- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Rico83 #25099 üzenetére
Apropó, billentyűzet.
Miért van az, hogy a BIOS-ban hiába állítom be, hogy a space megnyomására induljon el a gép, ha áramtalanítom (elosztónál lekapcs), aztán vissza, akkor már nem reagál erre, ugyanakkor nem felejti el, mert ha csak simán kikapcsolom, de nem áramtalanítom, akkor visszakapcsol a billentyűre.
Miért van ez?
-
Rico83
tag
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
még mindig nem sikerült megoldani a problémámat, valaki tudna segíteni ebben?
-
Thrawn
félisten
válasz energy4ever #25094 üzenetére
Nem tudom mi történne két 6990-nel, mert 3-way CF-et támogat csak a lap, nem 4-way-t.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz energy4ever #25092 üzenetére
Mindkettő 16x lesz.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
energy4ever
addikt
Az alaplapom 3VGA-t kezel. 1-et 16xbe. 2-t 16x,16x-ben, 3mat 16x,8x8x ben.
Ha veszek egy 6990et, meg egy 6970et, akkor 16xben kezeli mind a ket karit, vagg a 6990 2GPUjat kezeli 16xben, es a 6970et 8xben? -
kita100
csendes tag
Hali!
Van egy Asus Maximus IV Extreme deszkám mellé egy Core i5-3470 procim és 8GB kingston ramom.
A problémám az hogy nem indul a gép. Error 55-t ad ki ami az alaplap debug táblája szerint memória hiba, konkrétan rosszul installált memória. A gond csak annyi, hogy 2 külön csomag modulal próbáltam -ebből az egyik a laphoz ajánlott ramok listájából lett kiválasztva- minden slotot egyesével és semmi ugyanaz az error message maradt. Próbáltam a BIOS-t flashelni ROG connecten át, de az se segített. Vkinek vmi ötlet? Vagy esetleg ha tudna vki egy pesti szervizt mondani vhol a város központjában ahol profik és meg tudnák nézni mi baja?
Üdv.: kita100 -
Tchomson
újonc
Sziasztok!
A napokban vettem egy GIGABYTE GA-970A-DS3P alaplapot AMD FX-6300 procival és 2 KINGMAX 4GB DDR3 1600MHZ memóriával.
Olyan problémát tapasztaltam, hogy dual channel esetén az x64-es ultimate win azt írja, hogy telepített memória 8GB - ebből használható 4GB.
Ha egymás mellé teszem őket az első két foglaltba, akkor látja is és kezeli is a mind a 8-at; a hátsó kettőbe nem indul a gép.
Primme95-öt nyomattam 1 órán át, a memóriára nem írt hibát.Remélem valaki tud valami okos magyarázatot adni, hogy miért nem kezeli rendesen a 8GB-t.
Előre is köszönöm.Tamás
-
vakond5
őstag
Tud valaki választ adni a korábban felvetett problémámra?
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz TaylorXIII #25084 üzenetére
Így már világos..kösz az infót
mindenképp olyan lapot keresek amin van optikai... jobb ha a lapon van mint még pluszba kötözgetniLumia 950XL
-
törölt tag
válasz TaylorXIII #25084 üzenetére
Az SPDIF amiről Te beszélsz az nem optikai, hanem RCA-s koaxos.
-
TaylorXIII
őstag
válasz ZsoltG60 #25083 üzenetére
Mert erre úgy kell rákötni ahogy a ház usb csatiját pl. Szóval magára az alaplapra. Kézikönyvben 7. oldal és ott a 14-es az SPDIF OUT header. Azt már nem tudom mit kell oda venni Mármint hogy hívják. Ha az megvan utána már biztos lehet találni. De inkább vegyél olyat amin a hátsó kimeneteknél
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Lehet hogy én vagyok vak de néztem egy lapot és a leírás szerint van rajt optikai kiment... de én akár hogy nézem még sem találom
Lap: Asus P7P55-M
Chipset: Intel P55
Támogatott processzorok: Intel LGA 1156 Core i3, i5, i7 (Bloomfield, Lynnfield, Clarkdale)
Memória foglalatok száma: 4 (max. 16 GB memóriáig)
Támogatott memória típusa: DDR3 2200 MHz (oc), 1600 MHz, 1333 MHz, 1066 MHz, Dual Channel
Pci-E foglalat: 2 x 16X (2.0) Quad CrossFireX támogatással
Integrált hang: HD Audio 8CH (6 jack + optikai kimenet) (VIA VT1708S)
SATA portok száma: 6 (Raid 0, 1, 5 és 10)
IDE (PATA) csatolók száma: 1 (VIA VT6415)
USB portok száma: 14 USB 2.0 (ebből 8 a hátlapon és további 6 az alaplapon)
Ethernet: 1x Gigabit Ethernet vezérlő (10/100/1000) (RTL 8112L)
Egyebek: FireWire (1394), TurboV, Turbo Key, Express Gate, EPU, Fanless Design: Stylish Heatsink Solution, CrashFree BIOS 3, EZ Flash 2, MyLogo 2, Multi-language BIOS
Tuning opciók: SFS (Stepless Frequency Selection) - Internal Base Clock tuning 80MHz-től egészen 500MHz-ig 1MHz-es lépésekben, PCI Express frequency tuning 100MHz-től 200MHz-ig 1MHz-es lépésekben, Overclocking Protection: ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)Lumia 950XL
-
FuRiONight
őstag
Sziasztok!
Asus M5A99FX PRO R2.0
Erről azt olvastam, h nem támogatja a Corsair 2x4GB 1600Mhz-es CL9-es ramot.
Igaz ez?
-
jim bcs
nagyúr
válasz Jégkokó #25079 üzenetére
jaj értelek már tehát te konkrétan a kategorizált Q-B-H-Z utáni számokra vagy kíváncsi mint például: H77 Z77, H87, Z87 ezek a chipsetet jelölik a 87-esek a legújabbak a 77-eseket váltották, a 77-esek pedig a 68-asokat így röviden tömören, egyéb elektronikát és egyebet érintő változásokat most hagyjuk mert hosszú
lapok röviden:
Q-B széria: irodákba
H széria: otthonra, tuning nem lehetséges ám doszt elegendő
Z széria: otthonra is és tuningra készült nagyon erős lapok a H-shoz viszonyítva
X széria: munkára tervezték, prémium kategória, otthonra felesleges, iszonyat drága[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Jégkokó
veterán
válasz jim bcs #25077 üzenetére
[link]
3 éve vettem a jelenlegi alaplapomat procimat és akkoriban még ezek nem , vagy ha mégis akkor baromi drágák voltak.
Azt rögtön gondoltam, hogy a chipset tipusát jelentik, de arra voltam kiváncsi, hogy mi különbség van ezek között.[ Szerkesztve ]
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
válasz jim bcs #25074 üzenetére
Az igazat megvallva nem tudom hány wattos, ez egy core2duo E8400 proci, semmi tuninggal.
Most nézem még azt hogy sok alaplapnál van az hogy Z H77 68 stb.Ezek mit is takarnak tulajdon képpen?A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
Sziasztok nem tudom, hogy pontosan hova is kellene feltennem a kérdésemet ezért írom ide.
Ma vásároltam egy alaplapot, amely egy AsRock N68c-S ucc típusú. Összeraktam szépen és minden tökéletesen ment, amíg az alaplapi integrált VGA-val működtettem. Amint beletettem a saját Nvidia geforce 8600Gt-met már kép nem volt, de a gép betöltötte az operációs rendszert (tehát kép nélkül ment). Fogtam ezt a 8600Gt-met és átraktam egy másik PC-be ahol már tökéletesen működött. tehát a VGA-nak semmi baja sincsen. A gép, amelyben teszteltem rendelkezett egy saját ugyancsak PCI-os VGA val, amit miután beletettem a saját gépem saját alaplapjába már minden rendben működött. Próbálkoztam az alapértelmezett beállítások-kal, illetve az elsődleges grafikus vezérlő mindegyik lehetséges opciójával, valamint a VGA-bol kijövő mind2 port tesztelésével, de a saját gépemben valamiért a 8600GT sehogy sem akart "megszólalni". Ezen tények tudatában lenne valakinek bárminemű érdemleges ötlete, hogyan lehetne megoldani a problémámat? Köszönöm előre is. Üdv
-
-
Jégkokó
veterán
válasz Taifa Díaz #25072 üzenetére
Értem.Akkor ezek szerint el fog indulni igy is majd a gép.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Jégkokó
veterán
válasz jim bcs #25070 üzenetére
A mostani lapomban is 8 pines csatlakozó van amibe csak egy 4 es van bedugva.De a lap leírásában olvastam annó, hogy 4 magnál kell a teljes csatlakozó felület.
-
jim bcs
nagyúr
válasz Jégkokó #25069 üzenetére
átalakító van DE!!! várj az ok hogy új 4 magos procik de egy erős sima proci mellé egy jó H-s lapot ha veszel ott többnyire 8pin van de van 4pines csati is ami laptól-gyártótól függ
8pin-es csatiknak inkább Z-s lapoknál van jelentősége a tuning miatt, otthoni használatra elég a 4pines H-s lap is
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
Olyan kérdésem volna, hogy a közel jövőben tervezem a mostani alaplapom illetve procim cseréjét, és tudomásom szerint a 4 magos prociknál már nem elég a 4 pines csatlakozó ami a tápegységből megy .Létezik erre valamilyen átalakító?Mert régen volt a gépembe egy 20-24 pines átalakító.
[ Szerkesztve ]
-
josik
aktív tag
válasz anonymus89 #25067 üzenetére
Így valóban érdekes a dolog. Du megpróbálok ránézni a lapod leírására.
Te is fiam Bluetooth...
-
josik
aktív tag
válasz anonymus89 #25064 üzenetére
Üdv. A 256- os ram 2 oldalas? Ha igen akkor az lesz a bajság. Meg kéne nézni az alaplap leírását lehet, csak az egy oldalas ramot "szereti".
Te is fiam Bluetooth...
-
anonymus89
addikt
válasz cashback #25063 üzenetére
Megcsináltam mindegyik megy viszont a 256MB-osból csak 128-at lát az a fura...
Jumperelni kellene? (matsonic sl-65fvb a könyve szerint 3 slot 256MB maximum/slot)[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
cashback
őstag
válasz anonymus89 #25062 üzenetére
Mindegyik slot megy külön-külön?
Szóval csak 1ramot teszel be... és azt végig zongorázod a slotokon... akkor megy rendesen?Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
anonymus89
addikt
válasz cashback #25028 üzenetére
Kipróbáltam, ha egy 256-os és egy 128-as van benne akkor csak a 256-osat látja.
Ha beleteszem mind3-t akkor az a bizonyos 128-asat szintúgy nem látja de egyébként mind2 128-as működik.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
jim bcs
nagyúr
válasz TaylorXIII #25058 üzenetére
ja rossz képet linkeltem de a fizikai része érthető és az hogy létezik valamint a 2 link az jó
a te linked rossz se kép se link
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
Köszönöm!A táp mindenképp cserélve lesz,amiatt aggódtam,hogy a 8pines táppal ideiglenesen tudom e üzemeltetni a jelenlegi lapomat.Most már megnyugodtam,maximum a 8 pin egyik fele munkanélküli lesz,amíg nem kap egy méltó lapot
Akkor ezek szerint ez olyan,mint a vga-nál a 6+2 pin.......
Ami lehet 6 és 8 is.........PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
jim bcs
nagyúr
válasz seniman #25051 üzenetére
a 4 pin elég sima H-s B-s lapoknak, a 8 pin tuningnál és emiatt stabilabb-egyenletesebb feszültség miatt jobb de oda kell is, van 1-2 komolyabb lap amin 2x8pin van
4pinről 8 pinre átalakítót kapsz de itt már jobban járnál ha vennél egy jobb tápot, vagy maradj H-s lapnál így 4 pinnél
[ Szerkesztve ]
-
seniman
veterán
Sziasztok!Lenne egy érdekes kérdésem.Mi a különbség az alaplapi 4 és 8 pines 12voltos proci csatlakozók között?Valamint létezik e ezekhez valami átalakító mint a 20 pinről 20+4-re átalakított alaplapi csatlakozónál?
Ha 2x4pines tápot vennék ez a csati szétválasztható rajta?Mert a mostani lapom 4pines de tervben van egy izmosabb beszerzése.Ahogy én elnéztem a pinek száma leginkább az alaplap potenciáljával van összefüggésben,de javítsatok ki,ha tévednék.........PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok! Egy asrock G31M-VS2 alaplappal van gond. Chipset VGA Lan stb minden felment az Audiót kivéve. Letöltöttem agyártói lapról és máshonnan is. Win7 64 bit-hez. Ezt írja ki: dll function call crashed ISRT.CallDLLFn
Más verziót nem találtam ( 7700d) se régebbit se újabbat. A win7 se tudja update helyről letölteni/megoldani. Valakinek valami tipp? Nem az enyém a gép nincs hozzá telepítő cd. Segítsetek legyetek szívesek. Köszi előre is!Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
vakond5
őstag
válasz TaylorXIII #25046 üzenetére
Olvasd el mégegyszer a kérdésemet, és megtudod.
-
-
vakond5
őstag
válasz STC Speed #25042 üzenetére
Nem feltétlen fontos az átalakító, fel van tüntetve a lapon, illetve le van írva a használatiban, hogy melyik 4-be kell dugni, ha nem 8-as kábeled van.
@csoty: Direkt azért mondtam hogy procinak való tápellátás.
[ Szerkesztve ]
-
vakond5
őstag
válasz STC Speed #25039 üzenetére
A 8 tűs a procié. Új, komolyabb lapoknál már 8-as van a stabilabb feszültség-ellátás miatt. A molex pedig akkor kell, ha több éhes vga-t teszel a lapba, ugyancsak plusz tápellátás érdekében.
@TaylorXIII: "a molex meg molex. Ventilátort, régi IDE merevlemezt lehet vele árammal ellátni." -> biztos vagy te ebben?
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
Üdv!
Ezen a lapon néztem[link] ,hogy mi aza 8 tűs tápcsatlakozás,és a molex csatlakozó? 775 lapomon ilyen nincs ugye,ha váltanék 1155 re akkor vehetek tápot is?
-
srich
csendes tag
Sziasztok!
Itt is megkérdezem...
Van egy ilyen összeállításom:
ASROCK FM2A85X Extreme4
AMD A10 5800K
Samsung 840 120Gb SSD
Telepítettem Win8-at és a bekapcsolás nagyon gyors, de a rákattintok egy böngészőre, vagy bármire, akkor több perc semmittevés után indul csak el. Innentől már megint gyors, ha bezárom és újra megnyitom, akkor is simán megy, viszont ha csatlakoztatok mondjuk egy pendrive-ot, külső vinyót, vagy teszek be egy dvd-t...megint csak pár perc után hajlandó azt megnyitni...nem értem mitől lehet?!srich
-
Def26
félisten
Üdv.
Nem találtam asrock z87 topikot ezért itt kérdezném, hogy van e valakinek problémája velük? Jó áron mennek ezek lapok, és ha vannak olyan jók mint a z68 z77 asrock lapok akkor bátran vennék egyet.
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elfogytam az ötletekből.Adott egy Giga 775 alaplap, benne core 2 duo 2.8ghz e7400, 2x1gb kingmax ram, 8600gt vga, 500gb hdd, giga 460w táp.
Úgy került hozzám, hogy először csak leált, kis idő múlva újra lehetett indítani, pár nap mulva meg már azt sem. Szétszedtem dirib-darabra, minden alkatrész működik külön gépben, együtt nem. Az utolsó próbánál másik cpu-t kapott, azzal elindult, majd amikor visszatettem a sajátját, azzal is.megy. Kapott új win7 rendszert, random kékhalál 0x00000109hibával. Lefutattam a 7 memoria tesztjét, hibázik. Másik rammal nem. Minden ram, minden slotban, több gépen. Saját ramok másik gépben működnek, másik ramok problémás gépben működnek. Saját ramok, saját helyükön nem. Most már nincs ötletem. Szerintetek mi lehet a gond?Köszi
-
cashback
őstag
válasz Hubba12 #25032 üzenetére
Az AM2/AM2+ nem olyan régi platform.
Asus is gyártott ilyen lapokat... nem is keveset.Ami a használt piacon van meghirdetve, mint működőképes alaplap az valószínű hogy működőképes a mai napig (feltéve ha nem csalóval van dolgod)
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Spet
addikt
válasz erer1000 #25030 üzenetére
Itt a hivatalos asus segítség nyújtás, ahol lehet CD-vel floppy-van vayg akár USB-vel is próbálkozni.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
erer1000
őstag
Mit kéne csinálnom?
Segítsetek
asus a7a133 alaplap, bios update sikertelen és most nem indul a gép csak a ventik pörögnek fel.
Volt ahol írták h a kis elemet vegyem ki és várjak sacc 10 másodpercet, de ez se segített.Mindenből a megfelelő verziót próbáltam feltenni csak az volt a gond h win alól 1 progival (mert volt egy kedves ember aki ajánlotta és mondogatta hogy úgy 100% hogy jó lesz mert neki is sikerült de azóta hopp nem tudom elérni azt a személyt).
Már tudom h floppyról bootolt ms dos alól kellet volna stb.
El is készítettem korábban ezt a floppyt de már nemtom h használhatnám, hisz semmit se kezd vele most ha a gépbe teszem
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
Hubba12
senior tag
sziasztok tudom hogy régi alaplapok senki nem foglalkozik velük de Socket AM2/AM2+lapok közül melyik márka nem volt teljesen szar? köszöntem ha valaki meg válaszolja.
Csak az ASUS!
-
cashback
őstag
válasz anonymus89 #25026 üzenetére
Variáld az elhelyezésüket.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Egy Soltek SL-65FVB alaplapba ha beleteszek a 2 128-as mellé egy 256-os sd ramot akkor nem lát csak 384-t.
Ez mitől lehet?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
csoty
aktív tag
-
TaylorXIII
őstag
válasz Thronks.90 #25018 üzenetére
Ugye nem iAréna???
-
törölt tag
válasz Taifa Díaz #25021 üzenetére
Az más miatt lesz. Nálam a 425W-os Modu82+ teljesen csendben van a 6870-nel.
-
törölt tag
válasz Taifa Díaz #25019 üzenetére
7870--hez egy normális 400-as is bőven elég.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Thronks.90 #25018 üzenetére
No látod. Jó tudni, hogy egy 550-es Chifi már jó ahhoz a kártyához, én is tápcserét tervezek
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Thronks.90
tag
válasz Taifa Díaz #25016 üzenetére
Szia! Már sikerült venni egy 550es Chieftec- et, ezzel már semmi probléma. Terhelve sincs semmi baja...
-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus M5A97 Pro lapom, rajta egy A-Data SP900 SSD, és egy WD HDD, mindkettő Sata3-as. Néha post közben, az Asus logo-s képernyőnél pár másodpercre lefagy, ilyenkor világít a boot device led. Egyszercsak elalszik a led, és bejön (amit amúgy csak tuningbeli hibakor láthatok) az American Megatrends-es képernyő, és azt írja hogy "no keyboard detected". Ha várok még pár másodpercet, ez a képernyő is eltűnik, és bebootol a gép bármiféle hiba nélkül. Booteszközök sorrendje jól van beállítva. Tényleg ritkán csinálja ezt, és nem is bosszant, csak szimplán kíváncsi vagyok, hátha tudtok rá valamit mondani.
Köszi előre is.
-
Taifa Díaz
őstag
Mindenképp kicseréltetném a helyedben, amíg tehetem. Miért ne?
Yoshaki: mindenféleképpen olyan tápot vegyél, amin a vga majd egy ágról lesz meghajtva, és ez a 12 V-os ág tudjon azért legalább 23-25 ampert, akkor nem lehet gond. Nagyon ajánlom EZT, eszméletlen jó árban van, és maximálisan megbízható az eladó.
[ Szerkesztve ]
-
Zaja2
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5GDC Pro alaplapom,amin integrált C-Media CMI9880 @ Intel 82801FB ICH6 - High Definition Audio Controller [B-1] hangkártya.
Most telepítettem fel Windows 7 Ultimate 32bit-et,felraktam a drivert,már meg is jeleníti,hogy fel van ismerve,és működik,de nem szólal meg a hangszóróm,se a fülesem.
Azt tudom,hogy ehhez a laphoz már nem adtak ki W7 drivert,sőt még már vista drivert sem,de azelőtt is ultimate volt a gépemen,és volt hang. A Driverről hülye fejemmel elfelejtettem biztonsági másolatot készíteni,így nincs meg,hogy melyik volt az,mert más szerezte meg nekem. Azt hiszem itt,a fórumon találtuk meg a megoldást,de már nem emlékszem pontosan.
Tehát van valami megoldás rá,hogy újra legyen hangom ezzel az integrált hangkarival?
Köszi![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=Zaja2 /Valamint adatlapon
-
Csövy
tag
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy 2 év után elővettem az ASUS P8P67 első szériás lapomat( volt egy másik a gépemben) és most szembesültem vele, hogy sata bug van a biosban.
Most olvastam, hogy annak idején ezeket a lapokat az asus cserélte.
van rá még garim az IPON-ba és doboz + minden megvan hozzá.
Mi a teendőm most?
Érdemes hozzájuk fordulnom?Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
Privátokra illik válaszolni...
-
jim bcs
nagyúr
válasz emiki6 #25009 üzenetére
- igen elfér, nekem Alpenföhn K2 volt rajta az egy picikét nagyobb mint a Macho
- igen de ezt te állítod be az AI Suite/Fan Control-ban
- igen nyugodtan használhatsz Y elosztót így a 2 venti ugyanazt fogja csinálni
(#25011) Yoshaki tápcsere sűrgősen, addig ne használd a gépet ha jót akarsz magadnak
[ Szerkesztve ]
-
Thronks.90
tag
válasz Thronks.90 #25010 üzenetére
Viszont a táp 550W- os, csa kegy 6PIN csati van rajta. másik tápot a 12V- os ágról kapja átalakítóval. Terhelés alatt egy darabig szépen megy, de aztán lefagy, vagy kikapcsol. Kevés lenne neki? csökkentett órajelekkel is csinálja csak nem olyan hamar. Igaz Noname a táp, de jövőhéten beruházok valami komolyabbra... Gigabyte H61ma- d3v rev 2.0 lapon nem tudok sajna feszt csökkenteni csak növelni. valami okosságot tudtok mondani addig hogy tudnám teljesen kihasználni addig?
-
Thronks.90
tag
válasz Taifa Díaz #25008 üzenetére
Sikerült @Bios nevű Win alatt futtatható progival. Valóban ez volt a probléma, műkszik a kari...
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Egy Asus P8Z77-M PRO-ról szeretnék kerdezősködni:
- Ha ráteszek egy HR-02 Macho (140 mm széles), akkor elfér mellette a legfelső slotban a vga?
- Azt írja van rajta: "3 x Chassis Fan connector(s) (4 -pin)", tehát, ha csak 3 pinest dugok rá, akkor is tudni fogja szabályozni a ventiket?
- 3 ház fan csatlakozó van rajta, de én 4, esetleg 5 ventilátort szeretnék rákötni. Ha elosztok egy csatlakozót, akkor ugyanazon a fordulatszámon fog pörögni a 2, mint ha egy lenne rajta?Egyelőre ennyi lenne.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Thronks.90 #25004 üzenetére
F5 jelzésű bios kell neked ahhoz a laphoz, innen: KATT A leírás második pontjában olvasható, hogy bővítették ezzel a bios-szal a PCIEx16 vga-kkal való kompatibilitási listát. Ha esetleg 2.1 rev. a lapod, akkor természetesen annak az F5-ösét töltsd le, bár szerintem ugyanaz lesz.
Windows alól is frissítheted a biost, persze amíg egy másik kártya van a lapban, innen töltheted le a programot hozzá: KATT Ugyanitt leírás is van, mit hogyan kell csinálni.[ Szerkesztve ]
-
pistocs
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy ga-h87-hd3-as lap, i5-4570-es procival, és ARCTIC COOLING Freezer 13-as hűtővel.
A problémám az, hogy hiába van a biosba silentre állitva a cpu fan speed control,mégis pörög kb.1400-1500-at
30-35 fokos cpu mellett! Ami szerintem fölös, mer ha elindítom az EasyTune-t szépen be tudom állítani a
smart fan görbét, amin ilyen hőfokon 580-at pörög a venti! Mit lehetne még be állítani a biosba, hogy az
EasyTune nélkül maradjon ez a fordulat mert így jóval halkabb és stabil a hőfoka is.
AIDA64 rendszer stabilitás teszttel terheltem a gépet. A bios frissítése jelenthet megoldást?
Valami más ötlet?
Hol tudnék még választ kapni a kérdésemre, milyen fórumon?[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Thronks.90 #25004 üzenetére
Próbáltad A másik gép tápját a tiedre kötni és úgy be a vtx?
Csak 1 ötlet..de nemlehet h karcsú a te tápod?
jaja kósza 5let volt csak..esetleg többségébe bevállik azért[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Thronks.90
tag
Sziaztok! Volna egy kis problémám! Van egy Gigabyte H61MA- D3V Rev 2.0 alaplapom. Ma hozzájutottam egy VTX3d HD7870 Black Edition Vga kártyához, és mikor berakom a gépbe felpörögnek a ventik, de se kép se hang. Nem a kártya a rossz, édesanyám gépébe (Amd Procis Amd csipkészletes) tökéletesen megy. Bios frissítésre gondoltam, de a Q- flash- el nem lehet mert azt írja hogy elavult a Q- flashem. Hogy tudnám frissíteni? köszi a segítséget!
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Cpu hűtőt cseréltem, egy Artic F9 pro pwm-et tettem be Amd Athlon II X3 455 processzoromhoz. Induláskor cpu fan error üzenetet kapok és F1-el mehtek tovább. Eddig ez nem volt.
Mi lehet a gond? BIOS-ban mit állítsak? A lap Asus M4A87TD.A lapon 4 tűs cpu fan csatlakozó van. Idáig egy 3 eres kábelű cooler master hűtőt használtam.
A 4 kábelből (cpu hűtő) a sárga opcionálisan kapcsolható egy csatlakozó segítségével. Akár bedugom akár nem, feljön a hibaüzenet induláskor.A cpu hűtő megy szépen egyébként, a hőmérséklet értékek is jók.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz thomasa #24999 üzenetére
Inkább itt kéne érdeklődni:
http://prohardver.hu/tema/milyen_alaplapot_ilyen_arban/friss.html[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- További aktív témák...
- ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP és AMD EXPO - 10 év gari! -
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év magyar bolti garival! -
- Rog Strix B460f gaming II
- Kingston 2X16GB DDR5 6000MHz CL32 FURY Beast
- GIGABYTE B550 AORUS Elite V2 kis hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest