- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
athomi
veterán
válasz
Speed® #17608 üzenetére
Én is baromira utáltam a CCC-t, de a 8.2-es driverrel elég gyors. Bár én mindig jobban szerettem ATT-t helyette használni.
TTomax: Megszűntettek egy-két bugot, gondolom a crossfire-ön is csiszoltak. Állítólag a 8.3-as majd hoz még egy kis gyorsulást. Egy-két játék ezzel is gyorsabb, fLeSs legalább is ezt mondta.
-
buherka
addikt
válasz
Speed® #16110 üzenetére
Akkor ezt úgy látom hogy olyan szabványszerű dolog, ha a mostani kariknál 75.5mm a furatátmérő átlósan.
Azért kérdeztem meg mert még nem tudja, hogy milyen hűtést akar rá, de lehet, hogy egy ilyen VF900-as lesz neki. Nekem is ez van a Galaxy-n csak a Fatal1ty verzió FC-ZV9. Mondjuk bexarva nem vagyok a teljesítményétől.
Szerinted, hogyan teljesít egy VF900 egy ilyen 3870-es karin.
Első szempont a csendUi. Gondolom matekból mindig ötös voltál
-
Tibord
senior tag
válasz
Speed® #16133 üzenetére
Előszőr is szeretnék mindekitől BOCSÁNAT-ot kérni aki úgy érzi megsértettem.
Nem ált szándékomban, nem ez volt a célom. Csak az a baj hogy van pár ismerősöm aki megnéz egy tesztet és az az Isten. Arra sem veszi rá magát hogy egy másikat megnézzen
A legnagyobb problémám (És most vállalom hogy ÉN VAGYOK A HŰLYE) hogy én is INTEL-t konkrétan E8400-ast vennék mégis itt vitatkozok a Phenomról. A VGA most mindegy (ha veszek is akkor is most csak egy karit valószínüleg 3870). Alaplap egy x38-as.
Na szóval a problémám az hogy 1 éve amikor gépet tudtam venni (Szerencsém volt) Haver ajánlotta a mostanit (kivétel lap ert abbol jobbat akart csak elfogyott a zseton).
Ez szerintem tökéletesen bevált és működik.
Én sajnos nem tudom cserélgetni gyakran az alkatrészeket ezért kénytelen vagyok másokra hagyatkozni.
Én is INTEL-t vennék de tudom hogy eddig soha nem vágott át nem akart rosszat.
Na mindegy a többit PÜ-ben.Mégegyszer bocsika a sok ide nem illő hozzászólásért.
-
Kislányka
csendes tag
válasz
Speed® #16039 üzenetére
Abban, hogy brutális amortizáció van ebben a kategóriában?
Abban, hogy követhető a szükséges teljesítményszínvonal sokkal olcsóbban?
Abban, hogy a dupla fogyasztás/zaj/melegedés nincs egálban a teljesítménnyel?
Abban, hogy a CF hatékonysága erősen függ a driver/szoftvertámogatottságtól?
Abban, hogy e két dolog igen hátrányosan érinti a használhatóságot évek óta?
Lehet, hogy tévedek. De az is lehet, hogy te/ti nem láttok túl a 3DMarkokon.Nem nem tévedsz.Ez így igaz, ezekkel a tényekkel kár vitatkozni. Sokban múlik mit hoz majd a jövő.Ha javul a 2gpu-s rendszerek szoftverezettsége mindenképp lesz előre lépés.De ott a "ha" szócska.NV sem fog túl könnyen átlépni a GX2 driver-és játéktámogatottság problémáin.Mert azért olyan játékok kellenek amik támogatják a multi GPU-t.
Abba kellene hagyni ezt az Ati-NV párharcot. Ha összeülnének a játékfejlesztőkkel, és minden játék mind a 2 gyártóra optimalizálva lenne, úgy ahogy kell, akkor nem arról beszélnénk mekkora mélyrepülésben van és még nagyobban is lehet a számítástechnika játékokat figyelembe véve, fejlesztőket is érintve.És persze minket felhasználókat is... -
katt777
félisten
válasz
Speed® #16071 üzenetére
Nálam 1 db 3870-es 1680x1050-ben, 8XAA (24X Edge-detect) + temp. AA + 16xAF + minden graf maxon mindent visz (-Crysis, azt csak HIGH-ban), és ez jó.
Egyébként én is kíváncsi vagyok, hogy benne van-e a hardveresen valószínűsíthető előny az új ATI-kban majd DX10.1-gyel. Addig tényleg fölösleges ezen vitázni, amíg nincsenek tesztek. Én azért azt nem hiszem, hogy a DX10.1-gyel a legtöbben túljutnánk a 3870-en v. az X2-n, ezeknek hosszabb távra is jó befektetéseknek kell lenniük. Különben tényleg nagy bukta lesz mindegyik, ezt csak nem engedi meg magának az AMD. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Speed® #16066 üzenetére
Ez főleg azoknak jó akik 1600x1200 vagy még nagyobb felbontásokban is 4xAA 16xAF-el szeretnének játszani a legtöbb játékban.
Akiknek ez a cél erre a legjobb választás a ATi most.
Persze hogy a legtöbb ember nem tud kiadni ennyi pénzt egy kártyára,nekik is van jó megoldás több is.
Én sem azt mondom hogy mindenki ezt vegye de aki megteheti miért is ne venné!
Ki mondta hogy hülye vagy,én nem!
Semilyen pökhendi megnyílvánulásaim nincsenek szerintem.
Az XXX súlyod meg a súlyok hát ez nem semmi. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Speed® #16052 üzenetére
Itt semmi NV/ATi párharcról nincs szó!
És nem vagyok ATifan,azt veszem ami a jobb!
A lényeg az hogy valaki meg tudja a csúcskártyákat valaki meg nem tudja nem magamból indulok ki.
Most jelen pillanatban jobb vétel nem is kevéssel a 3870X2 mint a 8800Ultra itt ennyiről van csak szó!
Ha ezt meg nem ismered el az a te bajod. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Speed® #16044 üzenetére
Te is biztos látnok vagy az NV-vel kapcsolatban!
Vég véletlen sem adok neked ebben igazat!
Csináld úgy ahogy jónak látod a dolgodat,én inkább vennék egy olyan karit ami még talán 1év múlva is kártya marad és szinte mindennel maxon lehet vele játszani,te meg csak cserélgest a kártyáidat mert elfogynak a gameknél.Sárpac:Te is aztán előre tudod a tutit 2xgyorsabb lesz,ezt te honnan veszed?
-
Sárpac
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Speed® #16039 üzenetére
3DMarkok ki beszél itt arról?
Mert én nem és nem is érdekel még egy szikrányit sem.
Egy jó tesztet megnézel azt majd rájössz hogy az elöbb micsoda hülyeséget írtál.
Mert igen is az X2 egy jól elkapott széria az ATi-nak felsőkategóriában,ami már rég volt náluk.
Teljesítménye igencsak meggöző,fogyasztása és a melegedése sem vészes!
Ugyanis a 8800Ultrát komoly AA/AF mellett 25-90% között veri,ha ez neked nem előrelépés akkor szerintem tervezz jobbat nála. -
Dubmaster
aktív tag
válasz
Speed® #16031 üzenetére
Szerintem sem fogadható el!
Írok egy példát:Egyik haverom ( kb 1 éve vett 2x1GB KIngmax RAM-ot 60 ezerért, most 10-ért kapsz ennyit!
Az X2 most 95-115K között van, számla, nem számla, Magyar, vagy behozott függvényében.
Nem állítom, hogy ennyit ér is, de ez már csak így van, ha kijön valami új. Vannak, akik egyből lecsapnak ezekre, vannak akik kivárják amíg reális szintre süllyed az ára, de szerintem mindenki belekalkulálja, hogy sokat fog bukni, már középtávon is.
És a gyártók pedig kihasználják ezt,
... visszatartott fejleztések, 2-3 havonta megjelenő újdonságok. pl december 8800GT-ről szólt, jövő héten pedig kijön a 9xxx széria.Ez van, szívunk, ki többet, ki kevesebbet és sok mindent nem is tehetünk ellene. Vagy kiszállunk, vagy elviseljük!
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
Speed® #15980 üzenetére
Bocs, de nem értek egyet a véleményeddel. Eladtam az utóbbi pár napban néhány X2-es karit!
Hihetetlen, milyen visszahangok jöttek. Nem csak haveroktól, hanem idegenektől is. A nagy nVidiás haverom pl. szinte "belövés" szintű álapotban hívott, hogy ilyen képminpőséget még nem látott!!! Képminőségben minden( GT, GTS, GTX) nVidiát messze ver. A gyorsaságban valóban kb 5, esetleg némelyik játékban 10%-kal jobb az Nv, de össezsségében az X2 ver mindent. Mondom ezt úgy, hogy nVidia karim volt mindig, most váltottam 3870-re.
Az amortizáció pedig amúgy is drasztikus ezen a területen, tök mindegy, hogy 3850CF, vagy 8800GT, egy év múlva a felét sem fogja érni. De azt mondom, hogy az X2--vel, persze egy azt meghajtani tudó proci társaságában jelenleg minden remekül fut, és még csak most jönnek majd a dx10-es játékok.
Üdv!
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #15988 üzenetére
Magyar teszteknek rég nem hiszek, és elég komoly volt, amit láttam. Megfelelő lap kell a tuninghoz. (Ha jól emléxem, X38-as ASUS volt.) Be is linkeltem anno C2 45nm topicban, asszem, ott össze is futottunk.
De számomra végeredményben mindegy, mert én már csak 4 magosra cserélek, az meg vsz. 9750 körül lesz. Nem évszámban.
-
Tibord
senior tag
válasz
Speed® #15980 üzenetére
Először is köszönöm a tanácsot
Egyetlen problémám van csak.
Én egy havernál vásárolok és tőle kérek tanácsot.
Ő még soha nem ba..ott át és hiszek is neki.
Tegnap nekem hálálkodott éppen mert talált egy "INTELBU.IT" (bocs a kifejezésért) aki megveszi tőle a q6700-as prociját és végre vehet magának Phenom-ot.
Neki van ez a gépe a gyerekének Phenom van és állítása szerin agyba főbe veri az INTEL-t (én is láttam a PH-s teszteket)
Nekem ő ajánlotta az összeállítást és most nem igazán tudom hogy mi van.
A videókarikat én nem igazán szeretem cserélgetni és hogy őszinte legyek nem is nagyon akarok a géphez hozzányúlni a jövőben. (lessz más gondom is: Új munkahely, albi család stb.)
Játékra meg szerintem 3 évig tuti elég a az x2 1280/1024-es felbontásban.
De mint írtam nem vagyok szakértő. Ha az lennék tudnám mit vegyek. Igy kénytelen vagyok másokra hagyatkozni a vásárlás terén.
A kérdés hogy kinek higgyek. PH-s teszteknek vagy a havernak akibe eddig soha nem csalódtam.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #15980 üzenetére
Azért nekem jön +1 3870, aztán ráérek majd normális áron 1-1,5 év múlva QX9750-et venni X48-as lappal, vagy vmi hasonlovat. Ha csak AMD addig ki nem hozza a tutit, de erre nem látok esélyt. 2,6 GHz-ig bírnak elmenni a Phenomokkal... szánalmas (de a 45nm-eseknek már 6GB harmadszintű tárjuk lesz, asszem).
-
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #15066 üzenetére
Figyelmetlenség az, hogy 30 "körülben" bent van 34-35 is. A szoba meg kb. 35 fokos volt, nyilván nem fix állandó. Én mondjuk inkább a szobahőmérő pontatlanságára szavazok, százforintos vacak. A +5 fokot nem írom alá, persze átlag attól még lehet. Most spec 21 fok a szoba szemmagasságban a hőmérőn, 23 a proci lent a földön a PC-ben, tehát +2 fok. De sokat offolunk; tény, hogy lehettem volna pontosabb, de nem írtam fel a pontos hőmérsékleti adatokat, sorry a pontatlanságért.
Panelben egyébként lehet, hogy nincs nagy eltérés 1-2 m-en, régi építésű téglaházban viszont nagyon is mérhető.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #15051 üzenetére
A titok nyitja a PC és a szobahőmérő közti szintkülönbség. Ráadásul időközben a szobahőmérséklet is változik, ahogy a gépé is, ezért írtam azt, hogy "körül". Azért jó kis vita lett a figyelmetlen olvasásból (na meg én is fogalmazhattam volna pontosabban). A lényeg, hogy szobahő körül van a gép, és egy csilivili 50k-s házban sem lenne hűvösebb.
-
aginor
veterán
válasz
Speed® #14492 üzenetére
Igazából azért tetszik ez mert pont a vrm fölül mozgatná el a levegőt. Van egy ismerősnek ilyen 1950xt-n és nem sokkal rosszabb mint a hr-03 halk ventivel, de a vrm-eket már ott is jobban hűtötte.
Szerk: igen, már lassan 4 hónapja elment a hr-03, és s1 nem szimpatikus és ventivel még drágább is.
-
Anthony28
őstag
Annyira mégsem jó...
....ezt találtam.
"Hi All,
I hope you can help.
We've installed a DuOrb with a 8800GTX and:1. The heatsink on the fan doesn't cover ~33% of the Nvidia chip.
2. The heatsinks for the v-rams keep falling off.
3. The idle temp's are great (about 42C) but the load times are terrible and are getting near to 100C!! The stock coolers, at max, go upto about 82 but never above.We've tried re-seating the heatsink, tried different thermal paste (Artic Silver), and tightening the heatsink more onto the board (but we've done this to the extent that it's started to bend the graphics card!). In all cases it never managed to control heat when the GPU was under-load or recovery.
Interestingly, the heatpipes NEVER get hot. Not even warm!
We have now had 2 different complaints from 2 different customers about the load temp getting near 100c, has anyone else had these problems?
Can anyone help, please."
-
munky
őstag
egyértelműen 3870?
Körülnéztem pár kiskernél és a 3850 256mb 41-42K körül van. A 3870-ből 54K volt a legolcsóbb amit láttam. 13K nekem nem kis pénz. 1280X1024-re szerintem nem lenne rossz választás egy 3850. Ha tényleg ilyen kicsi a külömbség a 2 kártya között ahogy Alvin_ti4200 tapasztalta akkor nekem nem éri meg azt a + 13K-t a 3870.
Egyébként a 3850 512mb-os verziója is kb 8K-val olcsóbb mint a 3870.
-
törölt tag
Speed(R) Nekem teljesen más jön le Alvin_ti4200 jó kis tesztjéből, mint neked...
Az öt játékból egy van amelyiknél a 3850 többet töltöget a 3870-nél, és szintén
egy játék van,ahol utóbbi 7-10 Fps-el ér el többet. A többi játékban max.3-4 Fps
a különbség! Ami világosan látszik a tesztből az éppen az, hogy alig van különbség !
Ne feledjük azt sem, hogy a teszt 1920x1200-as felbontásban készült, ami nem igazán
egy középkategóriás kártyának való, márpedig a 3850 ebbe a kategóriába tartozik...
1280X1024-ben tökéletesen elég egy HD3850 256Mb is,nem kell ide semmi CF. Persze aki
csúcsteljesitményre vágyik, annak meg kell várnia a kétmagos kártyákat...
Azért az 512Mb-os 3850 jobb választás nem vitás, én is azt rendeltem, de a 256-os
sem rossz vétel. Ami pedig a jelenlegi árakat illeti: akinek az általam is rendelt Power Color HD3850 512MB spéci ZeroTherm hűtéssel, nettó 35k-ért sok egy ilyen teljesitményű
VGA-ért, az vegyen inkább XBOX-ot...
Ha lehet ne temessük már szegény HD3850-et mielőtt még megszületett volna! -
Alvin_ti4200
félisten
ha tudnád mennyiért kaptam ezt a kártyát és mennyiért vinnék el a 3870-et egyrészt meg kéne, hogy öljelek, másrészt te is felvennéd a gondolkodó pozitúrát
Keresztkérdésre válasz: 20 ezret kerestem az eladásával, szerinted?
Szerk: a hőmérsékletet kár nézni, mind a HD mint a GT retkesül melegszik. Viszont mindegyik halk is. Sorrend: 3870>8800GT>3850
-
katt777
félisten
Csak a képviseletük meg le sem szarja az embert. 1 hete válaszolnak arra a kérdésre, hogy milyen garit tudnak vállalni, egyáltalán tudnak-e egy külföldről behozott HIS HD3870-re, ha már ők a hivatalos képviselet. Mindezt azok után, hogy pár hete már elnézést kértek, amikor szóvá tettem, hogy kissé lekezelően bánnak az ügyfelekkel, mert olyan választ kaptam érdeklődésemre, hogy mikor lesz a kari, illetve tudnak-e mo-i várható árat mondani. Talán egyszer majd felnőnek a képviselt céghez. A HIS tényleg az egyik legjobb, ha nem a.
-
Maotun
őstag
igen és köszi a tanácsot bár Vcore evereszt szerint 1.51??? de proci 60 C de a Kingmax DDR 400 elött emelem kalapon 2.5/4/4/8 1T 479 Mhz.-n 2.75 V
Soha nem mertem eddig tuningolni töled kaptam az elsö lökést, szerinted CPU ra milyen coolert vegyek eddig a gyárival jutottam
236 FSB amin még stabil volt 12x val HT 800 de van ebbe a lapba még tartalék a PCI exp freki 100 150 között ehez még nem nyultam szerinted?
Hát ez off lett de hát itt találkoztunk mester
COD 4 dual vedeo card? és 3870 el sem enged némely opciot medium felé /beálítások alsó 3 opció/ -
-
Komplikato
veterán
"Hát, ez alapján úgy tűnik nem..X2 4000+ és X6800 között 0.5FPS"
Ezért lehet engem páran ütni fognak, de még a demo kijövetelekor körülnéztem és olvasgattam kinek milyen konfoggal miként hasít a játék, és az a fura dolog csapodott le nekem, hogy ugyanazon VGA+memória kombó esetén X2-vel (még lasabbal is) jobban ment mint C2D procikkal. (Hogy a négymagos procin való zéró gyorsulást ne is említsem), ami elég "vicces" egy böszme nagy Intel logóval az arcodba robbanó játéktól.Amúgy fentiekre logikus magyarázatott egyszerűen nem tudok, hacsak nem real órajelfüggő az engine, de még akkor sem jön ki talán.
-
Alvin_ti4200
félisten
egyrészt 1920-ban Crysis alatt AA-t kapcsolgatni kimeríti a mazochizmus fogalmát, különösen ha R600/RV670 alapú kártyával esik neki az ember állatja
Nálam is recés, persze képponttávolságtól függ mennyire, játék közben nem nagyon tűnik fel, kivéve, amikor szétlövik a búrám, na akkor van időm megfigyelni
-
Alvin_ti4200
félisten
-
djtoomi
addikt
Pff 1900gt?
Amúgy mért vársz tavaszig,tavasszal melyik karira akarsz benvezeni?Most lessz egy eladó giga 8800gts 320-as elv mindene emgvan.Szomszéd gyerek hd 3870-re gyűjt,megkérdezem ma,mennyid van még mellé rá?Aszondja egy 5-ös.mOnndom khhm az nem nem lessz elég.AMúgy 45-é akarja adni a gts-t,mióta mutattam enki egyet 40-é,igaz 70-es ipont nemmutattam neki.
Na good night mindenki.
-
Gaboman
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
természetesen Vista és DX10. Meglepődnél, ha látnád mennyire normálisan néz ki ilyen beállítások mellett
Szerk: nem állhatom meg, mint PS3 tulaj, hogy meg ne kérdezzem, hogy mit érsz egy szép játékkal, ha ásítasz az unalomtól miközben tolod?
(amúgy meg Crysis alacsonyabb felbontáson is szétfingat mindent Very High-on)
-
-
Alvin_ti4200
félisten
Overclocking
Unfortunately, the PowerColor card has its clocks BIOS locked and due to time constraints, we can only deliver overclocking results at a later date.
http://www.vr-zone.com/articles/PowerColor_Radeon_HD3850_Xtreme_PCS_Edition/5406-10.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest