- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Macrodroid
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz Apollo_21 #26499 üzenetére
Gondolom, az én esetemben is eredményre vezethet a határozottság. Csak hát azt sosem értem, hogy az egyértelmű igazamért miért kell még külön harcolnom!?
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Apollo_21
addikt
válasz Hegyirabló #26496 üzenetére
Én személyesen mentem be..gsm bolt..nemkicsi...nemmondunk nevet Mivel nemhozzáértő volt a személyzet..igy mikor kértem h elöttem dugja gépre a telót mert már az sem megy..megtette..eztán jött nagydarab barátunk..ott vakarózott..és mivel feltünt h én elnem tűnök egy hibátlan készülékkel cserélte
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Hegyirabló
veterán
Óóó, én találkoztam már olyannal, akit ez sem nagyon érdelt. Ha nem untatom a kollégákat, elmesélek egy történetet. Egy GSM-es bolt próbálta ugyanígy eljátszani ezt a 8 napos dolgot. Az ügyvezető ebben a rövidke levélkében magyarázta, hogy de nekik van igazuk. Gondoltam nem vitatkozom vele, ezért írtam a szerveknek. Rövidesen úgy el tűnt a honlapjukról a saját maguk által hozott, nem létező, és a létezőt tipró jogszabály, mint a kámfor. Sajnos mindig vannak olyanok, akik azt gondolják, hogy jogszabályokat értelmezhetik úgy, ahogyan ők akarják.
Akivel nekem problémám van ezt írja a honlapján:
Szép, nem?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
kenny596
tag
Bocsi hogy belevágok a szavatokba de tudnátok választ adni a kérdésemre fontos és sietős lenne.
-
Lenry
félisten
válasz Hegyirabló #26490 üzenetére
vidd el nekik a hatályos jogszabályt, az ellen nehéz érvelni
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Hegyirabló
veterán
-
Apollo_21
addikt
válasz Hegyirabló #26490 üzenetére
Reménykedem a többi leendő vásárlóval együtt h nem épp egy jónevű nagyon ismert cég lesz megint akiről ilyen a vélemény Nemörülnék neki ha a gépem 90%ba pont egy ilyen helyről lenne Vagyis remélem h a jelenlegi nemonnan van Ezért nemnyerek a lottón..mert sosem bízom az ősztöneimbe Vmiért az első megérzés pont ez volt Nab..meg
[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Hegyirabló
veterán
válasz Apollo_21 #26489 üzenetére
Nekem viszont van 8 napos elállásom, bár ez a cég is abban a tévhitben él (Vajon csak hülyék, vagy tettetik a hülyét?), hogy személyes átvétel esetén nem érvényes a 8 napos elállás. Vagyis lesz még itt harc.
-
Apollo_21
addikt
válasz Hegyirabló #26487 üzenetére
Lehet gariba visszacipelt...ám de "jónak" titulált termékek..amelyek..jobb esetbe áresésen mentek át.
Hozzáteszem EZ sem mentesíti őket h törött/hibás terméket adjanak 3. kézre...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Hegyirabló
veterán
válasz Apollo_21 #26485 üzenetére
Szerintem nálam jók a feszek, viszont nagyon melegszik valamiért. Hogy miért gondoltam a lapra? Íme a történet:
Csütörtökön vettem a lapot, a procit és a memóriákat. Már a boltban volt érdekes dolog, mert az egyik RAM ki volt bontva. Nagy nehezen volt csak hajlandó kicserélni egy bontatlanra. Aztán mondom a velem lévő menyasszonyomnak, hogy kicsit viseletes a lap doboza. De nem törődtem nagyon vele.
Erre itthon mit látok, az alaplap hátsó csatlakozópanelje karcos, mint ha már egyszer beszerelték volna valahová, az egyik RAM foglalalt pöcke törött, a dobozból hiányzik egy (nem létszükséglet) tartozék.
Ezt, és azt, hogy bontott RAM-ot akartak adni, egybevéve, élek a gyanúval, hogy ott a boltban azt hitték, hogy engem Palinak hívnak, és nem Hegyirablónak, és rám akartak sózni valaki által visszavitt cuccokat, amiből a lapot sikerült is.
Ha meg valaki már visszavitte egyszer, akkor valami oka biztosan volt rá...
-
Apollo_21
addikt
válasz Hegyirabló #26482 üzenetére
Anno volt egy ilyesféle esetem..de még ősrégi msi lapba athlon xp-s időkbe
A lap túlfeszelte a procit..ugyh ment cserére...Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
csoty
aktív tag
válasz Hegyirabló #26482 üzenetére
Nemhinném, hogy alaplap ilyet okoz, maximum ha túlzott feszültséget ad a cpunak... de abba meg inkább már megsült volna
#csotykocsithajt
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Okozhatja egy (hibás?) alaplap a CPU túlzott melegedését? Válasz után kifejtem a részleteket.
Köszi!
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Olvastam erről a Intel® Smart Response technológiáról, hogy állítólag SSD-meghajtót használ gyorsítótárként a sűrűn használt adatokhoz. Meg, hogy a technológia az SSD teljesítményét egyesíti a merevlemezek kapacitásával, és akár hatszor gyorsabb működést biztosít, mint egy csak merevlemezes rendszer. De nem igazán értem, hogy ennek mi értelme van? Miért jobb ez, mintha SSD-re raknánk a rendszert + a programokat? -
Taifa Díaz
őstag
válasz ludsimon #26472 üzenetére
nForce2 lapok tudták ezt, ha jól emlékszem, 754-es és 939-es foglalatokkal ment az Athlon64-es korszakban. Intel oldalon azonnal a single channel mód aktiválódik, amint egy harmadik modult helyez be az ember fia.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Trust God
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbiakban:
Gigabyte alaplapom van Z68 chipsettel. A kézikönyv szerint támogatja a CrossFire módot, az nVidia SLI-ről nem ír egy szót sem. A gondom az, hogy jelenleg egy GTX660 kártyám van és szeretnék mellé még egyet SLI-be.
A kérdésem az, hogy ha beteszek még egy GT660 kártyát a gépbe, fog-e működni az SLI rendszer, az alaplap kézikönyve szerint csak CrossFire-t támogat????
Előre is köszi!
"Az ember semmit sem vehet, hanem ha a mennyből adatott néki." János ev. 3./27.
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy van egy Asus A7V8X-X alaplapon,és nincs hang. Hiába telepítettem fel a driverét,semmi. Ha Belépek a vezérlőpulton belül a Hangok menübe,ott pl.a rendszerhangokat meg tudom változtatni.rá is tudok menni a lejátszásra,de hang nem jelenik meg a hanszórón.a hangszórónak semmi baja.xp van fent.vettem egy másik hangkártyát (König cmp-soundcar10)azt pedig fel se ismeri. -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
-
senior tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy MSI Mpower Z87 (1150) alaplapot,és hozzá egy i7 4770K procit!
A lappal már az elején voltak gondok,mert a ramjaimat hol kezelte,hol nem,így biost is frissítettem rajta,természetesen a legfrissebb került fel rá! Driverekből is fentvan az összes,és mind a legfrissebb!
Ezek után,sajnos még mindig vannak vele gondok,s ezek megoldásában kérék tőletek segítséget!Első gondom,hogy újraindításkor/bekapcsoláskor nem mindig látja a lap a billentyűzetet és az egeret! Biosban az összes USB beállítás aktív,vagyis mind be van kapcsolva! S így ugye nem is tudok belépni a biosba sem! Windows alatt már működik mindkettő hibátlanul,csak míg a bios töltődik,addig van úgy,hogy egyszer működnek,egyszer meg nem! Érdekes,mert a portban áram van,mert van egy ventim is rákötve az egyik USB portra és az forog,csak a bill.t és az egeret nem akarja bekapcsolni! Az is érdekes,hogy teljesen mindegy hogy melyik USB-re kötöm őket,mert mindegyiknél fennáll ugyanez a hiba,hogy egyszer látja őket,egyszer meg nem!
Alvó mód! Nem tudom mással felébreszteni a gépet alvó módból,csak hogy a gép bekapcsoló gombját nyomom meg! Eddig a korábbi alaplapomon már úgy megszoktam,hogy elég volt vagy az egeret megmozdítanom,vagy elég volt egy bill.t lenyomnom,máris felébredt a gép,és rögtön láttam az ikonokat!
Most meg miután felébresztem,a felhasználói mód is bejön,csak ezzel az az érdekes,hogy nincs a gépen több felhasználói fiók,mint a sajátom!Command Center: Ez az a progi,amivel win alatt is lehet állítani procit illetve a ramokat. (fesz,sebesség,órajelek stb.) Ez a progi is néha működik,néha nem! Automatikus indításnál bentvan,hogy minden bekapcsoláskor ez aktív legyen,de ez is néha működik,néha meg nem!
ha elindítom,a cpu és a ram beállításokat megjegyzi,de a ventivezérlés pl. hol működik,hol nem!
Hiába állítom be,hogy a ház ventik 75%-on pörögjenek,el is mentem,de a köv. bekapcsoláskor vagy újraindításkor már 50 vagy 25%-on pörögnek,holott annyit soha nem állítottam még be neki!Kezdem feladni,mert az az érzésem,hogy a lappal valami nagyon nem oké! A command center progit már többször felraktam/leszedtem,hátha az a baja,de mindannyiszor ugyan azt csinálja. Biost is már újból felraktam,ismét ugye a legfrissebbet,hátha az a baja,de mindannyiszor ugyanezek a hibák jönnek elő!
Bocs ha hosszú lettem,de megköszönnék egy kis segítséget vagy ötletet tőletek,hogy akkor most mit is csináljak,illetve szerintetek mivel lehet a gond?
-
ludsimon
veterán
Egy nagyon buta kérdés:
Dual channelben működni fog 3 db ddr3 modul?undefined
-
schulc99
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H alaplappal kapcsolatosan.
Ha kikapcsolom vagy csak alvó üzemmódba teszem a gépet akkor a billentyűzeten a Num Lock led-je nem alszik el.
A gépen win7 x64 van 4 GB ram ha ez számít valamit.
Hogyan tudnám a led -et kikapcsolni?
Ha tud akkor segítsen valaki!
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm, a reset sikeresen meg lett oldva.
Utólag belenéztem a kis könyvbe, az alaplap könyvébe és ott is ezek voltak leírva, csak előbb nem jutott eszembe.Viszont, amit szerettem volna orvosolni azt sajnos nem sikerült elérnem, így felteszem nektek a kérdést hátha tudtok rá választ adni.
A konfig amit használok úgy néz ki, hogy van egy Asus M4A88T-M alaplapom, benne egy Phenom 955-öm 3,2Ghz-en járatva viszont alulfeszelve, és egy TX3 hűti a processzort.
Pár napja az öcsém mikor bekapcsolta a gépet akkor azt írta ki neki, hogy overvoltage (pontosan nem tudta megmondani, de erre emlékezett) és megkérdezte a gép mit szeretne csinálni. Ő ráment arra az opcióra, hogy a BIOS-ban mindent állítson vissza alapra.
Ez meg is történ, gép elindult, erre a gép nem látta a vinyón azt a partíciót, amin az op. rendszer volt, erre telepített egy op-ot egy másikra, később én mikor már hazajöttem megtaláltam az"elveszett" partíciót.De közben a merevlemezemen keletkezett egy bad sector + 3 gyenge, így 97%os lett a vinyóm, de két nap múlva a 3 gyenge sector eltűnt és csak a bad maradt meg.
Lefuttattam a HDD regeneratort, ami nem talált egyetlen bad-et sem.
Ez érdekes.És a következő problémám, hogy mivel a BIOS alaphelyzetbe került, ismét alul kellett feszelni a 955-ömet.
Most 1,26V a fesz, viszont a TX3 a régi állapothoz képest mégis jobban forog kb. 3-400-al, mint a problémák előtt. Hiába viszem le a feszt, alig bírom 2000-es fordulat alatt tartani, miközben anno, ha csak neteztem 1600 körül ment.
2000 körül már azért sajnos van hangja is és ez azért zavaró. A hőmérséklet jó, csak nem tudom miért nem forog kevesebbet ha egyszer alul van feszelve a procim.Nah, Uraim, ezekre van valami magyarázat? Esetleg ötlet mit tehetnék?
Köszönöm.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
cashback
őstag
válasz Fr@nkieWilde #26460 üzenetére
Nehéz elrontani.
Két mód van:
OldSchool módszer: áramtalanítás - elem kivesz - 2-3szor rányomsz a bekapcsoló gombra hogy áramtalanítsd az alaplapot teljesen /// elem vissza - táp bedugMostanában használt módszer: CMOS jumper 2-3állásba átteni - majd vissza (1-2 alapállapotba) /// áramtalanítás ennél is javasolt
[ Szerkesztve ]
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Hogyan működik a BIOS reset?
Valaki elmondaná a folyamatot lépésről lépésre hogyan kell véghez vinni, és mik a kockázatai?
Köszönöm.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
raubisoda
senior tag
vagy EZT lessed meg
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
zack
nagyúr
-
anonymus89
addikt
válasz pdev1811 #26455 üzenetére
A foglalatok csak mellékinfók, hogy ne kérdezzenek rá milyen lapról van szó.
Belerakok 1 db 256mb-osat és csak 128-at lát, ha 2 db 256-osat akkor csak 256-ot lát.
128-asokkal nincsilyen proléma, remélem érthetően írtam, tehát akárhogy is akarom 2 db 256-ossal és 1 db 128-assal csak is 384-et tudok elérni.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
pdev1811
tag
válasz anonymus89 #26454 üzenetére
Nem értem, h hogyan jön ez ki. Írd le milyen memóriák vannak. De ha vmi olyasmire gondolsz h egy 256-os modulból csak 128-at lássom mert a teljes 256-al átlépné a 768-at akkor sztem ez így nem lesz jó.
-
anonymus89
addikt
válasz anonymus89 #26427 üzenetére
Valaki tud ötletet adni?
Segítsetek kérlek nem találok megoldást...
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Van bármi előnye egy ATX méretű lapnak a több kártya slot és a több csatlakozón kívül egy Micro-ATX-el szemben? -
bobsys
veterán
Nemtudom jo helyen kerdesem, ha nem iranyitsatok at a megfelelo topicba.
Intel DX79TO + Server 2012. Barmelyik USB foglalatot hasznalom, amint kiveszem a pendrivot, kulso vinyot (szabalyosan eltavolitva) eltunik az osszes belso meghajtom kiveve a C:\ es ekkor mar se nem all le se nem indul ujra, ki kell nyomni a szemet.
Fogalmam sincsen mitol van, de kezd mar frusztralo lenni.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
r00r1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Vége lett a kálváriámnak, reggel bevittem a helyi boltba a vidkarit, minden további nélkül érzékelte az ottani konfig, így gyorsan vettem egy lapot (MSI H61M-P31 G3), itthon beszereltem, mostmár jó minden. Az egyedüli szívfájdalmam, hogy nem crossfire képes, mert jövőhéten, vagy az utána következőn jön vissza a másik kártyám... -
zack
nagyúr
Sziasztok!
Win8 Enterprise Edition x64 van fent, és van egy kérdőjeles eszköz az eszközkezelőben.
Intel(R) Z77 Express Chipset LPC Controller - 1E44
(Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepítve. (Kód: 28))Fent van az Intel chipest drivere, most találtam egy újabbat, de az se oldotta meg.
Tudja valaki hogy ez a rész a chipsetben miért felelős, és van e megoldás a problémára?
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
vaz2101
csendes tag
sziasztok valaki tudna segiteni? egy abit kn9 alaplapról lenne szó feltelepitem az audió drivert és nics hang rajta mi lehet a probléma?
-
Lenry
félisten
válasz Constant #26439 üzenetére
Procit kivéve vegyél ki mindent a lapból, köss rá egy csipogót, és indítsd úgy a lapot. Ha nem kezd azonnal hisztizni a RAM hiánya miatt, akkor döglött az egész és mehet a kukába.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Az alábbi 3 lapot ajánlották a jó múltkorában a kollégák:
ASROCK H77M
ASROCK Z75 Pro3 <-- ez a kiszemelt
ASROCK B75 Pro3-MAmire szükségem van :
- USB 2 és USB 3.0, minél több lehetőleg
- DVI és HDMI kimenet az alaplapon
- Digitális hang kimenet (coax vagy optika)
- Sata 2 és 3 , minél többKérdésem az, hogy még ma is ezek jó vételnek számítanak? Vagy már frissült a választék? Tuning nem lesz egyelőre, de ezen ne múljon. Jelenleg egy i3 - 2100 van benne, de ez módosulhat még..
[ Szerkesztve ]
havri
-
Constant
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy MSI PM9M-V 775-ös lapom!Csupaszon került hozzám a lapocska, azzal a hibával hogy a power led villog! Kép nincs se integrálton, se pci-on, ventik (cpu-táp) se pörög csak egy pillanatra bekapcsolásnál, csipogás nincs, clrm is volt, elemcsere is, cpu melegszik, más nem!
Bekapcsolás után csak villog és villog, majd ha kihúztam a 230at táp kisülés után annyiba marad a villogás értelemszerűen, majd ha próbálkoznék elölről, hát elölről is kezdődik minden!
Feteken van fesz multiméterrel, kondik lábain is van, két alacsony értékű shottky diódát találtam és ennyi, illetve a 24pin környékén cseréltem a kondikat hátha...!
Táp 400w codegen, teszt tápom, gond nincs vele, ram ddr2 512mb kingston 667mhz, ddr 512mb kingston 333mhz szintén teszt ramjaim, cpu 65nm-es cerka, szintén teszt proci, és hibátlanok!Nem egyszerű hiba, de várom a tippeket!
Köszönöm előre is! -
Wiz Khalifa
veterán
válasz fail0verflow #26437 üzenetére
Nem offért de hogy kaphattad meg 1-én a cuccokat amikor ma senki nem dolgozik?
Smoke some weed nigga!
-
fail0verflow
csendes tag
Helló!A minap végre megjöttek az alkatrészeim:
CPU: I5 4670K
MOBO: Gigabyte B85M-HD3
RAM: Corsair LP 1X8GB
HDD: TOSHIBA 1TB
Táp: Raptoxx 750w advanced
Minden rendben van, összeraktam a gépet.bedugom és folyamatos rövid sípolás,újraindul a gép majd újra síp.
Felvettem a hangot, bár elég tré a minőség, a lényeg azért hallatszik:
http://www52.zippyshare.com/v/53154288/file.html
[ Szerkesztve ]SZERKA most nagyon megijedtem, újradugtam mindent, mostmár nem sípol viszont ugyan úgy nem jön be semmi.félek hogy a sok próbálgatástól a proci és megsínlette...
-
Lenry
félisten
válasz Gery15 #26434 üzenetére
javaslom az Aida64 topikot, azt olvassák a szoftver fejlesztői is, ők tudják neked a legpontosabb választ adni
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Gigabyte X48-DS5 lapom van és arra lennék kíváncsi, hogy amit az Aida alaplap hőmérsékletnek ír az mégis minek felel meg?HyperX
-
Lenry
félisten
válasz semetka #26431 üzenetére
szívesen.
fontos tudni, hogy ez a bill.kombó csak Win7-től fölfelé működik.meg azt is, hogy egész sok okos billentyűkombináció került a Win7-be, érdemes őket átnézni
-
semetka
őstag
Lehet hogy nem jó helyre írok de hátha valaki tud rá válaszolni. Újraraktam egy gépet de itthon HDMI-n volt rányomva a tv-re. De akinek csináltam az vga csatival köti rá. Egyből hívott is hogy nincs kép. Ezt hogy lehet kivitelezni hogy ő tudja átállítani? Vagy csak én bírom ? Win 7 van a gépen.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
törölt tag
Sajnos csak ps/2 billentyűzettel lehet bekapcsolni, usb-s vezeték nélkülivel nem Pedig kipróbáltam egy ps/2-usb átalakitóba beletettem a billentyűzet érzékelőjét, de nem akarja az igazságot
Mindegy, más téma: Az alaplap tudja szabályozni a ház ventillátorait a fordulatszámot, valami ilyesmit olvastam a leirásában.A lapon a casefan-ra kell csatlakoztatnom a ventit hogy ez működjön ugye?Az nem számit, hogy a venti csak 3 pines?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Hátha csak elsiklottak a kérdésem felett ezért felteszem itt is. Van nálam egy Soltek SL-PT880E2-R lapocska ami 768Mb memóriát kezel 3 foglalattal. Az volna kérdésem, hogy ha a 256Mb-os memóriából csak 128-at lát akkor nem kezelné?
-
törölt tag
Megcsináltam, köszönöm szépen!
-Lenne egy másik kérdésem, egy asus p8z68vlx lapon megoldható -e olyan, hogy egy vezették nélküli billentyűzet illetve egér van használatban és bekapcsolni a billentyűzetről a gépet!Régen megoldható volt ez a ps2 billentyűzetekről emlékszem.De ez usb-s.Hallottál már valamit erről?
-
törölt tag
ja igen ok!Bocs, kicsit messze ülök a tv-től
-
-
r00r1
aktív tag
már azt is néztem, tiszta, mint a patyolat... :S
A vicc az egészben, hogy azért vettem új videókarit, mert a régi beszart (így már nem biztos), majd a szervizből visszaküldik, aztán lesz 2 7850-em. holnap valószínűleg veszek valami crossfiret támogató lapot aztán egy jó ideig elleszek, mint a befőtt
köszi a segítséget!!
Ez a kiadás most qrvára kellett....[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz #33101952 #26415 üzenetére
keress egy olyat a BIOS-ban, hogy Memory Remap és állítsd át.
(#26417) r00r1 dugd vissza a monitort az IGP-re és indítsd úgy a gépet. a Windows az eszközkezelőben látja a plusz VGA-t?
[ Szerkesztve ]
-
r00r1
aktív tag
-
törölt tag
Üdv!
Mitől van az, hogy egy ASUS P5B alaplapba beleteszek 4x1GB DDR2 800mhz memóriát/2x1gb samsung,2x1gb ae ram/ és azt irja a BIOS, hogy 3gb.A windows 7 azt irja, hogy 4gb ram, ebből 2.91gb használhtó.Van a gépbe még egy 8400gs videókari is! -
r00r1
aktív tag
válasz TaylorXIII #26413 üzenetére
OEM Lenovo H61-es, 1155-ös. Ennyit tudok róla
-
r00r1
aktív tag
válasz TaylorXIII #26411 üzenetére
Oda raktam, a PCI-E -be, csak elírtam.... 2 kártyával próbáltam, egyik sem ad képet, viszont az integrált vidkari (i5) simán meg...már a bőgés kerülget....
-
r00r1
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy MSI 7850-t, viszont ha a Biosban átállítom a megjelenítést IGP-ről PCI-re, akkor nem ad képet. Most akkor szerintetek mi van? A gépet már áramtalanítottam, az elemet is kiszedtem a lapból, mégis....Néztem ATIFLASH-el, ott sem látja a PCI eszközt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Czmorek #26408 üzenetére
Lehet, hogy ki van már tágulva az az alumínium nyelv vagy mi, ami rugós elven zárja az érintkezőhöz az elemet. Kicsit hajlíts rajta, ha így van, hogy jobban szorítsa oda az elemet, hátha...
Vagy soha ne áramtalanítsd a lapot, de ez már trollosabb megoldás[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Lenen egy régi alaplapom ami nem érzékeli a lapos elemet.
így a bios-ban beállított dolgokat folyton felejti.
Vettem bele új elemet, tisztogattam az érintkezőket, de a bios-ban 0,0v a vBat.
Lehet valami megoldás rá? -
-
raubisoda
senior tag
köszönöm a helpet.igen mondtamneki attól független,hogy több mint 1hét eltelt pattintsa vissza nekem megnézem lelkiismeretesen a cuccot de nem nagyon akarja küldeni.no akkor várom mi lessz mert balhéval fenyeget csak nem tudom mire fel mikor használ tcuccra ha nagyon genyó akarok lenni átlag 3nap gar van.
-
Lenry
félisten
válasz repvez #26403 üzenetére
az UEFI-t nem ismerem fejből, de a régi BIOS-okban van olyan opció, ahol az USB vezérlését lehet kapcsolgatni, hogy az OS vagy a BIOS végezze. ez sok esetben OS-re van állítva, érdemes visszatenni BIOS-ra, akkor a telepítők alatt is működni fognak az USB egerek és billentyűzetek.
nézz körbe az UEFI-ben, hogy találsz-e az USB beállításai közt valami hasonlót.
(#26404) raubisoda jah, hogy nem akar képet küldeni? akkor szinte 100%, hogy ő kúrt el valamit. addig ne lépj tovább, amíg nem bizonyosodsz meg róla, hogy nem sérült-e a lap.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
félisten
válasz raubisoda #26401 üzenetére
szerintem csak a negyedik próbálkozásra jött rá, hogy fordítva próbálja ráerőltetni a SATA-t
komolyra fordítva: nézesd meg (és fényképeztesd le) a vevővel a csatlakozókat, hogy lássátok, hogy fizikailag nem sérültek-e, meg csináltass egy CMOS resetet, lehet, hogy csak elbarmolta a BIOS-ban a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
na de az,hogy 3 port nem jó a 6-bol ezt nem hiszem el 3db oxidálódik?mert beszarni ha beszarik mivel 1chip felel az egészért akkor a 6 nem megy na de 3?OMG
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Nintendo Switch
- Philips LCD és LED TV-k