-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcgamer01
senior tag
És egy IDE csatlakozónak mennyi a max sebessége?
Samsung Galaxy S10+
-
Thrawn
félisten
válasz Fr@nkieWilde #25991 üzenetére
Nem vesztesz vele szinte semmit, ha SATA2 csatlakozóra dugsz egy SATA3-as SSD-t, főleg ha rendszer alá szánod.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
csoty
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #25996 üzenetére
SSD helyett én a meglévő mellé még 1 vinyót vennék és RAID0-ba kötném őket.
Sata2nek függetlenül bármitől, max 300mbps sebessége van, 1 HDD meg kb max 120-150mbps sebességet képes elérni, RAID0-ban mivel a két vinyó között osztódik az adat, nagyjából 2x-es sebességet lehet elérni.#csotykocsithajt
-
Met
nagyúr
Alaplap hiba hogy ha újraindítom a rendszert nem történik semmi csak a monitor elmegy standby-ba.
Szépen kikapcsol a win majd amikor jönne a boot képernyő kikapcsol a monitor de a win nem töltődik be.
Mindegy hogy egy programmal indítom újra vagy én kattintok a startmenüben az újraindításra.
Win7 64 bit, Asus P8B75-V alaplap"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
csoty
aktív tag
válasz Fr@nkieWilde #25991 üzenetére
Sata3-at ezen a lapon nem igazán fogsz használni, bár ha csak 1 SSD-t tervezel betenni, akkor egy PCI-e x1-es Sata3 bővítőt ha találsz, akkor abból kitudsz préselni kb 450mbps-t
#csotykocsithajt
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Ilyen alaplapom van ASUS M4A88T-M.
6db. sata2 van rajta.
Én szeretnék venni egy gyors ssd-t.
Van-e valami lehetőség arra, hogy sata3 sebességen tudjam használni az ssd-t?
Valami bővítőkártya eseTleg?
Csak a vga feletti csatlakozó a szabad és pár sata2 csati is.Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
félisten
Üdv!
Az alaplapomon nyolc sata csatlakozó van 0-7-ig számozva, de a nullás elég elérhetetlen helyen van. Ugyan a kézikönyv nem ír erről semmit, de ugye nem gond, ha a rendszerlemezt az 1-esre rakom, a többit meg az ezt követőkre?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hugi0
őstag
válasz kispredátor #25976 üzenetére
Az a WU mit is jelent ?
Miert volt kikapcsolva ?
- azota van a hibajelenseg, hogy bekapcsoltad ?
- a gyarto honlapjarol a V5.10.00.5781-es vagy a V3.66 ost drivert szedted le ?Neked vagy a 5.12.01.3665-os kell, MX eseteben.
Es MX-SE nel a V3.66-osEgyszer en is beneztem ezt a lapo,t nem MX volt hanem MX-SE.
[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
semetka
őstag
válasz Taifa Díaz #25987 üzenetére
Persze természetes hogy a SATA jobb. Még nekem is IDE-s meghajtóm van.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Taifa Díaz
őstag
válasz semetka #25986 üzenetére
Ez csak egy példa volt. Húgomnál is szempont volt az IDE, és vettem neki egy olyan AsRock lapot cirka 11k-ért, ami az FX cpu-kat is kezeli Papíron, más kérdés, hogy bele nem tenném az FX 8320-asomat
Végül azért meggyőztem a sata szabvány előnyeirőlLife's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
semetka
őstag
válasz Taifa Díaz #25985 üzenetére
Hoppá akkor csak akad 1-2 ilyen darab.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
bododani
senior tag
-
-
semetka
őstag
Ismerősömnek kellene egy gépet összeraknom, de az írót át kéne rakni. Mostanában egyik alaplapra se raknak IDE csatlakozót? Most akkor cserélhet írót is?
-
bododani
senior tag
Üdv mindenkinek! Mi lehet a gépem baja?
5 perc CS Source után befagy a kép és a hang, maga az egész gép befagy, és csak az újraindítás segít.
Ha a Gas Guzzlers Extreme-ben profilt akarok az elején csinálni, már ott kifagy a gép.
GTA 4-nél betöltés után egy fél fordulat után be is fagy a gép.A Gas Guzzlers Extreme telepítése előtt egyébként a hibát nem észleltem.
Miket tehetek, hogy jobb esetbe megoldódjon a hiba?
" Mint a vasat a rozsda, úgy emészti az irigyet saját lelke. "
-
Spet
addikt
válasz kispredátor #25976 üzenetére
Ha van valahol otthon vagy valami haverodnál elfekvőben egy hangkártya megpróbálhatnád azt berakni és azt beüzemelni az alaplapi hangkártya kikerülésével, hátha az üzemelni fog.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
kispredátor
csendes tag
válasz kispredátor #25962 üzenetére
Valami más 5let?
Láma kérdés, de az nem segithet ha copy/paste-tel beteszem valami mappába a drivereket?
segiteni szeretnék az óvodán, a helyi pc-s bolt-szerviz még pénzért sem vállalja mondván ócskaságot nem javitanak... -
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Tegnap lecseréltem a 1155-es konfigom az adatlapomon levőre. H87 Fatal1ty performance lapot vettem, és nem látja a 2008-as gyártási SAMSUNG F1 320-as winyómat. Kipróbáltam egy ugyan ilyen winyóval, csak az 2010-es, azt látta. Másik gép is jól kezeli és 100%-nak jelzi a HDD-t.
MOD: rosszul fogalmaztam, mert látja a lap csak a meghajtókat nem látja. Tehát a lemezkezelőben és BIOS-ban megvan. Bár a lemezkezelőben 600gb-nak írja valamiért. Meg is formáztam másik gépben.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz varmi2 #25973 üzenetére
Hát lehet, hogy én nem tudok angolul, de ha AA-t ír ki a lapod akkor van problémája (valamilyen vectort kell eltávolítani), ha meg 40-et akkor sikeresen érzékelte az új perifériá(ka)t, és telepítette is őket a rendszer. De mondom lehet én nem tudok angolul..
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Lenne egy kis gondom, nem súlyos a helyzet, de engem zavar. Tehát, adott az alaplap asrock 880G ext.3, van rajta az a kijelző, ami ha AA-t mutat, akkor minden rendben van. De most telepítettem fel a win8.1-t és azóta 40 van kiírva a kijelzőre. Amit megnéztem, hogy mit jelent, íme: manuál 39-ik oldal. Az én olvasatomban azt jelenti, hogy talált valami olyan dolgot, ami nincs felinstallálva, javítsatok ki, ha tévedek. Az eszközkezelőben viszont semmi jel nincs rá, se felkijáltó jel, se kérdőjel, hogy lenne valami felinsatlálatlan dolog. Míg win7 volt rajta, addig mindig AA volt írva. Mi lehet a probléma?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Soraszemp #25969 üzenetére
először töltsd ki pontosan az adatlapod mert semmit nem tudunk a gépedről, így alaplap ismeret hiányában csak annyit tudok mondani, hogy a biosban megtalálod a beállítást hogy kikapcsolt állapotban is legyen fesz az usb-ken
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Soraszemp
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy témába vág-e!
De adott egy "okos" telefon és a gép kikapcsolt állapotban nem tölti!
Előző alaplapomnál ilyen probléma nem volt......
Szerintetek? Előre is köszi! -
kispredátor
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #25959 üzenetére
Megtörtént az ujratelepités, win után egyenesen a drivert teetem fel, ugyanaz, kékhalál, restart.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz kispredátor #25958 üzenetére
Épp ezért írtam hogy ragd újra! a rendszert!!
Smoke some weed nigga!
-
kispredátor
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #25956 üzenetére
Nem volt új rendszer, csak nem volt bekapcsolva rajta a WU. A rendszer lassusága nem vészes, az integrált hangkártya meghajtója nem akar települni.
-
Peetyaa
tag
válasz Wiz Khalifa #25956 üzenetére
Sziasztok!
Profilomban szereplő konfigot most dobtam össze, viszont annyi problémám lenne, látja a gép a 8 giga ramot, de csak 5.9-et használ! Ilyennel még nem volt dolgom szóval ha van ötletetek akkor szívesen fogadom! Op rendszer win7 -
Wiz Khalifa
veterán
válasz kispredátor #25954 üzenetére
Ahogy írod abból azt veszem ki hogy rég nrm volt a rendszer újrarakva. Ragd újra az SP3-al és a frissítéseket ne telepísd utánna mert az lelassítja a gépet.
Smoke some weed nigga!
-
kispredátor
csendes tag
Sziasztok!
Asus p4s800-mx alaplap, win xp.
Segítségeteket kérem egy számomra megoldhatatlan problémában:
Adva van egy óvodában használt gép, van rajta egy vin xp, ami vírusos lett. Több évvel ezelőtt kapták, az óvónők nem értettek hozzá, senkinek sem tünt fel hogy nincs védelem rajta, egyáltalán, ahogy annó feltették, úgy volt. Sikerült kiirtanom a vírusokat, tettem rá egy ingyenes avast!-o, majd bekapcsoltam a win update friisitéseket is. Láttam hogy még SP3 sincs rajta, fel is ment magától minden frissités (eredeti matrica a gépházon). Minden szuper, csak sajnos nincs hang. Ellenőrzöm az eszközkezelőt, ott a hangkártyánál a sárga kérdőjel. Drivert letölt, telepit, a telepités közben kékhalál. Próbáltam csökkentett módban feltenni a drivert, akkor felmegy, de utána teljes módbn indulás után ujraindul a rendszer. Próbáltam leszedni az sp 3-at, ugyanaz, régebbi driverrel, ugyanaz.
Minden ötletet szivesen fogadok....
Köszönöm -
komyka
tag
Üdv! Van egy gigabyte ep-43 DS3L alaplapom. Win8 van fent a gépen és a legutóbbi frissítés után a olyan mintha elszállt volna a gépből a hálókártya ill. hangkártya, avagy senet sehang. Az eszközkezelőben is néztem, ott nem jelez hibát, de ha bal alsó sarokba kattintanék a hálózati helyekre azt írja Ismeretlen kapcsolat, míg a hangerőszabályzásnál, audioszolgáltatás nem fut. Start8-at használtam az sem működik azóta. Mit lehet ilyenkor kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
Az már késő. Remélhetőleg túlélte a procid, hogy az előző CPU feszültségét és egyéb beállításait kapta...
El kell kezdened legózni, csinálj még egy BIOS resetet, kiveheted az elemet is és mindent húzz le az alaplapról ami nem szükséges ahhoz, hogy a BIOS-ig eljusson a gép. ODD, HDD, SSD ne legyen rácsatlakoztatva.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
wagi
senior tag
Sziasztok.
Van egy GA-P67-DS3-B3 (rev. 1.0)-ás alaplapom.
Eddig egy i5 2400-es procival üzemelt.
Most kicseréltem egy i5 3570K-ra és nem indul el a gép.
A ventilátor felpörög majd 2mp múlva újraindul.A legutolsó bios van a lapon és elvileg támogatja is a procit.
Mi lehet a gond?
-
raitczi
csendes tag
Sziasztok,
Játékokhoz GTX560Ti-t, netezéshez az integrált HD4200-at használnám, mert energiatakarékosabb és halkabb is lenne a rendszer.
A videókártyát nem akarom mindig kivenni.
Attól hogy a BIOS-ban az onboard-ra váltok, a GTX560-as kártya ventije még pörög ezerrel, ezen a táp lehúzása sem segít.
Van ötlete valakinek hogy lehet ezt megoldani?Előre is köszi a választ!
-
TaylorXIII
őstag
válasz Taifa Díaz #25940 üzenetére
Tényleg ellentmondásos Akkor úgy mondom, hogy a rangja miatt kizártam az összes ilyen nem dugtam be hibát mivel, le tudta írni mi van a gépében elég precízen, és még a hozzászólása is részben követte a magyar helyesírás szabályait és a hozzászólás is tartalma is könnyen értelmezhető volt. Ergo nem egy ilyen volt hogy:
vetem uj gepet ess ninc kepp mija franct csinajjak?
Szóval ezek szerintem fontos szerepet játszanak a probléma megoldásában is. Tükrözi a hozzászólásod formája a problémádhoz való hozzáállásod is. Egyébként a példa lehet kicsit túlzás volt, bár szerintem nem az Szóval csak annyi a lényeg, hogy félrevezető volt a hozzászólás tartalma, formája és az illető rangja így együtt számomra egy ilyen egyszerű megoldásnál. Bár ezzel lehetséges, hogy nem sokan lennének így.[ Szerkesztve ]
-
hugi0
őstag
válasz Taifa Díaz #25940 üzenetére
Mert a sajat rutinjabol adodoan, nem lehet ilyet csinalni.
- marmint, hogy a tapcsatit kihagyja.Nekem sem jutott volna eszembe.
A csatikat mindig leellenorzom mielot a halozatba dugom a tapkabelt.
- az egyeb kabelek sorendje: fdd, hdd, cd, vga, USB-Audio.
- ha pedig altalam ismeretlen technologiaval talalkozom, a leirast attanulmanyozom elote.[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Taifa Díaz
őstag
válasz TaylorXIII #25931 üzenetére
Én ebben csak egyet nem értek: hogy tudod kizárni azonnal azt, ami meg se fordul a fejedben
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
pcgamer01
senior tag
-
veterán
válasz Wiz Khalifa #25936 üzenetére
Az már nem semmi!
Én is először iMac-en gondolkoztam, de, amit pluszba beleraktam, úgy már 650 k lett volna és inkább maradtam ennél a verzióná. Így kicsit olcsóbban megúsztam és a Mac-be csak geforce 750 M-es gpu lett vola , attól meg jóval erősebb a 7870-es atim...[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
-
veterán
-
bobalazs
nagyúr
Bekapcsoltam a gépet, erre nem adott képet. Kivettem a gpu-t reseteltem a biost, nem ad képet.
Ki be kapcsolgatom, 4x ugyanaz. 5x-re felpörög ezerrel a cpu venti ahogy azt bios reseteléskor (alapértelmezésként) szokta, majd működik azóta rendesen. Nem tudom megismételni.
Mi lehet ez, ennek az okat?[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
-
veterán
válasz Wiz Khalifa #25926 üzenetére
Oké, THX
TaylorXIII: Tény figyelmetlen voltam , meg kb 8 éves nem raktam össze gépet és azóta csöppet változott 1-2 dolog...
A másik meg, ahogy írtam is a hűtő bordája nagyon nagy és kissé nehezen lehet észrevenni azt a kis pici konnektort... ez van a lényeg mególdodott
3njoy the Lif3
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz TaylorXIII #25927 üzenetére
Néha velem is előfordult ilyen. Vagy hogy a VGA-ra nem dugtam tápcsatit. Jól kiörjöngöm magam hogy már megint mért nem megy aztán segítséget kérek mindenkitől és utána jövök rá hogy figyelmetlen voltam. Van ilyen.
Főleg ha annyira örúl az új cuccok szagának hogy nem lát se nem hall.
Smoke some weed nigga!
-
-
veterán
Heffi:
Utol fog ne félj, a héten lottózál
Figy még annyi hogy van jelentősége, hogy az alaplapi VGa karit felinstalláljam, úgy-hogy van benne külső VGA ? Gaméknal bekavarhat ? MErt ha nem muszáj nem telepítem fel...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
-
őstag
-
veterán
A moncsi is persze dvi-re van beállítva, de próbáltam ugyan ezt sima vga kábellal is ugy se csinál semmit.
lehet meg is az alaplap lesz a ludas, mert ugye , amúgy se világít rajta az a 88 felirat, a másik meg , hogy 1 ram, + cpu van most benne semmi más...
CPU tápot azt , hogy érted ? Most nézem a cpú hűtő mögött van egy üres csati az alaplap könyv szerint atx 12 v power connector Lehet ez a gond ? Az mega LOL
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
őstag
Az ok, hogy mivel kötöd össze, de arra is kell kapcsolni a monotort vagy "auto" üzemmódra.
Kb 20 perc van a filmből hátra, addíg nem szeretném újraindítani a gépem, akkor megnézem az én lapomon mik jelennek meg indításkor. (Z68 vagy milyen, de hasonlít a tiédhez, szintén Asrock)
Amíg nem működik a gép, nem zárhatjuk ki a laphibát azért, mert forognak a ventik.
CPU tápot rádugtad a lapra?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
Az alaplapon van egy kis kocka, amire 88 van írva, annak nem kellene világítania, mert igazából az alaplapon semmi, olyat nem látok ami valami élet jelet adna? Vagy ha a ventik forognak meg a proci hűtő is, akkor az alaplapot ki lehet zárni mint hiba forrást?
Amit mondtál próbáltam: alaplap, proci , 1 ram, és minden más lekötve...
TaylorXIII köszi próbáltam már oda is átrakni. de úgy néz ki valami más lehet a bibi , mert ha nicns benne a vga, akkor sem akar elindulni ://
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
veterán
-
-
mekelek
csendes tag
Esetleg a pci sínt nézd meg, nekem dettó ugyan ez volt, az utolsó érintkező el volt hajolva. Ma sikerült rájönnöm hogy mi baja van, már a szervízest akartam hívni hogy jöhetnek mert feladom. ez volt a bajom
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Igen alaplapi csatlakozóra tettem most , próbáltam dvi kimenetre kötni a moncsit meg a sima vga-ra is de úgy sem jó egyből power safre rakja magát a moncsi.
Már találtam egy, pót csatit , amivel betudtam dugni a masik 6tüs helyet is a vga-nak és az a vicces így sem jó:/
a cpu, memória, ssd-t azt ki lehet zárni, ilyenkor, mint hiba forrást ? Vagy azokból is lehet bármelyik a ludas ?
vagy az alaplap nem lehet gond, mert pl azon nem világít semmi led semmit nem látok, bár nem tudom kéne -e neki egyáltalán...
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest