Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #4911 üzenetére
a memória tényleg kap egy sallert, de annál kicsit bonyolultabb a dolog, hogy felezés - a cikkben majd leírom
a 3870 extra ROP-jait, ill. a 4670 extra textúrázóit még véletlenül sem akarom bántani - pont az fog kiesni a tesztből, hogy ezek mikor merre mennyit számítanak - ha számítanak.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #4890 üzenetére
Szerintem azért a 3-mas szériát is támogatják, elvégre is ugyanaz az architektúra mint a 4-es sorozat, csak kevesebb textúrázóval, meg a memóriavezérlés még ring bus, a 4-esnél meg hubvezérelt. Nagyon nem hiszem hogy tudnak csak 4-re optimalizálni, a 3-mat mellőzve, inkább a 2-es és az X1000 széria ami jobban ki van hagyva ilyen téren.
-
barnam_
nagyúr
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4810 üzenetére
Kikapcsoltam az Overdrive-ot, és Riva-val beállítottam 830/1150 Mhz-re. 3DM06-ban a Canyon Flight tesztben 36.308 átlag fps-t ért el. Overdrive-al beállítottam 830/1150 Mhz-re, és 36.234 fps lett. Tehát működik.
Jah látom, hát ez gáz, mert ez így nem jó, még egy 3DMark06-ot sem tudsz tolni. Nem tudod mivel bizonyítani.
Ez a legkevesebb gond, mivel ha Rivatuner-el állítom be, akkor a valósat mutatja. -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4806 üzenetére
Bios frissítés után felismeri az "új" vga-t, és feltelepíti hozzá a drivert. A driver felmegy, de a CCC kiírja hogy nincs ATi vga a gépben. Ezután leszedtem a drivert, majd újratelepítettem, és ugyanazt írta ki.
Kipróbáltam mégegyszer, a 900/1200 továbbra se működik, szerintem azért mert a signature fájlban 750/1004 mhz van, a bios-ban pedig 750/1000.
Szóval még próbálkozok -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #4800 üzenetére
Ezt a kártyát / 4670 / nem 2006-hoz tervezték, ez már a későbbi évekre készült. Ez a HD4xxx sorozat nagyon jól sikerült, a korábbi kudarcon okulva nem teljesen egyéni uton jártak a tervezők mint a 2xxx és 3xxx-el, hanem a játékokhoz igazították az új VGA-kat méghozzá a Geforce-kon jól futó játékokhoz. Ez olyan jól sikerült, hogy élsimításban az eddig verhetetlen nV kártyák súlyos pofonokat kaptak az azonos kategóriáju ATi kártyáktól.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4771 üzenetére
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.
Ha átviszed a másik szobába a gépet, nem lesz olyan vészes.A Clock Info 01/02/03-t kell átírni, azt Te is megtudod csinálni. A ventit is állítani akarod?
Nem csak dos alól lehet, a Winflash pont arra való, hogy Windows-ból frissíts.
Jöhet a pü -
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4769 üzenetére
A Sapphire hűtésével szerintem esélytelen 1Ghz fölé menni, mert az ahhoz tartozó feszen már nagyon melegedne. Talán 1.5v-t még elviselne, azzal meglenne úgy 950 Mhz körül.
Az még 24/7-es használatra se sok, mert 2D-ben mehetne 1.1v-n, egy jobb hűtésnek pedig nem okoz gondot.
Azt tegnap fedeztem fel, hogy ha Rivatuner-el (vagy bármi mással) tuningolsz, akkor nem csak az órajelek (gpu/ram) maradnak fixen, hanem a feszültséget is emeli! Azért nem mindegy hogy 1.23v-n vagy 1.64v-n megyDe ha bios-ba beírod a tuningot, akkor megy a PP.
-
barnam_
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4753 üzenetére
"Akkor viszont a szabályokat kell megváltoztatni." Már elíndult az ezírányú találgatás a topikjában ,hogy is kellene kiszűrni a nem megfelelő eredményeket.
Több lehetőség is szóba jött már ( bár nem figyelem a storyt ) van valami ORB lista amit mellékelni kelljen a Print Screen mellé. Létezik az online Virtual Mark ,mint lehetőség.
"4.) Tuningos teszteknél minden megengedett, ami a csövön kifér... kivéve a 3DMark beállításainak piszkálása!" Ez is arra init a felhasználót,hogy ne simlizzen.(#4754) Cayman HT ! Köszi a fáradságot,de kb. ennyit már kihámoztam a kezdő tuningos topik 1.hsz-ből. Tényleg itt tartok ,elértem a végső értékeket alapjáraton. Most kell átmennem tanulni,hogy ilyenkor mi is a teendő. Ezeket a szorzó visszaosztásokat és feszemeléseket, újraszámolásokat,ha az egyik értéket megváltoztattad téma még kicsitt zavaros.
RAM feszültség! Ramoknak csak a feszültségét kellene,hogy emeljem és ennyi ? Annyit tudok,hogy kb. 1.9-2.0 V kell neki,max.2.1 jó hűtéssel esetleg 2.2V adható. Ha minden ígaz az enyém még alapon 1.9V -on üzemel.
BIOS-ban a proci feszültség a VCORE ? Mert ezt egyszer beállítottam 1.2000-ről 1.2500-ra
kicsitt hisztizett a lap,hogy nem optimális nem akartam próbálkozni így visszaraktam auto-ra.(#4756) Aggregátor: Tényleg nem vagy egyszerű eset. Gratulálok.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #4748 üzenetére
A driverben max teljesítményre állítás eddig is megengedett volt, ATI és NVidia oldalon is van erre lehetőség a meghajtóprogramban, ez nem minősül csalásnak! Viszont a beállítások piszkálása itt a Rendering Options-ban az már csalás, mert az nem default beállítás ugyebár...
Viszont ha ezeket az opciókat piszkálod a pro edition-ban arra nem lehet rájönni, csak az irreálisan magas eredményekből!
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #4745 üzenetére
Ezt így látjuk sokan, de sajna akadnak akik nem, és egy 1. helyért megteszik..
Rover épp átfésüli az eredményeket, jópár kihullott már a nagyok közül is sajna.A max teljesítményes dolog azért mipmap szinten rendesen elmos részleteket..
Persze amíg megengedett a dolog, addig mindenki beállíthatja végülis magának.
Legfeljebb pár ponttal feljebb végzünk, de legalább csúnya textúrákat láthatunk ;)Aggregátor
Az durva, hogy itt ennyit számít (még nem próbáltam, azért meglepő). Ebből a szempontból nem tartanám hülyeségnek, hogy csak Basic 06al lehessen tesztelni.. -
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4710 üzenetére
Naon vicces
Ok, leszedtem mindkét progit Rivatuner2.22-t ill. 9-1_xp32_dd_ccc_wdm_enu_74230-t.
Mindjárt törlök és telepítek,de bevillant,hogy ha elkezdem leszedni a Catalyst dolgait akkor lejön velük a Net 2 is vagy nem? Az pedig kell a catalysthoz vagy az benne van a 37.4Mb-os csomagba?Cayman szóval ez a tuti Ati display driver magába + Rivatuner. Értem.
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4698 üzenetére
Én nem iszok!
Mint említettem catalyst 8.10 van fent (gyári vga cd) abban 800mhz a max.
De próbáltam más beállításokat is. Pl. 790/1150 mhz-en Deep Frezze tesztben kidob a progi.Viszont 795/1145mhz meg lefutott,mint fentebb látható.
Cayman ,lehet hogy Gyiku-nak van ígaza. Nem tudom,hogy mitől függ.
Szerk: így meg pláne,ha te is xp-t használsz.
-
xxboxx
csendes tag
válasz
tzsolesz #4683 üzenetére
én sem értem... mer ugye a videoártyán 2 csati van.. van a "sima" meg van a DVI és ha a simára dugom ugye oda nem kell DVI átalakító.... ha arra teszem a monitort akkor játék közben a proci 100% és kevesebb az fps em is.. ha DVI átalakítóval kötöm rá tehát a másikba... akkor 70% és több az fps em..
-
xxboxx
csendes tag
-
gabx76
senior tag
válasz
tzsolesz #4549 üzenetére
Sajnos kiderült, hogy processzor-limites a rendszerem. Kicsit még tudnék rajta húzni, de már nem sokat. (3150-en ment a teszt alatt)
Azért a két 4670 szépen remekelt:UdVi86 (#4554): Jól vizsgázott. Így együtt 4-5 fokkal melegebb, mint a másik kártya, de 65 fok fölé nem ment eddig.
-
barnam_
nagyúr
-
gabx76
senior tag
válasz
tzsolesz #4477 üzenetére
Mi azt alaplap típusa pontosan?
Amit én veszek (illetve vettem, mert közben elmentem érte) azon is 16x külön-külön. CF-ben 8x/8x, de mivel 2.0 PCI-e, ez megfelel az 1.0 16x/16x-nek ami bőven elég egy 4670-eshez.
Olyanról hallottam, hogy 16x/16x/4x, de 16x/4x már kicsit fura. (persze ettől még létezhet ilyen lap)Aggregátor : Ha csak úgy nem... De a 22-t kioszthatja úgy is, hogy 8x/8x etc., mint ahogy írtam. Vagy P35-nél nem így van?!
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #4099 üzenetére
Én a magam helyében már megvárom a 40nm-es utódot
De azért kösz
Nem szándékozok venni 4670-et, csak figyelemmel kísérem, mert jó cucc
A passzív zafír különösen érdekel, várom már az MSI-t, mikor dobja ki a 26xt-hez hasonló passzív megoldását 4670-ből is, azé' piros NYÁK az piros NYÁK, ha nem is zafír
-
Gyuri27
félisten
-
barnam_
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest