- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
butcher eu
senior tag
-
butcher eu
senior tag
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FeRRaR1 #31551 üzenetére
ebben tökéletesen igazad van..
apám
de ha holnap ugydönt az ipon,h kicseréli a VGA-mat.akk kikell lőni a tuningolt biost...
2:engem voltaképp nem zavar a riva tuner...elfér...a moddolással annyit nyernék h nem kellene rivatunersyckaloz:akkor BIOS MOD
katt777: X2-re is jó?
-
No-kia
addikt
válasz
FeRRaR1 #31532 üzenetére
tuningot természetesen tervezek
3ghz körülire, ram meg 2gb corsair twinx a tervek szerint 900mhz-n, tehát akkor monjuk, dirt, grid, assassin.., cod4 ps meg hasonló új játékoknál nem nagyoon lesz fps csökkenés? köszönöm az eddigi segítséget is két rendszer nem akarok, mert 80-as winyó marad még egy kicsit
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31503 üzenetére
Bantu?
Ez jó.
Rossz volt a fékje Massának (úgyis megelőzte volna, mit vacakoljon, de inkább ne ment volna ki előle a kanyar után, mert akkor ő nyer), Kimit meg szimplán megint besz.patták a közös boxba állással.
Nálam nem rémlik, hogy akadt volna a szőrös fánk, de most pont 8.5 van fent, mert a 8.6 elbarmolta a CPU score-t (visszatéve persze már ez sem annyi, mint előtte, vsz valami XP hotfix miatt). Holnap úgyis rendszerfrissítés lesz, úgyhogy mindjárt megnézem.nygma: Biztosan nem állította be a beragadó billentyűk figyelését...
bolcsodal: Az hibás mérés. Sapphire biosok kezdetben 25, aztán 40%-os alap fordulatszámmal mentek. Amúgy tényleg fos a 3850 stock hűtője. Ezért vettünk sokan 3870-et egy cserehűtő árával többért.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31384 üzenetére
Na, az szokott besz.patni embereket játékokban. Mondjuk, amikor használtam, én is játszottam vele pár órát, amíg beállítottam, aztán jó volt. Csak mert van, hogy eltűnteti a videó miniatűröket, vagy éppen kiakasztja a TV-tunert, szóval lehet vele gebasz rendesen. Azóta hagyom az AVIVO-t meg a Nero kodekjeit, és ha valamit így sem tudnék lejátszani, ott van a KMplayer beépített codec-ekkel.
Levittem biosban a 2D feszt 1.125V-ra, de nem lett hűvösebb a kari. Talán azért kevesebbet fogyaszt.
-
katt777
félisten
-
danntora
tag
válasz
FeRRaR1 #31289 üzenetére
Felraktam rá egy Scythe S-flexet és annyi a különbség hogy a max az "csak" 91 fok volt a fánknál de alapból akkor is 40 körüli. Itt valami más gond lesz mert nem folyamatosan megy fel a hőfok hanem ugrálva, hol csökken, hol nő a hőmérséklet.
A feszültség értékeket hol tudom meglesni? Hátha az új biossal lett emelve az is.
-
danntora
tag
válasz
FeRRaR1 #31282 üzenetére
Amit váltott ez a vga, egy 7950 gt volt szintén s1-el de azzal nem volt probléma, alapon 38 körül, szőrös fánknál nem ment 70 fok fölé de ez passzívan volt így. Most meg nagyon ugrál úgyhogy sztem akkor sem fekszik fel rendesen mert 2 kondi is az útban van és nem tudom lejjebb nyomni a bordát. Kicsit barkácsolok vele azt meglátom. Mindenképp passzívan akarom használni, nekem elég egy venti hangja is.
Most monitorozom riva tunerrel mert a ház mellé raktam egy szobaventillátort és ezzel most eléri a 25 fokot is néha, csak ez is baromi hangos így aludni mondjuk.
Lehet levágok a fet hűtőből meg a kondik fölött megnyirbálom a lamellákat és szakadásig húzom a csavarokat.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31279 üzenetére
Írtam, hogy P5Q. Csak ez van számomra. Minden más P45-ös, ami szóba jöhet, CF-ös!
A P43-asokból meg nem csak a CF hiányzik. ASUS-nál azt írják, hogy minden tuning opció megvan ebben is. Lap topicjában viszont különböző P5Q-kkal volt sok szívás, de van már frissített bios is, úgyhogy remélem, rendben lesz. Amúgy meg ez a legpofásabb P45-ös ASUS lap szerintem, bár lehet, hogy bedőltem a formatervezett passzív hűtésnek.
De 1 VGA-s akkor is csak ez van, és a specifikációi elég jók.
CF-ben max. egy X58 jöhet számításba, de az még nagyon messze van, a megvásárolhatósága meg még annál is...
A K9APlatinummal egy életre elegem lett a csúcslapokból. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31273 üzenetére
És persze nem a gyári hűtővel hűtötte. De mondjuk az értelmét nem látom. Még a HIS bios alapértékeit sem használom (na jó, Oblivionban igen a sok graf. mod miatt), minden 777/1126-on megy fullban, mert semmi akadás, Crysis meg 1050-es GPU-val sem futna zökkenőmentesen VH.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31267 üzenetére
Ellenállást szoktak ráforrasztani, és multimeter-rel mérni. Ez valamivel jobb, mint a cerkatuning. Viszont a gari elég gyorsan úszik ettől...
butcher eu: Ha a GPU-zár miatt nem ment feljebb anno, akkor a sima frissített ASUS EAH3870 bios is megoldja a problémádat. És akkor még idegen-veszély sincs.
-
Bubu maci
tag
válasz
FeRRaR1 #31243 üzenetére
Koszi, igazad van tenyleg az ultimate + venti tunik a legjobbnak, de nalunk nem lehet kapni
, IPxxx-bol meg nem szeretnek rendelni (31k kb. = lite + Chilla) (jobban szeretem a helyi boltokat, nincs szallitas, van kedvezmeny, gari intezes..). Igy marad a Sima Sapphire v. GIGA /zalmis/, kesobb ezeken cserelnek hutest..
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31203 üzenetére
AtiFlash. Az nem szarakodik a Vendor-ral (gyártó).
CBE-vel módosítottam, az RBE-nek nem tetszik. De töltsd le a HIS IceQ3 turbo bios-t TPU-ról, moddold RBE-vel, különös tekintettel a 3D és low 3D módok beállítására.
Amúgy tényleg nem kap több feszt a GPU, ez 3870-eknél így van. Levinni viszont lehet.
Most melyik biosról van szó végül is? Mert az unlockos az Sapphire. Javított hűtés nélkül azt is megtalálod TPU-on.
Attól függetlenül a TOP még vacakolhat frissítés terén.
Chilla, mert megérdemlem.Ezzel most tuti, hogy egyetértesz.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31200 üzenetére
RBE-s bios-okat AtiFlash-sel kell felforszolni, hogy szépen, magyarul mondjam.
Az imént írt sebességet 1.3V-on produkálja a karim, még csak nem is a gyári 1.327-en (2D-ben meg 300/700 1.175V-on, ami -5°C idle, azaz most 34°C a VGA-m). A HIS biosnak van még egy olyan előnye is, hogy nem veszik el az órajel-állítás lehetősége a VModtól, mint a Sapphire-ben.
Chilla.Mert Jézus úgy akarja...
-
BigBear
senior tag
válasz
FeRRaR1 #31183 üzenetére
Abban igazad van, hogy sokkal gyorsabb, de sajnos vagy 30-40 W-tal többet eszik idle mint a 3870-es. Enegem leginkább ez zavar. A másik pedig az irgalmatlan nagy hőtermelése. Oké, van S1-em, rátehetem, de a kártya többi része ettől még izzani fog rendesen.
[link]
Ez nem bíztató. (Oké, 4870-es, de az 50-es is kb. ilyen meleg.)
Ez a másik ami miatt aggódom a 4850-nél. -
butcher eu
senior tag
válasz
FeRRaR1 #31187 üzenetére
azt hiszem nekem ez a BIOS van fent, de amint hazamegyek megnézem. Nekem megérte az új bios + az új 8.6 cataliyst +350 pont vantage-be.
de még én is szenvedek. Hátha még javíthatok. Meg a Procinak is a végét keresem már egy ideje.
Az én hűtésem is elég jó. Amióta ez a kép készűlt még kapott egy 2 ventis modulhűtőt, meg 2db 8cm-es ventit 1-et a NB borda 1-et a fetek -
butcher eu
senior tag
-
butcher eu
senior tag
válasz
FeRRaR1 #31174 üzenetére
Szia
Látom neked Asus 3870 TOP verziód van.
Nekem a sima 2 slotos, de rátettem azt a biost ami a tiéden is van.
és a következőket tapasztaltam: 31175-ös hsz-ben leírtam.Neked mi a tapasztalatod a húzással kapcsolatban?
Mit bír fullon? Mert nem tudok semmihez viszonyítani. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31169 üzenetére
Sosem tagadtam, hogy az S1 jobban hűt, csak azt mondtam, hogy mindegyik kellően lehűti a VGA-t (mert az a 10°C különbség nem mérvadó 60°C magasságában), ugyanakkor CF-höz, ill. kis helyen csak a Chilla jöhet számításba. Szóval Chilla!
Amúgy meg 2 pár 50 m3/h légszállítású, csöndes Noctua ventit mindegyikre rá lehet tenni, aztán akkor sztem 50°C sem lesz a VGA-n semmi terhelve.
-
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31107 üzenetére
Nem ez volt a lényeg, hanem, hogy az ember ne vegyen addig 4850-et, amíg kevés hozzá a konfigja. Egy erősebb proci jobban hajtja még az elavult 38xx karikat is. Aztán érdemes újítani, nyilván már olcsóbban.
Bali27: Akkor jó. Kár, hogy az oldaluk, így a driver XP-s verziója nem elérhető, mert Vistát nem nagyon használom, legfeljebb tesztre. Majd, ha esetleg valami használható DX10-es játék kijön...
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31051 üzenetére
Vagy a volt PC-nk árából állunk sorba kenyérért meg rizsért...
Már ha elfogyott a jegy...
cowboy_bebop: Ahogy az új "játék"-okat elnézem (pl. futottam ugyanazon a pályán, ugyanazzal a kocsival GTR2-ben és GRID-ben, hát, az utóbbinak köze nincs a fizikához, de amúgy sem), igényeseknek lehet, hogy még a 3870 is elég lesz 2 év múlva.
Várom a Far Cry 2-t, hátha...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
FeRRaR1 #31012 üzenetére
Ezt írtam le pár hsz-el ezelőtt...
Minek vegyen bárki is 4870 / 4870 X2-öt amikor jelenleg tök felesleges. Persze ha valaki jobban érzi magát +40fps-től akkor vegye meg. Számomra az a fontos, hogy akadásmentesen fusson a játék 1680x1050-be ha lehet minnél több szűrővel. Ezt jelenleg egy 3870 X2, 3870 CF, G92 8800 GT/GTS/GTX SLI tudja is. Mindegy hogy 70fps vagy 150fps. A különbséget úgysem fogod látni, max. tudat alatt.
Aki 2560-ba tolja a játékokat ott már érdemes cserélni, de sztem ez a fórum kevesebb mint 1% érinti.
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #31005 üzenetére
4870 topicban valaki szerint 1920-ban nem bír a 4870 8XAA-t. Mondjuk azt sem hitte, hogy nekem a 3870 mindent úgy visz 1680-ban. Egyedül Oblivion miatt kéne bevállalnom valami gyorsabb karit. Lényegében fölösleges most 48xx karit venni, persze ahányan beruházzák 4200+ procikkal és hasonlovakkal, én semmin sem csodálkozom.
A tipp amúgy: ostorral.
p3rgam3nt: Linkelés megtanulását javaslom.
-
szumo
senior tag
válasz
FeRRaR1 #30952 üzenetére
Üdv!
Nos nekem ilyen kártyám van! Nagyon tuti, a hűtése is nagyon frankó. Alapjáraton 34-38 fokos a kártya, ha nagyon játszok, akkor 55 fok a teteje. Én örültem, mikor mrgláttam, hogy ezt kapom.
Viszont annyi üröm van az örömömben, hogy vacakol. Most még tesztelgetem, de ha nem akarja az igazat, viszem vissza, gariztatni.
Most már azt csinálja, hogy minden x, x+1 -dik indításkor nem indítja el az alaplapkoz közelebbi dvi kimenetet. vagy atid2vag.dll hibával kékhalált kap, vagy csak 16 színben indítja el a monitorokat, de megesik, hogy rendesen elindul, és tökéletesen működik.Pl. egész vasárnap rendesen ment. Kérek tanácsot, mert nem akarok több mint egy hétig videó kártya nélkül lenni, mert hiába gyorsak az iponban a srácok, ha a külső bevizsgáló cégük tetű lassú.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FeRRaR1 #30947 üzenetére
én pl vettem egy zafir 3870 X2-t és semmi EXTRÁT nem kaptam hozzá
az ati (egyik) csúcskártyájához ezek szerint nem jár...!
extra alatt értem pl a játékot!mert driver meg hasonló finomságok voltak.....
holott mikor az X800GTO2-met vettem(szintén zafír)..ahoz adtak...igaz kipróbálható demo...delegalább volt!szerk:egy faya kis 4magos már engem is érdekelne
-
- = Zk = -
félisten
válasz
FeRRaR1 #30894 üzenetére
hali Ős Mester
látván a fotódat...mutatok neked képet az Őskáoszról...A káosz...gépemben nagyobb teljesítmény uralkodik,mint a benne lévő káosz
-
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #30737 üzenetére
Nem olvasol, embör! Kánikulában nyúztam 877/1296-on! Amúgy 72-75°C GPU-CV alatt, játékban meg ez alatt marad. És 1 slot helyen elfér!
Mellesleg rohadtul mindegy a VGA-nak, hogy 60-70, vagy 70-80°C-ig melegszik, amikor 120°C-ra van hitelesítve.
Mindemellett egy Noctua ventivel jobban járnál az S1-en.Bali27: Jó az, már próbáltuk is. Persze előtte modolni kell a 2D/low 3D beállításokat, mert az alapból mind2 high 3D-re van állítva, és szükség esetén lehet változtatni a hűtésen is.
stevve: Egyrészt az is kell, hogy ne nyúlják le a boltban/nagykernél a CF-híddal együtt. Másrészt az 5000+-t fel kell tekerni 3GHz-re, aztán egy magasabb összetettséggel már megvan a 3870 kihajtása is.
-
TPeti
tag
válasz
FeRRaR1 #30746 üzenetére
720p-ben (1280 x 720) használnám, és csak az autós játékok miatt kell (DiRT, Test Drive, NFS) . Ehhez ha jól sejtem elég egy 256-os lite verzió is. Viszont ha ehhez veszek egy S1-et (mert ugye nem akarok egy összeolvadt gépet), akkor jobb ha inkább megveszem egyből a 3870 sapphire edition-t .
Elmehetnék kereskedőnek
Many THX !
-
Mercutio_
félisten
válasz
FeRRaR1 #30741 üzenetére
Kösz és a többieknek is
Ahogy látom ez szinte lelóg a zalaplapról, Antec ház ugrott, marad a mostai M40, így viszont lényegtelen a házból kifújás, mert annak jó a szellőzése.
Ennek fényében elég nekem a legalapabb 3850 is egy 5000+ mellé, bios-cserével csendes lesz 2D-ben és 3D-ben is emberi zaj/hő hozható ki, vagy megér plussz 5ezret egy 2slotos 3870? -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #30670 üzenetére
Már ha nem kapcsolja ki a Hotkey Pollert ATT-szal, mert akkor aztán coki a 2D fesz-en 3D-t tuningolni, stb.
Ezért (is) mondtam, hogy először nézze meg, mihez is akar hozzányúlni. Aztán a mivel, és főleg a hogyan, már megint más, de akkor nincs az, hogy mi az a HkP, powerplay, stb.
-
Bali27
addikt
válasz
FeRRaR1 #30591 üzenetére
Uj a rendszer, Codecet nem használok, hanem KMplayert.., és szüz vistára a 8.6 os HIS drivert raktam fel.. Az alaplapi driverem is a legfrissebb...
De az a furcsa most nekem hogy az eredeti video dugasszal nem megy, az Svideoval meg megy.. Eddig azt se tudtam h van S video kábelem, mindig amit kaptmam hozzá azt használtam.. -
katt777
félisten
válasz
FeRRaR1 #30559 üzenetére
És ezek az illetők játszanak is ezeken a sebességeket? Nem, mind visszaveszik a tuningot, mert az jól mutat, hogy hurrá, megy a GPUCV, vagy a 3DMark, lehet shotokkal menőzni, de ott vége is a dolognak.
RAM-októl nekem több száz 3D pontot gyorsult:C2D 3.8 HD3870 777/1126 11393 4605 5013 3514
C2D 3.8 HD3870 860/1200 12228 5024 5485 3515
C2D 3.8 HD3870 877/1296 12639 5246 5706 3523És ezen még játszani is lehet, noha némelyik game-ben a RAM-okat picit vissza kell venni. Persze csak a Chilla óta, azelőtt 1250-en már elszálltam.
-
Pala
veterán
válasz
FeRRaR1 #30457 üzenetére
Nyugi lesz még itt 9800GTX+ ULTRA OC akármi, ami már gyárilag szénné van húzva és fűt majd mint egy kazán. De lesz olyan is, aki majd szépen ezt is megveszi. Azokra a tájékozott vásárlókra gondolok, akik pl. a doboz mérete alapján vásárolnak videokártyát (ismerek ilyet) vagy azt állítják, hogy az Ati egy szar, mert minden játékban "envidilya icc ment to bíí plélyd" logó van.
ui: én nem vagyok nv ellenes, szerintem a zöldeknél most a 8800GT és a 9600GT még mindig jó választás, 25-30k között beszerezhetők már újonnan. 9800GTX-nek viszont a HD4850 ellenében semmi keresnivalója, és ugyanez a helyzet a 4870 vs. GTX260 közt is.
-
Pala
veterán
válasz
FeRRaR1 #30455 üzenetére
"a HD 4850 meg helyben hagyja a 9800 GTX et is "
Így van, pedig ugyebár a 9800GTX(+) a 4850-es ellenfeleként van jelen és többen mondogatták is különböző topikokban, hogy ez utóbbi szinte alig gyorsabb. Nem értem őket, a netes tesztek alapján a 4850 nem egy helyen keményen lealázza a GTX-et, és ezen nem segít az emelt órajelű verzió (GTX+) sem. Különben meg ennek a GTX+-nak kb. annyi értelme van, mint babakocsira a spoiler, csak felesleges árfelhajtó tényező, a különbség pedig minimális teljesítményben, gyakorlatban szinte észrevehetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- PlayStationre is jön az első Gears of War felújítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik