- Google Pixel topik
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Köszönöm mindkét választ!
Azért igazán mellékelhették volna a berendezéshez is a kézikönyvet.
A szoftvert pedig a Sygic webáruházából vásároltam; a "GPS Navigation + Maps" változat. A Google Play-ből telepítettem, majd a Sygic által küldött kóddal aktiváltam.
A berendezés szerint az aktiválás sikeres volt.
"Aquila non captat muscas."
-
nemcso
őstag
Ha a géppel együtt vetted a Sygic-et, akkor lehet, hogy Sygic Voucher Edition a típusa, a verzió száma : 16.4.3
Ezt nálam (sima Sygic) a beállítások/info alatt látszik.
A Google Play-ben pedig több bejegyzésben is panaszkodnak a némaságára.De itt is leírják és van is rá válasz :
http://navigyurci.hu/forums/topic/sygic-aktivalasi-hiba/Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
PLaci58
addikt
Megtervezett útvonalnál, az útvonal menüben van a "Kerülendő utak" menüpont. Abban a "Kiválasztott út elkerülése" vagy, ha engedi akkor a szakaszok elkerülése.
Lehet térképhiba, valamit rosszul érzékel és nem enged arra az útra.
Esetleg régebbi térképpel érdemes kipróbálni.
Nekem egy idő óta olyanok a MO-i térképek, hogy a saját utcámat szakadtnak jelzi és ellenkező irányba tervez.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
nemcso
őstag
válasz Piftuka #7696 üzenetére
Magyar kézikönyv :
https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.wayteq.eu/write/default/files/manuals/x995_manual_hu.pdf&ved=0ahUKEwi6nNvMxLbWAhWCLlAKHfWfCSkQFggzMAA&usg=AFQjCNF1ZOkZwnoPZZ3xUj4DUGqSlAR6fQVegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
Piftuka
veterán
Köszönöm az info-t, srácok!
Nem tudtam, és nem gondoltam, hogy csak szabad ég alatt érzékeli a jelet. Nem volt még korábban GPS berendezésünk. (Mondjuk nem ártott volna egy magyar nyelvű használati utasítás a dobozba...)
Odakint már talált 10 műholdat is, és utána tudott útvonalat is tervezni.
Egy dolog viszont még mindig nem stimmel: egy árva hang nem sok, annyit sem adott ki a gép.
Ha Wi-Fi-t észlelt, akkor csipogott, de a különféle jelzések/riasztások (pl. sebességkorlátozás, forgalmi dugó, stb.) hangban nem jelentkeztek.
És a "defaul" női hang ("Laura") sem szólt egy szót sem. Pedig a berendezés hangereje a maximumon, a Sygic-en belül a hang engedélyezve (mindegyiket ellenőriztem), a betervezett útvonalnál pedig a jobb alsó sarokban, a menüben, a "Hangok" menüpontban a 3. opciót választottam, a "Hang utasításokat".
Mi a megoldás erre?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Adott egy Wayteq x995 készülék, azon telepített és aktivált Sygic GPS navigációs szoftver, plusz térképek.
Kikeresem az úticélt a szoftverben, rákattintok a megfelelő gombra, hogy tervezze meg az utat, de nem történik semmi érdemi.
A képernyő közepén, fehér háttérrel a szürke felirat jelenik meg: "Helymeghatározás".
Homokórázik, de nem történik semmi...Hosszú-hosszú percekig várok, de nem tűnik el a felirat, nem találja meg az utat.
A kérdés, hogy miért?
És mi a megoldás?
-
nemcso
őstag
válasz kaposznyak #7688 üzenetére
Az LM (lifetime map) nem jár le, azt bármikor aktiválhatod. Ha nincs aktiválva, akkor Te is megteheted ezt most.
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
kaposznyak
aktív tag
-
nemcso
őstag
válasz kaposznyak #7684 üzenetére
a.) Ha a termék nevében ott van az LM, vagy LMT rövidítés ( pl. 2455 LMT ), akkor élettartam frissítéses a gép. Ha nincs a nevében ez a rövidítés, akkor is lehet, hogy utólag vásároltak hozzá élettartam frissítést ( nüMaps Lifetime ), de ennek kiderítéséhez fel kell keresni a Garmin.hu oldalt és ott a készüléket regisztráló felhasználó nevével és jelszavával belépve a myGarmin oldalra kideríthető a készülékről sok minden, ez is. Azért kell tudni a usernevet és jelszót, mert a vásárolt Lifetime szolgáltatás aktiválásához ez mindenképpen szükséges volt.
Itt fontos megjegyezni, hogy a szolgáltatás nem tehető át másik gépre, másik felhasználóra.
b. és c.) Ha nincs nüMaps Lifetime a gépen, ezt utólag is meg lehet vásárolni, pl itt és ennyiért : http://gpszone.hu/termek/garmin-numaps-lifetime-europe-frissites-010-11269-01Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
kaposznyak
aktív tag
Üdv.
Ha egy használt Garmin navigáció esetén az eladó nem tudja, hogy van-e élettartam térképfrissítés a készülékhez (mert pl. ő is vette és tovább árulja), akkor:
a.) hogyan lehet kideríteni, hogy van-e?
b.) utólag el lehet azt intézni, hogy legyen?
c.) ha igen, kb. mennyiért?Köszönöm!
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy iGo Primóm, 2017 Q2-es térképpel, de ma újra eljátszotta velem, hogy egy falut elkerülő úton bedob mindenféle tiltásra figyelmeztető jelzést és képtelen újratervezni, pedig az elvetés gombra nyomok, amikor felhozza a figyelmeztetést. Mindenáron be akar vinni a faluba, annak ellenére, hogy az erre az elkerülőre visszavezető úton kamion tiltó tábla is van.
A jó út a két körforgó közti sárga út, amerre ő vinne az a fehér:[kép]
Hogyan tudnám neki megtanítani, hogy ez a jó út?
Próbáltam már alternatív úrként beadni neki vagy kitörölni az útitervből az övét, de nem sikerült. Be van állítva, hogy jegyezze meg az útvonalat, de mégis az övét erőlteti.
Meg ne veszítené el az újratervezést, amit máshol még nem csinált.
Én már tudom az utat (rendszeres cím), de egy új sofőr, ha ezzel az autóval, navival megy, okozhat neki kellemetlenséget.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Prime110
aktív tag
válasz TTTotya #7681 üzenetére
Kár értük, én szerettem a készülékeiket, jobbak voltak, mint a szeméthegyre való B-brandek (Navon és társai), és személy szerint a Garmin-nál is jobbnak tartottam a szoftver miatt őket. De hát a piac nem a PNA-k felé megy,
És azért azt is érdekes látni, hogy echte német márka is be tud perecelni..., mi lesz a következő? Blaupunkt? -
TTTotya
senior tag
Sziasztok! Tervezek navigációt cserélni. Szeretném tudni, hogy IGO Primo-ból Becker transit.6sl EU Plus-ba van-e lehetőség a saját lementett POI-kat /kedvenc helyeket/ átvinni? Ha igen akkor, hogyan? Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Megvettem play áruházból a Sygic-et. Egész jó áron adták. Letöltöttem az Offline Maps & Navigation és a GPS Navigation ingyenes alkalmazásokat és ugyanaz mint a Sygic csak ezek magyul vannak ráadásul. Ez lehetséges?
-
Doky586
nagyúr
válasz Donki Hóte #7674 üzenetére
"De lehet pl. 3D formában tölteni rá a városok épületeinek a képét, tehát majdnem azt látod a navi képernyőjén, amit a valóságban látsz az utcán."
Használtam én is ilyen navit, de ez az elők közt volt amit kikapcsoltam.. Csak a sima felülnézetes térképeket szeretem, azt is csak álló módban (azaz pl nem 16:9 hanem 9:16 képernyőn)Igaz mostanában az androidos telefonom navigál az egyszerűség kedvéért, Here-vel..
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Doky586 #7672 üzenetére
de nekem nincs szükségem rá, se lakókocsi emberi biohulladék leeresztő helyek gyűjteményére, se másra
Nekem azért megnyugtató, hogy ha megyek egy tök ismeretlen helyen (pl. a múltkor a 8-as úton Székesfehérvár és Várpalota között) és rámpittyeg a navi, hogy 3 km múlva VÉDA sebességmérő kamerák vannak telepítve, gondoljam meg, hogy milyen sebességgel közelítem meg a helyet
Ezek nem POI-k, ezek speciális kamera pontok a naviban, de POI-t is lehet tömegével tölteni az új navigációs programokra (aminek a marketing jelentőségét most kezdik felismerni, most kezdenek elburjánzani a POI-k egyes térképeken).
De lehet pl. 3D formában tölteni rá a városok épületeinek a képét, tehát majdnem azt látod a navi képernyőjén, amit a valóságban látsz az utcán. Az újabb navikat rá lehet venni, hogy ne csak kiírják, hanem be is mondják az utcák neveit, ahol jársz. Vagy pl. automatikusan ki tudják nagyítani azt a térképrészletet, ahol jársz, megkönnyítve az eligazodást bonyolultabb helyeken.
Azt persze elismerem, hogy ezek a funkciók nem nélkülözhetetlenek egy navigációs szoftverben, de összességében nagyon hasznosak.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Doky586
nagyúr
válasz Donki Hóte #7667 üzenetére
"Ma már kevés az, hogy egy navigációs szoftverrel el lehet jutni A-ból B-be."
Pedig nekem elég..
GPS nélkül lehet benne lenne C és D is feleslegesen.
Poi vagy útvonalpontként bármit feltölthetek rá külső adatokból átkonvertálva, de nekem nincs szükségem rá, se lakókocsi emberi biohulladék leeresztő helyek gyűjteményére, se másra, a kérdező se írt elsőre ilyet. A mostani navikra feltölthetők így szabadon tömeges poi-k ? -
HoTaZo
addikt
válasz Donki Hóte #7670 üzenetére
Akkor tablet kilőve.
Nem ismerem a NextGent, kamionos változat is van?Köszönöm az infót!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
meg a strapabírósága milyen?
Mint korábban írtam, az általad kinézettek közül 2 cucc valójában egy 4 éve gyártott szögegyszerű tablet. Azt garantálni tudom, hogy ezek nem fogják szétrázni a teherautót.
Fordítva viszont semmi garancia sincs a dologra
(Ha hosszabb útra megyek, akkor én is tabletet használok navigálni, mert sokkal jobban szeretem a NextGen verziójú szoftvert a 8/Primo verziókkal szemben és a NextGen kezeléséhez kell a 8-9 collos képernyő. Viszont huzamosabb használat alatt a tablet nyáron hajlamos megmelegedni, ezért a tartóját meg kellett hosszabbítani, hogy 3-4 centire belógjon a klíma légbefújója elé, ami hűti. Hűtés nélkül már bekrepált volna a tablet, pedig az Alcorhoz képest jobban összerakott cucc )
-
HoTaZo
addikt
válasz Donki Hóte #7668 üzenetére
Ma hajnalban léptem át a határt, talán hazajutok. Hétfőn folytatás. Nem jutok én el ilyen helyekre, rendelek, megérkezik és amikor otthon vagyok hozzáférek.
A Promót meg lecskkolom velük mégegyszer.
De a 3 készülék közül az első az ajánlottabb? Hogy megéri-e a 2" plusz ezt az ár különbözetet, azt nem tudom, meg a strapabírósága milyen?
-
veterán
Az alatta lévő 3 készülék közül a középső az pont ugyanez a tablet, csak navigációs program nélkül. A leírásában ott van, hogy a teljes Európa térkép az android marketből ingyen letölthető (Ebben ugye az a vicc, hogy android market kb. 5 éve nincs )
Ez a tablet 2 eFt-al olcsóbb, mint a navival + térképpel felszerelt verzió, tehát 2 eFt-ra taksálják a drágább verzióban lévő navigációs programot. Ennyiért nem hiszem, hogy Igo Primót adnának full európa térképpel.
De mondom, menj el, vedd kézbe, próbáld ki, láttál már Igo-t, ha tényleg az van rajta, akkor vedd meg.
-
veterán
válasz Doky586 #7665 üzenetére
A navigációs szoftverek tényleg nem romlanak úgy mint a tej, de az igények fejlődnek. Ma már kevés az, hogy egy navigációs szoftverrel el lehet jutni A-ból B-be.
Azt hagy kérdezzem meg, hogy a te 10 éves navigációs szoftvered (hogy utaljak az itt érdeklődő kolléga kérdésére) befogadja-e a tengelytúlsúly mérő állomások helyét jelző adatbázist?
Csak mert az újabb navigációs szoftverek a tízféle különböző sebességmérő kamerák helyének jelzésén felül a TSM állomások helyét is előrejelzik...
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz Donki Hóte #7664 üzenetére
Elnézést, lemaradt, hogy alatta is van még 3 készülék. Egy 5"-os és két 7"-os. Tehát a fenti és a lejjebbikek közül melyiket ajánlanátok? Ár-érték arányban. Csak most kezdtem navizni, se készülék, te programok tekintetében nincs gyakorlatom. Térképet tudok frissíteni, de skint még nem cseréltem, pl. Ezért támaszkodom a ti tapasztalaitokra.
Azzal kezdtem náluk, hogy "tud-e kamionul?", hogy iGo Primo- e? És igen volt a válasz. Sőt az összesre ezt mondták.
Most egy wayteq x980BT-t nyúzok (szerintem az se mai darab), szintén Primoval 2017 Q2-es térképpel.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Doky586
nagyúr
válasz Donki Hóte #7664 üzenetére
-
veterán
Azért nézd meg közelebbről, mielőtt megveszed. A képek alapján ez egy közönséges Alcor Access D746i tablet, felturbózva valami navigációs szoftverrel. Ez a tablet 2013-as gyártású, de már akkor sem volt túlzottan erős ajánlat
Szóval nézd meg közelebbről is, feltétlenül kérdezd meg, hogy milyen navigációs program van rátelepítve, adnak-e frissítést a jövőben a programhoz és a térképekhez.
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Találtam egy számomra szupernek tűnő ajánlatot. De a véleményeiteket szeretném kérni, hogy melyiket ajánljátok. Egyelőre hajlok valamelyik 7" féle, de a ti véleményeitek mérvadó számomra.
Az ajánlat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Jason011
újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segiteni abban, hogy egy kézi GPS készülékkel (Lowrance iFinder) ha nincsen rajta Magyarország térkép tudom-e sima navigátorként használni itthon? Kizárólag horgászati célból néhány pont elmentésére pár tavon csónakból?!
Köszi! -
wihar123
aktív tag
válasz Doky586 #7655 üzenetére
Szia!
Szerintem "légy van a levesben", nézd csak meg figyelmesen azt a képet, olyan hülyeséget ír a hibaüzenet, hogy a közel 100 mega cucc nem fér rá egy 7 gigás tárhelyre...
"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
válasz Leslie50 #7652 üzenetére
Szia!
Ez az okosság itt leledzik a Primo és az azonnali kérdések topikban érdemes rápillantani:
[gps]
location_gps=1 ;0
accuracy_workaround=0 ;1
background_navigation=1
gps_fix_ignores_num_satellites=1
min_valid_heading_speed=0
accept_position_at_precision_change=1Ellenőrizd a te sys.txt fájlodban, ha nincs akkor másold bele, ha pedig van és hiányos, akkor egészítsd ki.
Lényeges, hogy Android esetében a sys.txt szerkesztését csak PC-n érdemes, mert a karakterek megváltozhatnak[ Szerkesztve ]
"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
Sziasztok!
Az átlátszóság szabályzását, beállítási lehetőségeit a skin tudja biztosítani, pl. ha a szoftvered P 2.0, akkor ahhoz kell keresni, kérni a képfelbontásnak megfelelő skin-t Érdemes olyat keresned, amely a fuvarozásra is fel van készítve. Úgy tudom, legalább is a fórumon olvasottakból, hogy Plajos, Zsiga68 érti ennek a módját, szerintem kérdezz rá...
A hálót átböngészve, azt olvastam Plajostól, hogy most készíti az új kamera-adatbázist, úgyhogy türelem és lesz lepetés hamarosan.
-
Leslie50
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy problémámra kérnék segítséget Tőletek. Samsung tab4-re telepített iGO primo nem akarja látni a gps vevő
által felismert nagyon erős jelet, ez akár nyolc vagy több műhold is lehet. Akkor viszont nincs gond vele ha a
wifi bevan kapcsolva. Mi lehet a megoldás, másik program, mert ezek általában telefonokra tervezettek? A program ami fut rajta iGO primo isr. 9.6.29.636868.
A hozzáértők válaszát előre is köszönve![ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
A héten egy másik navihoz hasonlíthattam az "enyémet". Más a szoftver ([kép]), de a térkép nagyjából ugyanaz, valószínűleg régebbi, mert nem ismert pár utat, amit az enyém.
Kérdésem: hogyan tudom megoldani, hogy az enyémen(fenti) is áttetszőek legyenek az információs felületek? [kép]
Átnéztem, most nincs olyan opció az én beállításaim közt, mint a másikban.(#7611) wihar123 ): Írtam Plajosnak, de talán még nyaral...
-
wihar123
aktív tag
válasz Makifeju #7649 üzenetére
Ez jó! Nagyon jó!
Én is tudok egyet:
A kutyakisfiú és a kutyakislány, kikutyagoltak a kutyadombra, megkérdezi a kutyakislány a kutyakisfiút, hogy nem lesz nekem ettől kutyabajom? Nem bizony, válaszolta a kutyakisfiú, hoztam magammal kutyagumit!!"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
válasz Makifeju #7647 üzenetére
Szia!
Mielőtt belemelegednél, ügyelj okosan a részletekre, nehogy beleszaladj a warez témakörbe (közel jársz hozzá). Küldj egy PM-et és megpróbálom a lehetetlent..."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
Makifeju
tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm hozzám vágott egy gps-t hogy ugyanmár,tegyek rá neki igo-t,mert eltűnt belőle a kártyája.
Halvány fogalmam sincs a gps-ekkel kapcsolatban,azt sem tudom eszik e vagy isszák.
Tehát szükségem volna egy szájbarágós leírásra,hogy mit is kell meg hova másolni,telepíteni,stb...
Ami adott: Iconx gps készülék,8-gb sd kártya.
Hálás köszönetem előre is!!Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
wihar123
aktív tag
válasz Piftuka #7645 üzenetére
Sziasztok!
Pár érdekesség a Sygic HUD -hoz Navigyurci "tollából":
http://navigyurci.hu/2016/04/14/ajandek-mindenkinek-a-sygictol/
http://navigyurci.hu/2013/12/02/nehany-erdekesseg-az-uj-sygic-for-android-verzio-kapcsan/"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
Piftuka
veterán
válasz Donki Hóte #7644 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
Még két kérdés...
- A Sygic GPS navi szoftver "HUD" funkciója csak mobiltelefonokkal működik, vagy a Wayteg x995-össel is gond nélkül használható? (Ha úgy fordítom, hogy a szélvédőre vetítse a képet.)
- Kell-e bármilyen "extra kiegészítő" ehhez a funkcióhoz? Pl. a vetítés helyére a szélvédőre valami spéci fóliát ragasztani, stb?
-
veterán
válasz Piftuka #7643 üzenetére
A Wayteq-et ajánlom, mert egyrészt nem rossz a hardver, másrészt élettartam frissítést adnak a térképekhez, ami egy nem hozzáértő felhasználónak nagy előny.
A Sygic pedig nem rosszabb, mint az Igo Primo, csak más.
(Meg - már bocsánat - a sygic-ről jobban elhiszem az élettartam frissítést, mint az Igo-sokról.)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Donki Hóte #7642 üzenetére
Vagyis a fenti listából melyiket nem ajánlod mindezek alapján?
És melyik típust ajánlod?
-
veterán
válasz Piftuka #7641 üzenetére
NextGen-t futtató navit nem vennék hölgyeknek, kicsit bonyolult a kezelése, egy Primo egyszerűbb.
(Személy szerint nekem egy NextGen-es navi (AvicSync) a kedvencem az fut a tabletemen, de nekem sem megy kapásból egyes ritkábban használt funkciók beállítása )
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Segítsetek nekem, legyetek szívesek! Maximum 30.000 forintért keresek, személy autóba, a nővéremnek ajándékba egy megbízható, könnyen kezelhető, jól használható navigációs készüléket.
Az alábbi modelleket néztem ki:
NAVON N670 PLUS navigáció + iGO8 Magyarország térképNAVON N490 Plus White navigáció + iGO8 Európa térkép 1 év frissítéssel
NAVON N670 PLUS navigáció + iGO8 Teljes Európa térkép (40 ország)
NAVON A500 android 5" autós navigáció iGO Primo NextGen Európa térképpel
Úgy látom, ebben az ársávban ez a két márka dominál. A "NAVON"-t nem ismerem; a "WAYTEQ"-ről jókat hallottam, egyszer, két hétig használtam is ilyen berendezést (egy régebbi modellt), és szimpatikus az x995 modell az élettartam frissítésű térképével.
De mégis...
A fenti modellek közül ez a jó választás? Milyen szignifikáns különbség van közöttük? (Hiszen árban van némi "szórás"...) Mire érdemes figyelni a választáskor?
Illetve mivel ezek mindegyike Android OS-t használ... mennyire megbízhatóak ezek manapság? Nem fagy le? Kellően gyors? (Használatban és esetleges újratervezésben, navigálásban is?)
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv: Piftuka
-
Játékos
addikt
válasz wihar123 #7637 üzenetére
Valóban, jól tippeled. Ha fut a navi, és eltelik egy kis idő, akkor rosszalkodik, de általában a legrosszabb helyzetekben...
Küldöm, amit kértél, amint a kezemben lesz a gépezet.
Hálás köszönet!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
nemcso
őstag
válasz Predator2 #7634 üzenetére
Használom androidos telefonon, pontos, jól használható, de nem tökéletes ez sem.
Eleve a tervezéskor jó 10-15 perccel többel tervez, mint más navigáció (és azok értéke az igazabb), de ezt meg lehet szokni. Köztes pont megadása csak rábökéssel lehet, nincs cím beírási lehetőség. A köztes pontokat nem tudja optimalizálni (egy évvel ezelőtt még tudta, de isten tudja miért kiszedték belőle),
TomTom térképet használ (van aki szereti, más pl. a Navteq-re esküszik, vagy itthon az NNG térképére).
Az esetleges "cím nem ismerést" én úgy próbálom áthidalni, hogy pl. Goggle Maps-on megkeresem, majd a Send to Navigation app segítségével exportálom a Sygic-be.
Összességében sokat használom, de azért a winCE alatti Igo Primo 2 sokkal többet tud és a WayteQ x990 -nel még sohasem fordult elő gps jel vesztés, navigációs szoftver összeomlás, de androidos telefonon egy-kétszer már belefutottam ezekbe.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
wihar123
aktív tag
válasz Játékos #7636 üzenetére
Sziasztok!
Ez a jelenség, akkor jön elő amikor fut a navigáció, vagy navigáció nélkül és rögtön az után ahogy bekapcsolod a BT-t?
---, vagy bekapcsolod a BT-t, elindítod a navigációt és kisvártatva kiakad?Én a kérdés első felére gyanakszom, ha igaz, akkor küld át (PM) a sys.txt fájlt, valamint készíts egy fotót a navigációs program mapparendszeréről, ahol a dll fájlok jól láthatók, megnézem mindkettőt, hátha abban rosszalkodik valami.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
WayteQ xRider-rel kapcsolatban nem sok hsz-t találtam, így kérdeznék egyet.
Ha van, aki használja, az kipróbálná bluetooth-szal? Mert van itt egy, ami tökéletesen meg (IGO van rajta) mindaddig, amíg a BT nincs bekapcsolva. Onnantól rövidesen számítani lehet a gépezet totális fagyására. HW, vagy inkább szoftveres hibára gyanakodnátok?
Előre is köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek megéri az árát? Megéri a pénzt egy ingyenessel szemben? [link]
Idehaza mennyire pontos/használható?
Főként (80%) Magyarországon használnám csak.
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
wihar123
aktív tag
válasz Marci112233 #7631 üzenetére
Sziasztok!
Nézd meg a levelesládádat..."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
Marci112233
addikt
válasz Donki Hóte #7630 üzenetére
Köszönöm a választ!
Akkor marad így ahogy van és lehet beruházok egy új készülékre.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
veterán
válasz Marci112233 #7629 üzenetére
Nem tudok neked választ adni, de ahogy olvasom, az egyik legismertebb magyar navis usernek is nagyon meggyűlt a baja 6-7 évvel ezelőtt a frissítésekkel
A maga idejében sem volt éppen túl okos kis kütyü ez, de így 10 éves korában már mindenképpen kellene valami mást nézni helyette
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Marci112233 #7433 üzenetére
Erre valaki?
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
wihar123
aktív tag
válasz Bakter9011 #7626 üzenetére
Szia!
Ez az elgondolás egy jó levélnehezék kivitelezési terve. Miért akarod tönkretenni?"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
wihar123
aktív tag
válasz domperke #7624 üzenetére
Sziasztok!
A készülék jó, csak nincs rajta a navigációs program, ez két okból lehetséges:
- a supportról letöltött szoftverrel nem lett végigvíve a frissítés
- a frissítés anyagiakkal jár, elmarat a fizetés, ezért nem adta a supportHa más terved van vele, írj egy PM-et.
-
Bakter9011
csendes tag
Sziasztok, hogy tudnék belépni egy Becker Z107 es Windows intéző felületére? Ha leformáznám a meghajtót amit csatlakoztatáskor bead akkor nem tudom, hogy a WinCe köszönne be vagy totál üres lenne az egész.
-
HARDVERAPRÓD
Sziasztok.Kaptam egy navit navigon 40plus a típusa.Csak a kezdő képernyőig jut hibaüzenettel hogy a "Navigon software cannot be started" ..
Ha a gépre dugom nem mutat igazából semmit csak a memória méretét hogy üres.
Köszi.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
-
nemcso
őstag
válasz N.Ferry #7622 üzenetére
Ha fontos a gyors, percre kész közúti információ, akkor a Waze.
Útvonal előre tervezésében az Igo sokkal jobb, több szempontból tudsz tervezni. A Waze sokkal jobban terheli a telefon akksiját, melegszik is rendesen használatakor.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg IGO-t használok, de kíváncsi vagyok a Waze-re, érdemesebb azt használni vagy maradjak az IGO-nál?
Walking Dead
-
wihar123
aktív tag
Jól érted!
Az iGO, Primo a navigálásra lett fejlesztve, az eltereléseket csak akkot tudja közölni, ha a készülék tudja biztosítani az online TMC szolgáltatást az adott útvonalon.
A tuti megoldást az Androidos készülék tudja produkálni, internetkapcsolat révén, ha az adott országban van "útinform" szolgáltatás."Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
HoTaZo
addikt
válasz wihar123 #7613 üzenetére
Na, Svájc nem egyszerű. Mivel más, nem EU zónában van, így ott nem működik az EUs net. Lerakás terv szerint, de kaptam onnan munkát, ami csak masnap volt esedékes, meg kijönni se volt sima úgy, így elhúzódott a buli.
Azt tapasztalnom kellett, hogy az útmunkálatokkal, elterelésekkel nem tud mit kezdeni a navi. Ráadásul mindig visszavinne a maga útvonalához, időben km-ben adja továbbra is a maga útvonalát.
Szóval, akkor hiába van ez a kis adótorony nekem megjelenítve, bekapcsolva? Mivel nincs mobil hálózaton, így nem is tud információt lekérni? Jól értem?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
wihar123
aktív tag
válasz Hege1234 #7616 üzenetére
Sejtelmem sincs, ebben a témában mint sült hal vagyok "sületlenül"...
Keresgélek neked a hibaüzire válaszokat, hátha bejön valamelyik, mert szinte mindegyik TomTom verziónak van ilyen hibajelensége bizonyos esetekben, még a Suppotja is felkészült rá típus szerint: http://uk.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/9863/?locale=en_GB
-
Hege1234
addikt
-
wihar123
aktív tag
válasz Hege1234 #7614 üzenetére
Szia!
A kíváncsiság vitt rá, hogy rákeressek a guglin, ugyanis halvány lila gőzöm sincs, hogy az a kis vas mit tud, mire képes. A TomTom fórumon találtam infót a hibajelenségről, nézd meg, hátha neked mond valamit: https://www.tomtomforums.com/threads/getting-error-error-calling-method-on-npobject.23774/#post-134400"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
tomtom 1ex00
start 2 gbahogy elindítom a start-nál lefagy csak a reset gomb segít
usb kapcsolat még működik így még nem temetném
tomtom home(2.10.2.750) fenn van de a
Saját START működtetése
NPObject-el elszáll
Error calling method on NPObject!ttgo.bif:
DeviceName=TomTom START
DeviceVersionHW=START
DeviceSerialNumber=XMxxxxxxxxxx (itt nem számoknak kellene lenniük ?)
BootLoaderVersion=55274
ApplicationVersionVersionNumber=9053
ApplicationVersion=520930.2
CurrentMap=
CurrentMapVersion=0.0Map(s):
e:\Europe_Central_945_6174\Storage:
Size 1884MB, Free 217MBmit kellene csinálnom?
-
wihar123
aktív tag
Asszem igen, pl hiányzik a Német kamera adatbázis (speedcam)
A TMC-nek akkor van jelentősége, ha van a készülékhez, vagy benne vevőegység és tud kommunikálni azzal a "a kis adótorony"al... vagy olyan a készülék, amely online is tud működni (Android).
Nem a TMC, hanem a Primo a térkép alapján kínálja az alternatívákat. Az alternatív útvonal funkcióról csak annyit tudok, hogy már tervezés után le tudod csekkolni, érdemes rápillantani, mert útközben, vezetés közben veszélyes feladat a korrekció.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz wihar123 #7611 üzenetére
Szerintem, még ma megszabadulok az árutól. 3 és fél óra vezetést mutat a lerakókig + a vám (Svájc).
2017 Q2-t raktam fel a hétvégén. Jól szuperál, igaz hogy München előtt és után eltűntek a baloldali táblácskák. Ennek lehet valamilyen forgalommal összefüggő oka?
Este írok neki. Köszi a javaslatot!A TMC a kis adotorony? Nem vettem észre lassulást. Ha az tette az alternatív út javaslatot, akkor jobban tettem volna, ha két héttel ezelőtt hallgattam volna rá Duisburgnál.
-
wihar123
aktív tag
A holnapután kimaradt...
Jaaaa, hogy fuvarozás, ebben az esetben szerintem, valamelyik fájlban régebbi az érték, pl.: speedcam, *.ftr, *.fda, stb., érdemes lesz frissítened, ha eddig még nem tetted meg.
Javaslat:
Érdemes lenne ez ügyben felvenni a kapcsolatot Plajossal, mert mint látható itt a fórumon Ő készíti a kamara dolgokat és nagyon tudja a mit, miért, hogyan dolgok beállításait. A képed alapján tutira veszem, hogy pontosan tudja miként növeld, vagy mit cserélj, hogy helyes legyen az érték.Megjegyzés, ha a TMC-t nem használod, akkor a [tmc] szekció egészét tiltsd le úgy, hogy a parancsok elé pontosvesszőt teszel, hatására gyorsabban fog pozicionálni és a jelet sem veszti el, ha eddig még nem tette.
-
wihar123
aktív tag
válasz wihar123 #7606 üzenetére
@ Apollo17hu
Basszus ez lemaradt: "A térképfrissítés itt megoldható bizonyos feltételek teljesülésével."[ Szerkesztve ]
-
-
wihar123
aktív tag
válasz Apollo17hu #7605 üzenetére
Sziasztok!
Az "Érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele?" kérdésre egyértelműen az a válaszom, hogy Ezt neked kell eldöntened, madártávlatból ilyen irányú segedelem felelőtlenség lenne.
Ha úgy érzed, hogy az autóstöltő vezetékével van baj, akkor azt bármelyik szervizben le tudják csekkolni.Még az eredeti navigáció van rajta és működik is? A térképfrissítés itt megoldható bizonyos feltételek teljesülésével.
Univerzális autós töltő miniUSB, 5V/2AAz USB vezetéke jó, kommunikál a PC-vel?
Van hozzá vele kompatibilis kártyád?
Én mindenképp leellenőriztetném a szervizben, akár a speedshop is mert ott is van szerviz.Küldtem PM-et is.
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Van egy Airis T930 készülék autós tartóval, de a szivargyújtós töltője kontakthibás.
Van-e értelme új töltőt rendelni hozzá? Lehet-e és ha igen, akkor mennyire bonyolult a térkép rendszeres frissítése? Érdemes-e egyáltalán foglalkozni vele?
-
-
wihar123
aktív tag
"...hogy mit is csinál vele" Megjeleníti a bal sarokban a figyelmeztető táblát, amit hiányoltál.
Szimulációban is működik, tehát készíts útvonalat, szimulációban futtasd és látni fogod amint előjön...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest