Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
Üdv!
mostanában előfordul, hogy a gépem teljesen váratlanul újraindul, leginkább bf3 közben. az új alaplapom óta ilyen instabil a rendszer (ASUS M5A97 EVO 2.0), de ennél konkrétabb dologra nem sikerült eddig rájönnöm. ezen kívül a hang néha recseg (pl játék és yt videók közben, játék alatt ilyenkor mintha a kép is akadna), valamint ha belefújok a mikrofonba akkor azt a hangfalakon hallom
küldjem vissza gariztatni? azt sem tudom mit kéne mondanom 
win log csak ennyit ír: The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
-
Ruszki
senior tag
válasz
lengyellaci7
üzenetére
Üdv!
Akkor memóriára megjavult!?
Ha esetleg nem nyúltál hozzá és több slotban van memória akkor érdemes letesztelni őket!
Mondjuk egy linux cdről egy memtestet futtass le.
Hátha valamelyik "haldoklik" de lehet memória slot is.Üdv!
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Hát ha ezeket megcsináltad akkor lehet a lap hibás sajnos!
Próbáld meg úgy is,hogy a VGA ne legyen benne a lapban és úgy indul e!?
Vagy úgy is próbáltad esetleg!?
Tápot is lehetett volna gyanúsítani de ha a másik tuti jó akkor marad a lap!
Valami előzmény nem volt egyik napról a másikra történt ez a dolog!?
Előtte nem fagyott a gép mindig indult rendesen?Üdv!
-
Viktoár
addikt
válasz
Thomaskaaa
üzenetére
Próbáld meg ezt sajátkezűleg telepíteni. [link]
Ha nem tiszta akkor van egy readme.htm fájl.Ha elindítod választható a magyar nyelv és leírja a telepítés menetét.
Ellenőrizd a biosban hogy az integrált lan be van-e kapcsolva.
-
saby97
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy az alaplapom specifikációjában a max FSB 1066Mhz-ben van meghatározva, de a CPU upgrade listán nincs rajta a Core 2 Quad Q6600, pedig az is 1066Mhz.
Sőt, a cpu-support.com-on egyenesen a nem támogatottak közt van.
Akkor végülis támogatja, vagy nem, és ha nem, akkor miért?
(Ha nem támogatja, akkor a másik kérdés, hogy a C2D e7xxx sorozatot támogatja vajon?)
-
Rivaul
addikt
válasz
Thomaskaaa
üzenetére
Próbálj meg más drivert is leszedni. Az egy régi jószág, nem tartom kizártnak hogy meghalt rajta.
-
Thomaskaaa
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy gépet ASUS a7n8x-e alaplap van benne, de nem sikerül beállítani a netet rajta. XP-t telepítettem és az eszközkezelőben sárga kérdőjeles az Ethernet Controller. Leszedtem drivert innen: http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=A7N8X-E+Deluxe&p=1&os= de ugyanúgy rossz.
Valaki tudna segíteni???
-
KiSSuE
tag
Sziasztok!
Van egy lapom, VIA P4PB 266E és amikor bekapcsolom, ez a szöveg fogad:
CMOS cheksum error - Defaults loaded Warning!
CPU has been changed or CPU Ratio Changed fail. Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.Ez után nyomtam egy BIOS RESET-et amit elmentettem. Majd próbáltam rányomni egy XP-t. A telepítés elindul, kiírja a telepítő, hogy a "fájlok betöltése..." ezzel mikor végez és mielött kérdezné hogy hova telepítem a rendszert, magától újraindul a gép.
Hogy tudnám orvosolni a hibát?
Amúgy bekapcsolás után a SPEAKER egy rövidet csipog, tehát elvileg minden ok.
-
sagem
addikt
Sziasztok
Nem tudom, hogy az alaplap e a hibás de remélem Ti talán tudtok valami kiindulási pontot adni..

Van egy AM3-as rendszerem, Asrock M3A UCC alaplappal, a problémám az, hogy bekapcsolásnál a cpu venti, a ház ventik és a HDD-k felpörögnek, azonban a VGA hűtője csak egy pillanatra moccan meg, a táp pedig egyáltalán nem pörög fel! A power on / off gomb működik, igaz, indítás után csak úgy tudom kikapcsolni, ha hosszan nyomom az off gombot (vagy lekapcsolom a tápot). Természetesen nincs bootolás, amiket írtam felpörögnek, aztán így darál, amíg ki nem kapcsolom.
A gépet teljesen szétszedtem, kitakarítottam, sajnos semmi eredményt nem hozott. Bekapcsolásnál sípolás nincs, akkor sem, ha pl nincs betéve a memo. Próbáltam többféle memória modullal, valamint egy másik VGA-al is, az eredmény ugyanaz.
Próbáltam egy régi codegány táppal is megnézni (csak ez van a használatban levőn kívül), ez annyiban különbözött a fent leírtaktól, hogy a táp pörgött, de a vga továbbra sem, sípolás nem volt, s a gép nem kapcsolt be. De valahol olvastam, hogy az újabb tápok nem feltétlen pörögnek fel, ha nem érzékelik a CPU-t, így most már végképp nem tudom, hogy mi lehet a rossz..cpu, alaplap..táp? Sajnos nincs másik alaplapom/cpu-m, hogy tesztelgessek
Van esetleg valakinek valamilyen 5lete a leírtak alapján? Előre is köszönöm 
-
Viktoár
addikt
válasz
tivcike
üzenetére
Hát ez így elég szegényes leírás.Szedd szét,takarítsd ki az összes hardvert és a slotokat.
Aztán rakj össze egy alap konfigot (alaplap,proci+hűtés,ram,táp és vga ha nincs integrált) az asztalon valamint csinálj egy bios resetet.Elsőre ennyi,ja és egy csipogót is köss rá hátha okosabbak leszünk. -
tivcike
tag
Sziasztok! Van egy asztali gép nálam se kép se hang. Be lehet kapcsolni de semmit nem csinál kivéve hogy világít meg a ventilátorok mennek.Egy kis segítség jól jönne, köszi
-
Rivaul
addikt
válasz
Tituszazeb
üzenetére
Valószínű hogy hibás a ram. Az hogy a bios érzékeli csak egy dolog. Memtest-et kéne tolni rajtuk.
-
Tituszazeb
tag
Update: kipróbáltam, hogy csak 1-1 ramot tettem be, mielőtt indítottam, az egyikkel nem indult a rendszer...
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Tituszazeb
üzenetére
Már a BIOS is csak 4-et lát?

-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Asrock FM2 A75 PRO-4 lap biosában van memory remapping funkció, vagy ehhez hasonló? Valamiért csak 4 GB ram megy a 8 GB helyett, és sok helyen olvastam, hogy ezt a funkciót kikapcsolva, megoldódhat a probléma.
Előre is köszönöm!
-
Ruszki
senior tag
válasz
lengyellaci7
üzenetére
Üdv!
Csinálj egy BIOS resetet.
Aztán Ha van lehetőség akkor kipróbálni egy másik táppal!
Ha úgy sem, akkor alaplapból alkatrészek kiszerel és visszarak.
Ha ezután is marad a jelenség akkor lehet gyanúsítani a lapot!Üdv,Ruszki!
-
Viktoár
addikt
válasz
lengyellaci7
üzenetére
Előéletéről lehet tudni valamit? Biost resetelted már hátha beröffen? Ha kiveszed a memóriákat akkor sem csipog a speaker?
-
lengyellaci7
csendes tag
válasz
lengyellaci7
üzenetére
help
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Gigabyte GA-P55-US3L (rev. 2.0) alaplap amire ha rádugom a Logitech G19-es billentyűzetet akkor bootolásnál egyszerűen nem hajlandó továbblépni a bioson, újraindul állandóan. Egyébként ezt csinálta ez az alaplap egy Gigabyte K8100-as billentyűzettel is. Én valami USB-és bios beállításra gyanakszom de egyszerűen nem tudom hogy mit is kellene keresni.
Légyszi segítsen valaki Előre is köszi. 
-
Kosvelő
csendes tag
Sziasztok!
Alig két hetes konfigban pihen egy Asrock 990fx extreme 3, problémám van vele (lehet hogy más alkatrésszel van a gond) - bekapcsolás után fekete képernyő fogad, gyakorlatilag semmi sem történik, a gép bekapcsol, ventik pörögnek. Reset-re szintén ez történik. Bekapcs gombot hosszan benyomva leáll a gép, majd újból elinítom, ekkor sikerül a BIOS-ba belépnem, majd innen tovább megy..és elindul a gép Win 7 64bit betölt. Egyszer viszont eljátszotta azt is hogy egy darab meghajtót sem észlelt.
990 extreme fx alaplapban, FX-8150-es proci, 2x8 giga Corsair Vengeance 1600 RAM, MSI geforce 660 gtx, egy Corsair 128-as SSD, és egy WD 2 TB-os vinyó.
Volt már valakinek hasonló problémája??
Az alaplap a legfrissebb bios-al rendelkezik. Az érdekes vagy fura az hogy egy teljesen ugyanilyen konfigban semmi hasonló probléma nincs. ( igaz ott az egy verzióval korábbi bios van) -
Vegitaa
senior tag
Az efféléken már túlvagyok. Mondjuk nem régen cseréltem ventit a tápban, talán ott lehet valami...
Csak valahogy az alaplapról kellene kideríteni, hogy rendben van-e...Még egy érdekes jelenség, a gép elindulásakor a speaker nem egyet pittyen, hanem egy normált, plusz egy még rövidebbet...
-
Vegitaa
senior tag
Üdv!
Lehet, nem jó helyre írok, de lehet abban ludas az alaplap. hogy látszólag minden tökéletes a gépen, s olykor egyik pillanatról a másikra lefagy, de úgy, hogy még a reset gombra sem reagál?
Aztán 4mp-es nyomvatartós újraindítás, s megint minden tökéletes...Köszi!
-
-
-
Rivaul
addikt
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy elég fogós kérdésem. Ma átépítettem a gépemet és sajnos ahogy levettem a hűtőt kijött vele a proci is...... Utána levettem a hűtő talpáról ellenőriztem és nem hajlott meg láb illetve nem is tört le vissza szereltem mindent viszont nem ad képet. Elképzelhető hogy behalt?
-
millerur
tag
Üdv,
Egy olyan problémám volna egy Asrock X58 Extreme lappal, hogy van benne egy HD5850, amit gyanítok, hogy behalt, mivel nem ad képet bootnál a kártya és a led 2A infót ad, járt valaki hasonlóan? Holnap megyek kipróbálni másik gépben is a vga-t, addig is minden tanácsot szivesen várok!
-
troll81
addikt
sziasztok asus m4a77td pro laprol van e valakinek tapasztalata?
köszi a válaszokat 
-
lengyellaci7
csendes tag
hello Van 1 asus m2n32 sli deluxe wirelles edition alaplapom a gond az vele hogy bekapcsolom a ventik pörögnek de nincs kép rendszer speaker nem pityeg semmit ,mi lehet a gond vele ?
-
Macsjoz
tag
Üdv !
Van egy Asrock 970 extreme 3 lapom és van benne 8gb 1600Mhz-es ram és az volna a kérdésem hogy a biosban lehet állítani hogy a ram mennyi Mhz-en fusson de nem megahertz-ben van megadva hanem nem tudom miben és ezek a választási lehetőségek: Auto, 860, 1145, 1432, 1720 és akkor az volna a kérdés hogy melyikre kell állítani ha 1600on akarom futattni ? -
Ruszki
senior tag
válasz
exxtremplaye
üzenetére
Üdv!
Hát nem tudom van egy ára az biztos!
De akkor mi van ha nem az lesz a gond!
Akkor kidobtál az ablakon cirka 2k-t!
Ismerősnek vagy havernak nincs vagy valami régi rack-ben nincs esetleg!?Üdv!
-
Ruszki
senior tag
válasz
nagyistvan92
üzenetére
Üdv!
A speaker csak két vezetéket használ.
Piros és fekete vezetékkel.

Ahogy látod az alaplapon van egy +5V és a Speaker csatlakozó.
Csak ezt a kettőt használja!
De ha olyan speakered van amin 4-es csati van, a piros lesz a +5V a fekete a speaker!
Elrontani nem fogod! -
Ruszki
senior tag
válasz
exxtremplaye
üzenetére
Hátha mégis az lenne a baj,hogy a chipset túlmelegedik akkor esetleg próbáld levenni róla a hűtőbordát pasztázd újra aztán ha van otthon akkor szerelj rá egy aktív hűtést(ventilátort)!
Aztán így kiderülhet a probléma! -
Hgovi
aktív tag
válasz
exxtremplaye
üzenetére
Szia!
Cseréld ki hűtőt lehetőleg aktív hűtésűre.
Vagy vedd le a ház oldalát,Vagy cserélj ventit a házban.
Ha ezek nem segítenek alaplap hiba lehet. -
-
Ruszki
senior tag
válasz
exxtremplaye
üzenetére
Az normális maradhat semmi gond vele!
Általában a chipset melegebb mint a CPU! -
Ruszki
senior tag
válasz
nagyistvan92
üzenetére
Hát a legjobb lenne ha beszereznél egy speakert!
Ha van valami csipogásunk akkor ugye ott tudunk továbbmenni hibakeresésben!
De ha rajta van a speaker és nincs csipogás az lehet alaplap és CPU hiba!
Esetleg még egy CPU kivesz és visszarak talán de ha úgysem akkor több mint valószínű lap lesz a ludas! -
nagyistvan92
csendes tag
válasz
Ruszki
üzenetére
meg volt minden(bios reset, ujracsatlakoztatas is) de semmi:| ki volt szedve a RAM is de sajnos nincs speaker az alaplapon
probaltam mas tappal is de semmi,es probaltam a be epitett videokartyaval is de nem jutottam semmire. volna valami otleted hogy hol keressem a hibat? koszonom szepen 
-
KiSSuE
tag
Sziasztok! Van egy régi P3-as lapom, de nem tom mi a tipusa, nem írja sehol. Hogy tudom azt megnézni?
-
exxtremplaye
csendes tag
Sziasztok, a gigabyte h57m- usb3-as alaplapomnak a pch-ja ( chipset ) 75 fokos!! Mi lehet a baj? Fölötte van a VGA de szerintem ez nem normális. Segítsetek pls.
-
The Exiled
tag
SZiasztok!
Vetem egy fm2-es gigabyte lapot, 750kprocival, amin 8 tűs cpu tápcsatlakozó van, és mellé egy fsp 350-60APN tápot, és mint rájöttem azon nincs 8 tűs tápcsati. Kérdezném, hogy megoldható-e ha a sima 8-tűs tápcsatira kötök egy 8 tűs átalakítót, vagy keressek valami molex-es átalakítót, vagy elfut 4 pinnel is? ( btw a procimban nincs igp, tehát elvileg nem kell neki annyi táp? )eddig molexes megoldást találtam, bár nem telljesen procihoz: [link]. Ezzel menne vagy csak vgahoz jó?
-
Ruszki
senior tag
válasz
nagyistvan92
üzenetére
Üdv!
Tápcsatlakozókat újra csatlakoztatni a lapon, esetleg BIOS reset.
Ha ez nem segít akkor VGA,vagy Ram ki ha sípol a lap akkor az már jó jel!
Ezután vissza amit kivettél aztán ha így sem akkor tovább gondolkodunk!Üdv!
-
nagyistvan92
csendes tag
Hello.Van egy ASROCK Alive NF7G-FullHD R3.0. az lenne vele a gond hogy amikor megprobalom elinditani akkor akkor nem ad kepet,es nem reagal semmire. Bekapcsolaskor megforgatja a DVD irot es 2 masodpercre bekapcsol a hard is.es uttana semmi, valamint a videokartyan a cooler folyamatosan max fordulatszamon van.Elore is koszonom a segitseget, tovabbi szep napot
-
pelenka35
őstag
A gép 1 napja megy stabilan a fagyás oka Ram hiba volt +halo kártya tönkrement .
köszönöm a segítséget

-
metaa
tag
válasz
Rivaul
üzenetére
szétszedtem darabokra, összeraktam, elemet persze kivettem belőle. mostmár továbbmegy a gigabyte logonál, de továbbra sem tölt be a win SSD-ről. ha kikapcsolom az AHCI-t akkor a WIN telepítő elindul, de HDD-re nem engedi telepíteni. de legalább látja, úgyhogy lehet az SSD ment tönkre.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Cyberpunk 2077
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Gaming notebook topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36 - XMP - 120 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

küldjem vissza gariztatni? azt sem tudom mit kéne mondanom