásait nem jeleníti meg azért, hogy Te a térképen mindíg az úton lásd magad. Ha letérsz róla, akkor a szoftver a benne definiált tűréshatárig próbál korrigálni. Ezt látod úgy, mintha "elbizonytalanodna". Ez az "úton tartás" opció, ami kikapcsolható, illetve a túrista navi szoftverek nyilván nem alkalmaznak ilyen korrekciót.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wihar123 #7105 üzenetére
No, igen. Eléggé meg van kötve a segítő kezünk. Írtam neki priviben, hogy a túristatérképekhez, meg a természetjárós navikhoz hülye vagyok. De, az a gyanúm, hogy neki nem az autós navi dem -jére lenne szüksége. Az még autózáshoz is csak egy látványelem. Bár, én szeretem, mert látom, hogy a kamionon mikor kell beavatkoznom a váltóautomatika működésébe.
Szerintem tudjuk, hogy hol kaphatna segítséget. Csak, oda meghívó kell. De, talán akad itt egy illetékes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Android rendszerű gépen megtalálható volt az úgynevezett WIFI hozzáférés, BLUETOOTH és mindegyik egyfajta A-GPS használatú."
Ez a mondatod teljesen értelmetlen, és valótlan. Az A-GPS (assistance) nem önálló helyzetmeghatározó, hanem besegít a GPS -nek a gyorsabb pozícionálás érdekében. Bármelyik Androidos eszközön kikapcsolható a Wifi, és a Bluetooth is. Akkor marad a műhódvadász egység. Ugyanúgy, mint egy WinCE -s célhardveren.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz wihar123 #7006 üzenetére
Az a gyanúm, hogy egy kicsit tájékozatlan vagy a témában. Szerintem neked kerekedne ki a szemed, ha tudnád, hogy milyen tudás, tapasztalat van itt néhány, szerényen háttérben maradó nick mögött. Én már sok éve, a C720 -on is térképcserélős Gurjon skin -t használtam, és Ők már akkor "tanították" nekünk ezt a műfajt.
-
törölt tag
válasz ekrisztian #7004 üzenetére
Azokat a kivéve áruszállításos tiltásokat speciel ismeri (már ahol fel lett töltve az adatbázisba). Nekem több helyen írta már. Az áthajtásos tiltásokat (durchfahrverbot) viszont sehol sem veszi figyelembe.
-
törölt tag
válasz wihar123 #6994 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy ezt mire alapozod. Én itt, németben belföldezek, és 2016 Q2 HERE -t használok. Olvass vissza, írtam példának Würzburgot. Minden alkalommal áttervez rajta, pedig totál ki vagyunk tiltva. Építik az A3 -at, emiatt ott rendszeresek a dugók. Azért, hogy a kamionosoknak eszükbe se jusson trükközni, az összes "egérútra" kirakták a 12t -s tiltást. Ez nem egy hirtelen jött, csipcsup sávlezárás, hanem előre tervezett, hosszútávú, komoly átépítés, amiről egy navi térképnek illene tudnia. De, tudnék még pár példát írni.
-
törölt tag
válasz wihar123 #6992 üzenetére
Amit írtam, annál mindegy, hogy milyen fájlokat használsz. Sztem egyszerűen ismeretlen fogalom az adatbázisban a "durchfahrverbot". Nincsenek meg hozzá a szakaszhatárok, anélkül meg nem lehet útvonalat tervezni rá. Ugyanúgy, ahogy a környezetvédelmi besorolásokkal sem tud számolni. Meg sem kérdezi, hogy milyen színű matricád van, símán zöldre tervez. Szerencsére nekem zöld van, de akinek nincs, azt is símán bevinné a zöld zónákba. Ezek a szituk Németországra értendők.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ekrisztian #6988 üzenetére
Nem is vettem basztatásnak. Igazad van, egyszerű kütyümániához túl drága volt a C720. De, az új kütyük is símán bevinnének a málnásba. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Primo Truck egyáltalán nem ismeri a durchfahrverbot fogalmát. Símán átvinne 12t -s korlátozás alá eső utakon, és még eseményként sem jelzi a tiltott szakaszokat. Arról nem is szólva, hogy a 2016 Q2 -es térképpel is símán átvinne Würzburgon, pedig január végén változtatták meg az éjszakai tiltást, teljes tiltásra.
-
törölt tag
válasz ekrisztian #6985 üzenetére
Játékból én sem vettem volna meg. Nekem munkaeszköz. Napi 15 órát kell mennie hiba nélkül. Tegnap eldobta a jelet az egyik Wayteq. Azonnal leállít, tartóból ki, kártya ki, másikba be, tartóba be, 2 percen belül navi megy tovább. Majd ha hazamegyek, akkor beviszem gariba. Nehezen mondhatják rá, hogy szoftverhiba, ha a másik ugyanolyan vason működik ugyanaz a szoftver.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Prime110 #6982 üzenetére
Vannak olyan cimboráim, akik jól keresnek, mégis olyan gagyi kütyüket használnak navira, hogy csak lesek. Pedig, fontos lenne a munkájukhoz. Legutóbb egy Oszcaros járattal jöttem ki németbe melózni. Gőzöm sincs, hogy melyik múzeumból szerezte az ember a navit futtató PDA -t. Pedig sztem nem tétel egy jó vas. 20 ropi alatt van "nyersen" egy Wayteq X985 BT. Az már más kérdés, hogy ha nem lopják el, akkor biztos megtartottam volna emlékbe a MIO C720 -asomat. Sajnos, így csak a bölcsője, és a papírjai maradtak meg.
-
törölt tag
válasz ekrisztian #6947 üzenetére
Zseniális megfogalmazás! Ha a virágnyelvnek szirmai lennének, akkor Gül baba sehol se lenne hozzád képest.
-
törölt tag
válasz PLaci58 #6935 üzenetére
Egyik sem. Ilyesmire figyelek. Raktárból hozta ki az eladó, és én téptem fel a belső nylonokat. Annak a doboznak én vettem el a szűzességét. Mindegy. Zenelejátszónak (a transzmitterével), és telefonkezelőnek így is jó. Az IGO úgyis állandóan beleugatna a zenébe. Olyan nem lenne, hogy nézem a navit, és közben hallgatom a zenét, mert az IGO némító gombja nem a szoftvert, hanem az eszközt némítaná. Persze, ez csak feltételes módban, hiszen WinCE Wayteq -re nincs legális IGO. De, ha lenne mondjuk 2.4 -es Primo, akkor ezt tapasztalnám.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elmehet a Wayteq a sóhivatalba! A pár hónapos X985BT -mnek szarrá van karcolódva a kijelzője. Ma ugyanott (Mediamarkt) vettem egy ugyanolyat. Azonnal irány a GSM bolt. Ott bontottam ki, és kiderült, hogy ezen gyárilag van fólia. Az előzőn miért nem volt?
-
törölt tag
válasz Prime110 #6929 üzenetére
Talán csak azért nem mindegy, mert sztem a legolcsóbban egy Sygic Truck -kal jönne ki. Rákerestem, de nem találtam ilyet Wayteq X985 -re (WinCE), csak X995 -re (Android). Azt viszont nem tudom, hogy milyen a Sygic Truck, mert soha nem használtam. De, a Play -ről is letölthető egy Androidos telóra.
-
törölt tag
válasz Prime110 #6924 üzenetére
Szerinted egy truck program nem visz be ilyenbe? Símán bevisz. Ha nem pontos a térképállomány, akkor cseszheti. Pl. mindenkinek van német zöld környezetvédelmi matricája? Van olyan navi, ami ezeket a korlátozásokat figyelembe veszi? A Primo truck biztosan nem kérdez rá, hogy van -e ilyenem. Símán bevisz a zöld zónákba. Az áthajtásos (durchfahrverbot) tiltásokat sem veszi figyelembe.
-
törölt tag
Annak pedig tudnia kéne a magasságokat. Engem gyakran kerültet 4.0 alatti hidak miatt. Van egy falu, amin rendszeresen átmegyek. A híd alatt kimélyítették az utat, de szegénykém ezt még nem tudja. Minden sarkon visít, hogy forduljak vissza, mert be fogom verni a kobakomat.
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #6914 üzenetére
Mindenképpen!!! Emeleteseket lehet szívni nélküle. Sajnos, ajánlani nem tudok, mert..... jól tugggya mindenki, hogy miért nem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Vannak, akik csak a vasat veszik, és faragnak rá maguknak navi szoftvert, és hozzá térképeket. De, ugyanezt a vasat meg lehet venni készre telepített szoftverrel (Sygic), térképekkel. Úgy rémlik, hogy a Media Markt -ban láttam egész jó áron Full EU térképes Sygic navival.
-
törölt tag
válasz huliganboy #6824 üzenetére
Két éve volt már X985?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz t72killer #6740 üzenetére
Egy S7 edget tuti nem rázatnék/napoztatnék a szélvédőn. Egy Wayteq 985BT üresen 20 alatt megáll, Sygic Full EU 3D -vel meg 26. Arra van kitalálva, hogy akár 0-24 -ben a szélvédőn legyen, bekapcsolt kijelzővel. Azonnal rá kell tenni egy kijelzővédő fóliát (saját tapasztalat) és ennyi. A teló hívásfunkcióit is kezeli, úgyhogy az S7 maradhat zsebben.
-
törölt tag
Látom, hogy még mindíg nem érted. Mi az, hogy tudja a Glonass -t? Ilyen nincs, mivel ez nem GPS vevő. Arra való, hogy az eszköz antennáját "megtoldja". Tehát az eszköz nem láthat vele más típusú hódokat, mint amiket egyébként. Az USB vége csupán táp, nincs rajta adatkommunikáció.
-
-
törölt tag
Sztem ez erős túlzás. Tudod, hogy miből élek, és hogy azt viszonylag jól megfizetik. De, sztem nem kell Csekonics bárónak lenni ahhoz, hogy vki külön költségvetési terv, és előre megfontolt szándék nélkül, erős felindultságból, hirtelen bevállaljon egy 14 dolláros kütyüt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes dolgot tapasztaltam. Vettem a telómhoz egy GPS jelerősítőt/extender -t. A telóval nagyon jó, de ha aktív, akkor mindkét PNA -m elveszíti a jelet.
-
-
törölt tag
válasz nemethka2 #6662 üzenetére
Tegyél fel egy SI -t, amiben van TC! Nálam a GPS ikonra közvetlenül a navi indul, kedvenc programnak pedig megadtam Gipsztigris Iphone Today SI -jét. Eredetileg CNS -re lett "hangolva", ezért X985 -ön nem minden funkciója működik, de TC -t tudtam vele indítani.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tud valaki friss "okoskamera" -helyek térképet, vagy listát?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz huliganboy #6598 üzenetére
Úgy tűnik, hogy már a hivatalos frissítések sem a régiek. Újabban kimarad néha az fpa. Fura.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyáltalán nem. Pont azért van a pálya, hogy ne a vele párhuzamos utak legyenek terhelve. Ezekről többnyire ki is vagyok tiltva. Ha meg nem, akkor is annyit bukhatok a zergeb...a alsórendű utakon, hogy inkább megéri kivárni azt a fél/egy óra stau -t. A Google térkép forgalominfójával előrébb vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A használati útmutató szerint a BT DUN támogatott. Valós teszt később.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gipsztigris #6425 üzenetére
Ki fogom próbálni, mert mindenképpen kell vegyek egy Tabot és ha már van, akkor persze, hogy rakok rá navit. De, külső vevős lesz, mert amit kinéztem magamnak, abban sajnos, nincs GPS vevő.
-
törölt tag
válasz Donki Hóte #6423 üzenetére
Szerintem mindkettő elengedhetetlen. Egy alagút után, a kiskarakószörcsögi, 2x1 sávos egyenesben tulképp tök mindegy, hogy mennyi idő múlva tér észhez a kütyü, vagy, hogy kicsit arrébb pozícionál -e. Ugyanez a párizsi körgyűrűn már egyáltalán nem mindegy még akkor sem, ha személyautóval vagy. De, egy 18m -es kamionnal nagyon más ám egy "hoppá".
A térképre sztem fölösleges példát írnom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest