Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
eladtam a vga-m, pont ezzel egyidőben a gépem rájött hogy az ssd amin a rendszer van már nem szeretné felismerni, minden sata portra kötött eszközt, dvd, ssd, hdd >achi> módra teszi, nem lehet sehol átváltani ezt, mutatja hogy rávan köztve az eszköz de semmi egyéb, újraformázott eszközt nem slát.
A lap egy z690 StrixAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Muzsikus87 #68145 üzenetére
Az a vga-nak van, "gyárilag" neked csak cpu 4pin-es csatid van a tápodon.
A másikkal nempróbálkoznék! Nem oda való.
Házból esetleg fullra kiszed, csak az alap dolgokat rákötni/belecsatlakoztatni?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Starchm #65079 üzenetére
Nagyon nagy gondom nemvolt vele.
Próbáltam minden területen kizárni a hiba lehetőségét mert, az elmúlt 2hétben küzdöttem a meghűtésével ami lehetettlen volt 5g-n is azzal a kevés fesszel is(1,24V).
Mint utólag kiderült, a tegnapi merevcsöves víz újraépítés során..a béna saját magam által kevert lötty volt a tré, most az Ek cryofuel-el semmi baja, hűtős ahogy kell, csak most nem megy az 5g kis fesszel.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok, mégis csak lappal kapcsolatos a dolog.
Túlvagyok pár görcsölős héten, mindez a múlté, remekül szuperál a gép.
DE!
Volt egy Bios update-m elötte jóval kevesebb fesz-t kért be a proci, az update okozhat adott órajelhez tartozó fesz értéket?
Eddig az 5g megvolt 1.24körül most ez 1.33felé tendál.
A 4.5-hez nemváltozott az maradt 1.152-1.168 ingadozós....Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Tomi11 #64283 üzenetére
Sztem kezdődhet a szokásos..mindent lehúzok, nyílván léghűtés vissza a procira,vga kiszed..., jó esetben igp-s példányod van prociból. ezt nemfigyeltem az előzőekben
És megnézni hogy hol lehet a gubanc..ha minden azonnal indul akkor meglehetne nézni úgy a pumpát hogy mindent hagysz légen és kis lavorba/vödörbe hűtőközeggel csak magában a pumpa mit csinál vagy mit nem.
Eseteg a vga hűtés nem testel le valahol? Hátlap csavar stb..Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz jokeph #64277 üzenetére
Frua h ezt írja, nekem is ugyanez a lapom van, én azonnal kérdés nélkül dugtam a vízpumpám az aio pump csatira Újkora óta így tökéletes
Sztem itt magát a "fan" szócskát nem mint ventillátor kell értelmezni mert a csatibekötésnél már nem taglalja hogy pump fan gnd..hanem h pump pwm..stb
Simán csak hülyén jön ki a pump fan..összetétel Én oda dugnám továbbra is a helyében hisz ott a helye[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Tomi11 #64263 üzenetére
Lehet én értem félre de miez a "híd"???...nemcsak 2 pin összeérintése tetszőleges vezetékkel amolyan házibarkács módra?Tehát hogy áramalá helyezem a gépet bekapcs gomb nélkül...stb stb, hogy ne áztassak.
Én csak ilyen "híd" ketyeréről hallottam...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz cintula187 #63497 üzenetére
Ha chrome-al nyitod ki akkor én tudom a választ.
Abban az esetben a chrome a "hiba", explorer vagy más bőngésző szintén hozza a bios-t és egyebeket.
Énis belefutottam a Rog Z370F-nél, csak innen tudom
Fura volt hogy még senki nemkérdezte mi lelte az Asus-t.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Sanchez638 #62868 üzenetére
Szimplán lehet h válogatós a lap...
Régebben volt divat ilyesmi.
Xy rammal vga val nem jó x el igen.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz kovcsaba #62736 üzenetére
Az a baj h ott a tény h nálad nem megy...így pedig hogy nemlátom a gépet, csak annyit tudtam tenni egyéb pár kapott jótanács után hogy, túrtam a neten hogy létezik-e a gond vagy lehet találni ilyen összeállítást, és "sajna" találtam de müködtek.
-
Apollo_21
addikt
válasz Doky586 #61912 üzenetére
Nemtudom..ez inkább óckodás.
Bár az áras részt elfogadom egyébként
Tény hogy horror árak vannak ott is.Én pl 5évig nemakartam bedölni az SSD-nek mint "jó" dolog mert h mennyire kib..már hogy kapok 240gigát 20ért amikor 2terrát is kapok 20ért hdd-ben.
Azóta a második Sata ssd-m taposom..240es volt a kezdet most 500as van.
Kövi sztem m2 lesz.Ha a dolgokat nemcsak 1szemszögből nézzük máris nemannyira pocsék a helyzet.
Én most ígyérzem. Gyorsabb, praktikusabban eltudom helyezni,nem a +x. zajforrás...
És hála a cserének leszoktam a mindent töltsünk le valamikor majd jólesz felesleges szokásomról.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Something_ #59543 üzenetére
Bár nem a kérdező megoldására... De h a fakk h neked a z370f en Ami bios van....? Ügyértrem miért nem uefi alapba
Nekem marhára nem. Bár passz h ez mitől függ.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Lézerparaszt #48705 üzenetére
A vgas plusz csati extra feszültséget szolgáltat, nem kötelező bedugni, tuningolás nál érdekes többnyire.
Az h van 4es és 8as a proci nál sztem táp váltogatja épp milyen van rajta.
Nekem az előző lapomon csak 4es létezett, de a tápon kivolt alakítva a 2x 4es, mostani lapomon már 8as van.
Nemtudom ezekből melyiket kötelező használni, de általában az extra csatik plusz feszültség biztosításra vannak teremtve tuningoláshoz, ha jól tudom stabilabb tápellátást is biztosítanak.[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Lézerparaszt #48703 üzenetére
A 6-os az + árrammal látja el a pci-e slottokat...
"" 1 x 6-pin ATX 12V power connector** Provides additional power to PCIe x16 slots
A 8as sztem pedig +12V-os cucc..talán cpuhoz, de ezt nemláttam h külön taglalná vmi leírás..sztem ahhoz van köze. tuningnál lehet érdekes..nálam most így van.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz vatomi #48427 üzenetére
popup hiba általában email szolgáltatással kapcsolatos..legalábbis ha előveszem az oda kapcsolódó megkopott tudásom/emlékem...tehát x...esetleg fix ip vagy ilyesféle akadás miatt nem tud mac címet adni a gépnek...valami hasonló történet lehet, de látatlanba sajnos azt mondunk ami épp eszünkbe jut a témával kapcsolatban.
-
Apollo_21
addikt
válasz vatomi #48423 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy az alaplaphoz sok köze lenne egy szokgáltatóhoz vagy egyéb bejövő internet forrás dolgának ahhoz hogy mivan a lappal..ha fent van megfelelő lan driver és érzékeli is a bejövő kapcsolatot..az nemhiszem h lap gond..inkább beállítás.
-
Apollo_21
addikt
válasz misfine #47759 üzenetére
Hali!
Én nemcserélném, bár nemkéne sokat ráfordítani, de a mostanival egyenlő nagyjából egy 4690K, ami leginkább az utódjának tekinthető.
Inkább felhúznám abban a Z-s lapban ami az aláírásodban szerepel 4.5re, nemhiszem hogy különösebb erőlködés kellene ahhoz hogy vigye 1-2évig jótárs lehet főleg ha a Gtx660 van még mellette...max azt cserélném.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Silencer83 #47709 üzenetére
Hali, nekem volt anno z97es Fatality X killer lapom, összességében eléggé minőségi ahoz képest amit régről hallottam vagy ahogy emlékeztem rá mint "asrock"...nemvolt igazából sok bajom vele, bírta a tuningot, szépen vitte a memót és a procit is. Nem nagyon tudok most hirtelen ellene semmit felhozni mint negavítum.
Amiért megváltam tőle, halk sípolást véltem felfedezni a felső részénél, a proci foglalat feletti bordánál.
Mióta lecseréltem megszünt a gond, de ha ez a gond nemlett volna vele sztem nem cserélem le a Maximusra.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz Smktrooper #44732 üzenetére
Erre annyit tudok mondani h nemrégiben vásároltam havernak egy am3+ msi krait sli-t..az északí híd chipje kb 5perc üzem után tűzforró...a kezed nemtudod rátenni sem.
Bolt álláspontja: ...amíg nem produkál hibát, ill nem használhatattlan, nem minősül hibának, nemtudják a garis ügyintézést kezdeni mert jól müködik.
Majd ha elromlik akkor...Mondjuk sztem énis feltenném a kérdést kb a vevőhöz....mi is a hiba? ja ön szerint melegebb mint kéne?
oké de attól ez még nem hiba...Úgyh lehet itt vergődni a szobahőmérsékleten tartott alaplapokkal meg miegymással, de valszeg úgyanúgy elhajtanak hisz csak meleg..és nem hibás...
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz BenQhunria #44447 üzenetére
Ezt csak akkor tudjuk megmondani ha pontos géptípust mondasz ha esetleg "brand" gépről van szó...illetve a háztípus sem utolsó bármilyen összeszerelt géppel rendelkezel...meglehet hogy esetleg olyan ház ami csak mATX lapnak ad elég helyet.
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok
Lapot cseréltem kb 1hete z97ről z87-re.
A mostani lap egy Maximus VI Formula, gondolván hogy ez is támogatja a Corsair Dominator Platinum memóriákat, feltettem őket biosba 1866ra, másfél nap küzdelem után kiderült számomra most hogy ez nem teljesen van így, ugyanis eddig nem ette meg az oc-t. Bármit állítottam hibázott.
Letettem a memókat 1600ra, azonnal ment az oc, már 4,5ghz-nél járok 1,22V mellett.Mit tudok tenni a memóriákkal hogy menjenek 1866on, ami a gyári értékük?
Probléma vele csak annyi hogyha nincs tuning megy a memó a leírt órajelen....Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz kmisi99 #44022 üzenetére
Ha jól tudom vmi 12xx verziószámig megeszi..azok régen talán 100W körüliek voltak...
Talán vmi opteron 1216? ilyesmi,esetleg jobbakat..passz..
Nemsokat foglalkoztam a témával, bár nálam is felmerült a vétele..de a lapban maradt egy gagyi x2közben néztem supportot is ott a 0811 bios-ra azt írja hogy ez a legerősebb Opteron amit eszik...
Opteron 1220SE, 2.80G, 2M/L2, rev.F2, SocketAM2[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Musicking #43650 üzenetére
Ezzel nemértek egyet...max az nem problémázik itt a fórumon aki kis fx-et hajt ilyesféle lapban..vagy egyáltalán nem tuningolja...esetleg még nemis ért hozzá annyira hogy figyeljen a jelekre..tűzforró chipek néha kifagy a gép..áhh de tuti nem a lap a hibás..stb..
Van is egy konkrét példám...havernak lett vásárolva egy Msi 970 Sli krait...tökpofás, marketing 101%-on.
Halál eladható és kinézetre azonnal best buy darab.Hazavitte, áthívott h vmi nemkerek mert az FX8320-al nincsenek jóban.
Mondom megnézem, az egy dolog h kevés fázissal rendelkezik a lap, de ezáltal az összes létező chip amin borda található tűz forró kb 2perc alatt, oké "még" nincs baja...de hogy így nemhasználnám....a gyári hűtés pedig űvölt és alig bírja el alapórajelen. Win kb 3.-ra ment csak fel mert annyiszor kihalt alatta a lap...és igen a hűtetlen VRM és az elégtelen fázisoktól..bármi hihetetlen is...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Az volna a kérdés hogy most vásároltunk egy MSI 970 Krait Sli edition lapot+fx 8320 társaságában, ezt hűtenénk egy Raijintek Ereboss-al és a gép huzamosabb terhelés után 60fokig is felhevíti a procit...feszt nem enged manuál állítani a lap..csak előre beállított +os és -os érdékek vannak..most belőttem hogy max 1,29V ot kapjon..így alaphelyzet 33fokos terhelve 54.
A másik gondom hogy fentről lefele lehet csak felrakni a hűtőt ezáltal a proci foglalat alatti chip borda ami 10-15perc alatt forró..onnan szívódik a levegő, ezzel is melegítvén a procit...Mindkét jelenség normális?
-
Apollo_21
addikt
-
Apollo_21
addikt
válasz spanglee001 #40436 üzenetére
Csak simán tedd az Embeded szart disabled-re vagy don't show again-re...ez vmi Asus lapokon lévő érzékelő bizgere...nefoglalkozz vele
-
Apollo_21
addikt
válasz Lacuss20 #37747 üzenetére
Azért van ez az egész mert hivatalosan 1600mhz a támogatott...ennyit visz a proci vezérlő..ennél magasabb "RAM" órajel tuning-al érhető csak el...
Memory controller
The number of controllers: 1
Memory channels: 2
Supported memory: DDR3-1600Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Szia!
Első generációs Fx-et is tehetsz bele..ha akarsz..de itt külön kítér a manual rá hogy akkor topflow hűtés kell.
A másik..ha eddig 1kártya volt benne és az alsó slotok vmeikében volt ami x4 ként van feltüntetve..akkor igen..valamennyi teljesítményt vesztettél.Viszont én úgy értelmezem a Crossfire-t hogy ha 2kártyát teszel bele autómatikusan x4 lesz.
-
Apollo_21
addikt
válasz 1.0.1.7 #36869 üzenetére
Am3+ba biztos van..a csúcs lapok között..de ha csak azért kell mert a vga dobozon rajta van h 3.0, akkor a történet hátterébe pedig annyi, h a 2.0sebessége sincs kihasználva.., nemlesz teljesítmény csökkenés 2.0ás Pci-e sínnel rendelkező lapokkal sem
-
Apollo_21
addikt
válasz trancemusic #36639 üzenetére
Hmm, érdekes!
Ilyen jelenségről még nem olvastam.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz trancemusic #36626 üzenetére
Miért lenne gáz a túlméretezés? miben okoz szted, problémát?
-
Apollo_21
addikt
válasz Kristof9094 #36535 üzenetére
Tű és egy halál pontos kéz...problem solved Nekem procin és lapon is egyaránt fésülni kellett..a mostani lapomon ami az adatlapon található pl 3teljes sort a foglalatba
-
Apollo_21
addikt
válasz IstvánLászló #36134 üzenetére
Ez szép gondolat..csak ez AMD "felület", ő Intel alapokon nyugvó rendszerrel dolgozik..és csak lapot cserél...
Nekem is fura volt h nem a cpu-n hanem a foglalaton a tüskék, nemúgy mint anno az AMD-imen, de ez ilyen[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz rbertkrl #35654 üzenetére
Bluyoo kollega válaszára reagálván..igen, lehet hogy elhajlottak..én pl összetettem a gépem anno fél éve mikor inteles lettem...tökjó volt semmi baj, mikor szétkaptam egy kis tereprendezésre, kiszedtem és átnéztem mindent mikor megláttam hogy 4láb elvan hajolva..pedig nemvagyok egy izgága kapkodós hárömszögbe a négyzetet tevő ember..mégis sikerült
[ Szerkesztve ]
-
-
Apollo_21
addikt
válasz Rolee87 #35471 üzenetére
Én azért megnézném egy másik lappal ezt a proci ram párosítást..nekem ugyanilyen problémám lett kb 2hónap alatt Intel fronton, nemvolt vele semmi gond..aztán egyik nap úgy ébredt a gép hogy 4modulból 2-t nem lát.
Azóta túlvagyok egy lapcserén..minden maradt úgyan az(proci+memók)..láss csodát a memóknak kutya baja újra látja őket
Tehát én aztmondom nézz meg 1másik lapot ezzel a felállással.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz #65675776 #35181 üzenetére
Az most mind1... a lényeg itt azon van h tapasztaltam h nemtud többet mint 3.5 és a kollega magyarázza az igazát h az valszeg bennem keresendő, nempedig a 32bites dolognak tudható be...
Engem k..ra nemérdekel ez a vesződés az egészen...kérdezte vki h megéri a 3gb ram neki..írtam meg a 4is bár akkor 3.5lesz a max vagy akkorül..azóta megy a "meccs" h butaság amit írok mert meglesz simán a 4gb is. De nagyon off és nemis kívánok foglalkozni ezzel..+ köszönöm h te a miértjére is rávilágítasz!
Mert ezeket nemtudtam plAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
válasz Balathruin #35179 üzenetére
Igen..a pci-es vga..oké De leírom még1x és azóta linkelték is..és más is írt a témában h a 32bit akkor is 32bit marad ha nem értesz egyet, és 3-3,5nél életbe nemlesz több...értsd már meg
Nekem végülis hót mind1, 16gb-om van 64bites win7 ultimate-el, ugyh messze hidegen hagynak a 32bit adta korlátok.
Esetleg arra gondolsz h a lapozó file vagy más eszik egy kis memóriát..de az megint más tészta...[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz Balathruin #35173 üzenetére
4 azért nemjó válasz..mert amikor én használtam 32bitet 4gb-al..akkor is bármi törekvés ellenére sem volt képes 3.2-3,5nél többre..ez tény..nemlesz 4...próbáld ki.
-
Apollo_21
addikt
válasz traktorgumi #35064 üzenetére
Második pci-e sínben is produkálja?
-
Apollo_21
addikt
válasz traktorgumi #35062 üzenetére
Táp..és vga próba más gépben? Mielött annyira lapot vennél