- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeusz55
senior tag
válasz Apollo_21 #27196 üzenetére
igen az msgaz az ON led, az a CI meg valami házbehatolás senzor... szoval ezek OFF
másik kérdés...
USBknél ezt irja az alaplapi csatoló részhez:
Do not plug the IEEE 1394 bracket (2x5-pin) cable into the USB header.
http://www.magicomp.hu/webshop/picture/2012_12/DeLock_9tu_USB_anya_-_2xUSB2.0_anya_hatlapi_kivezetes_(_Slotbracket_)_71000.jpgilyet rádughatok??? ez és 2* 5 pines... de rámenne!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #27125 üzenetére
2db ilyen van benne: Kingmax FLFE85F-C8MF9 MXE S/n:ZB4000902013 (AIDA szerint Curcial RM25664BA1339.M8FR és a Micron gyártotta)
Az ASUS nem is próbálta ezt a típust, FLFE85F-C8KL9 NAES -el viszont ment 4db 2GB-s is.
Itt a PDF
Mindkét tesztelt Kingmaxon KFC8FNLXF-DXX-15A chipek voltak.+1db 2GB menne mellé. Szerintetek vegyem a kingmaxnak a 1333-asát, ami valószínűleg egy újabb gyártmány, így nem fog egyezni a meglevőkkel, vagy inkább az 1600-ast, ami talán jobban érezné magát 3. ként 1333-on, vagy C, legyen inkább egy kingston arra talán nagyobb az esély, hogy kijön a kingmaxokkal, mint egy újabb kingmax?
Mindjárt töltök fel képet, a másik gép ma is kék halálozott az első indítással, 24-es hibával. (van egy fájl név is: ntfs.sys) Kellene valami tesztprogram, ami megnyúzza a HDD-t alaposan, ami talán egy SATA kábel hibát is kimutat. Valami komolyabb teszt, nem baj ha órákig tart.
-
Apollo_21
addikt
válasz zeusz55 #27195 üzenetére
Több mint valószínű h power led és hard drive activity led, de ha nagyon akarod a sleep ledet is lehúzhatod..bár én azt nemtudom mi..lehet alvó állapot visszajelzés? erre tudnék gondolni.
Ci: házmegbontása esetén..visszajelez egy kis mikrokapcsoló/érzékelő hogy bocsi..burkolat behatolás történt...persze ha egyáltalán van ilyened...nálunk céges dell gépeken van kis mikrokapcsoló amit állandóan "nyomva" tart a ház oldala..amint kiold a kapcsoló már firkál is boot képernyőnél hogy levan bontva a ház.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
zeusz55
senior tag
egy noob kérdés... ha nem akarom hogy sem a bekapcsoló led, sem a winyó töltő led ne világitson melyiket kell lehuzni?? mert itt látok valami sleep ledet is!??!
azaz mi az a MSG/pwr illetve a CI
http://www.kephost.com/images4/2013/11/20/a1_2013_11_20_qz2fu76m77.jpg
köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
nagyúr
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ezen az alaplapon lehet-e, és ha igen, hogyan lehet az USB portok kikapcsolás utáni áramellátását letiltani? Milyen néven szerepel ez a BIOS-ban? (Világítós egér lett hozzá, és marhára zavaró, hogy a gép kikapcsolása után is világít mint a fene.) Hogy kell ezt beállítani?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djdaniel #27165 üzenetére
AM3(+) lapba az életbe nem fogsz belerakni AM2(+) procit, lévén mechanikusan is eltér a kettő. Nem is lehet bele sem rakni, nemhogy működésre bírni.
Rolee87: Az nFos drivercsomagot ugye nem raktad fel tokkal vonóval? Mert az bizony tud érdekes dolgokat művelni.
[ Szerkesztve ]
-
Blue meth
senior tag
válasz TaylorXIII #27191 üzenetére
Sima ATX házat szeretnék majd. Azért köszi, akkor ott is felteszem a kérdést.
-
TaylorXIII
őstag
válasz Blue meth #27190 üzenetére
Akkor felőled lehet ATX lap is bár ha mATX házad lesz akkor azt azért jó lenne tudni. Na mind1 majd eldöntöd azt is itt:[link] Itt kérj ajánlatot másik alaplapra de írd is le, hogy most mid van és milyen proci megy bele meg ugye azt is, hogy mATX vagy ATX házad lesz(esetleg ITX). Szerintem pl ASUS H87 Pro-t vehetnél de majd ők is ajánlanak valamit
-
Blue meth
senior tag
válasz TaylorXIII #27189 üzenetére
Az még nincs meg. Azt a végére tervezem, amikor már mindent megvettem
-
Blue meth
senior tag
válasz TaylorXIII #27187 üzenetére
Egyáltalán nem Teljesen megfelel a normál ATX méret.
-
emzeperix
tag
Sziasztok!
Most váltottam FM2+-os Asrock alaplapra, és az a gondom akadt vele, hogyha pendrive-okat próbálok használni (kettővel próbáltam, másik gépben jól és gyorsan működnek), bármelyik USB porton, írja, hogy "Az eszköz gyorsabb működésre képes... ha USB 2.0-ás portra csatlakoztatja.". Na most a két külső vinyómnál ilyet nem ír, a sebességükkel sincs gond.
Driverek fel vannak telepítve természetesen, BIOS-ban minden enabled-re van állítva.
Ebben kérném a segítségeteket.
-
Blue meth
senior tag
válasz TaylorXIII #27184 üzenetére
Már megvan :/ Cserélni meg macerás lenne most, ráfizetéssel kicserélnék szerinted? Amúgy milyen ajánlanál? (márkában, típusban)
-
Blue meth
senior tag
-
Blue meth
senior tag
Asus B85M-G. erről a lapról kinek mi a véleménye? nekem korrektnek tűnik, 20 ezerért vettem. fapadosnak számít?
-
csabex19
csendes tag
mert cmos törlésbe nem indul sehogy se :/
-
csabex19
csendes tag
válasz Rolee87 #27174 üzenetére
hát ugy h probáltam egy cmos törlést és át tetem jumpert és ellem (teszem hozzá törlésnél képnek nem kénne lennie) hát ha el indul paff szerencsémre el indult a deszka és síkitot is h hiányzik neki a ram elöször be tetem két 256 osat semmi változás utána probáljunk másik ramokat +ba mostmár video karit is kötötem és ideiglenesen rá kötötem a tv-mre lö csodát normálisan el indult
[ Szerkesztve ]
-
csabex19
csendes tag
nah vissza tértem életet tudtam csiholni a deszkába :3
-
enemot
csendes tag
Sziasztok!
Van egy asrock b75pro-3 alaplapom és olyan gondom van, hogy a cpu ventilátor indításnál mindig felpörög elég magas fordulatszámra, igazából semmi sem indokolja, nem is értem miért így csinálták meg. Szóval ezt valahogy ki kéne kapcsolni hangos is, felesleges is és a ventinek sem tesz jót hosszútávon. A biosba átállítottam a cpu fan-t level4-re 45-55°C közé. Menet közben halk, de indításkor még mindig felpörgeti a ventit. Ki lehet valahogy kapcsolni?
Bocs egy másik topicba már feltettem a kérdésem, de úgy láttam az egy kisit elhagyatott volt. -
djdaniel
senior tag
válasz Slownz #27167 üzenetére
elnézést csak az előző h.szbe bele szerkesztettem.
magyarul és parasztosan; a te processzorodban nincs ddr3-as memória vezérlő, tehát hiába rakod be olyan lapba ami támogatja a processzort, ddr3-as memóriával nem fog elindulni...
pl; adott egy asrock N68C-S UCC lap, bele rakod a processzorodat amit támogat a lap, bele teszed a ddr3-as memóriát és nem fog vele menni, mert nem támogatja a processzor, mert nincs benne ddr3-as memória vezérlő, csak ddr2-es, tehát csak ddr2-es memóriával tudod működésre bírni, ddr3-as nem.egyébként am3/am3+-os lapok (már nem is nagyon támogatják a processzorod, mert már szinte mindegyiken ddr3-as memória foglalat van . (kivétel néhány régi asrock lap)
[ Szerkesztve ]
-
djdaniel
senior tag
válasz Slownz #27162 üzenetére
némelyik am3/am3+ alaplap támogatja, amin van ddr2-es memória foglalat. (asrocknak vannak ilyen lapjai)
olyan lapban nem fog menni a processzor, amin csak ddr3-as memória foglalat van, mert az am2/am2+-os processzorokban csak ddr2-es memória vezérlő van, így nem támogatja a ddr3-as memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
csabex19
csendes tag
Feszko pedig van mert a készenléti zöld led világit ami képen is látszik
-
csabex19
csendes tag
Teszem hozá még tápse indulel a asrock p4v88+ nál minden rendben müködik átlagban
-
Slownz
senior tag
Teljesen laikusként kérdezem, ugyanis nem értek hozzá:
Az új lapok támogatják a régi procikat? Tudom, hogy fordítva működik, hiszen a mostani AM2-es alaplapom (bios frissítéssel) viszi elvben az újakat is.
Konkretizálva az 5200+os procim jó lesz egy AM3/AM3+os lapba?
Köszi, aki válaszol.
-
csabex19
csendes tag
-
ravail
senior tag
-
csabex19
csendes tag
gyakorlatilag northwood-os a cerka ugy h támogatnia kell . proci nélkül is el kellene indulni legalább is a ventiknek el kellene indulnijuk legalább annyi , de nekem a problémám az h nem indul el az se de a zöld kis ledje világit. de ittvan kép a deszkárol is:
üresen:
[link]ahogy mondtad csak proci és be kapcs gomb(még mindig semmi)
[link]
[link] -
csabex19
csendes tag
De azért küldök rola képet
-
csabex19
csendes tag
na mindegy valamit alkotok vele vagy semmit
-
csabex19
csendes tag
persze h van akor a deszkán lévö kis led nem világitana
-
csabex19
csendes tag
[link]
Ittvan a pdf-böl a részlet ami szerint be dugtam (mert annyira kicsire van fel nyomtatva az alaplapra h nem látni ) -
csabex19
csendes tag
Se kép se hang a bekapcs gom jo helyen van mert ABIT honlapján találhato manual szerint dugtam be, táp egység müködik mert másik alaplapom ASRock P4v88+ normálisan megy csak le akarom cserélni mert egyre sürüben csinálja azt h nem érzékeli a procit és most ismerösömtöl kaptam "szerencsémre"
-
invasio
tag
-
csabex19
csendes tag
Sziasztok!
problémám az, hogy van egy Abit IS7-E v1.2-es alap lapom mindent jól össze kötök stb.
és be kapcsolom a tápot az alaplapon világit a zöld kis led de ha be akarom kapcsolni nem indul el, meg se moccanak a ventik. mi lehet a probléma ?
(Elég régi alap lap de akitől kaptam mielőtt el hoztam volna tőle szépen működöt) -
[CS]Blade2
addikt
Inkább a B3 végűt szokta felhozni. Mindig elfényképezem majd, hogy mikor mit hoz fel.
Én is alaplapon gondolkodtam (max táp, de az is lehet lap), mert a HDD-t RAM-ot CPU-t VGA-t egyesével nyúzva nem csinál semmit, ha pedig gáz lenne, akkor terhelés alatt csak eldobta volna teszt közben.A 3. modulos téma úgy nézne ki, hogy vagy 3x2GB vagy marad a 2x2. Lesz egy SSD is, és ilyen ram árak mellett már nem nagyon akarok 4x2GB-t.
Kérdés, hogy mennyire díjazná a lap. Talán néznének nekem 1 oldalast, ha rendelnék. Dual-t buknának, de elvileg az csak 1-3%, az nem számít. -
törölt tag
válasz garga01 #27132 üzenetére
Mivel a lapon AGP 2x csatlakozó van, és magában a foglalatban benne van az elválasztó is nem sok lehetőséged van. Az AGP 8x kártyákat élből elfelejtheted. A 4x kártyák még többnyire mennek a 2x foglalatokban is. Az FX5950 elméletileg belemegy, de amellé a proci mellé teljesen felesleges még egy GeForce 256 is.
-
BSR
csendes tag
válasz [CS]Blade2 #27125 üzenetére
Bár a 0x00000024 hiba vinyóra utal, lehet hogy azt a vinyókábelt ki kéne cserélni, ha a HDsentinel hibátlannak látja a HDD-t.
Végső megoldás: CTRL + ALT + Kisbalta
-
BSR
csendes tag
válasz Rolee87 #27123 üzenetére
BIOS update esetleg?
(#27125) [CS]Blade2
Az Asus p8h67-m pro-ba én inkább párban tennék mellé még 2×2 giga RAM-ot.
Az Asus P5B-be meg rendszernaplóban meg kellene nézni, hogy mit regisztrált hibának. De mivel összetettebb a hiba, akár az alaplap is kezdheti megadni magát.[ Szerkesztve ]
Végső megoldás: CTRL + ALT + Kisbalta
-
dreim76
csendes tag
Sziasztok!
Egy Supermicro x8sil szerver alaplaphoz keresek egy min. 1680x1050 tudó videókártyát, nem játékra. Az alaplap max. 1280x1024-et tud, ez kevés, viszont a pci-e csatoló csak x8, de a csatoló vége gyárilag ki van metszve. Olyat is hallottam, hogy nem minden videókarit szeret az alaplap. Tudtok olyan márkákat amivel biztosan működik? -
[CS]Blade2
addikt
A következőt csinálja a gép:
reggel az első indításnál eldobja magát kék halállal.
"Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x00000024 (0x00000000001904fb, 0xfffff880076d9cf8, 0xfffff880076d9550, 0xfffff800028b48cb)."
Ált nem ezt, hanem a 0x00000b3-at szokta felhozni (utána csupa 0 majd C csupa 0 és egy 5-ös.), most legutóbb kivételt tett.
Csinálta már menet közben is, de ált. reggel bekapcsoláskor dobja el 1x.
Aztán felhozza hébe-hóba, hogy 800x600 fogad, mert nem tölti de a nvidia drivert úgy cak-pak az egészet. hiba 39. az eszközkezelőbe. Most buzeráltam kicsit, de igazából egy újraindítás is segített volna.
Egy stabil windows volt fent, de azért újra húztam, a következőt kinyírta memóriaproblémákkal, a memtest is hibákat dobott, meg állandóan 100% volt a cpu terhelés, utána már visszaállítani sem engedte a pár órával korábbi állásra. Megint újrahúztam, azzal most nincs gond, a ramok órajelét vissza vettem.
Futtattam furmarkot is, de a vga is rendben. Meg tettem fel HD sentinelt, a két HDD 100/100 mindkettőn lefutott a gyorsteszt.
A CPU húzva van már első perctől kezdve, de azért visszavettem kicsit a tuningból, a ramokból 4db kétoldalas van bent, ezért 2.1V-ot kapnak 560Mhz-en (800@1.8V lenne a def.) CL5-ben, de ez így memtest szerint jó.Asus P5B, E4300, 4x1GB DDR2-800, 9600GT.
A tuning:
9x316 (most 9x280) (volt ez 9x348 is)
DDR2-632 (most 560)
a ramok 2.1V-ot kapnak, a cpu 1.4250V-et az NB 1.4V-ot.
Megpróbálhatom a def. értékeket is, de szerintem nem ezzel van a gáz.Valami 5let?
Apró kitérő egy másik géphez: Asus p8h67-m pro és 2x2Gb Kingmax DDR3-1333 mellé mehetne egy 3. 2GB-s modul? 2db egyoldalas van bent, Crucialnak mondja magát és a Micron gyártotta, de valszeg a 3. nem ilyen lenne, hiába vennék Kingmaxot zsákbamacska, azóta már lehet, hogy változtattak is és más gyártja.
-
törölt tag
válasz garga01 #27121 üzenetére
"A bios-ban maximum 256 MB-os kártyát lehet beállítani."Ilyen nincs egyetlen BIOS-ban sem. Amit állítani lehet (AGP Aperture Size), az az AGP-s VGA által szükség szerint a rendszermemóriából lefoglalható memóriamennyiség. Kb senki nem hazsnálja egyébként, szóval felesleges akárcsak 32MiB felé állítani.
-
Rolee87
tag
No akkor nekemis van egy kérdésem.
Miért van az hogy van két db Lan vezérlő az alaplapon,de egy pár nap múlva eltűnnek,mintha kivenném őket a gépből,pedig a biosba engedélyezve vannak.Bios reset után ismét megjelennek -
Taifa Díaz
őstag
válasz garga01 #27121 üzenetére
Überkirály kártya, mindig akartam ilyet anno, dehát milyen drága volt már, istenem...Csapj le rá, amíg még megvan.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Van egy régebbi Pentium 3-as gépem, az alábbi adatokkal:
Biostar M6VBE alaplap
Slot 1 600 Mhz CPU
Nvidia riva tnt2 gpu (64 MB RAM), AGP
80 GB Maxtor HDD
768 MB SDRAMMeglehetősen elavultnak tűnik a mai szemmel, viszont meg akarom tartani, az XP szépen megy rajta, tettem bele egy LAN-kártyát, így van hálózat és internet is rajta. Több RAM-ot már nem tudok beletenni, viszont szeretnék a videokártyából is valami jobbat bele, ami maximumot ki lehet hozni belőle. A bios-ban maximum 256 MB-os kártyát lehet beállítani. Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a legjobb választás ebbe a gépbe egy régebbi kártya terén? Előre is köszi a választ.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
[sultan]
tag
Sziasztok!
Ha ugyan olyan chipset-es alaplapot cserélek, akkor kell windowst újratelepíteni?
Asrock B85M Pro4 -> Asus B85M-G váltásról van szó egyébként. -
kisdnl
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég összeraktam egy gépet, de nem működik megfelelően, a segítségeteket szeretném kérni.
Az alaplap egy Gigabyte GA-F2A88XM-D3H, A8-5600K processzorral.
A hibajelenség, hogy a gép win 7 bootolása után újraindul, de nem mindig, véletlenszerű. Ha épp nem indul újra, utána stabilan megy.
További hiba, ha a biosban beállítom a ramokat 1600MHz-re, 1,65V-ra, elindul a gép, de leállításkor a windows-ból kilép, viszont a tápegységet nem kapcsolja ki, csak reset vagy a bekapcs gombot hosszan nyomva kapcsol ki.
Próbáltam gyári memóriaprofilt beállítani biosban, de ugyanúgy nem kapcsol ki.
A ramok Corsair XMS3 4GB 1600MHz CL8 KIT, elképzelhető hogy nem kompatibilis az alaplappal?
(A tápegység egy új Be Quiet Straight Power E9)
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz TaylorXIII #27114 üzenetére
Vagy nem.
-
SPeti1984
senior tag
Asrock 970 Extreme 3 alaplapnál a power led header 3 pines-re rálehet dugni a bekapcsológomb ledjét (power led csati thermaltake ház és 3 pines)? Ha rosszul vagy fordítva vagy más helyre dugom rá az okozhat bármi hibát, pl elfüstöl valami a lapon? Mert ha nem akkor kísérletezek ezzel.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz traktorgumi #27108 üzenetére
Esetleg tolj rá egy Furmarkot.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
traktorgumi
aktív tag
válasz Taifa Díaz #27097 üzenetére
ami érdekes hogy jo helyen van...es ugy is szar...viszont most kikaptam a gepbol es makulatlanul megy youtube...tehat olyan mintha a videokari nem mukodne rendesen van meg ra gari...erdemes visszakuldeni az iponba vagy tudsz ,vagy tudtok valami jo teszt progit amin kiderul
-
saby97
tag
válasz Taifa Díaz #27104 üzenetére
Köszi, sokat segítettél
-
Thrawn
félisten
-
saby97
tag
válasz Thrawn #27102 üzenetére
Igen itt néztem és tudom, hogy nem támogatja, de ezt nem értem, hogy miért.
Mondjuk az E6600-am is tejlesen megfelel mindenre, kihajtja a 9600GT-m is (ha jól gondolom), csak olcsón tudnék Q6700-at és érdekelne, hogy semmiképp nem fogadja-e be.
Lenne egy másik kérdésem is:
Mekkora különbség van a PCI-e 1.0 és a 2.0 közt? Mennyivel lenne gyorsabb a 9600GT egy 2.0-s foglalatban?
-
saby97
tag
Sziasztok!
MSI P4M900M2-L alaplap miért nem bírná el a Q6700-at?
A specifikációban minden "klappol", kivéve a max TDP, ami 10W-tal kevesebb, mint a Q6700 fogyasztása, de ez csak az ajánlott max.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tőzsde és gazdaság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- AKCIÓ! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest