- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n00n
őstag
válasz
#85578752 #6453 üzenetére
Aham, értem. Pont akartam írni/kérdezni, hogy nekem egy Philips EP5365/10 gépem van, de a Pacificaffe Pin Up Espresso kávéját már 1-es fokozaton őröltetem vele, de még így is vizesnek hat számomra a kávé. A kavekorzo-s teszt alapján (itt szoktam iránymutatót nézni az őrlő beállításhoz) ezt a kv-t nagyon finomra kell tényleg őrölni. Lehet, hogy ehhez már kevés a gép?
-
n00n
őstag
válasz
#85578752 #6408 üzenetére
Köszi, viszont az ilyen saját pörkölésű speciality kávékkal nekem nincs jó tapasztalatom automata géppel. Egyszerűen túl kevés a lehetőség a finomhangolásra. Ezért is érdekelne, hogy mi az, ami nektek nagyon bejött automata géppel? Aztán berendelnék párat és meglátnám.
-
Real_Necro
veterán
válasz
#85578752 #6382 üzenetére
Nekünk a Primadonna ESAM 6600 egyelőre tetszik. Elégedettek vagyunk a minőséggel. Igaz, használtan jött, ki akartunk otthonra próbálni egy automatát, de 48-ért egyelőre ajándék volt.
Most cappuccinos poharat vadásznék alá, mert a korábbi ikeás talpasok nem férnek oda... Van valami ajánlott üveg (esetleg duplafalú), ami nem kerül darabonként is annyiba, mint 3 darab ikeás?
-
Gaben92
őstag
válasz
#85578752 #6359 üzenetére
ENA 8-at én nem vinnék irodába, mondom ezt ENA 8 Touch tulajként lassan egy év után.
Maga a gép jó, nincs panaszom rá és mi napi 7-8 kávét iszunk fele-fele espresso/cappucino arányban. Takarítani se vészes mert valahogy sikerült olyan anyagból összerakni Juráéknak, hogy ha heti egyszer elmosod a csepptálcát akkor konkrétan súrolni sem kell, a folyó víz lehozza a tálcában lerakódott barna szmötyit (céges Melittát súrolni kellett mindig).
Ami miatt nem vinném irodába az a víztartály. Praktikus, hogy oldalt van viszont több embernek sikerült már letörnie az alapot amire a tartályt teszed. Ez ugye oldalra lóg ki a gépből és ha a a tartályt nem leemeled tekerés mellett hanem próbálod “kifordítani” mint ahogy több négyszögtartályos gépnél kell akkor az alap megfeszül és el lehet reccsenteni. Otthon ezzel nincs gond, ketten vagyunk és mindketten figyelünk rá, hogy ha levesszük akkor emeljük, de egy irodában ahol jönnek-mennek az emberek tuti lesz valaki aki nem figyel. Erre mondjuk megoldás a kancsóból töltés és csak szűrőcserekor tartálylevétel, de azért gondoltam megemlítem.
Amit még érdemes tudni, hogy az RFID-s Claris Smart szűrő amit a gép használ 50L átfolyást bír amit 12 kávéval egy hónap alatt simán ellő az ember ha sok a tejes ital. Kíváncsiságból ránéztem a maintenance counterre, 2011.11.11-én vettem a gépet, jött vele egy Claris Smart Mini filter, azóta hétszer cseréltem (mindig normál méretűre) legutóbb pont két napja. Szóval 9 hónap 6 normál és egy mini szűrővel napi 7-8 kávé mellett.
De amúgy maga a gép mesés, nem adnám csak egy nagyobb Juráért.
-
Scale
őstag
válasz
#85578752 #6339 üzenetére
Amúgy rájöttem hogy egy próbát megér majd hétvégén ez de hosszabb távon a 25ml-es cappuccino nem járható út számomra, kell bele a töltet azért rendesen hogy érezzem a törődést
Viszont azon is gondolkodtam hogy az se lehet mindegy hogy milyen a pl 2.8%-os tej, én most tartós aldis uht-sat használok, de magában ízlelve a különböző tejeket eléggé el tudnak térni egymástól ezek. Na de majd próbálgatom.A tejhabositot ti milyen rendszerességgel mossatok el, rakjatok be a mosogatogepbe? Mert belegondolva, mindig marad benne tej és pont azon gondolkodtam ezzel kapcsolatban hogy valszeg sose lesz úgy hogy nullára szívja ki a gép, szóval most így pár nap után beraktam mosni.
-
Phobion
őstag
válasz
#85578752 #6079 üzenetére
"Én végül megmaradtam a Philipsnél és felfejlesztettem, pumpacsere, nyomásfokozó növelés, megerősített belső vízrendszer, megemelt hőfok, teljes főzőegység csere Sarista rendszerűre. Sajnos ebben slim termoblokk van aminek nagyon ingadozik a hőfoka, de már kitapasztaltam mikor főz megfelelő hőfokon. Nem az a fajta gép amivel több kávét főzhetsz feltételek nélkül, szörfözni kell."
Ha mindenezt szeretnénk elkerülni, akkor melyik márka ajánlott? Vagy mindegyiket tuningolni kell? Philips EP5444/50-t néztük ki egyébként.
-
tng
tag
válasz
#85578752 #6245 üzenetére
Az ügyfélszolgálatos olyan, mint a HR-es, meg egyetemen a TO-s. (Bocs, ha valakit megsértek.) 99%-ban csak van, de minek. Ez minden cégnél ilyen sajnos. De ezek szerint a szervizben sem voltak a topon, ha nem kitisztították, aztán leírták, hogy hülyegyerek, ott is szét kell szedni.
-
BaLee
addikt
válasz
#85578752 #6245 üzenetére
Tavaly nyáron a BOSCH ügyfélszolgálattal jártam hasonló módon. Valami olyan probléma volt, hogy a gép olyan helyzetben állt meg, hogy nem lehetett visszatenni a központi egységet. User error volt. Hívom az ügyfélszolgálatot, a nagyon kedves nő érthetően nem fog tudni segíteni, de ígérte, hogy a képzett technikus visszahív. Vissza is hívott az ígért időben, volt vagy 2 tippje amiket már rég túl voltam, de vagy 10-15 percig beszélgettünk de egyik megoldás sem volt jó. Nem is tudom miben maradtunk, talán abban hogy akkor ez szerviz lesz.
Utolsó megoldásként felhívtam egy közeli kávégép szervizest aki telefonba megmondta, hogy nyomjam meg x gombot bekapcsolás közben és a tengely alaphelyzetbe áll (lehet hülyeséget mondok de kb. ilyen szintű volt a megoldás). Mindezt úgy, hogy nem is ismertük egymást, pusztán jófejségből kb. fél perc alatt. Ennyit a képzett technikusokról...
-
tng
tag
válasz
#85578752 #6236 üzenetére
Sajnos nem írtak semmit a jegyzőkönyvben, csak azt, hogy cserélték a tartályt. Előtte az ügyfélszolgálattal beszéltem, hogy van-e valami tippjük, de annyit mondtak, hogy küldjem vissza. Én is néztem, hogy eltömődhetett-e esetleg, de direkt ezért vagy 1 napig áztattam vízben, meg rengetegszer átmostam, de semmi. Egyébként is minden használat után teljesen el van mosva, ezért nem is értem. Ráadásul kb heti 1-2x csinálunk vele cappuchinót.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85578752 #6190 üzenetére
Nem vészes elvileg, vízcsapok, azok hagyományos vagy kerámia alkatrészeinek kenésére használatos például. Nekem is volt a Praktikerben kapható fajta. Pontosan nem emlékszem, talán valami minősítés is volt rajta.
Amit tapasztaltam, hogy szilikon zsírok és olajok keveréke, a dobozában hosszabb tárolás után elkezdett kiválni az olaj, így felül folyékonyabbá vált, lent pedig sűrűbb.
-
-
dbius
veterán
válasz
#85578752 #6130 üzenetére
Ez is egy sötétebb pörkölésű kávé. Szerintem sokkal jobban passzol automatába, mint a világosabb pörkölésű, mivel könnyebb elkészíteni, nem olyan hőigényes, ezáltal nem lesz citromlé vagy keserű. Számomra ez a fontos, ezért igyekszem sötét pörkölésű kv-t rakni a gépbe. Ráadásul nekem jobban is ízlik a sötétebb pörkölésű, mint a világos (bármilyen gépben készül, karos vagy automata) bár a szénfekete nekem se jön be.
Ezek szerint neked inkább a világos pörkölésű kávék ízvilága tetszhet.
-
dbius
veterán
válasz
#85578752 #6128 üzenetére
Nekem eddig ez vált be legjobban a Gaggia Naviglioban, de már szerintem említettem (csak lehet nem itt). Most is azt fogyasztom, igaz most épp 250g-os csomagokat vettem, mert árban ugyanannyi volt,.mint a kilós kiszerelés.
Nem savas, nem keserű és nem savanyú nálam. Pont jó a gépem lehetőségeihez!
-
Beni2360
félisten
-
mpo
veterán
válasz
#85578752 #6099 üzenetére
Nem kötelező a használata, az EP1220-hoz sem adnak.
"Ha nem szeretné többet használni a Philips AquaClean vízszűrőt, akkor bármikor kikapcsolhatja az AquaClean emlékeztetőket (az AquaClean lámpa narancssárgán kezd villogni):"
"Ha nem a Philips vízkőmentesítőt használja, a jótállás érvénytelenné válik. A vízkőmentesítés elhagyásakor a jótállás szintén érvénytelenné válik. "
-
dethroner
veterán
válasz
#85578752 #6084 üzenetére
Tavaly nyárig Pécsen laktunk, ahol mindenki tudja hogy kb cement folyik a csapból. Akvarisztikai boltban vettem csepegtetős tesztet, 37-es német keménységi fok. De [itt] olvasható a tesztelgetésem ezzel kapcsolatban. Aztán a brita után leteszteltem a wessper szűrőt is, ha érdekel, megírom majd az értékeket. Aztán tavaly nyár végén elköltözünk pár km-re Pécstől, itt is csináltam vízkeménység tesztet, de már nem emlékszem az eredményre
Majd veszek tesztet és megismétlem. Te amúgy mivel tesztelsz? Én [ezzel], nem tudom mennyire ad valós értéket.
-
-
Real_Necro
veterán
válasz
#85578752 #6026 üzenetére
A buborékosság változik azoknál a gépeknél, ahol alapból nem csak cappuccinot készít, hanem lattét stb?
Gondolkodom a karos Delonghi cseréjén, de egyelőre nehéz a választás. Néztem használt ESAM 5600-t és ESAM 6700-t, de gari hiánya miatt rizikós, illetve ezek nem mai gépek. Most volt akciós a 290.81, ami külsőre annyire nem jön be, bár funkcionalitásban meg jó lehet. Esetleg még Philips EP54xx-es széria... jó lenne valami tartós, ami nem csak cappuccinot tud, hanem lattét, esetleg flat white-ot, de azért egy elfogadható espresso is kijön belőle.
Rokonságban a karos delonghimra azt mondják túl erőset készít. Igaz, ők a szarvasihoz vannak szokva. Én szeretem az ízét. -
markussandor
senior tag
válasz
#85578752 #6035 üzenetére
Jó tippet adtál, visszaraktam a régi szűrőt, egyből jobb lett a főzet íze. Újra kipróbáltam a 3 őrlési fokozatot a 3 vízhőfokkal, meglett az én ízlésem szerinti legjobb :-)
Következő kérdés, érdemes szűrő vásárlása helyett inkább bubimentes ásványvízzel főzni a kávét? Ha igen, melyik vizet javasoljátok, amit be lehet szerezni auchan/lidl/aldi/spar üzletekben? -
markussandor
senior tag
-
Neon
csendes tag
válasz
#85578752 #6026 üzenetére
Az eladó szerint, tartósabb a nagyobb, és dupla a kazánja. Ettől jobb kávét készít a 350-es. Bármit mondhat, mert nem értek hozzá... Ezért is kérdezlek benneteket hozzáértőket. Vegyem mert sokkal jobb, vagy felesleges, mert ugyanolyan jó a kisebb is. Mindkettő tejadagolós már.
-
mpo
veterán
válasz
#85578752 #5985 üzenetére
Nekem a keserűbb ízlik, se cukor, se tej, (Tchibo Espresso Sicilia Style), ne legyen savas (pár kiló Lavazza Qualita Oro után).
Rátaláltam a cashmap.hu-ra (más termékekre is jó), így 3890 Ft/kg volt a Tchibo Espresso Sicilia Style az ecofamily-ben, míg máshol ennél drágább.
Aki ennyire ínyenc és nem csak kávén él, annak ajánlom:
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
[link] -
wandor0930
aktív tag
válasz
#85578752 #5974 üzenetére
Túl sokat olvsgattam :S
Kezdek elbizonytalanodni, nem vagyok egy nagy ínyenc, de amúgy érdekel és szívesen próbálgatok kávékat, azt gondoltam egy automata gép frissen őrölt kávéval majd jó lesz, de ahogy olvasgatok látom hogy fontos a friss pörkölés meg az őrlés milyensége is.
Kicsit most már húzok a karos gépek felé még ha egyszerre nem is lesz meg minden (gép+őrlő+minőségi kv), de lehet jobban megérné 1-2 hónap alatt ebbe az irányba menni.Még picit olvasgatok hogy jobban elbizonytalanítsam magam
-
Kiskutya
veterán
válasz
#85578752 #5953 üzenetére
Én biztos nem vagyok ilyen szinten benne de nekem nincs hiány éreztem amikor Iszom a presszót. Bármilyen étterembe kapnám elégedetten távoznék. Mondjuk én már csak ilyen vagyok az egyik barátom a whiskeyre van rákattanva ittam nála 80-100 ezer Ft-os whiskeyt is de nekem az alap jack daniels jött be a legjobban.
(ecam 290.81)
-
kosmoo81
tag
válasz
#85578752 #5915 üzenetére
[link]
magnifica Evo, 370 euró.
Mondjuk én euróba kapom a vízum, de még ilyen árfolyam mellett is jobbnak tűnik mint a magyar oldalakon…
amugy egy Jura F50-et kaptam ajanlatkent beszámításra a Sage hirdetésemhez.
(igaz azt nem írta mennyi idős a gép és mennyire gondolt) -
Beni2360
félisten
válasz
#85578752 #5899 üzenetére
2014 dec vettem a Seaco Xsmallt, addig Omnia kavet ittam gazos, majd karos gepről. Na az automataban borzalmas savas volt. Alig vartam, hogy elfogyjon. Egy utam soran etterembe csak Omnia volt es csodas izzel. Kerdeztem a tulajt mi az oka, siman gep kerdese. 2 millas gepe van. Azota 1x probalkoztam Omnia Baristaval es az kellemes volt ja meg kaptam porkolt zold Omniat. Az is finom volt. Azota csak 100%-s Arabica kavekat fogyasztunk. Alza sk kavéja szvsz jo.
Matol van az emagon DeL gep akcioban -
kosmoo81
tag
válasz
#85578752 #5899 üzenetére
Pacificcafeval használom kb lassan egy éve, de nem győzött meg 🙄
a Philips valahogy nem szimpi, a delongi inkább.
nem kell bonyolult cucc, tudja a presszót, duplát konstans minőségben, legyen hozza alkatrész ha vmi tönkremegy.
elsősorban amazont preferálom, azok közül amik ott vannak lenne jobb választás?
nem igazán látok különbséget szinte, csak árban. -
mpo
veterán
-
törölt tag
válasz
#85578752 #5876 üzenetére
Nem lehet megúszni az üresen átfőzést, de ahogy tűnik a savasság, laposodik is az összkép. Ez nem egy jó kávé, vagy csak finomabb őrleménnyel jönne át az aromája, ahhoz meg jobb őrlő kell, ami nem keni szét az ízeket, ami kontrasztosabb, precízebb szemcséket ad, pl. egy Mazzer. A nap hátralévő részében savköpő menyét vagyok, nem segít se süti, se tej.
-
Beni2360
félisten
válasz
#85578752 #5873 üzenetére
, ertem akkor.
2014.dec vettem es az egyik kave forumon fel evet josoltak a gepnek. Ahhoz kepest csak tomitesek lettek 3x cserelve es ossze szerelt allspotban lett elmosva majd szilikon zsirral zsirozva. Most erett meg a cserere varom az uj gepet. Penteken vettem meg a 25%-s kedvezmennyel. 2200-s, tejtartàlyos.
Aztan a regit szetkapom es kipucolom.
Erdekes, hogy ez a jol bevalt főegyseg van a mostani gepekben is.
Meg 1xa valaszodat.
-
szecska24
tag
válasz
#85578752 #5818 üzenetére
Igen, olvastam mindkét topikot (visszamenőleg kb. 4-4000 hozzászólást), láttam, hogy volt ilyened. Illetve megnéztem kb. 10 órányi James Hoffmann videót is
(Viszont nem értem melyik alkatrésztől beszélsz, egy képen esetleg meg tudod mutatni?)
Az az igazság, hogy miután megtanultam, hogy mire figyeljek készítés közben (bár nyilván amatőr vagyok, és nem is tervezek feljebb lépni innen) nekem az espresso élmény sokkal jobb, mint az automatánál. Amire rájöttem: világos pörkölés nem az én világom, de még a közepes is határeset (bár abból ittam olyat, ami ízlett). Egyszerűen túl savasak nekem (persze lehetne mondani, hogy szarul csinálom és alulextraktálom, de kávézókban kipróbálva is pont olyan. Én azt az ízvilágot keresem, amit Olaszországban kaptam. Ami mérföldekkel jobb, mint nagyanyám szarvasija, de mégis ahhoz van közelebb ízben, mint a mai újhullámos kávé vonulat.
Az első héten még méricskéltem, single dose őrléseket csináltam, mértem a kifolyó mennyiséget. De nekem az a kb +-1g amit szemmértékre be tudok lőni az őrlővel bőven megfelel. Új kávénál 3-4 shot után megvan az az őrlőbeállítás, ami jó.
Lényeg a lényeg: vesztettem ugyan a kényelmi faktorból (kb. 30 másodpercet: őrölés, portafilter be, portafilter ki, öblítés, törlés, ugyanakkor ami kijön kávé sokkal jobban ízlik, mint ami az automatából jön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minecraft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Miele W1 és T1 egyben eladó azonnal vihető
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest