Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
OmenTD
csendes tag
Na most csináltam 1 Bios frissitést, gondoltam hátha, de semmisem történt, habár újrainditáskor valami cmos error-t írt ki de el indult...
Próbáljak meg tenni 1 régebbi Bios-t?
[ Szerkesztve ]
Life is bitch, fuck the bitch.
-
Apone33
őstag
Hello!
Gigabyte ZX68-UD3H-B3 ilyen lapom van jelenleg, amibe sli-t használok. Az lenne a kérdésem hogy ha vennék egy másik lapot ahol mind két pci-e 16x-os sebességgel megy, kb mennyi lenne a teljesítménynövekedés? Megérné egyáltalán csak ez miatt egy másik lapot venni? Ha igen akkor tudnátok ajánlani egy jobbat, csak giga érdekel.
Play Hard!!!
-
wrox
őstag
Olyan nincs, hogy az alaplap miatt esik ennyit a teljesítmény, minimálisan kellene észrevenned az alaplapcserét, vagy még annyira sem.
Vagy dög valami rajta, vagy valami nem tetszik a konfigodból neki.
Ha BIOS legfrissebb, akkor próbálkozz cserével. Mondjuk VGA-t szerez valahonnan, pórbáld ki , azzal is ilyen-e. Ha a RAM nem tetszene neki, akkor vsz. el se indulna, vagy kékhallál dobálna.
Ha ez se segít, akkor vissza kell vinni. -
-
-
Lenry
félisten
válasz zoltanoerik #86 üzenetére
egész pontosan milyen táp van abban a gépben?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
zoltanoerik
csendes tag
Adott egy MSI K9N NEO V2 és egy SAMSUNG HD502HI SATA 2-es merevlemez. A probléma a következő: A Windows (7) elindul az első 15-20 percig minden normálisan működik, míg egyszer csak a merevlemez leáll. SATA problémára gyanakszom, mivel csak abban az esetben történik, ha 1-nél több SATA eszköz van csatlakoztatva az alaplaphoz (optikai meghajtó, 2. merevlemez, stb.) Sajnos nagyon idegesítő ezen jelenség, mivel a munkám veszik olykor oda, egyszerűen csak megáll a működés, hallhatóan megáll a merevlemez.
Kizárt hibák: Windows hiba (több OS-sel is ki lett próbálva); Merevlemez (másikkal lett próbálva); tulajdonképp minden SATA-s eszközt másikra cseréltem!A hiba csak akkor jelenik meg, amikor 1-nél több eszközt csatlakoztatok SATA-ra.
Ennek megoldásában kérem segítségeteket! Köszönöm!
UI: BIOS problémák már ezelőtt is voltak (nem támogatom módra)
Alaplap: MSI K9N NEO V2
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4000+
Memória: Kingston 1+2 GB DDR2
Optikai meghajtó: LG??
Táp: 450 W
Video.: Radeon HD 4730[ Szerkesztve ]
-
OmenTD
csendes tag
Be irom ide is hátha
Hali.
A probléma a következő:
Volt egy Gigabyte GA-MA69G-S3H alaplapom ami sajnos megadta magát, vettem helyette AsRock N68C-S UCC lapot, na most a probléma ott kezdődik hogy ezzel a lappal messze nem nyujtja azt a teljesitményt a gépem amit anno a Gigabyte-al produkált, Starcraft 2 szaggat minimum-on, AIDA-ban akármilyen benchmarkot futtatok olyan eredményt ír ki hogy: 0 MB/s, illetve ha system stabilyti tesztet inditom akkor Started/Failed, windows score-ban szinte megfelezte a proci pontszámát a régi laphoz viszonyitva. A bios friss 09/19/11.A kérdésem hogy ez a vacak ennyit tud kihozni belölle vagz valami probléma van?
A gép a kővetkező:
CPU: AMD Athlon64 X2 6000+
Alaplap: AsRock N68C-S UCC
VGA: Geforce 8800 GT 512 MB
Tap: Raidmax RX-500 500WLife is bitch, fuck the bitch.
-
dozzer
tag
Szevasztok!
Egy ismerősömnek van egy GA-MA787LMT-S2 alaplapja. Az a probléma hogy beraktam neki a meglévő Kingmax 2Gb DDR3 1333Mhz mellé még egyet. Az a probléma hogy elkezd sipolni az alplapmeg minden és nem kapcsolódik be a gép.. egyszerüen nemtudommivan vele. rmélem van aki tud megoldást a problémámra köszönöm előre is
U.i.: választ esetleg priviben hogyha tud valaki! Köszönöm
Ha már szép nem vagy... legalább hülye ne legyél!
-
VaMik
tag
Sandy Bridge alaplapkban érdemes hosszabb távon használni a processzorba intágrált monitor vezérlőt vagy gondolkodjak el egy videokártya beszerzésén?
-
Hunork
veterán
Az jó, a gyári mellett szépen elfér.
Szerintem megoldható, mondd meg, hogy te mindenféleképpen Corsa-ra cserélnéd. Még ha rá is kell fizetni valamennyit. Amúgy ez sem sima 1333-as, komolyabb lapban menne magasabb frekin is, a jövőre nézve vettem én is: [link]"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
yohnsee
tag
Még a gyári, amit az i3-hoz adtak, az hűti. Igazából, amíg hangos nem lesz, elég, úgy érzem. Prime95-nél is csak 60 fokig engedte fel, igaz, jól szellőző házban van.
Szerk.: Kérni fogom, hogy ne ugyanilyen típusúra cseréljék majd a memókat, ha megoldható.
[ Szerkesztve ]
AVR
-
Hunork
veterán
Hm, észre sem vettem. Remélem, nekem pont olyan kettő van!
Egy apróság: elég magasak a modulok. Milyen procihűtőd van?
Mert nekem meg kellett fordítanom, ez a mATX átka..."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
yohnsee
tag
Bios alól csináltam, kidobtam pendrive-ra a ROM-ot mostmár 1.30-as van rajta. És tényleg van AUTO mód a DRAM voltage-nél, de sajnos mit sem segített. A második modul ugyanúgy hibás. Most várhatom meg, amíg visszamennek gariba, megnézik őket és küldenek helyettük másik párost.
Amit linkeltél Corsa fedőnevű modulokat, az ott elírás gondolom, hogy 4x2GB, valójában 2x4GB, ugye?
AVR
-
Hunork
veterán
Hoppá. Azért a Bios-t frissítsed, tök laza az Asrock-nál, Win alól elintézed, mindennel együtt 4 perc. És már újraindultál.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
yohnsee
tag
Sajnos minden jel arra mutat, hogy az egyik modul kifeküdt. 1600mhz-ként árulják, ahhoz képest csalódtam.
Hunork: Köszi, szerintem minden lehetséges variációt kipróbáltam, de a memó lesz a ludas. Sajnálom, hogy én nem olvastam azt a topikot, ahol írták, hogy nem igazán jók ezek.
És meg mernék esküdni, hogy az 1.0-ás biosban nincs Auto mód a DRAM voltage -nél.AVR
-
Hunork
veterán
Üdv!
Nekem is ilyen lapom van. A Voltage Control menüben mindegyiknek van Auto mód!!! Nézd meg jobban. Előtte csinálj egy Bios default-ot, gép újríindít, és menj be a Bios-ba.
De a Black Dragon-ról a másik topikban már olvastam nem túl jókat, éppen ezért én azt vettem, amit ott is ajánlottak: GEIL Corsa 2x4GB! geil corsa
Mondjuk a frekit én is kézzel állítottam be, de máshoz nem kelltt nyúlni. Nincs probléma vele."Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni (nem találtam memóriás topikot, ezért ide írok)
A konfig a következő: Asrock H61M/U3S3, Intel i3 2100, Geil Black Dragon 2x4Gb kit (9-9-9-28).
A probléma a következő: ma bekapcsoltam a gépemet, és gondoltam szétnézek a bios-ban, ott a memória profil 1333mhz-re volt állítva (9-9-9-24) és 3 profil közül választhattam: Auto, 1066, 1333. Nos, kiválasztottam az 1333-at, és kézzel megadtam a 9-9-9-28-at (mert ezt is meg lehet)
Ezután jöttek a gondok. Véletlenszerűen fagyott a gép. Elővettem a memtest cd-t, és rengeteg hibát írt a memóriára. Gyorsan visszaállítottam mindent bios-ban ahogy volt, de nem segített. A tünet most: a két modul közül csak az egyik működik hibátlanul, de az is csak 1066 mhz-en. Ha feljebb rakom 1333-ra, amin volt, el sem indul a gép (POST megvan, utána meghal).
Csak egy kérdésem volna: én rontottam el, vagy rossz szériát fogtam ki, és így jött ki rajta?(u.i.: a memória feszt csak kézzel lehet megadni, nincs auto mód, és 1,5V nem szerepel a lehetőségek között, csak 1,495 és 1,545, én a kisebb feszre állítottam - ez lehet baj?)
AVR
-
agressiv
addikt
De tudja, viszont az akkor nagy valószínűséggel mindent kinyírna, ha pedig még mindíg megy a táp, akkor egyértelműen kizárt.
Ne görcsölj már ennyit, csak vidd vissza. Ha megpróbálsz trükközni és össze vissza ferdíteni dolgokat akkor rá fognak jönni, hogy valami nem stimmel. Csak vidd vissza és játszd a hülyét aki azt sem tudja mi az a számítógép és ami a lényeg, hogy menet közben ment tönkre, ne azt mondd, hogy beraktad és mindjárt felrobbant, mert akkor rád foghatják, hogy elcsesztél valamit. Ha egyszer már jól máködött, de menet közben meghalt, akkor hardverhiba és kész. Ha valamit nem fognak cserélni azt úgysem cserélték volna bármit is csinálsz, de szerintem nem lesz gond.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet, amivel gondban vagyok az az, hogy az BIOS-ban villog a monitor (eltűnik a kép egy-egy másodperce), ez mitől van? Hibát nem csinál, csak nem értem:S
Köszi -
agressiv
addikt
Az csak a processzor magfeszültségét állítja elő, semmi mást.
atti_2010
Az alaplapot meg ha nincs megpörkölve kicserélik mert senki sem tudja mi történt, ha megpörkölődött az üzlet jóindulatára van bízva, nekem cseréltek olyan VGA-t amin már nem is az eredeti hűtő volt.
Azok a kondenzátorok csak túlfesztől tudnak ilyen hamar felrobbani, ami meg is történt és senkinek sem fog eszébe jutni az, hogy nem a feszabályzó döglött meg, hanem külső "segítséget" kapott.
[ Szerkesztve ]
Hát még a borz.....
-
atti_2010
nagyúr
Ez nem így működik, ha az üzlet szervizében beindul akkor nincs nagy gáz a lényeg hogy ne az ő lapját tegye tönkre újra, ha később mégis melegedéskor előjönnek kisebb hibák akkor megint visszaviszi és leírja pontosan hogy milyen körülmények között jön elő a probléma és letesztelik, kicserélik. Az alaplapot meg ha nincs megpörkölve kicserélik mert senki sem tudja mi történt, ha megpörkölődött az üzlet jóindulatára van bízva, nekem cseréltek olyan VGA-t amin már nem is az eredeti hűtő volt.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
agressiv
addikt
Ez nem így működik, és mivel felrobbantak a kondenzátorok a fesz szabályzó után simán rá fogható arra, hogy a feszabályzó ment tönkre és kinyírta a processzort és soha nem jönnek rá, hogy mi is történt. A processzor egy ilyen feszültség sokk után vagy szétégett teljesen, vagy valami csoda folytán semmi baja nem lett, kizárt a köztes állapot.
LaciMc82 Ne csinálj velük semmit, ne kapargasd ne elemezgesd, így ahogy van vidd vissza és ne mondj nekik semmit! Mond azt, hogy tönkrement és nem tudod miért, majd megoldják. Ha az alaplap hátlapját nem kaparta meg a hátlapi merevítő és nem látszik rajta semmi, akkor 100% hogy cserélni fogják.
Hát még a borz.....
-
rlazol
veterán
sokféleképp, főleg hő vagy feszültség ingadozás esetén lehet pl olyan, hogy a hiba csak adott hőérték felett jelentkezik. Vagy nem is jelentkezik eleinte, csak alattomosan több áramot vesz fel, egy sérült IC miatt, ami több áram persze tovább károsítja, míg nem eléri a piros vonalat.
Vagy még rosszabb, nem a bemeneti feszültség nő, hanem a kimeneti, akkor a környezetét bántja.
Ismerek gy villamosmérnök szakit, aki számítógépes kütyük (alaplapok, kártyák stb) javítására szakosodott, ő mesélt ilyenekről. Elképesztő fazon.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
DJ WOKKY
addikt
valaki tudna nekem segíteni?
Abit ax-78-hoz keresek front panel bekötési rajzot. Eddig kevés sikerrel USB-hez, audio-hoz. A többi megvan. -
atti_2010
nagyúr
Persze a hűtőborda felfogatót le kell szigetelned mielőtt ráteszed az új lapra, de gondolom mar rájöttél te is.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
rlazol
veterán
valóban, derüljön ki, mi jó, mi nem jó.
A gond az, hogy a szervízben bedugják a gépre, ha megy a proci, ennyi. nem fogják nyúzni, bemérni, tehát ha vmi olyan baja van, ami csak x idő vagy hőmérséklet esetén jelentkezik, az nem jön elő. Te hazaviszed, h hurrá működik, aztán amikor megjön az új lap, a proci esetleg kinyírja. Be kéne azt méretni precízen, szakértővel...Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
rlazol
veterán
szerintem esélytelen, fizikai sérülés, nem garis.
Miután lekapartad a szigetelést, a procihűtőt se hiszem, h visszavennék.űA ram és a proci, ha nem mentek tönkre, kérdéses. Ha jobban megnézik, simán ua a hibajelenség, mint ami tuningnál és akkor buktad, de azokra van esélyed.
próbáld meg persze a lapot és a hűtőt is, hátha.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
atti_2010
nagyúr
Nem tudom, majd elválik az üzletben, a VGA meg mikor már a rendszer többi része működik, nem fogsz unatkozni a jövő héten.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Lehet nem nézik meg nagyon, holnap irány a bolt, az alaplapot is próbáld meg de csak akkor ha másik boltba vetted.
-
LaciMc82
aktív tag
válasz atti_2010 #38 üzenetére
Csak a proci meg a VGA ússza meg a többit valahogy összevakarom szép lassan.
A dd3-as ramok most olcsóak pláne ha beveszeik gariba és cserélik.
Lapot meg már néztem mikor láttam,hogy ennek a mostaninak annyi van.
Szóval lap meg táp durván 40-42 ezer ft.Tiszta hülye aki nem normális
-
atti_2010
nagyúr
A procit vedd ki és nézd meg a lábak oldalán, ha nincs rajta égésnyom már mehet is a gariba, ha mégis azt mondják hogy nincs baja legalább tudod hogy az működik, az alaplapot nem hiszem hogy cserelik de próbáld meg, viszont a tápot ezek után kockázatos használni.
-
LaciMc82
aktív tag
válasz atti_2010 #34 üzenetére
Igen ment.
A cpu szétégése mutat valami külső jegyet vagy ez szemmel nem látszik?
Egyébként mindenem garis még a cpu a ram is a vga is a lap is.
Holnap viszem vissza ahol vettem őket.
Mind külön boltból van remélem,ha szét is ment valamelyik elhiszik ,hogy a lap hibája miatt szállt el.Tiszta hülye aki nem normális
-
atti_2010
nagyúr
Nagyon lehetséges hogy szétégett a CPU is, vigyázz nehogy azzal meg egy új lapot vágjál haza, a filc rajta kell legyen mert másképp mindent összeköt a hátlapon, gondolom +12V ment a CPU vezérlésre is.
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #32 üzenetére
Attól hogy a hűtő nem okoz zárlatot más még lehet zárlatos pl az 1,3 V helyett 12V-ot kapott CPU vagy a ram ha olyan szerencsétlenül zárt össze valamit.
-
spista222
addikt
válasz DonThomasino #30 üzenetére
Csak óvatosan!! Nehogy valami rossz alkatrész azt is hazavágja: Zárlatos CPU vagy ram.
-
LaciMc82
aktív tag
válasz tranceplanet #19 üzenetére
Úgy néz ki igen érintkezett.
És ezt be lehet bizonyítani a szervízben ha nem mondom,hogy így raktam rá procihűtőt ,hogy ettől volt a zárlat?Tiszta hülye aki nem normális
-
spista222
addikt
válasz tranceplanet #21 üzenetére
Én is meglepődtem de szerencsére a táp lekapcsolt és utána leszigetelve nem jött elő a hiba. Elég távol elszokás kerülni a furatokat vezetékezéssel ezért nem értettem én sem. Mondjuk az is igaz hogy az Intel gyári pattintós műanyag megoldásával ez a hiba nem jött volna elő.
Láttam már sokféle márkából halott alaplapot amik nem user hiba miatt mentek tönkre csak egyszer már nem működtek.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz spista222 #20 üzenetére
Meglehet...
Bár az a véleményem, hogy fatális hiba lenne, ha az alaplapgyártók úgy készítenék a procihűtő furatokat, hogy azon átvezetve egy rögzítő csavart az zárlatot okozhasson!Azt hozzá teszem még, hogy mostanság a giga lapok érdekesek, hogy úgymondjam ("gagyik", na jó nem, mert megköveznek a gigások).
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
spista222
addikt
válasz tranceplanet #19 üzenetére
Nem teljesen ide tartozik de egyszer régen már ha a csavarokat nem szigeteltem kis szigetelő csővel akkor az is okozott zárlatot igaz csak egyszer.
Amúgy nem kérdés hogy user hiba okozta a zárlatot mert a sokrétegű panelen a legalsó és a legfelső panelen szokás vezetni és ott is vezetik a feszültségeket nem temetik el belső rétegekbe, vagyis szinte biztos hogy hozzáért legalább 1 táphoz.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Mivel már úgyis elszállt a lapod, vedd ki a procit és a memókat is.
Mivel nem rakál filcet rá, most leellenőrizheted. Szereld le a hátsó rögzítő keretet és ellenőrizd le hogy a fémkeret rövidre zárhatott-e szigeteletlen alkatrészeket az alaplap hátulján.
Ha a sraffozott rész érintkezett vezető felülettel/alkatrésszel, akkor a zárlatot te okoztad:[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
arieeel
csendes tag
ja jó, csak ott zárójelben ott van, hogy "(C1)".. -
spista222
addikt
Volt szigetelés a hűtő lefogató és a lap között?
Ha nem mert leszedted (filcréteg?) vagy nem is raktál alá akkor ha fém a lefogató az simán okozhatott ilyen zárlatot. Most kaptam egy lapot amiben tönkrementek a processzor tápjában a mosfetek és vitték magukkal a 775 ös CPU-t is és az északi hidat. vagyis ha szerencséd van akkor csak az alaplap, ha kevesebb szerencséd akkor a processzor is, ha nincs szerencséd akkor minden ami az alaplapban volt(Memória Vezérlő is a CPU-ban van így a memóriák is). Ha csak földzárlat lenne akkor kondik nem durrantak volna csak mosfetek de ekkor nem ment volna semmi sem tönkre csak az alaplap.[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok.szeretnék érdeklődni,hogy valaki rakott e már fel Asrock Z68 pro 3 lapra 775-ös cpu hűtőt.mert ugye a 775-s furatok ott vannak a lapon,de mintha régen azt olvastam volna hogy hiába adott a lehetőség nem fekszenek fel a 775-s proci hűtők tökéletesen a procira.nagyon fontos lenne ,előre is köszi a választ.
üdv.
-
Hunork
veterán
---
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
atti_2010
nagyúr
-
atti_2010
nagyúr
A leiratod egy nagyon durva zárlatra vagy táphibára utal, örülhetsz ha a többi alkatrész megúszta.
[ Szerkesztve ]
-
arieeel
csendes tag
sziasztok
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=G41M-VS3
http://www.asrock.com/mb/cpu.hu.asp?Model=G41M-VS3
ez az alaplap ugye támogatja az Intel Celeron D 347-et(Intel Celeron D 347, 3300 MHz (23 x 143))? alapból 3,06 ghz, de én 3,3-on használom.
[ Szerkesztve ]
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok gigabyte 970a ud3p lapom tegnap lefüstölt.
Új procihűtőt vettem de a filcrétéget az alsó keretnél leszedtem,úgy rögzítettem a laphoz.
Kapcsolnám be a gépet összerakás után,beindul majd leáll,ezt még kétszer eljátszottam és a kondik amik a proci előtt vannak eldurrantak majd jött a füst.
Lehet amiatt amit az előbb írtam vagy a táp esetleg az alaplap hibájára gyanakodjak?
Ez már a második ilyen lapom,az első már mikor beraktam hibás volt,zárlatos lett.
Kérdés még hogy ez a hiba tönkre tud tenni mást is (vga,ram,cpu) vagy csak a lap mehet szét?Tiszta hülye aki nem normális
-
rlazol
veterán
sziasztok!
Abit A8V as alaplapom az alaplapi raid vezérlőre rakott cuccokat elég hektikusan találja meg. A PCIos raid vezérlővel nincs gond.
Mi lehet az okat? A Bios ban alig igazodok ki, ott sejtem a bajt...köszi
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy lenne egy msi g41-p28 tipusú lapom benne egy C2D E8400 procival és kingmax herkules 1600mhz ramokkal!
És tuningolni szeretném kicsit a procit de ahogy emelem az fsb-t minimálisan mondjuk 100-200mhz nagyobb órajelen menjen a proci nem ad képet, csak ha resetelem a biost!
Nem tudom mit kellene állítani rajta hogy engedje húzni a procit!
Hiába vissza veszem a ram órajelét nem megy sehogy!Valaki tudna nekem tanácsot adni hogyan csináljam?
Előre is köszi!
-
veterán
Új topik
Válaszom erre [link]
Kipróbálom integrált VGA-val, és akkor belefér a PCI-s hálókártya a gépbe. Ha így is lefagy/elmegy a net, akkor máshol lesz a probléma --> alaplapot cserélek. Ez jó lenne helyette?
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
törölt tag
Az előző topic megtelt, itt a folytatás.
Előzmények:
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum I.
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum II.
Azonnali alaplapos kérdések órája - Archívum III.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest