- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #28160 üzenetére
Bocsesz, de hogy szerinted milyen lesz, az nem mérvadó. A 8800GT+20%-ot többfelé is kiszámolták az ismert műszaki tartalom alapján. Ezen felül fölösleges vitázni, amíg nem lesznek a kezünkben ezek a karik. No és ha megint fél évet kell várni a jó meghajtóprogramra...
Én mindenesetre várok, amíg 35k-ra esik a 4870 ára is, addig elleszek az avult, lassú, vacak előddel.Úgysincs jó új game, amelyhez több kéne.
edeleny: CCC De a mindenes 8.6 Catalyst is jó, én azt használom. Ventihez RivaTuner, az oldalamon fent van a közvetlen low-level fan beállítás és módja.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #28118 üzenetére
Drága?
Na ne már!
1900Ft-ért rendeltem /db a Vörös Toronyból (már visszaigazolhatnák), és ezért megkapom 2 db 900Ft-os hűtő teljesítményét 1 helyén, 1-nél kisebb zajjal, rezgéscsillapító bakokkal, fordulatszám-szabályozóval. Szóval relatíve olcsóbb 1 normál ventinél.
De akkor az AC sem rossz picit több zajjal. Az is olcsó volt?
Xilence-t néztem (amit errefelé kapni, arról onnan tudható, hogy vacak, hogy kapható errefelé), tök olyan, mint a sima venti, csak piros a közepe.
Azon tűnődöm, nem kéne-e a kánikulára utánrendelnem egy olyan 81m3/h-s-at, úgyis van külső tápcsati a gépemen.
-
TTomax
félisten
válasz
FeRRaR1 #28110 üzenetére
Nem,nagyon tévedsz,ez nem azért van így mert én mondom,hanem mert így működik a windows.Az,hogy te erről nem tudtál az magában semmit nem jelent,viszont az felháborító hogy ha valaki segíteni próbál akkor neked áll feljebb csak nem tudom hogy miért.A windows nem tehet róla ha nem tudod használni az a driver pedig nem "cseszi" el a rendszert mint ahogyan állítottad.Eleg lett volna ha annyit irsz,"köszönöm ezt nem tudtam".De nem te itt meg osztod az eszt a másikat hülyének nézve hogy a byte team-ben vagy OS gyáros...Gratulálok a magas szakmai nívó elsajatittasahoz,csak így tovább fogj kezet magaddal...
-
TTomax
félisten
válasz
FeRRaR1 #28069 üzenetére
Ehhez azért hozza szolnék...a te 5.1 nem szállt el csak nem ismered az operációs rendszered,és ezt a múltkor is leírtam neked csak nem figyeltél Amint installalod a drivert abban a pillanatba az lesz az alapértelmezett hardver nem pedig az 5.1es (gondolom creativ) karid.De ha visszaállítod akkor ismét lesznek hangok,ha gondolod le is írom hogyan
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #28076 üzenetére
Szán atom?
Az szárazjéghez jó, nem?
Csak 1 5let: azok a forrasztások nem potival működnek, hogy szabályozni lehessen a feszültséget (és a VGA teljesítményt), a kopások miatti bizonytalanságok és az újrasatírozgatás elkerülése érdekében? Mert lehet, hogy az sokkal egyszerűbb lenne. A potit kiteszi az ember a gép elejére, aztán szükség esetén feltekeri a teljesítményt, ha meg nem kell, kíméli a karit. Gondolom, a megfelelő ellenállás megvan, hogy ne záródjon rövidre.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #28069 üzenetére
Én szóltam...
1. Ha letiltod, nem lesz gondja, hangkezelő visszaáll a másikra, ez az 1szerűbb megoldás.
2. Vezérlőpult -> Hangtulajdonságokban beállíthatod, hogy mire mit használjon (hangkártya, alaplapi vezérlő, stb), akkor nem fog bezavarni. Amíg HDMI-t nem használsz, szükségtelen a HDA.
Így van már ez, ha több hangeszköz van a gépben. -
ktg3
őstag
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #28009 üzenetére
Azért ne, mert a legtöbbet a bios-szerkesztők nem jól kezelik, így, bár elindul a rendszer rendesen, hibás funkcionalitást kaphatsz. Lutri. És hiába a bios-csere, karit nem cserélsz, így normál bios sem biztos, hogy jó lesz. Én próbáltam, és nem működött.
Ha konkrétan a te OC karidhoz van bios, azt persze ráteheted, meg kísérletezhetsz is a szerkesztéssel, hiszen némi esély van rá, hogy jó lesz (mindig csak utána derül ki).
Én még mindig a Winflasht és a CB ATI 2xxx/3xxx bios editort javaslom mentére/szerkesztésre/flash-elésre, esetleg Radeon Bios Editor 1.1-essel lehet még kísérletezni, az többet tud - viszont nem feltétlenül lesz jó az elkészült bios, de akkor winflash fel sem teszi, még ha a sajátodat moddoltad is. Linkek az oldalamon. -
zozoz1
aktív tag
válasz
FeRRaR1 #27697 üzenetére
Bevallom én most szembesültem elösször a DX10 és XP párosításon. Nem igazán mertem komolyan venni.
katt777 az a 0.xx% gyorsulás a 8.6-ban lehet tényleg hibaszázalék is. Bár már az is jóóó, hogy nem lett lassúbb. Láttunk már ilyet.
ZK kezdésnek nem volt sztem rossz. Ha ez gyenge volt, akkor annál jobban várom a következőt
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #27628 üzenetére
Jaja, cikkeket, én is azoktól sz.ptam be.
(És tudok pár emberről, aki olyan lapokban, mint a tesztekben.) Persze, 50-80k-s ASUS Striker, Maximus, meg hasonló lapokban, mindenesetre legalább X38-cal (de inkább X48), de én ugyan nem beszélem le róla. 790X sem teljes értékű CF, csak úgy mondom.
Megj.: Volt, amiben nálam is elfogadhatóan működött (3D06-ban egyenesen jól), tehát változatlanul állítom: nem a chipset (alaplap) a gondja. Az AMD/ATI saját magát minősíti azzal, hogy a saját hardverei nem 100%-ban kompatibilisek egymással (és a szerencsétlen felhasználónak találgatnia kell, vajon milyen kombóval érheti el a marketing teljesítményét), a visszafelé kompatibilitásról már nem is szólva.
Némelyik "tesztben" meg már ránézésre idióta eredmények vannak, erősen valószínűsíthetően vagy szándékosan manipulált, vagy "kikalkulált" értékekkel. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #27600 üzenetére
Egy idelye... ja...
Ne rágasd meg velem az asztalt, légyszí!
Váltás attól függ, mennyibe kerülnek majd a P45-ös cuccok. ASUS sajna néha túlárazza a képességeit. Csak lenne 1 VGA-s P45-ös lap!!!Hát, ha a game meg sem "reccen", miért menne a CPU és a VGA full terhelésen?
-
-
ricsy888
senior tag
válasz
FeRRaR1 #27365 üzenetére
Hát akkor 1280-ba teljes grafikai részletesség mellet jó lesz ez.
Már csak be kéne szerezni. Úgy érzem a táp is elég lesz. És ebben mostmár többen is megerősítettek.rollins:Szerintem elég lesz. Megérzés.
Általába be szoktak jönni. Ha meg mégsem akkor sincs baj, max újraindulgat a gép aztán kicserélem egy nagyobbra.
Egy FSP táp csak nem viszi el a gépet a túlvilágra. -
ricsy888
senior tag
válasz
FeRRaR1 #27350 üzenetére
zozoz1-nek is:
A tápos topicba azt mondták, hogy elviszi a táp gondok nélkül. Tuning nem lesz. Legalábbis a 70-esnél.
Csak most az egyszer olyan videókártyát szeretnék venni ami egy darabig futtatja a játékokat gond nélkül max vagy ahhoz közeli beállításokon. Proci lehet, hogy lesz egy 5000+BE ahhoz meg egy új táp, talán Crosair VX450 vagy 450-es FSP. Szóval ez ne legyen gond.
Nagyon a 3870-es felé húz a szívem és azt hiszem az is lesz. A tesztek is megerősítenek ebben.Szerk: Ez alapján max 200-210W-ot fogyaszt egy hasonló gép. Csak a proci más kicsit.
Ennyit szerintem még elbír egy 350W-os FSP. -
TTomax
félisten
válasz
FeRRaR1 #27254 üzenetére
Ugyanez van nálam is... 8,5 Catalyst,biosbol túlhúzva.Csak külső nézetből csinálja,és már a demo is nyomta.Biztos vagyok benne hogy driver hiba nem a túlhúzás miatt.Ha fagyinál rányomok a win gombra és kirak az asztalra akkor amint visszalépek a pause menüből tudom folytatni...
-
Ádyka
őstag
válasz
FeRRaR1 #27227 üzenetére
Ez eddig nagyon vonzó, viszont sokak szerint hangos a Sapphire ventije, valamint az a borda is elég csenevésznek tűnik rajta.
Nagyon megtévesztő a teljes kártya hosszúságú dupla szlotos műanyag kaszni.Mondjuk a hangosnak nevezett Galaxy 8800 Gt dupla slotos megoldása halkabb volt mint a cooler master Hyper TX2, 2000-es fordulaton.
-
aginor
veterán
válasz
FeRRaR1 #27124 üzenetére
Amik itt korábban linkelve voltak számomra nem meggyözőek, mivel igen ellentmondásosak..
De igen is bugosak, csak pár pálda, Jericho 7.12 10fps, 8.1 22fps, Crysis 7.12 minden ok, 8.1 menüben átlag 2fps AA-val megjelenési anomáliák, Witcher 8.1-ig rengeteg megjelenitési hiba, Hellgate 8.1-ig rosszul kezelt fények, GoW drasztikus teljesitmény ingadozás, stb
Azárt csak 8.1-ig, mert akkor untam meg a nyavajgást a dologgal.."ennyi az újj játékokba gyorsabb az Ati" - ez így nem igaz, a natív dx10-es játékokban lehet gyorsabb, már ha az nv nem torpedózza meg(lásd assasin's cread).
Nekem volt ati és nvidia kártyám is, és a szinkezelésen kívül nem láttam lényegi különbséget(crysis-ban ati-val nagyobb a "látótávolság").
Érdekes, én nem tapasztaltan semmi féle teljesitmény ingadozást..
Szerintem is a min és az átlag fps a lényeges, a max az le van sajnálva, és az ati tényleg pár százalékkal jobb szokott lenni min fps-ben.
Katt777: azért írtam, hogy valós alkalmazásokban, 3dmark nem érdekel, az sokat csal most nvnek.
Részemről téma lezárva, mindenki élhet álom világban(megvallom most nagyon szemezgetek egy 3870 toxic-kal, csak a hangjától félek).
-
aginor
veterán
válasz
FeRRaR1 #27104 üzenetére
Ez butaság, két játék van amiben az ati az egyértelmű győztes(assasins creed patch nélkül, coh dx10 patch), a többiben egynlőre még az nvidia.
Én is ati párti vagyok, de azért ne szakadjunk el a valóságtól, ha a csodadriver átlagosan 10%-ot javít, és a 88gt kb 15%-al gyorsabb akor sem éri utól, meg itt van még a tuning kérdése is, 88gt átlagosan 20%, 3870 kb 15%, tehát a 88gt még így is min 10%-ot ver rá, ami nem nagy különbség igaz, de ami ennél fontosabb, az az , hogy ahol az nv gyorsabb, ott általában sokkal gyorsabb, ahol a 3870, ott ált csak pár százalék."Dx 10.1 SM 4.1 HD képességek, képminőség"- ez mind igaz a képminőség kivételével, mert ott szerintem elhanyagolható csak a különbség a két megoldás között, bár az atinak szebbek a szinei.
"És a driverekkel folyamatosan gyorsul" - már nem fog jelentősen gyorsulni, mivel nincs hova, és azt persze elfelejted, hogy az ati driverei tiszta bugosak, nem véletlenül véltottam nv-re.
"Igen vannak játék + 3D m tesztek is amik bizonyítják ezt" - mutass lágyszi ilyen teszteket, de ne szintetikusakat, azzal nem megyünk semmire..
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #26891 üzenetére
Nem is vártam!
Lehet, korábban le kellett volna mondanom róla...
Azért ez még nem csodadriver, inkább "csoda, hogy működik végre"-driver. De örüljünk neki!HarryPotter: Ez a program (sajna kizárólag grafikailag) nagyon jól meg van írva. Csak fel ne tedd rá az nVidia patch-et.
-
edeleny
őstag
válasz
FeRRaR1 #26053 üzenetére
Az X700 csinált érdekes dolgokat.
ASUS lapom van,van rajta egy un. PEG-Link mod,ami arra hivatott,hogy hardvaresen huzza a VGA-t az alaplap.
Ez müködött is rendesen az X700-al,5-7% tett rá a GPU-ra,és a VRAM-ra.
Az X1650XT-vel már nem csinált semmit,nem osztott nem szorzott.
Most a HD3850-el ha be van kapcsolva Vista alatt semmi gond,viszont XP-nél ha nincs fenn a driver(pl telepitésnél),akkor nincs kép,csak fekete képernyö.
Tesztekben én semmi gyorsulást nem tapasztaltam.
Nálam az N-Tune huzta meg a PCI-X frekit,feltette 120 letesztelte,hiba nélkül ment,majd visszrakta 100-ra.Fene se értette.Ja az X700 az elég antitunig kártya volt.
A PCI-ex freki csak a VGA-CPU közti kommunikációt szolgálja,szal CPU limites dolgokba jöhet jol.Ezt az órajel számitást most hallom elöször.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
FeRRaR1 #26053 üzenetére
Kétlem hogy a mostani kártyákat kinyírná a 115mhz.
De persze a 24/7 sok mindenre képes lehet hónapokon keresztül...az X700 se biztos hogy ettől fosta össze magát.Lehet csak te gondolod ezt, mivel semmi bizonyság arra, hogy ettől ment volna tönkre.
Lényeg a lényeg..tényleg nem gyorsít sokat.Nekem talán a 115mhz 100p hozott 3d06-ban.Ez 0,5% gyorsulás.Nem éri meg piszkálni jóformán 0 sebesség többletért.
-
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1 #25466 üzenetére
Aszem dx9 alatt 36 volt folyamatosan.. És az a poén hogy FRAPS alatt picit darabos volt vag hoyg is mondjam.. Alig láthatóan szaggatott.. MIkor kikapcsoltam a frapsot 1280on minden maxon száguldott.... Lehet h a frapsnak van valami a 64 bites vista alatt?(legujabb fraps)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
FeRRaR1 #25471 üzenetére
egy felkiáltójellel is értjük;>. és tényleg használd a válasz gombot, általában pörögnek az üzenetek és anélkül lóg az egész a levegőben. hozzászólásnál van egy link opció is, lusta embereknek kitalálva, akik nem szeretnek copypastelni.
14centis ventik felejtősek, nem nagyon lehet őket kapni, és légszállítás/hangban egy minőségi 12es porba alázza az összes itthon beszerezhetőt.
vidkari mellett a házban van venti? dobj egyet fölé, szívóra álljtva (tehát kívülről befelé), avval pár fokot lehet nyerni.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #25326 üzenetére
Az úgy is fog melegedtni, teljesen normális.
Jó "cooler"-t keress TPU bios-adatb-zisában (itt vsz. nem lesz), vagy nézd meg a tesztoldalamon/logout-on a cikket a bios-cserés hűtésről (a lényeget illetően, mert az 3870-hez van), ill. a bios mod-ról. Érték/teljesítmény arányban ez verhetetlen.fuzik
: Nos, az ATI support meg ezt írja.
-
-
lsc
nagyúr
válasz
FeRRaR1 #23711 üzenetére
Asus szerint csak a HTDI létezik . Ugyanezt Te is megtehetted volna
.
-
Bundás22
őstag
válasz
FeRRaR1 #23688 üzenetére
Hello mindenkinek hello ferrari1!
Asus galiciatoros HD 3870 est veszek a héten, mert az 1edi déli híd hűtés miatt nem fér be a ref. Erről valakinek tapasztalata? 1680x1050 be használnám, gépem az alábbi ->
nekem nincs tapasztalatom, ha nem megy másképp cseréld le a chipsethűtőt, vagy reszeld le, ahogy jólesik, egy picit lehet erőletni emléxem a 8600t-m és a chipsethűtőm is konfrontálódott kicsit erőltetni kellett de ráment(de ésszel ne ropogjon a műanyag, néhány milliméter feszegetést kibírnak ezek)Ill tuningot meddig bírja? Ill ha adnátok 1-2 tippet, 5 letet vele kapcsolatba azt meg köszönném én úgy tudom a 3870-es olyan 850-860-ig stabil, húzd rivaunerrel ne feledd a ventivezérlést nehogy megsüljön!
sztem egy 3.2 ghz-es core bőven jó a 3870-esnek kuksizd meg ezt[link] a 9600gt olyan gyors mint a 3870-es kábé annak elég még a 2.66ghz-es core is
azért írtam látom 2 és fél órája pangás van, gondoltam megpróbálkozom a válasszal
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #23688 üzenetére
Ki lesz az hajtva szépen, amúgy ment pü. a kérdéseidre. 1 db 3870 1680x1050 8XAA 16XAF VSync beállítással 2,8-3 GHz-en ki van hajtva, fölösleges túlhajtanod a procidat. 3,2-3,3GHz-en simán kihajtja a CF-t is, csak annak semmi értelme. Annyiból jobb esetleg a magas órajel, hogy nem minden program kezeli le az AA-t és az AF-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest