Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Na, sok lebeszélés után kipróbáltam a HotSwap bios frissítést
Két ugyan olyan alaplap, a jó chippel bementem a biosba egészen a frissítésig, ott kivettem a chipet, beleraktam a bios frissítés után meghalt chipet és nyomtam egy entert, kiírta hogy sikeres, újraindul, de azzal a chippel továbbra is csak fekete képernyő fogad

A jó chip hibátlan, túlélte, 2x is végig próbáltam
Előzmény, lefrissítettem a biost az inteles ügy után, egy beta verzióra, ami után a csak pörgő ventilátorok fogadtak fekete képernyővel, se usb semmi nem működött
-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock X370 Taichi! Stabilan működött egészen tegnap előttig, amikor is elkezdtek fagyni a játékok, majd eltűnt a fagyás, de vele együtt a hang is. Wint újrahúztam, ekkor a hang elképesztően torz és hangos volt, feltettem az alaplapi drivert és újra eltűnt a hang. Windows reinstall ismét, most szépen működik, viszont amint felteszem az alaplapi hangkártya driverét, ismét eltűnik a hang. Már sok problémával találkoztam, de erre ötletem sincs

-
quailstorm
félisten
-
Hunter2
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
"Egy komolyabb Xeonnal el lehet érni egy első-második generációs i5 szintet"
Na az azért egy kicsit erős lenne. Max első generációs i3-i5 de akkor már a legnagyobb xeonokról beszélünk húzva.
-
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Asrock Ab350M pro 4 lapom van és egy olyan jelenségre lettem figyelmes ami teljesen megymagyarázható de valamiért eddig nem tünt fel .Játék kockulás közben 10-15 fokot emelkedik az alaplap hömérséklete , kb 43-44 fokos ugy hogy kb 20 fok ha van a szobámban .Ha nem játszom akkor olyan 32-34 fokos .Ha csak prime 95 ős tesztet futtatok akkor az alaplap nem emelkedik 2-3 foknál többet .Játék közben megy igy fel a hőfok és nem is hül vissza az alap hömérsékletre hanem megáll olyan 37 fok körül .Utánna néztem és a nouvoton hőmérséklet érzékelő szinte pont a videokártya alatt van . Egy tápcsati nélküli gtx 1050ti -t használok tuning nélkül , egyedül a cpu órajele van megemelve ( r3 1200 ) .Szóval persze oké hogy terhelés alatt melegszik csak nem tünt fel eddig hogy ilyen sokat .A videokártya passziv 60 fokig , ha elinditom a ventiket rajta lehüti az alaplapot is legalább 5-6 fokkal .
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm, körbe nézek a húspiacon akkor :R
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nagyjából 2 hete kezdett el lefagyni a gépem:AMD Ryzen 5 1600 3.20GHz
GeForce 1060 3G
ASROCK AB350M Pro4
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVGBLefuttattam dedikált memóriatesztet, semmi hiba. Kihúztam az egyik vinyót, ugyan úgy lefagyott.
Párszor úgy halt le a gép, hogy a kép lemerevedett, de tudtam mókolni ( alt+tab, hangerő, stb...).Vannak esetek, amikor egymás után ugyanakkor történnek a legfagyások ( PS-ben kép méretezése, játékban teleportkapura kattintás ), máskor nincs probléma. Van amikor az egymagában hagyott gép hal le vagy indul újra.
Aidában negyed óra stresszteszt után nem volt probléma.
Hol lehet a gond?
-
abdulka1
őstag
-
steve0606
csendes tag
Üdv!
Adott egy asus maximus formula alaplap (x38 chipset). Xigmatek dark knight ii night hawk edition hűtőt használok, a ventilátor 4 pin pwm. Biosban beállítottam a q-fan funkciót, de egyik albeállítás (optimal, silent stb) nem hoz változást, a hűtő maxon pörög, cpu-fan-ra van pedig kötve. Target opció nincs, tehát nem tudom megadni még manuálisan sem, hogy mikor menjen halkabban. Mi lehet a gond? Alaplapon elszállhat a pwm, vagy a ventin lenne rossz? Cpuból mindkettő azt csinálja benne, pasztázás tuti jó (alapjáraton 29°C, játék alatt 43°C) -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Hunter2
üzenetére
Igaz, az aktiválások. Szerencsére régi, 2010-es Office-om van, akkor még nem volt ilyen gond, a Windows-om meg külön vásárolt, nem alaplaphoz kötött. De tényleg jobb lenne visszaállítani az eredeti azonosítókat.
Ez egy Acer Aspire V 15 Nitro Black Edition (VN7-591G-787J), a BIOS pedig az Insyde gyártmánya amennyire tudom (a letölthető BIOS-frissítésben levő flash tool alapján).
MOD: Itt egy videó a BIOS-ról, itt is Insyde-ot ír a title bar-ban.
-
quailstorm
félisten
válasz
z0d1@Ku$
üzenetére
P3 nem létezik. P31 már igen, CPU listája ugyanaz, mint a P35-nek. MODBIOS is van hozzá.
Szóval igen. P31 esetén viszont overclockot felejtsd el. Én pénztárca függvényében az L5408, L5420, X5420, X5450 közül válogatnék.
Nekem G41-ben van L5420 már évek óta, igaz mostanában ritkán üzemel, mert van mellette egy SFF i5-3470.
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Szia, bocsi a dupláért, most láttam hogy az első hsz-ben P31 helyett csak P3-at irtam. Így is fennáll a xeonosítás lehetősége?
-
z0d1@Ku$
senior tag
Azokkal a Xeonokkal pl amiket ajánlottál? Valami hasonló lenne a cél, hogy kicsit olcsóbban össze tudjak hozni egy ideiglenes gépet (játszani nem játszom).
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Core2Duo van benne, de pontosan most nem tudom milyen, ha hazaérek, meg rudom mondani, de nem túl acélos. az biztos.
-
quailstorm
félisten
válasz
z0d1@Ku$
üzenetére
Itt megtalálhatod, de ha olcsón akarsz kijönni, akkor Xeonosítod.
X5420, vagy X5450. Core2Extremek ritkák és drágák. Most mi van benne? -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P3-S3G alaplapban melyik az a "legerősebb" processzor, amit még befogad? Desktopokban nem vagyok otthon. Köszi előre is. -
abdulka1
őstag
válasz
Benkovics91
üzenetére
Szia!
A támogatási listában még hasonló sincs. Ezek alapján gyári BIOS-al nem fog menni. Az meg, hogy létezik e hozzá módosított, ki tudja.
-
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ASUS P6T alaplapban működne e egy intel xeon W3680 proci? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
BudaiZoli
tag
Köszi! Sikerült is megcsinálnom.
A következő probléma az, hogy nem tudom mit vagy hogy kellene felraknom a pendrive-ra. A gyártó oldaláról letöltöttem a "Flash BIOS update (diskette version)"-t de elindításnál azt írja, hogy nem jó a Windows verziója, ugyan ezt írja szüleim 32 bites rendszerén is, pedig ezt írja:Extracting the update diskette
==============================
Installing this update involves creating a BIOS flash diskette and
running the flash program from the diskette. Before you begin,
have two blank 1.44 MB diskettes ready.1. Click Start, select Find or Search, then click Files and Folders.
2. Insert a blank 1.44MB floppy diskette into the diskette drive.
3. Type 51jt58a.exe in the search field, then click Find Now. This
will locate the file you just downloaded.
4. Double-click the 51jt58a.exe icon.
5. Follow the onscreen prompts. The necessary files will be
extracted to the diskette.
6. Label the diskette "Flash BIOS update diskette".Szóval most megakadtam ott, hogy mit kellene felmásolni a lemezre, vagy hogy mit kellene beírni. Amúgy ezt az exe-t felmásoltam a pendrive-ra és el is indítottam a freeDOS-ból, de ott nem csinál semmit, percekig csak vártam és vártam, de csatolom a képet. Ahogy néztem a googliban a képeket, nem ennek a folyamatnak kellene futnia..
Bocsánat a sok sorért.. -
Shamli86
tag
Sziasztok. Van itt a csoportba másnak is Asus Maximus X Hero alaplap? Ha igen legyen szíves Írjon rám privibe. Köszönöm!
-
Anulu79
addikt
Ha a bios resethez kell jumper viszont az alplapon mem találok és gyárilag nincs hozzá csomagolva akkor az normális? MSI Z370 SLI PLUS az érintett lap.
-
szzimo53
tag
Üdv,
Adott egy olyan probléma hogy boot menü betöltése után amikor a win7 töltő képrenyőt kellene behoznia akkor elszáll a gép, akkor is elszáll (lekapcsol) ha a bios akarok menni.
Tápot,merevlemezt,ramokat cseréltem mindent szét szedtem és újra össze raktam, cmos reset. De mindig lekapcsol akár melyik hardvert cserélem ki.
Kivettem a konfigot a házból is, ugyan így elszáll.
Maradt az hogy az alaplap lehet a ludas?Tudom elég tág lehet a hiba lehetőség de hátha.
-
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ASUS P6T alaplapban működne e egy intel xeon W3680 proci? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
-
Sziasztok!
Ma reggel mikor kapcsoltam volna be a gepet meg se mozdult ...
felig kibeleztem semmi (hdd, vga, ram)majd kicsalogattam a CirMOSt es utana egybol elindult ...

ennek lehet elojele valamelyik alkatresz meghibasodasara?
elore is koszi a tippeket

gep ami az adatlapba van, plusz van egy szinuszos tap
-
BudaiZoli
tag
válasz
BudaiZoli
üzenetére
Sziasztok!
Hát semmi változás. Vissza tettem a régi procit megint, kipróbáltam úgy, hogy 1 ram, mindent lehúztam róla. Sajnos BIOS-ban letiltani semmit se tudok, mert továbbra is amint mentés és kilépés már el is dobja a beállításokat. Állítottam az elem pöckén is, hogy tutira érintkezzenek. 1 percig sikáltam is, de semmi. Halvány gőzöm sincs, hogy mi lehet. Vadi új elemet is raktam most bele. Még egyszer kifújkáltam mindent, hátha... Sosem vittem még szerelőhöz gépet, de most lehet...

-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy az alaplapom ASUS P6T (https://www.asus.com/hu/Motherboards/P6T/) kompatibilis-e Intel Xeon W3680 (https://ark.intel.com/products/47917/Intel-Xeon-Processor-W3680-12M-Cache-3_33-GHz-6_40-GTs-Intel-QPI) processzorral?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
MrDerekas
addikt
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Van a szüleimnek egy Lenovo Thincentre M57e gépük, amit kicsit fejleszteni akartam. Kapott az E4500 helyett egy E5800-at és egy BIOS frissítést. Kap j.héten ramot és új merevlemezt is, de ez mindegy. 1. Lefrissítettem a BIOS-t a gyári programmal Windows alól, minden rendben is ment. Ezután szétszedtem a gépet, kipucoltam, ki fújkáltam sűrített levegővel, beraktam a másik procit majd indulásnál fogadott az alábbi kép. Jó mondom semmi gond, be kell állítani a dolgokat a BIOS-ban. Na de itt a probléma, hiába állítok be bármit, nem jegyez meg semmit az időn és dátumon kívül. Raktam bele egy tuti jó elemet, azzal is ugyan ez. Ha az elemmel lenne a baj, akkor az időt/dátumot is el kellene felejtenie, nem? Csináltam teljes CMOS resetet, az se segített. Ha tovább nyomom F2-vel, akkor a másik kép fogad. Ott szépen a DHCP-nél elszámolgat 1 percig kb és feláll a rendszer. CPU-Z-ben látszik szépen, hogy felismeri a CPU-t és a BIOS is frissítve van. Olvasgattam itt meg a régi topicokban, de ilyet nem találtam, hogy az időt megjegyzi de a többit nem. Mi lehet a gond?

Üdv,
Zoli -
kaszas19
senior tag
Akkor inkább ezt??
Vagy inkább
Ezt vegyem hozzá?? -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Gépfejlesztés előtt állok és kérnék némi segítséget Ram ügyben.
Amiket kinéztem:
MSI B350 pc mate
Ryzen 5 1600x
BE QUIET! PURE ROCK SLIM BK008 PROCESSZOR HŰTŐ
Ezek biztosak már.
Amiben nem vagyok biztos hogy jó lesz-e ez a ram amit kinéztem hozzá.
[CORSAIR 2X4GB DDR4 3000MHZ VENGEANCE LPX RED ???????]
Mindent újonnan veszek majd meg.

-
Hunter2
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
tápot könnyebben fogsz benne cserélni mint alaplapot. Kezd a táppal.
-
macilaci78
nagyúr
Hali!
Adott egy HP ProLiant ML110 szerver C2D procival. Volt egy áramszünet, úgy van beállítva, hogy nem indul újra utána. Viszont bekapcsolni sem tudjuk. Gombnyomásra elkezdi felpörgetni a tápventit, de el sem éri a max fordulatszámot, egyből le is áll, nem egész 2 másodperc alatt meg is áll teljesen, majd kisvártatva újra elkezd felpörögni, de megint leáll, ezt ismételgeti végtelen ciklusban. Más venti nem moccan.
Merre induljunk? Alaplap, vagy táp?
Üdv!
-
hegyipapa
senior tag
Sziasztok !
Van egy ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING alaplapom, problémám a videokártya (ASUS ROG-STRIX-GTX1080-O8G) nem működik a Pcie x16 slotban (slot1). A Pcie x8-ban (slot2) működik, már reseteltem a Bios-t, és a legújabb Bios van rajta.
Ötlet, tipp ??? Úgy érzem megy vissza a boltba. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Ezzel az alaplappal: Asus z370 Prime A tudom használni ezt a hangkártyát: Asus xonar d1?
-
Hunter2
addikt
válasz
Anulu79
üzenetére
Az attól függ mennyire hajoltak el a lábak. Ha nem nagyon akkor vissza lehet igazgatni őket. ha nagyon akkor foglalat csere (ebben tudok segíteni).
A lényeg hogy ne rakj bele procit amíg nincs megcsinálva mert azt is kinyírhatod vele.
Ahogy nézem ez egy 50000-es lap, ennél még simán megéri javítatni. -
Anulu79
addikt
Sajnos nagyon ügyes voltam és beleejtettem a procit az alaplapi foglalatába. Jó pár tűske elhajolt. Az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet valahogy javíttatni esetleg cserélni a foglalatot? Vagy érdemesebb egy új alaplapot venni? Egy MSI Z370 SLI PLUS lapról van szó.
-
Hunter2
addikt
válasz
Panther
üzenetére
Arra lenne jó ha aktiváltál rá windowst és/vagy office-t akkor az aktívációnak búcsút mondhatsz mert így kvázi egy új alaplapod van.
Nálam így ment el a lecsóba egy office kulcs.
Laptopokra van az biztos, milyen lap ez milyen bios-al? mármint ki gyártotta a BIOS szoftvert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 CL16 memória kit
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára kb 210e Ft!
- Kingston FURY Beast RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Eladó!
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz CL18 Renegade Black - 12 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Tegnap 3 órán át próbálgattam, vissza raktam a régi procit, hátha az a baja, beraktam másik vinyót, akkor se..
Tehát ebben az esetben ez azt jelenti, hogy az adott lapra jó az a 4*8 Gb RAM ami az alsó sorban van és megy dual chanelben? Bocsi, nagyon nem értek hozzá.