Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
tigasz
csendes tag
Tisztelettel kérdezem, hogy az ASUS H510M-A és a B560M-A VRM csak látszólag ugyanaz?
-
Peace
nagyúr
Sziasztok!
Szuperül nagy hévvel megvettem az MSI MPG B550 GAMING PLUS lapot és az 5600X procit hozzá. Olvastam az MSI oldalán, hogy kompatibilis a procival. Ugye out of box kompatibilis és nem kell előtte BIOS update rá?

-
jokeph
nagyúr
válasz
Puma K
üzenetére
Üdv !
Nem, marad a VGA-nak az első x16-os slotban a 16 sáv, a 2 db M2-es slotra ennél a lapnál a Z370-es PCH adja a sávokat, korlátozással a SATA portok rovására.
Ha az M2_1-ben SATA interfaceel bíró SSD van, akkor tiltódik a SATA_1-es port, ha az M2_2-be kerül pci-e nVME SSD, akkor az x4-en fog menni és tiltja a SATA_5 és SATA_6 portokat.
-
Puma K
nagyúr
Helló,
ha jól sejtem akkor a Z370 chipset esetén egy Asus Maximus X Hero-nál, ha bele teszek egy M.2-es NVMe SSD-t, akkor a VGA PCI-E csatlakozója x16-ról levált x8-ra és az M.2-őn pedig x4 tempóval fog kommunikálni az SSD?
-
Top cat
addikt
válasz
creed33
üzenetére
Ez hardver probléma. Úgy látszik ez segg szikla betegség.
Nem egyedi eset. -
törölt tag
válasz
creed33
üzenetére
nem ismerem annak a lapnak a biosát. de mindenképp nézz be a biosba mert ott letudod tiltani az usb vezérlőt teljesen és olyankor a windows nem is látja hogy van olyan hardver szóval az eszközkezelő nem lényeges.
biosban szépen végigpörgeted az összes menüt és megnézed mik vannak, ha bármit elállitanál véletlenül akkor a végén ne mentésre nyomj hanem csak kilépésre és nem lesz semmi gond.
mindenesetre nézd át és USB-vel kapcsolatos dolgokat keress.ha megtalálod őket és nincsenek letiltva akkor meg lehet h csak simán elromlott az usb hub ha régi a lap. meg ugye assrock
-
MostaPista
tag
Koszonom mindenkinek, nem az en pc-m, ezert nem tudom az alaplapot se, csak felmerult a ram csere a reszerol, de ezek szerint nem erdemes penzt adni erte.
Koszonom meg egyszer.UI: Ha erdekel valakit regi gepek (tiz-husz evvel korabbiak) talaltam egy weboldalt dos-os es win-es tesztprogramokkal kulonbozo hardverekre, feleslegesen nem akarom reklamozni, tegnap bukkantam ra. Ha jol lattam, a legfrissebb sw 2013-as rajta.
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis útmutatást szeretnék kérni tőletek
volna egy MSI Z77A-GD65 alaplap amibe szeretnék TPM 2.0 modult venni, ha jól láttam ezen az alaplapon van megfelelő csatlakozó felület viszont a modulok téren nagyon nem tudok kiigazodni, most milyen való bele, hol találhatom a legolcsóbbat ami még win 11- hez is megfelel majd?
Előre is köszönöm a segítséget
-
abdulka1
őstag
válasz
MostaPista
üzenetére
Valós órajel 800MHz----Effektív órajel 1600MHz.
Meg kell nézni, hogy melyik az a leggyorsabb memória amit az alaplap és a processzor is támogat, de csak memória cserével, nem fog látványos gyorsulást elérni!
Többet segít egy SSD(ha még nincs) a HDD helyett! -
törölt tag
válasz
MostaPista
üzenetére
CPU-Z-ben a Memory fülön a DRAM Frequency-nél mit látsz? Ha 800 MHz, akkor 1600 MHz-en megy a RAM-od.
-
törölt tag
válasz
MostaPista
üzenetére
A PC3-12800 az 1600 MHz-es RAM.
-
MostaPista
tag
Laikus kerdes:
Adott egy PC, i5 3470 3.2 GHz CPU es 4GB PC12800 800 MHz RAM van benne.Lehet, es ha igen, megeri a RAM-ot ugyan ilyenre, de 1600 MHz-re cserelni?
-
Whysperer
addikt
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
igen egy db gtx 1080 van a rendszerben. de az a +4 nem a cpu-hoz kell?
-
Whysperer
addikt
Sziasztok.
Volna egy ASUS b550 A gaming lapom és meghalt az 550-es EVAG tápom és SOS-be fél óra alatt kellett egy tápot szerezni Munka miatt.. Na most ami bele került 650-es táp, ami volt a legközelebbi boltba.. 1-es számnál ugye van egfy 8 pines meg van egy 4 pines csatlakozó. EVGA-n volt mind a kettő. de ezel a valamilyen tápon nincsen csak 8 pines. Megy rendesen a gép csak kérdés,hogy a 3700x-hez nélkülözhetetlen a +4 -es is belegyen közve vagy maradhat így?
-
koko52
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Kapott új tápot próbára, eredmény változatlan. Csak egér, billentyűzet és ssd van rádugva. Minden ki van húzva. Folyamatos Teljesítmény impulzus az usb porton. hibaüzenet kb 2 másodpercenként. Ha kíhúzom egeret, billt akkor is. Tehát ami be van dugva: CPU 2*4, 24 pin, SSD, CPU fan, monitor VGA kábel.
-
koko52
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Igen, PCI foglalatban. Csak a jel megy kábelen semmi köze a portokhoz. Az usb portokat tiltja le a gép. Most is üzemel hibátlanul. Team viewerel kezelem.
-
koko52
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Nincs belső USB kábel. Csak egér+bill. Akkor is dobálja amikor minden le van húzva és újraindítom.
Tápcsere elég húzós, 1600w enermax platina. -
koko52
nagyúr
Üdv!
Az alábbi hibaüzenetet kapom:
Teljesítmény impulzus az usb porton.
Ekkor kikapcsolja az usb portokat az alaplap. Csak egér és billentyűzetem van. Ha újraindítom és kihúzok mindent akkor is feldobja pár perc után.
Van valami ötlet? TeamViewer szerencsére telepítve van, tudom kezelni. -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék mert ezzel a lappal nem tudom megoldani, hogy a hangkezelő ablak megjelenjen nekem.
ASUS TUF Z390-PLUS GAMING
A drivert feltelepítem a hanghoz a gyártó oldaláról rendben de azt az ablakot nem találom sehol, hogy állítani tudjam a hanghatásokat stb....Ötleteket előre is köszönöm
Üdv Zola -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Adott egy Asrock Z68 Extreme 3 Gen 3 alaplap és egy 3570k proci. Legalább 5-6 éve használom változatlan beállításokkal probléma nélkül. A proci 48-as szorzóval 4.8 GHz maximális órajelig volt húzva. Nem volt semmi gond.
Tegnap délután viszont nem akart bekapcsolni. Áramtalanítás és CMOS reset után nagy nehezen elindult, viszont nem engedi a szorzót 38-as értéknél magasabbra állítani. Frissítettem egy BIOSt az utolsó bétára, aminek a végén volt valami "Intel ME update" is. Ezt követően még egyszer sikerült magasabb szorzót állítani, de következő BIOSba lépésnél továbbra is csak 38-as szorzóig engedi felhúzni.
Szóval jelenleg olyan, mintha nem látná a K-s procit. Van esély rá, hogy visszaállítható a régi probléma, vagy kezd meghalni az alaplap?
-
energy4ever
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Kozben beleastam magam a temaba. X570 nem tamogatja az elso generacios am4 procikat.
Igy marad a Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac
Nembaj, legalabb olcsobban meguszom.
-
energy4ever
addikt
Az X570 I AORUS PRO WIFI lap mar nem tamogatja az elso generacios am4 procikat? 1800X jo lehet bele?
A mostani lapom feladta a harcot. Helyette kellene valami. Ez az ami szimpatikus ITX meretben. Procit nem szivesen cserelnem le. -
-
Quenmorr
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek egy régi Asus P4P8X alaplap le tud e kezelni egy Intel Celeron E3300-as procit?
Muter alaplapja tönkrement, aztán találtam itthon egy ilyen lapot. Facebookra kell csak neki.
Köszi szépen,
Üdv,
Győző -
Starchm
őstag
válasz
titanium_100
üzenetére
Erdemben 3+ kartya eseten kellhet, de par esetben (talan r9 290x)-eknel mar 2-nel is kellhet mert annyit akar a laprol betapkent. De nyilvan fugg a 24 pines csati minosegetol is, h kell-e vagy sem, de kartyanal valoban nem kell.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
titanium_100
üzenetére
Szia!
Én úgy tudom hogy csak több VGA kártya esetén szükséges ez a betáplálás, egy VGA kártya esetén nincs rá szükség! (bármilyen VGA kártya esetén is így van)
-
Starchm
őstag
válasz
titanium_100
üzenetére
Tapot kapnak, de igazabol csak disznek van rajta.
-
GAbre
veterán
Üdv!
Tudja valaki,hogy x570 chipsetben mennyi 3.0-ban a maximum sáv?
4.0-ban adott lapon x4-et ír,érdekelne,hogy tud-e x8 3.0-át esetleg az x570 chipset. -
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Sajnos igen, szóval visszamondtam egy másik alaplap javára.
Érdekes tanulság, szerencsére kárral nem járt.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Új alaplapom egy Z590-A PRO lesz (=Z490-A PRO), amit már megrendeltem, de még nem postázták el.
Olyan aggodalmam van, hogy az alsó PCI-E slotba nem fog elférni egy teljes slotos belső hangkártya úgy, hogy az alatta lévő csatik is feszülésmentesen álljanak.
Reális vagy ne aggódjak? Köszi!Köszi szépen a véleményezést!
-
-
-
bigm20
újonc
Sziasztok.
Gépépítésben vagyok és nagyon szépen össze is állt már a build viszont adódott egy probléma. X es intel processzor lesz a gép ben es egy Asus Prime x299 A-II es alapon lesz. M.2 es ssd lesz benne viszont beszereléskor a bios eggyáltlalán nem látja az ssd-t. Másik gépbe beszerelve windows látja, le is lett formázva. A bios ban semmi olyan beállítást nem találtam hogy az m.2 es ssd-t engedélyezni lehessen.
Valami ötlet hogy mit tudnék vele csinálni?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
KRoy19
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte b560m Aorus Pro alaplapom és láttam a biosban olyan lehetőséget, hogy a pwm-es ház ventillátorokaz pcie x16 hőmérséklet alapján szabájozza.
Jól gondolom, hogy ha lesz vga a gépemben akkor lehet majd annak a hőfoka alapján szabájozni a ház ventiket?
-
petya1985
tag
Sziasztok.
Deep sleep cable plugin problemam van. Jatekbol kilepve elment az hang es a lan. Megprobaltam ujratenni mar oket de ugyan az a helyzet. Meg ugyis ,h masik drivert adok meg nekik ,semmi valtozas. Probaltam kikapcsolni az energiagazdalkodasba ezt a modot,de semmifele opciom nincs,mintha nem is kenne,ures fulek...🤨
A halozatikozpontba se lat semmit,semmifele opciom.Szeretnek segitseget kerni,h egy ujratelepitest megusszak,ha az egyaltalan segit- e!?? Kivan kapcsolva a visdzaallitasi kep.
Window10 64 bit,alaplap meg gigabyte ab 350 gaming3. 1050 ti,8 gb ddr4. Int a lan es a hang,realtekek.
-
cinemazealot
addikt
"Billentyuzet mukodik, de nem kap feszultseget."
Bocs, félreérthetően fogalmaztam. Nem az érdekelt, hogy a billentyűzet működőképes-e, hanem hogy jelen pillanatban működik-e, azaz kap-e feszültséget. Ezek szerint nem, tehát véleményem szerint továbbra tápellátás lehet a gond.
-
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Billentyuzet mukodik, de nem kap feszultseget. Eger sem. Semmilyen periferia, de mind mukodik
Kicsereltem az alaplapban az elemet, clear memory celjabol
Semmit nem hasznalt. Eloszor direkt periferia nelkul kotottem ra, csak monitor es tap, kb ennyiMegint vegigprobaltam, vga kiveve. Egy memoria kiveve.
Vga es egy memoria kiveve. Semmi.POSTnal mindig odaig jut hogy felvillan a piros cpu led, utana a narancssarga. Ha bent van a VGA, a narancssarga led egve marad. Ha kiveszem a VGAt elalszik, de nem villan fel a kovetkezo
Ami fura hogy neha bekapcsolaskor felvillan az egesz rendszer, majd utana 1-2 mpercre kialszik minden es ujra felvillan.
-
biker
nagyúr
válasz
temporello
üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik!
-
-
cinemazealot
addikt
Billentyűzet egyébként működik? Egy USB kábellel ha rádugod a gépre a telefonodat, elkezd tölteni?
A PCIe (a fellelt pinout ábrák szerint) 12 és 3,3 V-tal táplálja a bedugott eszközöket. Nem tartom kizártnak, hogy utóbbi kapcsolatban van a tápegység 5 V-os ágával, így ha ez elszáll, a 3,3 V is elszállhat. Ez persze csak spekuláció részemről, nem vagyok szakértője a témának.
-
looser
addikt
válasz
gabber01
üzenetére
Köszönöm a válaszod! Közben találtam egy topicot (Mi baja és miért nem indul a gépem...), feltettem ott is, közben voltam a hibás gépnél és az ssd-t lehúzva bootol, majd visszadugva szintén. Talán kontakt...
-
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Az hogy nem kap aramot, onnan sejtem hogy a billentyuzeten levo rgb, illetve a hangkartyan levo ledek sem villannak fel a bekapcs gomb utan
Viszont a POST a VGA nal akad el, az meg nem hoszem hogy az 5V agrol menne
-
cinemazealot
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Tapcsere lesz a kovetkezo, de egyelore meg az alaplapi elemcsere van a fejemben
A tapot azert nem ertem, mert ha kiveszem a VGAt, mint legnagyobb fogyaszto, es a CPU, ventillatorok, hazhutes stb minden tud menni minden felallasban, akkor a cpu meghajtasahoz "eleg" a tap, de a cpuban levo integralt VGA megsem mukodik? Fura nekem
-
Kobe
veterán
Valaki segitsen mert a kisebb agyverzes kerulget mar
Asus Z390F gaming alaplap, 9700K proci, 16G memo, asus rtx 2080 vga, nem bootol be, nagyritkan POST hibaval el lehet inditani. USB eszkozok - bill, kulso hangkartya - nem kapnak kraftot
1, lehuztam az USB eszkozoket
Nimcs valtozas2, kiszedtem a VGA t (rtx 2080), atkotottem az alaplapi kimenetre a monitort.
Nimcs valtozas3, kiszedtem 1 memoriat is, 1 modullal probaltam elinditani
Nincs valtozasBekapcsolaskor az alaplapom az ellenorzo ledek igy viselkednek
1, felvillan a piros CPU led, kialszik
2, felvillan a narancssarga memoria led, kicsit hosszabban vilagit, de kialszik
3, utana mar nem villan fel semmi. Sem a VGA, sem a HDD lampaja
VGA ventiatora fel sem porogEz a kombinacio megy minden fenti variacioval amit vegig probaltam
Egyszer jutottam el odaig - a vgat nem vettem ki a PCI E bol, csak lehuztam rola a tapkabeleket - hogy felvillant egy zold lampas is, majd kiirta a monitoron h csatlakoztassam a tapkabelt ra
Mi a hiba oka?
A gepen nem volt sem hardveres sem szoftveres valtozas, egyik nap lekapcsoltam, masik nap inditaskor mar ezt csinalta -
válasz
Istvan2020
üzenetére
Ilyen feltételt nem kötött ki..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
cinemazealot
addikt
Esetleg próbáld meg a SATA kábel 90°-os csatlakozóját úgy lecsiszolni, hogy a jelvezetékek még ne kerüljenek felszínre, hátha befér úgy a VGA alá! Ha nem, de van még helyed a házban, helyezd át a VGA-t alaplapon kívülre és csatlakoztasd a laphoz egy megfelelő hosszúságú és minőségű riser kábellel!
-
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
angyalpc2
üzenetére
Az AGESA Wikipedia oldal alján van egy hivatkozás egy az AMD által 2008-asra datált doksira. Ez szerintem a dátum kérdést tisztázza is. A lehetséges processzorok kompatibilitásának kérdéséhez sajnos nem tudok hozzászólni.
-
angyalpc2
aktív tag
Valaki tud segíteni? AMD fronton nem igazán vagyok otthon.
Van egy beágyazott rendszer régi gép (közel ipari pc szint)
Nagynehezen sikerült életre lehelnem.
CPU: Amd Athlon II X2 235e 45w
Memoria 2db DDR2 1 slot
RS780
Biosban: Shiner-Bios-B14-22Jul2008
bios dátum: 11/09/09
AGESA version 03.0.02
NB CIM ver. 4.3.0
SB Cim version 4.0.0Kérdések:
Mi az az AGESA? ha jól értem az tartalmazza a micro codot...
De nem tiszta, hogy egy 2010-es gépben ez hogy lehet elvileg 2011-től létezik csak.
Jó lenne egy 45W-os X3 X4-est belerakni.Másik kérdés: RS780 vagy az Athlon II X2 mennyi ramot támogat slotonként vagy összesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE - m-ATX OC király: dobozában, tartozékokkal, tökéletes állapotban!
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Eladó!
- 16GB ( 2x8GB ) DDR4 2666MHz Notebook SODIMM Ram Memória
- GIGABYTE B650 EAGLE AX +bontatlan 32GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZLA! Bolti ára kb 210e Ft!
- Corsair VENGEANCE 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL38 - 120 hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

volna egy MSI Z77A-GD65 alaplap amibe szeretnék TPM 2.0 modult venni, ha jól láttam ezen az alaplapon van megfelelő csatlakozó felület viszont a modulok téren nagyon nem tudok kiigazodni, most milyen való bele, hol találhatom a legolcsóbbat ami még win 11- hez is megfelel majd?