- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sixpak #35214 üzenetére
Mondtam már pedig, az újabb Samsungok már lineráis dng-t mentenek a gyári appal, az ai denoise-hoz meg rendes bayer raw kell.
De 3rd party kamera appal fotózva működik az S23-mal is ugyanúgy, mint minden más mobillal. -
törölt tag
válasz
Stauffenberg #34995 üzenetére
Én abszolút nem tapasztalok semmi problémát quad-bayer szenzorokkal.
Egyedül még a Oneplus 7 Pro raw képein láttam ilyen sűrű hálószerű textúrát, amit akkor ennek tudtam be, de azóta semmi más nem csinált ilyet. De ma már ezt is simán kiszedi a LR ai denoise.
Ahogy a moirét is ugyanígy 1 kattintással lehet kezelni, S21 Ultra képek vannak alul. De ebben sem vagyok biztos, hogy alapból rosszabb lenne, mint amilyen a hagyományos szenzorokkal volt.
-
törölt tag
válasz
sixpak #34728 üzenetére
Az okozza a bajt, hogy a Samsung "lineáris dng-ket" ment gyári appal (tudtommal már nem csak az ExpertRAW ilyen). Semmilyen konverterrel nem fog működni sajnos, mert már demosaic-olt rgb képek, a Lightroom-féle ai denoise meg csak valódi raw fájlokkal működik.
3rd party kamera appokkal (pl. Open Camera) működni fog, viszont ezeknél meg nem garantált, hogy mindegyik kamerához lesz hozzáférése, az 50 és 200MP-es mentés pedig biztosan nem lesz elérhető.
GPU témához: 8GB RTX 3070 laptoppal nekem nem volt még gondom, bár én LRC helyett PS-t használok és onnan nyitom meg a Camera RAW-t.
Biztos felhasználás függő is, én egymás után pár képnél többet nem szoktam zajszűrni vele, de eddig nem crash-elt még kevés vram-ra hivatkozva és tűrhető időn belül végez.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest