- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paca2
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #417 üzenetére
nos a kártyával semmi baj
most nyomtam 25 perc Dirt2-t, és a VGA maghője max 65 fok volt... és működött
de most is irt 255C-t...a VDDCre, na mindegy, amig nem füstöl, nem írok többet
-
Paca2
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #413 üzenetére
még egy érdekesség: elindítottam a Dirt2-őt a Smart doctorban fent Vcore:1,05 van és lent a csúszkánál is. Mikor befejeztem a Dirt2-őt a csúszkánál 1,05 maradt, de fent 3,25V volt irva! Ami ugye a PCIE-nek a voltja, nem?
-
emmm
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #284 üzenetére
Biztos, mert nem támogatja a PhysX-et...
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #256 üzenetére
Köszi a tesztet, ezt még nem olvastam.
A másikhoz visszatérve viszont az ott gond, hogy semmilyen támpontot nem ad az FPS-ek skálázódásához (amit ugye a CPU és a VGA is befolyásol) az extrém 2560x1600-as felbontáson kívül. Sokra megyek azzal, hogy egy olyan felbontásban nem számít a proci, amit én pl. a közeljövőben biztos nem fogok használni, ráadásul ahol adott esetben túl alacsonyak is már az FPS-ek: ilyen szempontból nem érdekel, hogy a VGA "ki van hajtva".
Az persze dicséretes, ahol még így is 100 FPS fölött megy a cucc tetszőleges procival, mivel ez jó támpont arra nézve, hogy kisebb felbontásban se érdekeljen a proci, hiszen ott csak gyorsabb lehet a végeredmény (akkor is, ha ott nem lesz teljesen kihajtva (
) a kari, mert ott még pl. 5 GHz-től gyorsulna).
De túl van tárgyalva: olyan az a teszt, amilyen, majd lesz jobb.
Szerk: smiley.
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #252 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett: a konkrét teszt CPU skálázódást akar mérni.
Ha az egekbe tolva a felbontást gyakorlatilag VGA limitált helyzetben mérnek,
az pont nem CPU skálázódást mér...* Egyébként a "kihajtást" pont VGA-kra
szokták előhozni, tehát gyakorlatilag az a kérdés, hogy elérhető-e a VGA-limit.
Elérhető, voilá. De volt olyan, aki ezt nem tudta? Ennek nincs sok hírértéke.Pl. nézd meg a Crysis Warhead eredményeket. Annyit látsz, hogy 43 FPS-nél
van VGA limit, és az alapórajelek alá kellett butítani azt az i7-et, hogy a CPU is
számítson. Ebből milyen következtetést vonsz le mondjuk 1900x1200 esetére?
Nem beszélve a kisebb felbontásokról, legyen az FullHD, vagy 1680x1050, stb.
(Meg tudod mondani, milyen proci kell adott felbontáson pl. a fix 60 FPS-hez?)Számomra így (kb.) semmitmondó a teszt ("CPU scaling" címmel): ennyi.
Pakoljanak bele több felbontást, attól lenne értelme... Illetve annyi értelme így is
van már, hogy ahol mindig 100 FPS környékén/fölött vannak a mért FPS-ek, oda
tényleg elég egy alapórajeles i7, hiszen kisebb felbontásban csak gyorsabb lehet.*: illetve igen, az adott felbontásban... Csak annak nincs túl sok jelentősége, ha
te mondjuk kisebb felbontásban szeretnél (gyorsabban) játszani, lásd Crysis.Szerk: a H.A.W.X eredmény kifejezetten mókás amúgy.
-
DigitXT
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #250 üzenetére
Ez a kihajtás egy akkora f*szság, már ne is haragudj.
(Nem véletlen hagytam ki pár hónapot a fórumon, így
semmi értelme beszélgetni.) Feltolom 15600x9800-ba
és akkor még egy 486-os is elég hozzá, ugye? -
eladohardver
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #233 üzenetére
1 értelmű... a legolcsóbból.
-
eXodus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #98 üzenetére
De nem is porszívózol órákon át, naponta többször.
-
Zsubi
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #92 üzenetére
Elfogadnám szívesen
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Milyen 285-ösök azok, hogy 3db 6pines csati kell rájuk.
-
subaruwrc
félisten
válasz
és ingyen csomagoljuk paks készülő 6-os blokkját.
-
HW Junkie
tag
válasz
TESCO-Zsömle #57 üzenetére
Na igen cseles ez az up to mert "akár -ig" ként is fordítható. Azért az XFX black edition sorozata nem szokott gyenge OC-és lenni. Azt tudjuk hogy az 5970 gyárilag alul órajelezett, mert gyakorlatilag az 5870 órajelein mindegyik menne csak nem akarja az nvidia hogy elriassza a vevőket a túl magas fogyasztás meg ugye ezzel az arhitektúrával két gpu mellett még így is szinte bármivel a TFT monitorokon max érézkelhető 60fps fölé megy.
Az 5870 órajeleitől viszont már nem olyan óriási ugrás az 1ghz/6ghz
Léghűtés lehet kevés lenne, majd kipróbálom (a kis optimista) -
csatahajós
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Sajna elnézve a teszteket a RAMnak igencsak vége van 1250Mhz körül, úgyhogy ez az 1300Mhz-es érték már nagyon szép.
GPU-ból vízzel még el tudok képzelni akár 1050Mhz körül is ha valaki kifog egy elég jó példányt, bár itt nehezíti a dolgot rendesen hogy mind2 GPUnak bírnia kell...
Sniper: egyszer postolhatnál pár képet már erről az álommasináról! mindig csak csorgatjuk a nyálunkat
(meg meggyőznéd ak étkedőket is)
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #59 üzenetére
Ezt irtak abban amire valaszoltam:
"Tehát a core 1Ghz-re a Memória 6 Ghz-re húzható a gyári programmal."Elertek egy kartyan 980mhz-et az nem egyenlo azzal amit a hozzaszolasban allitottak amire valaszoltam.
Azt nem ertem a vizhutes hogy kerult elo amikor az XFX Black Edition kartyajarol volt szo, senki nem mondta vizzel nem megy 1000mhz-et, es azt se hogy nem lesz kartya ami birni fogja leghutessel, csupan annyit jegyeztem meg, hogy az XFX Black Edition kartyan nem garantalja senki az 1GHZ-es GPU es 6GHZ-es memoria orajelet, csak "akar" ennyi is elerheto, de ez meg azert van mert ez a max. a CCC-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest